homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Polip pe col

#1 2008-10-03 14:12:58

moni_cutz
Membru
Inregistrat: 2008-10-03

polip pe col

Buna ziua,

dupa rezultatul neconcludent al unui paps am facut o colposcopie, unde s-a descoperit un polip
pe care l-as scos prin interventie chirurgicala.
astazi am primit rezultatul biopsiei, dar nu inteleg nimic
"polip glandular cu suprafete de autoplazie pavimentoasa cu displazie moderata"
sper ca ma poate ajuta cineva cu o interpretare

#2 2008-10-03 14:31:44

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: polip pe col

Displazia se refera la modificari celulare...la tine fiind moderata, eu zic ca e bine, mai ales ca l-ai scos la timp. probabil vei primi un tratament si va trebui sa urmaresti evolutia.
O sa-ti raspunda si fetele care se pricep mai bine, cand vor intra. Multa sanatate!

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3 2008-10-03 15:01:47

moni_cutz
Membru
Inregistrat: 2008-10-03

multumesc nicolle, dar eu nu cred ca este bine....displazia moderata am vazut pe net ca este asociata cu CIN II la modificari cervicale cu grad inalt  grater

#4 2008-10-03 15:04:45

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Moni CIN II au majoritatea femeilor care au viata sexuala activa. Asta nu e o problema.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2008-10-03 15:12:57

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

andreea, CIN nu e acelasi lucru cu clasele la Papanicolau. Clasa II e foarte intalnita la testul Pap la femeile active sexual.
"Displazia moderata (CIN II) intereseaza 2/3 din grosimea epiteliului. Se pot pune in evidenta mitoze tipice si rar atipice. Stratificarea se mentine la suprafata.corespunde modificării HGSIL din sistemul Bethesda "
Intr-adevar moni, CIN II nu e foarte bine...dar nici foarte grav, inca. Trebuie neaparat de mers la medic si trebuie tinut colul sub observatie. Probabil va trebui sa te testezi si pentru HPV.
E bine ca ai aflat din timp. Mie la biopsie mi-a iesit CIN 1 - displazie de col. Nu am intampinat probleme majore pana acum, merg regulat la controale.

O sa asteptam sa intre eu_ana si ea ne va lamuri mai bine. oricum, trebuie sa mergi cu rezultatul la medic. Numai bine!

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-10-03 15:16:53)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.