homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme dupa avort

#1 2008-10-02 23:02:36

anelia
Membru
Inregistrat: 2008-10-02

probleme dupa avort

buna....am facut si eu un avort acum  3 zile....de atunci nu ma simt prea bine si sangarez in continuu....sangararea nu este foarte abundenta...este in limitele normale....sau cel putin la mine...este la fel ca in perioada menstuatie.......inu stiu dc este normal....eu ma gandeam la inceput sa mi-a venit menstruatia....dar imediat dupa??? este posibil asa ceva???
iau si un tratament pe care mi la dat doctotul...nu stiu ce efect are....cert e ca ma simt naspa....am stari de voma...frisoane...ameteli....si nu prea pot sa stau mult timp in picioare......ce credeti ca ar trebui sa fac???un nou control medical? cum sa il fac acum dc eu sangerez???

#2 2008-10-02 23:33:59

skumpi
Vizitator

Re: probleme dupa avort

nu e prea normal sa ai starile astea`...
cel putzin sa`l suni pe medicul tau sa`i spui ca nu te simti deloc bine... va hotari el ce e de facut ... nu sta asa!

#3 2008-10-03 09:02:17

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Anelia starile tale nu mi se par ok. Suna-ti medicul si vezi ce zice. Si stai linistita ca se poate face control si daca sangerezi. Nu e asta un impediment.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2008-10-03 09:38:05

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

sangerarea e normala pana la o saptamana, frisoanele, ametelile si voma nu, poate ai o infectie, poate nu esti bine curatata, urgent la spital, antibiotic nu ti-a dat?

Ultima oara a fost editat de daliana (2008-10-03 09:38:20)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#5 2008-10-03 15:01:44

aleinadme
New member
Inregistrat: 2008-05-28

Mai bine mergi la medic pentru ca poate fi ceva grav. S-au vazut cazuri in care doctorul nu si-a facut treaba cum  trebuie si pacienta a avut de suferit. Sangerarea este normala dar ametelile nu.

Publicitate

loading...

#6 2008-10-03 17:36:03

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

dak sarcina a fost in luna mai mare....e posibil k dr sa-ti fi dat ceva pt ablactare de aceea ai ameteli si stari de voma...pt k medicamentul e f puternic...dar tu suna-ti doctorul si spune-i de starile astea....si ce dak sangerezi poti merge la control....

..be the best ...fuck the rest smile))

#8 2008-11-23 17:13:25

mignonette
New member
Inregistrat: 2008-11-23

Buna. Scriu pentru prima pe acest forum, desi va urmaresc de cateva luni... Si mi-am ales un moment "minunat" pentru o prima postare  wow

Acum 4 zile am suferit un chiuretaj la o clinica specializata. Sarcina de 9 saptamani. As fi vrut sa pastrez bebele, in ciuda varstei aparent necoapte (23), dar eu si partenerul meu am hotarat ca nu este inca momentul. La ecografie a reiesit ca embrionul nu este f in regula  neutral , medicul recomandandu-mi sa fac un chiuretaj pt a nu imi complica sanatatea.
Dupa chiuretaj mi-a fost prescris un tratament de recuperare post-abortum pe care trebuie sa il urmez pana la urmatoarea consultatie (10 zile): metronidazol, maleat de ergometrina fiole si clorocalcin picaturi.

In primele 2 zile am avut dureri f mici si scurgeri maronii, dar de azi dimineata mi s-a declansat o sangerare destul de serioasa si am dureri acute in abdomenul inferior sad Cel mai tare ma ingrijoreaza ca as fi vinovata de asta: cu o zi in urma am folosit tampoane interne grater Nu reusesc sa dau de medicul meu la telefon si imi este foarte teama ca durerile nu vor inceta la noapte.

Doctoressa, as avea nevoie de un sfat: am inteles ca supozitoarele cu indometacin se prescriu post-abortum pentru reducerea crampelor pelvi-abdominale care pot surveni. Nu stiu ce efect ar avea pastilele Nospa pe care eu le iau de obicei in timpul mentruatiei. As putea apela la una dintre aceste metode pentru a-mi reduce durerile?... Macar pana maine cand voi consulta de urgenta un medic.
Multumesc din inima.

Ultima oara a fost editat de mignonette (2008-11-23 17:15:09)

#9 2008-11-24 00:56:05

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

mignonette ai warn ptposturi multiple...citeste te rog regulile...

happy with him...inlove with him...puss

#10 2008-11-25 23:05:16

Ynna
Full member

hei am cityt si eu ce probleme aty avut voi dupa avort...:9aiurea rau..si eu am suferit un avort acum 3 saptamani insa imediat..dupa o jum de ora mi-am revenit complet si pana in mom de fata nu am avut nici un simptom aiurea..ma simt chiar f bine in ciuda faptului ca pe masa de chiuretaj am plans si am facut ca toate alea..mi-a fc anestezie totala dar tot simteam ce imi facea...ce nu am simtyt este aspirarea...nu cred ca mi s'a parut dar mie nu mi-a aspirat nimik..chiar nu am vazut vren aspirator pe masa doctorului..este posibil un avort fara aspirare???..o alta problema:am vazut ca migonette a urmat un alt tratament spre deosebire de mine ..mie mi-a dat niste supozitoare si niste pastylute f neplacute la gust..sunt mai multe tratamente de uramt dupa un avort?ma gandeam ca doar pastylele care mi le-a prescris mie sunt folosite dupa avort..:-??va rog sa ma laurity si pe mine...pt ca a ajuns sa ma ingrijoreze si starea asta de bine dupa avortul suferit..zici ca nu am avut parte de o astfel de intervenite...sad

aaa am uitat ca acum cateva zile am avut o sangerare mikuta..fara dureri de burta sau alte simptome(si banuiesc ca poate fi din cauza ca am calcat stramb...eu neavand voie sa fac sex o luna de zile..am avut un contact sexual protejat cu prezervatyv adupa doar 2 saptamani..doar unul..)

#11 2008-11-25 23:41:52

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

pai tratamentele pot fi diferite ...fiecare doctor da tratamentul in felul lui , care crede el .....constand de obicei in antibiotic si ceva pt durere ...

..be the best ...fuck the rest smile))

#12 2008-11-26 00:20:33

mignonette
New member
Inregistrat: 2008-11-23

crys_ty_na a scris:

mignonette ai warn ptposturi multiple...citeste te rog regulile...

Sorry. Din mare disperare am scris iniţial ?n cadrul subiectului ăstuia. Neprimind răspuns nici după 3 ore, am deschis un alt subiect. Deh, ce face panica din om! Şi totuşi regulile nu prea m-au lămurit pe deplin ce sunt alea *posturi multiple*... Cred ca mi se trage de la anemie  dumbom

Ynna a scris:

o alta problema:am vazut ca migonette a urmat un alt tratament spre deosebire de mine ..mie mi-a dat niste supozitoare si niste pastylute f neplacute la gust..sunt mai multe tratamente de uramt dupa un avort?ma gandeam ca doar pastylele care mi le-a prescris mie sunt folosite dupa avort..:-??va rog sa ma lamurity si pe mine...pt ca a ajuns sa ma ingrijoreze si starea asta de bine dupa avortul suferit..zici ca nu am avut parte de o astfel de intervenite... :sad:

Sunt nşpe mii de soiuri şi combinaţii de pastile şi tratamente ?n funcţie starea pacientei, de gravitatea intervenţiei şi de medic. Mă bucur nespus pentru tine că nu trebuie să treci prin chinuri şi griji inutile! Eşti un caz fericit al unui chiuretaj făcut ca la carte, fără complicaţii şi urmări. puss
Dacă sarcina a fost mică, avortul se face prin aspirare. Alfel se recurge la chiuretă (Instrument chirurgical de forma unei linguri cf. Dex) şi operaţiunea devine niţel mai... s?ngeroasa hmm  Orice ar fi, nu ai de ce să te temi din moment ce organismul tău se reface excelent!
S?ngerările (mici) sunt normale ?n primele 3-4 săptăm?ni. Dacă ele nu sunt ?nsoţite de dureri chiar nu ai niciun motiv să te ingrijorezi. Foarte important este să faci o ecografie şi un control după chiuretaj! Ynna, n-ar fi rău să ?i faci totuşi o vizită medicului care te-a operat. smile
Mulţi pupici şi sănătate!

#13 2008-11-26 18:55:50

crys_ty_na
Platinum member

posturi multiple= cand postezi acelasi msj in mai multe locuri smile

#14 2008-11-27 22:20:32

Ynna
Full member

ms mult migonette:*pusspuss

#15 2009-06-30 20:08:05

adina22buc
New member
Inregistrat: 2008-07-11

buna fetelor..am si eu o problema, ce-i drept asemanatoare cu cele de aici dar sunt cam ingrijorata...sambata am facut o intrerupere de sarcina..in ziua aia nu am avut mari probleme, nu am sangerat, dureri mici de burta dar cam atat. in schimb, azi, marti a inceput sa am sangerari si dureri de burta ca la menstra..ce se intampla?? ar trebui sa ma ingrijorez?? e ceva normal?? multam!!

#16 2009-07-01 12:40:27

crys_ty_na
Platinum member

e ok atata timp cat durerile sunt suportabile...teoretic ar fi trebuit medicul sa curetete cam tot asa ca pentru siguranta eu zic oricum sa-ti suni medicul ginecolog...

#17 2009-07-01 18:24:33

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Eu nu am luat niciodata No Spa dar dupa ultimul chiuretaj(post avort spontan) luam in primele zile seara inainte sa ma culc Piafen

I love you. Remember. They cannot take it

#18 2009-07-02 02:05:53

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

Organismul trebuie sa se refaca, asa ca e normal sa sangerezi, dar atata timp cat nu e exagerat de mult si nu doare foarte rau. Si e normal chiar daca a venit la cateva zile dupa chiuretaj in sine. La mine a fost in a patra zi, parca. Oricum, trebuie sa te duci la control si daca nu se opreste dupa vreo saptamana poti sa faci o ecografie sa fii sigura ca a curatat bine, dar acum e sigur inflamat si se vindeca.
Mie mi-a dat ergomet, no spa, diclofenac (in general mie mi se pare mai bun sub forma de supozitoare) si un antibiotic,parca. Conteaza sa te ingrijesti (mancat,dormit,tratamentul corect).

#19 2009-07-02 19:31:30

adina22buc
New member
Inregistrat: 2008-07-11

buna..va multumesc fetelor...mi-am sunat dr pt ca eram destul de ingrijorata..si mi-a spus sa nu-mi fac niciun fel de problema ca e ceva normal...daca el asa zice, asa o fii... vad ca nu mai sangerez, am sangerat o zi, iar acum am niste scurgeri maronii...e bine?? sunt cam speriata...off... aaaa si ergomet mi-a spus sa nu iau..nu stiu de ce...am luat ampicilina si indometacin supozitoare...

Ultima oara a fost editat de adina22buc (2009-07-02 19:34:18)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.