homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Niste pareri

#1 2008-09-24 21:34:23

algocalmin
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-04

niste pareri

buna seara fetelor, tillfreds  ca de obicei, voi apela la voi pentru niste pareri...
pana acum 2 luni, am avut o relatie stabila de 3 ani. din iulie anul trecut am luat ac. pana in ianuarie anul acesta, cand le-am intrerupt pt. 1 luna, pt. ca ma despartisem de iubitul meu si parea sa fie o despartire definitiva, dar nu a fost asa. ne-am impacat dupa o luna si am revenit la ele. atunci m-am simtit aiurea pt. inainte aveam ciclu neregulat si asa a fost si atunci cand le-am intrerupt + durerile aferente la menstruatie. dupa acea luna de pauza, am reinceput pastilele si m-am reacomodat cu ele (am avut chiar si spotting, ceea ce mi s-a parut ciudat, pt ca atunci cand le-am inceput nu mi s-a intamplat asta, dar oricum stiam de acest efect oarecum normal). ei bine, dupa cum spuneam, le-am reluat din februarie pana acum.
in iulie m-am despartit, de data aceasta definitiv, de iubitul meu, cu toate acestea am continuat sa le iau pana in prezent. si maine ar trebui sa incep o folie noua. si abia acum vine intrebarea...
sa le mai iau sau sa renunt la ele?... avand in vedere ca nu mai am momentan niciun contact sexual, ma gandeam ca poate ar fi bine sa nu mai bag hormoni in mine, pt. ca oricum nu am nevoie. iar daca va fi cazul, ma voi proteja cu prezervativ.
cu toate astea... mi-e oarecum frica sa le intrerup si... nu stiu, peste x luni, poate o sa vreau sa le reiau. sunt riscante aceste pauze? credeti ca ar trebui sa le continui sau sa le intrerup?... vreau niste pareri...

“if you want something in life, reach out and grab it...”

#2 2008-09-24 21:36:42

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

Re: niste pareri

pai daca nu mai ai partener de ce sa le continui.
eu una le-as intrerupe.
acuma depinde cat de sigura esti ca nu te impaci cu el sau stiu eu.
e bai daca le tot le iei intrerupi iar la iei ..la intervale scurte

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#3 2008-09-24 21:37:17

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

sunt riscante datorita faptului ca te poti da peste cap din punct de vedere hormonal, asa am facut eu, am facut pauza o luna, o luna am luat apoi am facut pauza iar si mi-a intarziat 2 luni si in timpul primei folii mi-a venit menstruatia...deci nu te joci neutral Daca stii ca e posibil ca ai nevoie de ele continua sa le iei

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#4 2008-09-25 09:25:27

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Eu nu le-as intrerupe in virtutea faptului ca regleaza ciclul ( tu spui ca e neregulat ) si reduc durerile menstruale. Nu mai pun la socoteala dereglarile care pot sa apara. Tu faci cum vrei ...

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2008-09-25 10:28:53

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

banuiesc ca in momentul in care o sa ai o alta  relatie ,mai devreme sau mai tarziu,tot AC o sa  folosesti ca mijloc de protectie,nu prezervativ,deci n'ar trebui sa renunti la ele.o pauza nu'ti face rau,dar pauze repetate produc dereglari hormonale pe care nu cred ca le vrei si pe care le poti evita luandu'le in continuare. smile

Publicitate

loading...

#6 2008-09-25 16:58:06

algocalmin
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-04

ok... noah, mersi pt. raspunsuri...
daca mai aveti pareri, mai astept   neutral

“if you want something in life, reach out and grab it...”

#7 2008-09-25 17:05:01

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

offtopic algocalmin, sooper imaginea de la avatar.
funny funny funny  :k?ra:

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#8 2008-09-25 17:27:25

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

ia`le in continuare macar inca o luna...ca sa fii sigura...si pe urma daca nu mai ai viata sexuala intrerupe`le...

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#9 2008-09-26 09:03:49

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Si eu sunt pro-pastilute... Desi sunt hormoni sintetici, au o multime de efecte pozitive: regleaza ciclul, scad durerile si discomfortul menstrual, previn cancerul de col... Pe o perioada scurta-medie (maxim 6 luni), eu le-as lua chiar daca nu as fi implicata in nici o relatie...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#10 2008-09-26 09:30:43

elenas
Full member
Inregistrat: 2007-08-22

Si eu le-as lua in continuare, nici nu vreau sa imi aduc aminte cat de rau imi era inainte sa le iau la fiecare menstruatie. Chiar daca o sa te implici in alta relatie si poate la inceput folosesti prezervativul anticonceptionalele iti dau un plus de siguranta.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.