homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-3

#39 2008-09-24 14:28:36

alinaa_me
Full member
Inregistrat: 2008-01-06

Re: voi credeti in dumnezeu?

GreenBubbles a scris:

Cred k exista ceva superior.Care candva a avut grija de noi...si care acum ne-a intors spatele.

cred ca noi suntem cei care i-am intors spatele...

#40 2008-09-24 14:29:16

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

Eu nu cred. Pur si simplu nu cred  in niciun zeu, in nicio fiinta superioara. Sunt praf eu...
Si nu, n-o sa intru in niciun fel de polemici pe tema asta... cu atat mai abitir pe un forum. Mi-e lene sa tastez, c-as avea multe de scris. Si oricum, scopul meu pe lume nu e sa demonstrez inexistenta materiala sau spirituala a vreunui dumnezeu.

#41 2008-09-24 14:31:53

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

alinaa_me a scris:

GreenBubbles a scris:

Cred k exista ceva superior.Care candva a avut grija de noi...si care acum ne-a intors spatele.

categoric. ma gandesc de multe ori in ce hal suntem... din f multe puncte de vedere.

#42 2008-09-24 14:48:48

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

asta scriam eu acum ceva vreme...

Marturisirile unui "ateu"

In copilarie,am fost invatata ca acel Doamne Doamne e mare si atotputernic si el are grija de toate?si nu trebuia sa mint,sa fur,sa injur pentru ca acelasi Dumnezeu avea sa ma pedepseasca..Nu m-am indoit niciodata de existenta lui?Imi aduc si acum aminte cum a fost prima spovedanie?ce emotii!?nu m-am indoit de existenta Lui pana la varsta de 15 ani cand v-am pierdut pe amandoi si am suferit cumplit?.oare cat inseamna bobul ala de mustar despre care se vorbeste?N-am fost in stare sa am atata credinta incat sa va salvez?M-am rugat in genunchi si cu ochii in lacrimi si n-am reusit sa fac ceva pentru voi?ati plecat si acum parca nici n-ati fost?mi-ai spus in vis ca trebuie sa pleci?of?trebuie?plecarea ta si suferinta mea m-au facut sa ma indoiesc de marele Dumnezeu?.de ce ne lasa el sa suferim atat?oare nu cumva nu ne iubeste asa cum se afirma in toate cartile?astazi am fost la biserica,in ciuda tuturor zilelor in care am negat existenta Ta?.inainte sa intru in biserica,intotdeauna imi bate inima mai tare,de parca o entitate colosala e gazduita acolo si are putere asupra mea?apoi o liniste ce nu poate fi descrisa in cuvinte imi invadeaza sufletul?.e ca si cum el pluteste ca o barca pe o mare calma,fara valuri?.cred ca e singurul loc unde simt ca as putea muri?ma uit la fetele oamenilor?cu capul plecat,o batrana ingana o rugaciune?altele s-au dat deja la barfa?slujbele ar trebui sa fie mai scurte?lumea se plictiseste si mai sta si in picioare.ciudat,dar vad numai oameni trecuti de 60 de ani?cativa tineri rataciti?cum de ne gasim timp sa mergem la discoteca,sa petrecem,dar nu avem timp sa ne cautam linistea si sufletul apropiindu-ne macar de o biserica?Dumnezeu reuseste sa ne faca umili,sa vrem sa fim mai buni?dar tot din egoism respectam regulile crestine?.nu pt ca ne pasa de cel de langa noi,ci pentru ca vrem ca sufletul NOSTRU sa fie cel salvat din chinurile Iadului?.ma uit la icoane,raman fixata pe una cu Iisus?pe fundal se aude un cantec bisericesc?ma inalt la cer o data cu el?imi umple sufletul de speranta si bucurie?si astazi cred ca daca nu exista Dumnezeu,cel putin exista ceva frumos,mai presus de noi,ceva bland,cald si care insumeaza toate lucrurile bune din lumea asta ce apropie oamenii intre ei?.

My Tears Dry On Their Own

#43 2008-09-24 14:53:32

GreenBubbles
Insomniac member
Inregistrat: 2008-03-08

adina84 a scris:

alinaa_me a scris:

GreenBubbles a scris:

categoric. ma gandesc de multe ori in ce hal suntem... din f multe puncte de vedere.

nu la asta ma refeream...stiu ce ziceti,oamenii nu prea mai sunt credinciosi.
dar cand spun k ne-a intors spatele ma refer ca... uitati-va cati copii sufera d foame,cati copii sunt abuzati,sau cate nenorociri se intampla in lume...Unii nevinovati mor si isi lasa familiile indurerate,iar cei vinovati nu mor,nu sunt prinsi si traiesc pana mor d batranete...
Nu e normal.
Si da,ne cam ducem dracului...
Atata am poluat lumea incat ne auto-distrugem. am mai avea o shansa,poate,dak intr-o secunda am modifica toata lumea,am face masini kre merg p baza de energie solara,etc...POATE atunci am avea o shansa,dak totu l-am modifica inr-o secunda.dar cum asta e imposibil..ne auto-distrugem...incet,dar sigur.

i love my King!! the most beautiful leonberger ever hjarta

Publicitate

loading...

#44 2008-09-24 14:56:48

albinuta_vesela
Insomniac member

foarte frumos..

#45 2008-09-24 14:58:12

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

Eu intreb atunci altceva...cand a avut el grija de noi? Cand nu au existat copii muritori de foame si abuzati? Nenorocirile sunt de cand lumea...

Poor is the man whose pleasure depends on another

#46 2008-09-24 15:00:45

old_soul
Insomniac member

lelaina,intrebarile astea cred ca si le pun toti...eu cel putin mi le-am pus de 100000000000 de ori... neutral

#47 2008-09-24 15:02:20

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

da e adevarat ce spui ...dar si noi ne-o facem cu mana noastra....

..be the best ...fuck the rest smile))

#48 2008-09-24 15:09:30

albinuta_vesela
Insomniac member

as avea multe de spus dar e mult de scris.
pe scurt, "explicatia" e asta: scopul omului nu este fericirea pe pamant, ci mantuirea in viata de apoi. necazurile, bolile si ce nenorociri mai intampinam, sunt ca sa ne apropie de dumnezeu. atunci cand ne este rau, greu, atunci cautam ajutorul Lui, atunci ne plecam capul. daca te rogi pt ceva si nu se indeplineste (fie ca vorbim de un examen sau de un job la o anumita firma, sa zicem...) nu inseamna ca Dumnezeu nu ne iubeste si nu mai are rost sa ne rugam. ci nu vrea sa urmam acea cale.
nu spun ca ar trebui sa fim nefericiti cu totii si nenorociti. dar fericirea, bunastarea nu trebuie sa fie principalele scopuri ale vietii noastre. dumnezeu ne vrea curati in trup si spirit.
poate nu stiu sa explic eu destul de bine.. dar stiu lucrurile astea de la un om foarte intelept, foarte rational, un duhovnic adevarat, nu cineva care iti citeaza nu stiu ce din carti si iti spune doar "sa nu mai faci !".

#49 2008-09-24 15:10:51

old_soul
Insomniac member

mdea....imi aduc aminte de proful meu de religie...cum ne tinea discursuri...si cand puneam intrebari,ne dadea citate...parea ca nu gandeste nimic,de parca spunea o poezie   :f?rbryllad:    :f?rbryllad:

#50 2008-09-24 15:14:38

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

DA!

mami de minuni hjarta

#51 2008-09-24 15:19:26

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

delishor a scris:

lelaina,intrebarile astea cred ca si le pun toti...eu cel putin mi le-am pus de 100000000000 de ori... neutral

delishor, nu aici bateam cu intrebarea...citeste mai atent inainte

Ma refeream la ce spunea green, ca inainte a avut dzeu grija de noi....crede-ma ca stiu k marea maj ne intrebam chestiile astea wink

Poor is the man whose pleasure depends on another

#52 2008-09-24 15:34:35

GreenBubbles
Insomniac member

Katalyna2311 a scris:

legat de copii.....nu-i nevoie sa greseasca ei cu ceva. hmmm nu stiu cum sa va explic ca sa fiu pe intelesul vostru. stiu ca nu-i corect, dar deh neutral
ex: eu fac pacate multe si grele si poate ca o duc super bine cat traiesc. fac un copil sau 2-3....pana la al 9lea neam altul o sa plateasca pentru ce am facut eu. stii cum e: unde te doare acolo te loveste, si ce este mai dureros decat sa aiba probleme copilul tau? nu e normal acest lucru ca tu sa faci si altul sa le traga. probabil acei copii de aceea au probleme, din cauza blestemelor sau a pacatelor parintilor etc.

inteleg cam ce vrei sa zici,cred.
adik dak o femeie de ex,pacatuieste ff mult nu pateste ea nimic,in schimb pedeapsa ii loveste copilul,si nu pt k copilul ar fi vinovat cu ceva...ci pt k aia o doare cel mai tare p ea..
stiu un caz d genu.

si dak e sa ne luam dupa bilbie...inainte ca adam si eva sa pacatuiasca,totu era paradis lol si nu murea nimeni d foame...
dar nu-s prea sigura dak sa cred asta sau nu.

elaina,mai d mult a avut grija...mie imi mai povesteste bunica,k p vremea ei nu erau atatea violuri,etc...doar un exemplu.
foamete a mai fost..
dar nu mi se pare corect k nevinovatii sunt cei kre mor,si aia vinovati traiesc bine mersi...
mama mea crede in Dumnezeu. si am intrebat-o " dak eu as muri,ai mai crede?sau ai spune k dak El exista atunci nu malua de langa tine?"
si a zis k nu e ff sigura k ar mai crede...

#53 2008-09-24 15:46:59

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Si eu ma intrebam inainte de ce lasa Dumnezeu sa se intample atatea lucruri groaznice, rele, inumane pe lumea asta...dar undeori ma gandesc ca poate asta e rostul...asta e calea noastra spre mantuire...vedem in jur si alegem ce e mai bine...Daca Dumnezeu ar fi vrut sa facem doar ce voia el, nu ne mai dadea liber arbitru... In plus, nici noi nu prea facem nimic spre a fi mai bine...
Si chestia ca Dumnezeu a avut sau ar trebui sa aiba grija de noi... asta are multe fatete...cand faci un copil...ai grija de el si-l calauzesti pana se poate tine pe picioarele lui...dupa aceea, mai intervii pe ici pe colo, insa el e stapan pe viata si actiunile lui...nu poti tu sa-l dirijezi sau sa-i impui ce sa faca...
Razboaie au fost dintotdeauna...oameni care au murit...copii...doar in Gradina Edenului sa zicem ca a fost bine si pace, si tot singuri ne-am dat afara de acolo...
Cand vad atata rau in jurul meu si ma gandesc de ce permite D-zeu asta...ma uit si la toate frumusetile care ne inconjoara, toate minunile pe care nu vrem sa le vedem...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#54 2008-09-24 16:16:21

GreenBubbles
Insomniac member

femeie,barbat...parinte sa fie.

#55 2008-09-24 16:30:10

alinaa_me
Full member
Inregistrat: 2008-01-06

GreenBubbles a scris:

Katalyna2311 a scris:

legat de copii.....nu-i nevoie sa greseasca ei cu ceva. hmmm nu stiu cum sa va explic ca sa fiu pe intelesul vostru. stiu ca nu-i corect, dar deh neutral
ex: eu fac pacate multe si grele si poate ca o duc super bine cat traiesc. fac un copil sau 2-3....pana la al 9lea neam altul o sa plateasca pentru ce am facut eu. stii cum e: unde te doare acolo te loveste, si ce este mai dureros decat sa aiba probleme copilul tau? nu e normal acest lucru ca tu sa faci si altul sa le traga. probabil acei copii de aceea au probleme, din cauza blestemelor sau a pacatelor parintilor etc.

inteleg cam ce vrei sa zici,cred.
adik dak o femeie de ex,pacatuieste ff mult nu pateste ea nimic,in schimb pedeapsa ii loveste copilul,si nu pt k copilul ar fi vinovat cu ceva...ci pt k aia o doare cel mai tare p ea..
stiu un caz d genu.

si dak e sa ne luam dupa bilbie...inainte ca adam si eva sa pacatuiasca,totu era paradis lol si nu murea nimeni d foame...
dar nu-s prea sigura dak sa cred asta sau nu.

elaina,mai d mult a avut grija...mie imi mai povesteste bunica,k p vremea ei nu erau atatea violuri,etc...doar un exemplu.
foamete a mai fost..
dar nu mi se pare corect k nevinovatii sunt cei kre mor,si aia vinovati traiesc bine mersi...
mama mea crede in Dumnezeu. si am intrebat-o " dak eu as muri,ai mai crede?sau ai spune k dak El exista atunci nu malua de langa tine?"
si a zis k nu e ff sigura k ar mai crede...

Dumnezeu exista atat pe Pamant cat si in viata de dincolo(pt cei care cred in ea).Iar eu cred ca acolo este mult mai bine decat pe Pamant.Ar fi prea absurd sa ne nastem ,sa murim si gata.Cat despre cei care sunt vinovati si traiesc bine mersi,undeva este si plata lor cu siguranta.

#56 2008-09-24 16:32:36

GreenBubbles
Insomniac member

sper sa fie asa cum zici...sa le fie plata p undeva.

#57 2008-09-24 16:33:13

old_soul
Insomniac member

Lelaina a scris:

delishor a scris:

delishor, nu aici bateam cu intrebarea...citeste mai atent inainte

Ma refeream la ce spunea green, ca inainte a avut dzeu grija de noi....crede-ma ca stiu k marea maj ne intrebam chestiile astea wink

rodnar rodnar rodnar I apologize rodnar

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.