homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?

#1 2008-09-24 10:28:55

kadome
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-07-24

voi credeti in dumnezeu?

buna fetelor!
e o intrebare simpla dar totusi plina de intelesuri.
v-a fost vreodata greu si ati apelat la ajutorul divin?vi s-au ascultat rugile?
ati simtit ca cineva este alaturi de voi si va da putere sa treceti peste lucruri grele?
( si aici ma refer nu la o pers carei ii puteti simti prezenta vazand-o si pur si simplu..)
eu marturisesc ca am simtit ajutorul celui de sus,dar nu atunci cand il vrei cu ardoare ci mai apoi
cand demonstrezi ca intradevar crezi si ai rabdare...
se spune ca nimic nu este posibil daca nu crezi iar daca alegi sa crezi nu pierzi nimic...

Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende.
Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.

Lev Tolstoi

#2 2008-09-24 10:30:09

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Re: voi credeti in dumnezeu?

da, eu cred si atunci cand m-am rugat pt ceva mi s-a indeplinit

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#3 2008-09-24 10:30:37

persifona
Vizitator

Si eu cred smile

#4 2008-09-24 10:31:48

dreamer
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-05

si eu cred
cu siguranta cred ca Dzeu m=a ajutat de cate ori m-am rugat..
ideea e sa-i mai si multumim din cand in cand..dand de pomana sau facand o fapta buna..k stim doar sa cerem

Dance like nobody is watchin....

#5 2008-09-24 10:33:11

kadome
Full member

dreamer a scris:

si eu cred
ideea e sa-i mai si multumim din cand in cand..dand de pomana sau facand o fapta buna..k stim doar sa cerem

asta asa e dremer,multi se roaga si sper sa obtina acel ceva cat mai repede si daca nu obtin zic 'gata nu mai cred k oricum  nu ajuta la nimic..pacat

Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.

Lev Tolstoi

Publicitate

loading...

#6 2008-09-24 10:35:16

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

eu nu cred smile

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#7 2008-09-24 10:36:07

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

eu cred

#8 2008-09-24 10:38:46

kadome
Full member

alexa de ce nu crezi?

Lev Tolstoi

#9 2008-09-24 10:43:16

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

si eu m-am rugat sa iau loc de cazare unde voiam da...nu a fost asa...asta fiind spus mai in gluma big_smile
sincer nu stiu daca sa cred sau nu in D-zeu...imi place sa cred totusi ca este ceva/cineva pe sus care ne mai da o mana de ajutor.nu cred cu tarie, nu merg la biserica decat cand e necesar, nu ma rog acasa, nu tin post...mai zic un "doamne ajuta" cand e nevoie, mai dau un ban la oamenii dp strada...sau haine care nu le mai port si cam atat

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#10 2008-09-24 10:43:54

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

da,cred in Dumnezeu,desi nu sunt o persoana prea...religioasa sa zic asa,in sensul ca nu merg la biserica decat foarte rar.
sunt multi care cred ca a merge la biserica inseamna a fi un bun crestin,dar eu cred ca adevarata credinta vine din interior,din faptele bune pe care le faci si din altruismul de care dai dovada in viata de zi cu zi.
si mai presus de toate important e sa crezi in CEVA,chiar daca acel CEVA  e dumnezeu,allah,etc,etc.,si ar fi absurd sa spun ca religia mea e cea corecta ,cea adevarata si a ta e doar o minciuna.in masura in care noi credem ca nu exista altceva in afara de dumnezeu,asa si altii cred doar in islam de exemplu....si atunci...putem spune care are dreptate?

#11 2008-09-24 10:45:26

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Eu nu cred in  Dumnezeul promovat de religia crestina. Am mai zis-o si o repet. Pur si simplu nu cred. Insa cred ca exista ceva, undeva, ceva ce momentan ne depaseste forta de intelegere, cea actuala, cel putin.

M-am rugat si eu la Dumnezeu, recunosc, fiindca simtul asta, instinctul de a ne ruga la un ceva superior este atat de bine incarnat in natura umana, incat este uimitor numai sa stai sa te gandesti un pic din perspectiva asta.

Poor is the man whose pleasure depends on another

#12 2008-09-24 10:50:30

kadome
Full member

fiecare om,fiecare popor alege sa creada in ceva sau cineva ( un dumnezeu indiferent de felul in care este numit, in spirite - shintoistii si altii )
cert este ca nu stim mai nimic despre acel cineva,ceva ce este dar alegem sa credem...sa credem si sa speram ca totusi nu suntem singuri si ca mai este cineva mai puternic decat noi care nu ne va lasa la greu
uneori iti poti inchipui ca noi nu suntem decat niste papusi alea caror sfori sunt trase de cineva de sus...sau poti alege sa crezi ca esti independent,ca nu te tine nimeni...

Lev Tolstoi

#13 2008-09-24 10:52:55

Emma.28
Full member
Inregistrat: 2008-07-21

Eu cred... Sigur exista cineva sau ceva care ma protejeaza... Ca ar fi putut sa mi se intample atatea lucruri rele altfel...

#14 2008-09-24 10:54:04

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

kadome a scris:

alexa de ce nu crezi?

no offense, dar e stupida intrebarea ta, nu te supara pe mine
cum adica de ce nu cred? daca ma apuc sa insir aici absolut tot ceea ce cred eu despre religie si credinta pai nu mai termin de scris decat abea maine smile si-o sa fiu comentata si criticata la greu smile
dar totusi big_smile pt ca nu ma abtin:
- urasc absolut tot ceea ce inseamna biserica, preoti, carti "sfinte", posturi etc etc etc. Mi se pare de prost gust sa te falesti cu asa ceva... ca esti crestin. Un bun crestin e ala care tace si face, nu ala care se lauda cu N vizite pe luna la biserica smile sau cu posturile tinute el, sau cu sacrificiile de animale smile Consider ca e mai important sa FI OM BUN decat sa fi un bisericos
- cum spunea si Lelaina - instinctul de a ne ruga la ceva superior este extrem de bine infipt in noi... oamenii.... instinctul de turma inca nu a disparut.
- ma feresc "ca de draq" de oamenii fanatici religiosi...
- Religia a facut si va face in continuare muuult rau umanitatii smile
ma opresc aici lol orice comentariu ulterior nu-l voi baga in seama smile este parerea mea si nu m-am abtinut s-o exprim.
pupici puss

Ultima oara a fost editat de _alexa_ (2008-09-24 10:55:52)

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#15 2008-09-24 10:55:23

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

am eu un coleg la facult care zicea ca el vrea sa se duca la manastire sa se roage ca e mai bine primita rugaciunea de acolo...eram pe jos de ris...rugaciunea e rugaciune chiar daca o zici acasa, in tramvai sau unde mai vrei tu...e o tampenie sa zici ce a zis el...ca e mai bine primita nu stiu unde....

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#16 2008-09-24 11:01:19

kadome
Full member

alexa intentia mea nu a fost rea cand te-am intrebat,daca te-ai suparat atunci mea culpa..sorry

Lev Tolstoi

#17 2008-09-24 11:12:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Are dreptate alexa cand spune ca nu e credincios cel ce se falseste cu credinta lui, ci cel de tace si face.

Eu cred in Dumnezeu, desi nu sunt o persoana biseriocoasa, sau ceva de genul. Insa cred cu tarie ca acolo sus cineva ma iubeste si ma vegheaza. Crezul asta mi s-a accentuat si mai mult de cand tatal meu a plecat la ingeri. Si uneori cand sunt pe cale sa fac un lucru rau, parca e cineva care ma impiedica si de fiecare data ajung sa spun ca un rau il faci oricand, un bine il faci mai greu. Si da, m-am rugat si ma rog la Dumnezeu aproape in fiecare zi si ii multumesc pentru tot ce am, pentru faptul ca sunt cat de cat sanatoasa, ca am ce pune pe masa in fiecare zi, etc.

Fericita mamica de Aida Maria!

#18 2008-09-24 11:13:12

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Eu nu am nimic cu cei foarte religiosi, adica nu ma feresc de ei ca draq de tamaie smile Dar, nu as avea ce sa discut cu astfel de persoane, fiindca e clar ca avem idei complet opuse.

Nu am nevoie de o religie ca sa-mi indice cum sa fiu o persoana mai buna. Fiindca pana la urma, religia cam asa s-a nascut, cu rolul de a indruma masele, sau de a le manipula. Religia este de departe cea mai puternica arma de manipulare a maselor, si este atat de eficienta de ani intregi. Desi acum tendinta este sa nu mai crezi, sa te intorci impotriva lui dzeu, nu sunt de acord nici cu asta. Prin fanatism, fie ca e el religios sau anti-religios, nu ajungi la nimic bun. Intotdeauna adevarul este undeva la mijloc.

Fiinta umana inca nu-si este atotsuficienta, are nevoie sa creada in ceva, intr-o viata de apoi, intr-o rasplata a faptelor bune, in ceva dupa moarte, dupa acest prag zero. Nimeni nu stie ce e dincolo de acest prag, motiv pentru care avem nevoie sa credem in ceva.

Daca nu am mai crede in nimic, pentru ce am mai trai? Avem nevoie de un scop, de un scop care sa treaca de bunuri materiale, sa treaca de bariera mortii. Cam asta incearca religia sa ofere.

Poor is the man whose pleasure depends on another

#19 2008-09-24 11:15:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

kadome a scris:

dreamer a scris:

si eu cred

asta asa e dremer,multi se roaga si sper sa obtina acel ceva cat mai repede si daca nu obtin zic 'gata nu mai cred k oricum  nu ajuta la nimic..pacat

ideea e ca daca ceri altceva decat "faca-sa voia Ta" si iertare.... nu mai e rugaciune. e cerseala smile si ne miram ca nu primim ce vrem si cand vrem. si spunem ca "Dumnezeu nu ne aude". si suntem atei in devenire...

rugaciunea e atunci cadn Il simti pe Dumnezeu... simti ca il iubesti ami mult decat tot ce e in lumea asta.... pai uitati-va al rugaciunea inimii, pe care o rostesc NEINCETAT (adica si in somn) calugarii adevarati. textul e simplu: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul". atat. fara alte cereri sau mai stiu eu ce. ba chiar unii ajung sa spuna doar "Iisuse, miluieste-ma"... sau doar "Iisuse". atat. aia e rugaciune. cand invoca permanent numele lui Dumnezeu, cand il traiesc, cand sunt mereu centrati pe inima... atunci si perceptiile se schimba... se schimba totul. atunci ESTI Iubire.... (stiu asta din experienta unor oameni extrem de apropiati... si, partial, si din a mea)

daca maie  cazul de un raspuns clar: DA smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.