Voi credeti in dumnezeu?-27
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
Re: voi credeti in dumnezeu?
mai, ce legatura au toate aberatiile care s-au spus mai sus , gen "mos craciun" , cu topicul asta ? credeti cu adevarat vre-unul din voi ca veti convinge pe cineva care a ales sa creada in Dumnezeu , sa nu mai creada ? si asta pentru ca i-ati zis voi ceva pe un forum ?
BTW free , sunt sigura ca nici tu nu stii cati ani i-a luat terrei sa se raceasca ! tu doar ai ales sa crezi ca informatia primita este adevarata , asa cum extra a ales sa creada Biblia . Am citit destule articole despre cat de sigure sunt rezultatele datarii cu carbon de exemplu ; iar fizica pura , cum ii spui tu , ca toate stiintele exacte , are multe goluri pe care nu le poate explica , si pe care doar le-am constatat si le luam ca fiind adevarate ;
si tot in fizica pura se mai discuta si despre o a patra dimensiune , desi nu a vazut-o nimeni , poate acolo se afla ceea ce nu putem noi sa iti explicam acum ;
vreau doar sa spun ca nu tot ce se demonstreaza pe hartie exista si in realitate si invers ; aviz amatorilor de stiinte exacte .
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
- whitneyfree
- Full member
anca90 a scris:
pai sincer tu m-ai motivat mai devreme sa mai zic si eu ceva
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
andrei999 spune-mi, te rog, de unde provine denumirea "Ghoran" pe care o folosesti tu? (eu stiu ca versiunea originala a cuvantului e Qur'an.) inteleg ca esti musulman. poate vrei sa ne impartasesti si noua cate ceva din religia ta.
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
anca90 a scris:tu cauti subiect de cearta? ce ai vrea sa-ti scrie?
Sunt multe de spus. Postul lui andrei999 este o motivatie pt mine, asa cum postul tau a fost motivatie pt withneyfree. Totusi, toate lucrurile au o motivatie in sine. Motivul pt care Evanghelia este vestita, stie cineva care este? Sa fie castigarea de adepti(si ma refer aici la o sursa de venit)? Si acesta este o motivatie. Dar nu aceasta este cea adevarata. Adevarata motivatie este dragostea -mantuirea omului de sub puterea vrajmasului. Retineti ca bisericile(religiile) care se mandresc cu un numar majoritar de membri, acelea sunt pe calea pierzarii. Caci inaintea lui Dumnezeu nu se afla cantitatea, ci calitatea.
Totusi, un lucru pentru care mintea noastra ar trebui sa fie preocupata: care este motivatia pentru care noi ne inchinam lui Dumnezeu? Si dupa ce am meditat la lucrul acesta, sa ne intrebam: este aceasta motivatia adevarata, ce-a pe care o doreste Dumnezeu? Cum putem cunoaste ce doreste Domnul de la noi?
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
extra a scris:Totusi, un lucru pentru care mintea noastra ar trebui sa fie preocupata: care este motivatia pentru care noi ne inchinam lui Dumnezeu? Si dupa ce am meditat la lucrul acesta, sa ne intrebam: este aceasta motivatia adevarata, ce-a pe care o doreste Dumnezeu? Cum putem cunoaste ce doreste Domnul de la noi?
o intrebare foarte buna eu una nu am gasit niciun raspuns
- whitneyfree
- Full member
sophie a scris:extra a scris:Totusi, un lucru pentru care mintea noastra ar trebui sa fie preocupata: care este motivatia pentru care noi ne inchinam lui Dumnezeu? Si dupa ce am meditat la lucrul acesta, sa ne intrebam: este aceasta motivatia adevarata, ce-a pe care o doreste Dumnezeu? Cum putem cunoaste ce doreste Domnul de la noi?
o intrebare foarte buna eu una nu am gasit niciun raspuns
vrei sa fiu sincera sau politicoasa daca e sa fiu sincera sincera , cred ca o fac pentru ca stiu ca am doar de castigat , deci oarecum sunt egoista , nu ? caci in raspunsul asta ma gandesc numai la mine ....
- extra
- Banat
Intrebarea trebuie sa ne-o punem singuri; de asemeni, si raspunsul tot singuri trebuie sa ni-l dam. Dar cum sa facem asta? Dupa ce criteriu, dupa ce standard? Deci, repet: de ce ne inchinam lui Dumnezeu? De fapt, sa intelegem mai bine, de ce ne cere Dumnezeu -si de ce trebuie- sa Il iubim pe El mai mult ca pe iubitii nostrii, ca pe cei apropiati noua? Multe dintre dintre voi ii iubiti enorm de mult pe iubitii vostrii, pe membrii familiei voastre, pe prieteni... Si cu toate acestea, Dumnezeu va cere sa Il iubiti mai mult, chiar si daca ar fi toti la un loc. "Cine iubeste pe tata, ori pe mama, mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine;..."(Matei 10:37). V-ati gandit vreodata la aspectul acesta? De fapt aceasta este si prima porunca: iubirea fata de Dumnezeu.
Whithneyfree, nu esti singura care este motivata de partea egoista; eu cred ca cei mai multi oameni. Nu, Dumnezeu nu este intristat din pricina acestei motivatii -egoismul; El este intristat pentru ca nu profitam (indraznim) mai mult. Dar nu poate sa ne ofere, pentru ca noi nu trecem de pragul unei credinte formale, traditionale.
Motivatia adevarata, si pe care Dumnezeu o doreste de la noi, este crucea. El vrea sa privim la cruce. Aceasta este ceea ce doreste Dumnezeu de la noi -sa cunoastem cat de mult El ne-a iubit. Dragostea Sa pentru noi -este motivatia adevarata, si singura care ne conduce la pocainta, la viata vesnica, prin credinta in Fiul Sau.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- andrei999
- Full member
- Inregistrat: 2009-10-02
anca90 a scris:tu cauti subiect de cearta? ce ai vrea sa-ti scrie?
Raspunsurile care trbuia sa mi da si mie si altora...
Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.
- andrei999
- Full member
- Inregistrat: 2009-10-02
alinda a scris: andrei999 spune-mi, te rog, de unde provine denumirea "Ghoran" pe care o folosesti tu? (eu stiu ca versiunea originala a cuvantului e Qur'an.) inteleg ca esti musulman. poate vrei sa ne impartasesti si noua cate ceva din religia ta.
Daca vrei sa stii si cum se scrie uite asa se scrie "قرآن" .... prima litera cum il pronunta romanii este "C" Coran, pentru ca tu nu poti pronunta "GH" care e acelasi cu "Q" ... In engleza unii scriu GHoran, si alti Quran... verisunea originala pe care o stii tu, defapt originala in ce limba e? Engleza? Latina? Romana???? Deci originala este "قرآن" si este in araba!!! Si in limba in care o folosesti, poti folosi, GH, Q, sau C...
Si ai inteles gresit, am zis ca m-am nascut intre o tara si o familie de musulmani, dar am trait acolo 10 ani... deci nu sunt musulman! Am studiat ceea ce inseamna Islam! Dar daca vrei sa stii ceva in special despre religia musulmana, iti impartasesc in limita a ce stiu eu, cu cea mai mare placere daca asta te ajuta cu ceva...
Ghoran, vine de la verbul Gharaa, adica " a citi ", Ghoran inseamna Ceea ce este de citit... sau ceea ce trb citit!!!
Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-02-06 11:27:39)
Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.
- extra
- Banat
andrei999 a scris:anca90 a scris:tu cauti subiect de cearta? ce ai vrea sa-ti scrie?
Raspunsurile care trbuia sa mi da si mie si altora...
Cu bucurie doresc sa va impartasesc lucurile pe care Dumnezeu mi le-a facut cunoscute prin Fiul Sau si prin Duhul Sfant. Scriptura este foarte usor de inteles daca ea este citita cu sinceritate; daca ea este citita cu movatia de a-L cunoaste pe Dumnezeu. Altfel, ea va ramane ca o marama(mahrama).
Si ca sa intelegeti, iata cum stau lucurile. (Exod 34:34) "C?nd intra Moise ?naintea Domnului, ca să-I vorbească, ?şi scotea marama p?nă ce ieşea; iar c?nd ieşea, spunea copiilor lui Israel ce i se poruncise." Iar apostolul Pavel spune: (2 Corinteni 3:13-16) "...şi nu facem ca Moise, care ?şi punea o maramă peste faţă, pentru ca fiii lui Israel să nu-şi pironească ochii asupra sf?rşitului a ceea ce era trecător. Dar ei au rămas greoi la minte: căci p?nă ?n ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă răm?ne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte ?n Hristos. Da, p?nă astăzi, c?nd se citeşte Moise, răm?ne o maramă peste inimile lor. Dar ori de c?te ori vreunul se ?ntoarce la Domnul, marama este luată."
Este de inteles ca Scripturile sunt "ascunse" de toti aceia care le rasfoiesc cu o inima prefacuta, nesincera, si care cauta sa le inteleaga nu ca sa faca/cunoasca voia lui Dumnezeu, ci interesele lor proprii; interese care sunt departe de interesele Domnului. Nu ca Dumnezeu le "ascunde" ca sa nu le cunoastem -caci aceasta este si voia Lui, ca sa le cunoastem-, dar ele sunt "ascunse" pentru ca noi cautam pe alta cale sa le cunoastem; alta decat aceea pe care a stabilit-o Dumnezeu la inceput pentru fiecare om in parte. "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine", spunea Domnul Iisus. Nu exista alta cale; aceasta este singura. Mantuirea, viata vesica pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru noi, este numai prin Fiul Sau, prin credinta. La fel stau lucrurile stau si cu Scripturile, Cuvantul lui Dumnezeu. Trebuie sa le luam ca atare. Trebuie sa-L credem pe Dumnezeu pe cuvant. Trebuie sa credem ca ceea ce El a spus se va implini. Si dupa ce L-ai cunoscut pe Dumnezeu, trebuie sa traiesti si tu asa "cum a trait Iisus"(1Ioan 2:6).
Dumnezeu Insusi ne va convinge de prezenta Sa daca Il vom cauta cu sinceritate. El nu va lasa pe nimeni sa rataceasca singur in dorinta de a-L cunoaste. De fapt aceasta este si viata vesnica: cunostinta sau cunoasterea de/lui Dumnezeu.
"Dar ori de c?te ori vreunul se ?ntoarce la Domnul, marama este luată.".... Nu-ti trebuiesc nici studii, si nici multi ani de teologie -ci doar sinceritate. Nu-i asa ca-i simplu? Alungati indoielile, necredinta, si puneti-va pe inima dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu.
Ultima oara a fost editat de extra (2010-02-06 14:44:12)
- extra
- Banat
Poate vre-un moderator sa modifice putin titlul? Este bine ca Numele lui Dumnezeu sa fie scris la inceput cu majuscula. Multumesc.
- extra
- Banat
Problema pe care mulţi o au cu Legea lui Dumnezeu este o ?nţelegere greşită a rolului ei ?n cadrul Planului de M?ntuire. C?nd mergem la medic cu o anumită suferinţă, ?nainte de a putea primi tratamentul, trebuie să ni se pună un diagnostic. Dificultatea apare atunci c?nd oamenii confundă diagnosticul cu tratamentul. Legea lui Dumnezeu nu ne serveşte doar ca standard de vieţuire, ci are şi un rol de stabilire a diagnosticului ?n procesul m?ntuirii. Pavel declară simplu că fără Lege nu ar fi cunoscut ce este păcatul. Aşadar, Legea ne pune tuturor diagnosticul de păcătoşi. Fără acest diagnostic, nu avem un prea mare imbold să venim la Isus pentru a primi vindecare. ?n cadrul Planului de M?ntuire, Legea lui Dumnezeu este indispensabilă, deoarece fără Lege nu există păcat, iar fără păcat, nu avem nevoie de un M?ntuitor. ?n Psalmi 40,8, David scrie: ?Vreau [?mi face plăcere] să fac voia Ta, Dumnezeule! Şi Legea Ta este ?n fundul inimii mele?. Şi atunci, de ce unii oameni cred că păzirea Legii este o povară?
Uneori, noi privim Legea ca pe o interdicţie ? ?Să nu...?. Şi, ?ntr-un fel, este adevărat. Şi totuşi sunt infinit mai multe lucrurile pe care le putem face, dec?t cele pe care nu le putem face. Să ne g?ndim, de asemenea, la toate avantajele practice ale păzirii Legii. Să ne g?ndim la aspectele ?n care ea ?mbunătăţeşte calitatea vieţii noastre aici şi acum. Oare nu ar trebui să ne ?ncredem ?n bunătatea lui Dumnezeu suficient de mult, ?nc?t să fim convinşi că, dacă El interzice ceva, atunci lucrul acela nu poate fi bun pentru noi?
Ni se pare că păzirea Legii este o povară? Dacă da, de ce? Dacă Biblia spune că păzirea Legii este o plăcere, unde anume greşim, dacă ni se pare o povară?
Ultima oara a fost editat de extra (2010-02-10 21:29:02)
- extra
- Banat
Da. Postul de mai sus (537) este copy&paste. Copy&paste sa mai fie 2sau 3 postari in primele zile de cand sunt inregistrat pe forum. In rest nu mai exista copy&paste. Am facut astazi acest lucru, pentru ca am citit de curand si am tinut neaparat sa ajunga si la urechile voastre. Mie mi s-a parut un articol foarte important -scurt, la subiect, cu un inteles foarte adanc, dar si foarte usor. Chiar va sfatuiesc sa il cititi fara sa va grabiti.
Astept comment-uri.
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
la urma urmei ce mai conteza daca il copiaza sau il scrie...important e ca fiecare are o religie si nu trebuie sa o impuna cu forta aici
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
la un moment dat pe acest topic s-au creat unele divergente(foarte mari) in care unele persoane au incercat sa ne convinga de unele lucuri pe care nu le-as crede niciodata . la ele ma refeream si spuneam ca extra isi sustine pc lui de vedere si foarte bine face pentru ca nu are nimic de pierdut mkai ales daca o face in masura bunului simt
- extra
- Banat
Nu spun nici aberatii, si nici lucruri fara sens. Spun la fel ca si proorocul Ilie: "Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal!"(1Imparati 18:21) Uitati-va spre lucrurile din vechime: toate aveau un rost, toate erau la timpul lor, si toate isi urmau cursul lor natural spre dezvolatarea omului in societate. Acum suntem liberi; dar nimeni nu stie si nici nu poate invata pe cineva cum sa se descurce in viata. Fiecare se descurca cum poate. Avem libertate, dar nu stim cum sa o folosim. Luati aminte la pilda fiului risipitor. A vrut libertate. Ce a realizat? Atunci cand inadins dai mana protectoare a lui Dumnezeu, nu mai stii ce sa faci. Te simti liber si singur. Dar aceasta este o libertate care te sperie, care te infioara la gandul ca esti singur. Poti sa fii inconjurat de zeci de prieteni. Stii ca acestia vor pleca la casele lor pana la urma; si chiar in mijlocul lor esti cuprins de teama de singuratate.
De ce acest lucru? Pentru ca Dumnezeu, atunci cand l-a creat pe om, a pregatit pentru El cele mai nobile si cele mai inalte locuri pe care sa le ocupe in om: mintea(constiinta) si inima(sentimentele). Si dupa cum spune: "Cerul este scaunul meu de domnie, si pamantul este asternutul picioarelor Mele", tot asa am putea spune ca mintea este scaunul Lui de domnie, si inima este asternutul picioarelor Lui. Si daca omul Il indeparteaza astfel pe Dumnezeu din mintea si inima lui, care este reultatul? Uitati-va in jur si vedeti: nesiguranta, teama, singuratate, deznadejde; nimeni nu stie de altul -ba chiar nici nu ne pasa de altii. In felul acesta, oamenii sunt lasati sa actioneze dupa firea naturala, cazuta in pacat. Despre ei, Dumnezeu spune: "Se bocesc in asternutul lor, dar nu striga din inima catre Mine." Cat de mult doreste Dumnezeu sa ne ajute!
De ce totusi omul alege alte cai in viata, si nu pe aceea pe care doreste Dumnezeu? Ca se simte ingradit? Vrajmasul a reusit sa intipareasca in fiinta noastra chipul unui Dumnezeu aspru, nemilos, care ne ingradeste libertatea. Oare chiar asa sa fie? De ce nu cercetati voi singuri ca sa va convingeti ca nu este asa? "Nu-mi place, nu am chef; nu ma simt atras de Biblie." -Acestea sunt cuvintele firii pamantesti dupa care traiti. Eu de aceea sunt aici. Datoria mea este sa va aduc la cunostinta vestea unei vieti mai bune. Ca Insusi Dumnezeu a murit, pentru ca noi sa fim fericiti. Pentru El oare a murit? "Scoala-te, lumineaza-te! Caci slava Domnului rasare peste tine...!" Pentru ce vreti sa pieriti? Pentru ce cautati apa in puturile crapate ale lumii acesteia? Ce va ofera viata aceasta? Prieteni, bogatie, faima? Multi dintre voi nici nu le aveti pe acestea. Comparati viata aceasta cu cea viitoare. Cunostintele nu se vor termina in vesnicie; intelectul va fi cu mult mai dezvoltat intr-o atmosfera fara pacat.. Frustrarile vor disparea; si nu incepand din viata viitoare -ba chiar de astazi, din clipa in care ai ales sa traiesti cu Dumnezeu. Pana cand va mai lasati dusi in ratacire de invatatorii spirituali care nu-si fac datoria cum trebuie?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|