homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Primul inteviu...prima slujba!

#1 2008-10-01 17:39:39

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

primul inteviu...prima slujba!

vreau sa imi caut ceva de lucru 5-6 ore pe zi si banuiesc ca o sa trebuiasca sa merg la interviuri. ce trebuie spus si ce nu...ca am mai fost la unul si tipu' de caolo mi-a spus sa vb despre mine...
pai eu de unde sa stiu ce il intereseaza si ce vrea sa auda!
so...fetele care ati participat la interviuri si aveti experiennta,impartasiti-ne si noua parerile!

#2 2008-10-01 17:42:07

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

Re: primul inteviu...prima slujba!

eu tokmai ieri am fost la unul si azi m-au sunat sa imi zik k m-au acceptat.totul a decurs de la sine.toata kestie e k nu trebuie sa taci sau sa zici doar da si nu.depinde si ce post iti ofera.adik dak t duci pentru un post de consultant sau ceva in care ai de-a face cu cei din jur,trebuie sa fi kt mai deskisa,vorbareata ,sa nu te blokezi.sau dak ei iti ofera ceva si nu iti convine,spune-le.

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#3 2008-10-01 17:42:23

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Du-te increzatoare in tine si fii sincera cu angajatorul tau. Nu-i spune ce vrea sa auda, fiindca inflorind sau mintind iti faci tie rau pe termen lung.
Imbracate intotdeauna casual, nici prea elegant, nici sport, si obligatoriu sa fie ceva in care sa te simti bine. Fii cat mai naturala si mai relaxata.
Succes!

Poor is the man whose pleasure depends on another

#4 2008-10-01 17:42:27

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-04-26

sa spui la ce fac esti, de ce anume esti interesata, cum esti tu (muncitoare, atenta, calma, etc )
cand mai imi aduc aminte mai scriu, ca acum am treaba la munca smile

Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink
bebe

#5 2008-10-01 17:44:21

ionela
Insomniac member

nici vorba de mintit sau inflorit dar at cand am fost la interviu era pt un post de consultant si mi-a zis sa vb despre mine...la care eu '''ce ati vrea sa stiti'' si tipul zice'' se cunoaste ca esti la primul interviu''
de imbracat stiu cum trebuie sa ma imbrac,de vorbit vorbesc,numai sa ma intrebe lol

Publicitate

loading...

#6 2008-10-01 17:47:47

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

niciodata sa nu incepi cu ''pai''

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#7 2008-10-01 17:49:24

ionela
Insomniac member

Anka_Lala a scris:

sa spui la ce fac esti, de ce anume esti interesata, cum esti tu (muncitoare, atenta, calma, etc )

treburile astea cu fac si cu interesele le am trecute in cv...

#8 2008-10-01 17:53:36

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

o sa trebuiasca sa le mai repeti ionela. sa vorbesti cursiv, fara balbaieli si daca iti zice sa spui despre tine incepi si tu ca esti calma, inveti repede, te descurci in orice situatie...chestii de genu

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#9 2008-10-01 17:55:52

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ionela a scris:

Anka_Lala a scris:

treburile astea cu fac si cu interesele le am trecute in cv...

nu conteaza, le ami debitezi odata big_smile

le mai zici si de ce consideri ca esti potrivita pt jobul ala, ce asteptari ai (inclusiv in materie de salariu!! sa nu te lasi al mana lor!)...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#10 2008-10-01 20:18:54

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

e cam aiurea sa zica el "da...zi"...adica si eu m-as fi blocat la partea asta.
Pe mine la interviul pt jobul asta (primul meu job)...m-au intrebat cateva chestii din cv gen cand am terminat facultatea, daca am facut la zi sau id, pe care din facultati vreau sa ma axez (ca am terminat 2 facultati), etc... Apoi mi-au zis oferta lor...adica putin despre magazin, program, salariu, ce as avea de facut...m-au intrebat daca sunt de acord...la ce raion as vrea sa lucrez, de ce... Apoi o situatie ipotetica (gen daca vine clientul cu produsul inapoi ca nu-i mai convine lui cand ajunge acasa...ce a sface...la care normal ca nu am raspuns bine rotfl ), m-a intrebat cum as convinge pe cineva sa ia telefonul meu, adica cum l-as prezenta, ce as zice despre el (asta pt ca am zis eu ca vreau sa stau la raionul gsm-foto), m-a intrebat cum explic cuiva ce-i ala un pixel...si ce inseamna pixelii aia la un aparat foto...si cam atat. Nu a durat mult interviul...si nici nu mi-a zis mie sa vorbesc asa aiurea...ea m-a intrebat.

pe un amic zicea ca la interviu l-a intrebat unde sunt parintii, unde sta, unde a terminat liceul, lucruri despre el...si i-a placut foarte mult sefului (ca taica-su murise, mama e in strainatate si el se descurca singur) si l-a angajat.

Daca mi-ar zice cineva "zi despre tine" probabil as incepe ca avand in vedere ca abia mi-am terminat facultatea am considerat ca e vremea sa-mi incep o cariera...si m-a interesat foarte mult domeniul x pentru ca imi place sa lucrez cu oamenii (sau ca te pasioneaza calculatorul, depinde de job) bla bla bla. Pe mine la interviu la Carrefour m-au intrebat de ce am aplicat la ei...si le-am zis ca e o firma mare, si pentru ca tot bateau campii la prezentare ca ofera ocazia sa avansezi, le-am zis ca m-ar interesa sa-mi fac o cariera la ei si cu timpul sa avansez daca ma pricep la ceea ce fac (prostii, ca eu nu aveam de gand sa lucrez acolo rotfl ). m-au intrebat cat de repde ma astept sa avansez...si le-am zis ca stiu ca asta cere timp si nu o sa ajung intr-o luna director, dar sunt tanara si am timp...bla bla. bine, pe mine la carrefour nu m-au angajat, deci banuiesc ca nu m-am descurcat super bine. rotfl m-am balbait cand mi-au zis sa zic 3 calitati si 3 defecte. rotfl Adica la calitati stiu ce sa infloresc (seriozitate, punctualitate, spirit de echipa, atentia la detalii, etc)...dar la defecte nu stiam ce sa zic. rotfl ca trebuie sa zici ceva care sa fie de fapt o calitate (gen perfectionista, ceri prea mult de la tine). e bine sa te gandesti de acasa la niste calitati si defecte...ca s anu te ia prin surprindere la interviu (cum a fost la mine).

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#11 2008-10-01 20:24:21

skumpi
Vizitator

tare...eu n`am fost veci la un interviu  roll 
sper sa nu ma pierd lol k eu is asa emotionata la inceput da dupa cateva minute imi dau drumu lol

#12 2008-10-01 20:30:36

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

19 lucruri pe care sa nu le faci in timpul interviului 
Daca esti prezentat elegant, ramai fidel etichetei sociale si raspunzi atent la intrebarile intervievatorului atunci esti pe drumul catre un nou loc de munca. Dar sunt cateva gafe pe care trebuie sa le eviti:

1. Sa nu ajungi tarziu, trebuie sa-ti acorzi timp suficient de cand pleci de acasa, luand in vedere evenimentele neprevazute, precum blocajul in trafic.

2. Nu te juca cu obiectele de pe birou, sau nu te juca cu parul sau hainele.

3. Nu mormai, nu vorbi prea repede, prea incet sau continuu. Daca nu vorbesti clar, toate sunetele scoase de tine nu vor ajunge la intervievator si nu vei face impresie buna.

4. Nu folosi argouri, nu face glume proaste, nu mesteca guma.

5. Nu te apleca peste biroul intervievatorului sau nu te uita frecvent la ceas.

6. Nu ascunde nici un aspect legat de experienta ta trecuta, nu exagera calificarile, nu te lauda si nu te enerva.

7. Nu ii spune intervievatorului pe numele mic, ori nu intra in amanunte negative legate de actualul tau sef, colegi, etc.

8. Nu arata indiferenta fata de companie, lasa-ti intervievatorul sa reziste pana la sfarsitul interviului.

9. Nu te duce pe jumatate adormit, mergi la culcare devreme cu o seara inainte de interviu si dormi bine stiind ca esti complet pregatit pentru ziua urmatoare.

10. Nu aduce in discutie problema salariului.

11. Daca este un interviu de dupa-amiaza nu comanda spaghetti.

12. Nu da senzatia ca esti pasiv si indiferent, fi pozitiv si entuziasmat.

13. Nu fi arogant sau ingamfat.

14. Fii prietenos si deschis, dar nu flirta cu intervievatorul.

15. Nu folosi partea negativa a limbajului corpului, nu arata calitatile negative ale caracterului tau.

Cel mai important:

16. Nu solicitati CV-ul intervievatorului sa vedeti daca sunt in masura sa va analizeze.

17. Nu scoate in evitenta faptul ca stii sa folosesti un fotocopiator.

18. Sa nu intri pentru prima data in birou si sa-i soliciti receptionistei sa iti retina toate telefoanele.

19. Sa nu-i spui intervievatorului ca planul tau pe termen lung este sa ocupi pozitia lui.

#13 2008-10-01 20:31:33

capcaun
Platinum member

http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-st … n-Interviu

cred k nu primesc warn pt aceste articole

#14 2008-10-01 20:35:00

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

pe mine nu m-a intrebat mare lucru,mai mult am comentat ce scria prin cv-ul.Cel mai important a fost testul de la final.

Mamica de 2 pui scumpi

#15 2008-10-01 20:36:06

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu primesti capcauno

ionela, sa ai o figura senina, zambitoare smile

#16 2008-10-01 20:37:44

capcaun
Platinum member

http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-st … raspunsuri

aici sunt si raspunsuri

http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-st … reInterviu

aici le gasiti pe toate

Ultima oara a fost editat de capcaun (2008-10-01 20:39:07)

#17 2008-10-01 20:38:06

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

katami a scris:

le mai zici si de ce consideri ca esti potrivita pt jobul ala, ce asteptari ai (inclusiv in materie de salariu!! sa nu te lasi al mana lor!)...

pe mine la interviu m-a pus sa-i zic ce salariu vreau...mi-a zis ca oricum ei au stabilit imi dau, dar vor sa vada si la ce ma astept eu.
in schimb mie mi se pare extrem de aiurea sa zic ce salariu vreau...daca zic prea putin... adica eu le zic 6 milioane, ei aveau de gand sa-mi dea 15...si se gandesc "hai ca-i dam 10 ca asta se multumeste cu atat" (mai ales la o firma micuta, la care dau salariu dupa ce le trece lor prin minte)...sau daca zici prea mult se gandesc ca nu au ei resursele necesare sa te tina. smile
si mereu am urat intrebarea asta...prefer sa-mi zica ei cat dau...si apoi eu daca sunt de acord sau nu.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#18 2008-10-01 20:38:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

capcaun a scris:

11. Daca este un interviu de dupa-amiaza nu comanda spaghetti.

16. Nu solicitati CV-ul intervievatorului sa vedeti daca sunt in masura sa va analizeze.

17. Nu scoate in evitenta faptul ca stii sa folosesti un fotocopiator.

18. Sa nu intri pentru prima data in birou si sa-i soliciti receptionistei sa iti retina toate telefoanele.

19. Sa nu-i spui intervievatorului ca planul tau pe termen lung este sa ocupi pozitia lui.

rotfl astea-s bune!!!

dar cu salariul eu stiam ca din contra, TRE sa discuti salariul. evident, e preferabil sa il aduca el in discutie... dar daca nu si nu ce-ai sa faci?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#19 2008-10-01 20:40:02

capcaun
Platinum member

astepti primul salariul rotfl

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.