homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Psoriasis pe cap

#1 2008-09-24 21:21:19

ioana_marinescu
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

Psoriasis pe cap

buna seara

problema mea este urmatoarea: de acum cam 2 ani au inceput sa imi apara niste cojite pe pielea capului si, copil fara minte...am stat asa cu ele...acum am toata ceafa plina...diagnosticul find Psoriasis...intrebarea meaa e: mai are cineva si a facut vreun tratament bun de ceva? citesc pe net si ma ingrozesc nu vreau sa ajung cu tot capul plin...acum ma dau cu un unguent si ma spal cu un sampn dar nu pare sa am nicio sansa...ajutor plz:(

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#2 2008-09-24 21:47:59

skumpi
Vizitator

Re: Psoriasis pe cap

pfff mie`mi apar genu asta d "cojita" scoarta chiar pe frunte...sau ma rog acolo unde incepe paru d la frunte lol da e asaa un pic...intr`un loc doua
da cine ti`a pus diagnosticu asta ?  :f?rv?nad:

Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-09-24 21:48:54)

#3 2008-09-24 21:49:39

ioana_marinescu
Full member

pai am fost la dermatolog...la mine sa zic ca are 5cm latime si 4 inaltime...vezi ca si eu aveam in 2-3 locuri...se mareste fara sa iti dai seama:(...

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#4 2008-09-24 21:55:09

skumpi
Vizitator

inaltime ? cum inaltime ? ma speri
deci eu am asa un pic d scoarta... care dupa ce imi spal paru se duce... eu am pus`o pe seama spumei d par...
si numa in anotimpu rece apare...deci acum...si toamna trecuta... mi s`a mai facut asa o scoarta si pe spranceana... si scoarta la nas...dar am zis k e din cauza racelii si cum ma tot suflu la nas...dak ma dau cu crema d galbenele....se retrage...

#5 2008-09-24 21:57:20

ioana_marinescu
Full member

inaltime adica de la baza cefei spre varful capului:))..cred ca m-am exprimat gresit...oricum imi vine sa imi dai pumni ca am stat asa fara sa fac nimic...of...poate e cineva sa imi dea sperante...am auzit ca se poate extinde pe tot capul:(

Publicitate

loading...

#6 2008-09-24 22:02:20

skumpi
Vizitator

pai si dermatologu nu ti`a dat tramanet ???
in`afara de ceafa mai ai si in alte locuri ?
am citit si eu acum pe net si cica e o boala cronica....genetica si inca nu se poate vindeca

#7 2008-09-24 22:04:57

ioana_marinescu
Full member

mi-a dat  tratament dar nu trece deloc...nu a avut nimeni din familia mea deci geneticul pica...am decat in cap...of...trebuie sa fac ceva si repede...am fugit ca miane am scoala de dim...sper sa ma ajute cineva pe aici vrobim maine noapte buna skumpi:*

Ultima oara a fost editat de ioana_marinescu (2008-09-24 22:05:18)

#8 2008-09-24 22:14:55

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Scumpi...ceea ce zici tu am avut si eu...imi apareau cojite ce se scuturau la baza sprincenilor..au trecut in timp k u le am dat atentie.Iar cu spuma..nu folosesc des deoarece e prapad.A2 a zi fac niste cojite albe,asemeni matretii dar mai consistente.Se duc la spalat.
Ioana, ai cumva parul foarte lung si des...sau ai avut  o perioada mai stresanta...am o prietena care i au aparut ceva de genu,nu psoriazis,initial din cauza parului s apoi pe fond de stres.
Daca e psoriazis....auzisem  ca o viata linistita,apucuntura cik ar ajuta...vazusem pe discvery ceva de niste pesti care mananca tesutul mort...vazusem si pe protv ca exista si la noi asa ceva....dar nu mai rein unde exact..sanatate si multa bafta.

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#9 2008-09-24 22:14:58

skumpi
Vizitator

pai da...ca scrie k nu trece`

m`am uitat si eu pe net cum arata...da nu cred sa am asa ceva...
adika d anu trecut s`ar fi agravat...  roll stiu k anu trecut pt scoarta din par...care era ceva gen matreata sau nush asa scoarta ca la bebelusi mi`am luat ceva sampon din plante si mi`a trecut...k tot schimbasem saponu... iar acum pe frunte cu ... nush cum sa le zic lol m`am frecat bine cu o crema abraziva si tot am pus crema d galbenele...si is ok acum...

da...uite k am fugit acuma la baie sa verific lol si n`am mai folosit spuma zilele astea ... ca mi`am intins paru si vad k a disparut si coaja/matreatza aia...

sper sa fie ok...dak mai apar ma duc si eu la derma`...sa nu ma trezesc cu cine stie ce`  roll

Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-09-24 22:17:11)

#10 2008-09-24 22:20:07

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

si mie imi apar asemenea cojite in sprincene...dar nu stiu exact ce sunt...

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#11 2008-09-25 09:04:14

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

ioana_marinescu a scris:

mi-a dat  tratament dar nu trece deloc...nu a avut nimeni din familia mea deci geneticul pica...am decat in cap...of...trebuie sa fac ceva si repede...am fugit ca miane am scoala de dim...sper sa ma ajute cineva pe aici vrobim maine noapte buna skumpi:*

Ioana incearca dermovate crema. Am avut si eu asa ceva dar pe picior ( la mine a fost doar banuiala de psoriazis ) si doar cu asta mi-a trecut. Poate o sa-ti faca bine si tie. Oricum rau nu are cum sa-ti faca, dermovat-ul e bun pentru orice afectiune a pielii.

Fericita mamica de Aida Maria!

#12 2008-09-25 10:17:25

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

daca esti din bucuresti sau poti sa ajungi ti-as recomanda pe dr nedelcu ioan am inteles ca nu mai este la sptitalul militar daca vrei caut si nr de tel si adresa de la cabinet. eu am fost la el ptr vitiligo si stiu ca trata si psorizisul.
multa sanatate

Ultima oara a fost editat de cocoleta (2008-09-25 10:18:39)

#13 2008-09-25 10:46:15

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Nizoral sampon .. daca te speli numai cu el ar trebui sa iti treaca dar iti va reaparea mereu.

#14 2008-09-25 19:29:25

ioana_marinescu
Full member

pffff....nu sunt din Bucuresti...intr-un timp aproape trecuse, acu am iar ditamai scoarta:(...si ma omoara faptul ca se intinde...intrebare daca dispare si apare la loc apare pe aceeasi suprafata de piele sau poate sa apara mai putin?sad

Ultima oara a fost editat de ioana_marinescu (2008-09-26 16:54:00)

#15 2008-09-25 22:08:14

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Poate va ajuta si experienta mea...Si mie imi apareau niste cojite-bubite pe ceafa, care aveau tendinta de a se extinde...Concluzia mea a fost ca este de la sampon, in combinatie cu un teren mai alergic...Cate o "scoarta" imi mai apare si mie din cand in cand pe piele...Apare ca o mica zona rosie , care ma mananca...ma scarpin si face coaja...apoi iar ma mananca...pare umflata, iar cand ma scarpin curge un lichid transparent...abia cand se scurge acel lichid ma linistesc si nu ma mai mananca....Din experienta, am vazut ca trece cu Carpicon si medicamente antialergice...Eu am luat Zyrtec. Doza uzuala de Zyrtec este de 20 picaturi...Cand ma mai "apuca", iau cateva zile 20 picaturi , apoi incep sa diminuez: 19, 18...Nu sfatuiesc pe nimeni sa ia medicamente de capul lui, dar poate ar tb discutata ideea cu medicul...Mie mi-a fost prescris de doctor ( ideea cu diminuarea treptata a fost ideea mea) La mine a avut efect, si nu a tb sa o practic prea des ( o data la cativa ani...). La mine Zyrtecul nu avut nici un efect negativ, din contra : dormeam foarte bine, nu mai aveam cearcane...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#16 2008-09-25 23:32:22

skumpi
Vizitator

Rose mie mai imi apar pe frunte....asa cum zici u.... o zona rosie...ma mananca...ma scarpin si se formeaza o cojita dak o pot numi asa fff subtzire da se duce cu crema d galbenele...sunt clean acum... iar in par...chiar aiaci in fata da seamana mai mult a matreata un pic mai mare....cu ca o coaja... si aia se face dak nu`mi spal paru a patra sau a cincea zi... sau dak schimb samponu...dak ma spal tot cu Head and Shoulders e ok...

#17 2008-09-26 08:24:54

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

ioana_marinescu a scris:

pffff....sunt din Ploiesti...intr-un timp aproape trecuse, acu am iar ditamai scoarta:(...si ma omoara faptul ca se intinde...intrebare daca dispare si apare la loc apare pe aceeasi suprafata de piele sau poate sa apara mai putin?sad

hai ca nu esti asa departe de bucuresti iar cabinetul doctorului e pe langa gara de nord

#18 2008-09-26 16:24:06

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Skumpi , cred ca ai pur si simplu parul gras...Si eu la fel. Dar eu ma spal neaparat la 3-4 zile...Uneori si la 2...Altfel, imi cade parul ingrozitor...Si intr-adevar, fac si eu cojite. Dar daca ma spal la 3 zile este ok. Am observat ca cele mai rele cojite le-am avut cand m-am spalat cu Dove, si in general cu cat este samponul mai "superhidratant",  "hranitor", etc, cu atat fac bubite/cojite mai mult. Acum ma spal cu Wash&Go si e ok...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#19 2008-09-26 18:22:04

nadye
Full member
Inregistrat: 2007-01-22

ioana_marinescu si eu am aceeasi problema ca si tine. la mine s-ar putea sa fi aparut din cauza stresului...
tot ce trebuie sa faci e sa mergi la un dermatolog bun si sa urmezi un tratament, nu lua nimic de capul tau.
eu am facut tratament vre-o luna -doua, si a fost bine insa de atunci ma spal pe cap cu un sampon special de la Neutrogena (T-gel se numeste)recomandat tot de medicul dermatolog.
Un lucru foarte important e sa nu mai folosesti spuma, fixativ, tot felul de sampoane pt ca acestea irita scalpul, si se vor forma iar scuame. boala aceasta este intr-adevar cronica, insa daca ai grija de tine o sa fie bine si nu o sa ai probleme.
Du-te la dermatolog

Ultima oara a fost editat de nadye (2008-09-26 18:22:50)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.