homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Urgent...

#1 2008-09-26 10:52:50

ToandMe
Full member
Inregistrat: 2008-03-18

urgent...

Buna.Mama mea ia Vasilip ptr scaderea colesterolului si acum are o infectie la o masea si trebuie sa ia antibiotic neaparat.Poate sa ia antibiotic, sau trebuie sa intrerupa Vasilipul?

#2 2008-09-26 11:10:59

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: urgent...

sa citeasca in prospect...stiu ca e destul de puternic vasilipul

mami de minuni hjarta

#3 2008-09-26 16:47:55

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

Re: urgent...

Vasilip interactioneaza cu clarito si cu eritro (ambele sunt din clasa macrolyde). Poate astfel sa fie potentat efectul unuia dintre medicamente. Cel mai prudent ar fi o scadere a dozei de Vasilip. Asta n-o poate face decat medicul care a prescris Vasilip.
Totusi, cel mai precaut e sa comunice asta medicului sua medicilor (celui care a prescris Vasilip sau celui care va prescrie antibioticul).
Vasilip-ul afecteza functia hepatica. In general, antibioticele se elimina prin ficat sau bila (la claritro e renala).
In principiu, ar trebui un antibiotic care sa nu apartina de macrolyde.
De evitat deci azitromicina (Azitrox, Sumamed), claritro-, vanco-, eritro-, josa-.

Pe Vasilip nu scrie ca ar interactiona cu alte AB ...
Deci ar merge fara intreruperea Vasilipului:
cefalosporine (nu cred ca e cazul), peniciline (Ampicilina, Amoxicilina, Penicilina G/V) sau aminoglicozide (Gentamicina de ex. )

Oricum, medicul care a facut prescriptia va sti daca e cazul sa intrerupa sau sa scada doza, sau daca sunt de evitat macrolydele.

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-09-26 16:49:06)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.