homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV SI PSORIASIS ?????

#1 2008-10-04 22:18:21

andreea visan 20
New member
Inregistrat: 2008-09-27

HPV SI PSORIASIS ?????

pt doctoressa dar si pentru orice alta persoana care stie va rog din suflet un raspuns

Am vazut ca nu se vorbeste nicaieri despre asta pe forum.
Insa am cautat pe internet si pe o gramada de siteuri englezesti se spune ca exista sau s-ar putea sa existe (nu inteleg prea bine engleza )o legatura intre HPV si psoriasis.... sad

Am postat un alt mesaj la sectiunea vreau sa stiu
http://forum.anticonceptionale.ro/t1988 … ZELOR.html
in care am aratat ca mi-a iesit papanicoluL III... asi vrea sa stiu daca stie cineva despre aceasta legatura dintre psoriazis si HPV.

Eu nu mi-am facut depistarea HPV, insa incep sa banuiesc ca acea rana pe col (asta in cazul in care am asa ceva ca nu am inteles prea bine rezultatul) si o mare parte din nebunia asta cu pap III are legatura cu faptul ca am si psoroasis...

E adevarat ca sunt oarecum norocoasa ca am numai pe o zona foarte mica si nu se vede insa vad ca se spune ca are legatura cu HPV iar HPV are legatura cu cancerul de col... iar mie mi-a iesit papul III... sad

Nu am auzit pe nici un medic ginecolog de la noi din tara sa stie despre asa ceva.
Mi se pare ca e o problema foarte importanta ca in 80% din cazurile persoanelor cu psoriasis acestea au fost depistate si cu HPV 5 si cred ca si cu HPV 36 si HPV 1

Cred ca e un subiect foarte interesant mai ales ca sunt sigura ca unele persoane dintre cele de pe forum au si ele aceasta boala psoriasis.

Ultima oara a fost editat de andreea visan 20 (2008-10-04 22:49:56)

#2 2008-10-04 22:31:32

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: HPV SI PSORIASIS ?????

nu stiu daca exista o legatura intre cele doua, dar poate fetele care au cunostinte in cauza iti vor raspunde. editeaza sa nu iei warn de la fete.
psoriasis unde ai? in ce zona?

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2008-10-04 22:34:11

andreea visan 20
New member

multumesc frumos.

nu conteaza zona ( ca si la psoriasis se zice ca e un fel de virus care iti afecteaza intreg organismul nu numai zona in care este localizat)

ce sa editez, ma scuzati dar nu inteleg?

#4 2008-10-04 22:37:33

Khristall
Insomniac member

Cand aveti de adaugat ceva in mai putin de 15 minute la un post propriu la care nu s-a raspuns, folositi butonul "editare". il gasiti in coltul dreapta jos a mesajului, intre "sterge" si "citeaza". tu ai postat unul dupa altul in mai putin de 15 minute. da o raita la reguli.

intrebam de psoriaris ca s`ar putea sa am si eu in sprincene si vroiam sa stiu cum arata big_smile

Ultima oara a fost editat de Danae (2008-10-04 22:39:10)

#5 2008-10-04 22:48:00

andreea visan 20
New member

Danae a scris:

Cand aveti de adaugat ceva in mai putin de 15 minute la un post propriu la care nu s-a raspuns, folositi butonul "editare". il gasiti in coltul dreapta jos a mesajului, intre "sterge" si "citeaza".

intrebam de psoriaris ca s`ar putea sa am si eu in sprincene si vroiam sa stiu cum arata big_smile

In sprancene nu am mai auzit.   smile
Intradevar psoriasisul e ca o descuamare a pielii insa nu cred ca apare in sprancene. Cauzele aparitiei lui nu sunt cunoscute exact. Oricum nu este contagios, adica este sigur ca nu se ia de la altii.
Se spune ca pate aparea dupa un stres foarte puternic desi eu nu m-am stresat. E adevarat ca mi-a aparut dupa un examen greu insa nu m-am stresat asa rau...

Eu ti-asi da mai multe detalii dar imi este frica ca poate era numai o gluma... cu psoriasisul big_smile

pupici

Publicitate

loading...

#6 2008-10-04 22:51:17

Khristall
Insomniac member

pai eu am ca o cojita in sprincene cateodata...si de aia intrebam...dar nu stiu daca are vreo legatura cu hpv`ul.
orice e posibil neutral
puss

#7 2008-10-04 22:56:05

andreea visan 20
New member

Stai linistita Danae, o cojita in sprancene mai are toata lumea ca sa zic asa smile Asta probabil ca e de la faptul ca pielea se regenereaza.

Uite ce e psoriasisul: Afectiunea este caracterizata prin aparitia unor placi rosii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase (?coji?), albe-sidefii, usor detasabile. Psoriazisul afecteaza, in general, zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de insertie a parului la nivelul scalpului), sau unghiile, dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului.

Oricum sincer nu cred ca ai asa ceva.

#8 2008-10-04 22:59:35

Khristall
Insomniac member

sper sa nu am...ca atunci cand se cojeste ramane rosu. ca si cum as fi avut un cos care s`a uscat. de fapt arata ca un cos uscat...big_smile
mersi de detalii. big_smile

#9 2008-10-04 23:03:45

andreea visan 20
New member

pupici multi de tot ! nu cred ca ai sincer. eu nu sunt medic insa sunt sigura ca e de la regenerarea pielii

#10 2008-10-04 23:11:03

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Despre legatura intre psoriazis si HPV nu stiu nici eu nimic.

Danae psoriazisul este un virus. El se poate manifesta sau nu, depinde de la persoana la persoana. O data contactat acest virus, ramai purtator toata viata. Nu se poate vindeca si nici nu se cunosc cauzele aparitiei lui. Cele mai intalnite manifestari ale psoriazisului sunt scuamatii  cutanate localizate cu precadere la incheieturi ( coate, parta din spate a genunchilor ) si pe scalp. Scuamatiile se vindeca cu tratament dermatologic, insa virusul ramane in corp. Mai multe nu stiu sa-ti spun despre asta. Oricum cojitele pe care le ai tu in sprancene nu sunt cauzate de acest virus. Daca era sa fie psoriazis, in primul rand nu trecea de la sine. Scaumatiile netratate se extind si nu trec singure.

Fericita mamica de Aida Maria!

#11 2008-10-04 23:22:06

Khristall
Insomniac member

ms andreea. incepusem sa`mi fac griji.

#12 2008-10-04 23:28:21

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Stai linistita si lasa paranoia de-o parte.

Fericita mamica de Aida Maria!

#13 2008-10-04 23:30:25

Khristall
Insomniac member

is paranoica de felul meu rotfl de`as putea sa o las la o parte taaare bine ar fi! grater

#14 2008-10-05 00:17:07

andreea visan 20
New member

andreea_andy2 a scris:

:))) aveti dreptate si una si alta. Adica nu e bine nici sa nu iti pese daca ti se pare ceva suspect dar nici sa te stresezi din tot felul de nimicuri.

Danae nu ai psoriazis, stai linistita.

pup  :hug:

S-a spus ca psoriazisul netratat nu trece de la sine si se extinde. Ne e neaparat adevarat. Exista perioade de timp in care apare si perioade de timp in care nu e nici o problema si nu se extinde neaparat. Insa asta ca trece fara tratament e caz mai rar si oricum nu ca trece dar nu se mai vede nimic.

Insa dinou Danae nu ai psoriazis, stai linistita.

Ultima oara a fost editat de andreea visan 20 (2008-10-05 00:21:38)

#15 2008-10-05 12:59:15

yoyomi
Sr. member
Inregistrat: 2007-03-03

nu cred ca exista nici o legatura intre psoriazis si hpv pt ca hpv ataca sistemul imunitar iar psoriazisul se face din cauza a nu stiu ce de la ficat (la psoriazis ti se regenereaza pielea de nustiu cate ori mai repede in zonele in care apare decat la un om normal care nu are psoriazis) si psoriazisul nu se ia se face pur si simplu in schimb hpv se ia.

hjarta

#16 2008-10-05 13:09:32

Khristall
Insomniac member

andreea visan 20 a scris:

andreea_andy2 a scris:

rotfl aveti dreptate si una si alta. Adica nu e bine nici sa nu iti pese daca ti se pare ceva suspect dar nici sa te stresezi din tot felul de nimicuri.

Danae nu ai psoriazis, stai linistita.

pup  kram

S-a spus ca psoriazisul netratat nu trece de la sine si se extinde. Ne e neaparat adevarat. Exista perioade de timp in care apare si perioade de timp in care nu e nici o problema si nu se extinde neaparat. Insa asta ca trece fara tratament e caz mai rar si oricum nu ca trece dar nu se mai vede nimic.

Insa dinou Danae nu ai psoriazis, stai linistita.

kram andreea visan 20

Ultima oara a fost editat de Danae (2008-10-05 13:10:12)

#17 2008-10-05 13:14:17

andreea visan 20
New member

yoyomi a scris:

nu cred ca exista nici o legatura intre psoriazis si hpv pt ca hpv ataca sistemul imunitar iar psoriazisul se face din cauza a nu stiu ce de la ficat (la psoriazis ti se regenereaza pielea de nustiu cate ori mai repede in zonele in care apare decat la un om normal care nu are psoriazis) si psoriazisul nu se ia se face pur si simplu in schimb hpv se ia.

sunt studii facute de multe centre medicale din strainatate in care se zice ca ar fi o legatura...Psoriazisul ne se face de la ficat...si nu era vorba daca una provoaca cealalata dar e vorba ca nu am auzit nici un medic din romania sa cerceteze si problema legaturii dintre cele doua cu toate ca in strainatate nu cerceteaza medicul ginecolog dar macar stiu ca exista o legatura si te trimite la mai multe investigatii dermatologice, la noi nici macar nu se stie

de aia tot intreb pt ca eu am vazut studii de acest fel in care se zice ca ar exista o legatura

sa mai se zica pareri

pupici multi  kram

#18 2008-10-05 14:26:31

yoyomi
Sr. member
Inregistrat: 2007-03-03

nu au cum sa aibe legatura pt ca hpv e ceva iar psoriazul  e cu totul altceva dar in fine

hjarta

#19 2008-10-05 17:58:45

aleinadme
New member
Inregistrat: 2008-05-28

Cunoasteti cumva un tratament eficace pentru tratarea psoriazisului, chiar daca numai din punct de vedere dermatologic? Va rog sa imi spuneti si mie daca stiti. Va multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.