homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de o analiza obiectiva

#1 2008-10-05 20:24:38

eryn
New member
Inregistrat: 2008-06-22

am nevoie de o analiza obiectiva

Acum 2 luni am plecat din tara, lasand in urma un job bun si o viitoare cariera intr-una dintre multinationalele din Bucuresti.Am dat licenta anul asta si urma sa ma inscriu la master, dar prietenul meu obtinuse un job la Comisia Europeana si din ratiuni practice(salar' mai mare aici, alte oportunitati, master ieftin 811E/an, plata unei singure chirii,in loc de doua),dar si pentru ca nu mai puteam sta separati, am hotarat sa vin in Bruxelles la master, sperand ca o sa obtin si permisul de munca dupa acceptul facultatii.
Nu am decat partial raspunsul de la facultate - sunt doi profesori evaluatori,unul dintre ei a dat ok-ul, cel de-al doilea nu a analizat inca dosarul( se poate face pana pe 31 oct inscrierea).Joburi s-ar gasi,dupa primirea permisului de munca, nu foarte bine platite dar acceptabile(aici salariul minim pe economie e de 1200 E).Deocamdata ma intretine el. sad
Inainte sa fim impreuna,am fost amici si stiam cat de dificil e, dar eram pregatita sa-i accept pretentiile si sa fac in asa fel incat sa fie bine.Si el la fel.I-am cunoascut familia si ne-am facut planuri impreuna.
De la inceput aveam certuri monstruoase.Stateam cateva ore si ne impacam.Dar cel putin ma respecta.
De cand am venit aici, nu se mai intampla asta.De fiecare data cand se enerveaza imi spune ca sunt proasta, tampita, idioata, etc.
Ca nu accepta sa am pareri atata vreme cat sunt niste tampenii/idiotenii/nu am nicio idee despre ce vorbesc ( una dintre certuri a fost din cauza unui film pe care l-am vazut si apoi ne-am apucat sa-l comentam.Parerile noastre n-au coincis si, desi eu voiam sa purtam o discutie pur filozofica , el mi-a raspuns cu replica de mai sus , pe care nu pierde nicio ocazie sa o foloseasca).
Aseara am fost sa-si ia masina de tuns si cand am ajuns acasa, s-a instalat in baie si am purces la treaba.Eu n-am lucrat niciodata cu asa ceva, asa ca nu eram prea indemanatica si s-a enervat si a inceput sa tipe la mine si sa-mi arate ce si cum."Nu asa,invers idioato.Faci linia asta asa (linia de la ceafa si dupa ureche),taci si fa cum iti zic".Cand am vrut sa ma mut pe lateral,ca sa vad ce fac, a inceput sa tipe,ca nu e nevoie si ca pot face totul din spate.I-am raspuns ca ori ma lasa sa fac cum pot, ori sa se tunda singur si am plecat.M-am intors,apoi, dar mi-a spus ca nu are nevoie de mine.Cand a iesit in sfarsit din baie, a inceput cu reprosurile uzuale, ca nu-s in stare sa fac nimic, habar n-am, sunt o proasta si altele.Eu sunt calma de obicei,insa de data asta,n-am mai putut si m-a busit plansul.M-am asezat la calculator si mi-am pus castile.M-a lasat o vreme in pace,apoi mi-a luat castile si mi-a spus ca sunt ale lui si nu am voie sa ascult muzica nici asa si nici fara ele.M-am dus in baie, a venit dupa mine si mi-a spus ca"aici e o casa de oameni, daca ai chef sa plangi,plangi in pat".Eu mi-am petrecut seara jelind in pat, el la calculator si apoi pe fotolii.La un moment dat mi-a spus ca "sa stii ca nu ma impresionezi daca latrii".

Acum trebuie si sa spun ca atunci cand e bine, nu-mi lipseste absolut nimic,ca-mi cumpara tot felul de prostii si ca se autosesizeaza daca am nevoie de ceva.El spune ca ma iubeste foarte mult, dar singurele momente cand demonstreaza afectiune,sunt in pat si cand vine de la serviciu si ma pupa pe obraz sau pe gura.In rest,absolut nimic, sta la calculator si joaca travian sau vorbeste pe mess.Asta face si la 5 minute dupa ce ne tutem.Niciodata nu sta cu mine.Ca sa nu mai spun ca sunt dati cand mergem pe strada si nici macar nu ma tine de mana.Cand eram in Romania, lucrurile erau foarte diferite.Nu se comporta asa cu mine si nici nu ma facea in vreun fel cand ne certam sau cand nu-i convenea comportamentul meu.

Problema mea e urmatoarea:

- nu ma pot intoarce acasa la mama,pentru ca ea stie ca deja am inceput facultatea si ca am un job aici.Nu pot sa-i dezamagesc, pentru ca au facut foarte multe sacrificii pentru mine.Ei nu stiu despre Dragos,
pentru ca nu ar fi de acord,au mentalitatea aia ingusta, specifica oamenilor de la tara.Plus ca intre noi sunt 10 ani diferenta.

- m-am uitat pe net si am gasit ceva joburi in Buc.Mi-am pastrat contactele de la EY si as putea obtine unul destul de bun,cu recomandarile de la ei.Dar nu am unde sta si am cheltuit toti banii pe care-i aveam.Le pot cere alor mei 2-300 imprumut, dar nu am cont in Belgia.As putea sa-i pun sa-mi trimita in contul unei prietene, dar nu stiu care e specificul tranzactiilor si vor banui ceva,daca pe langa numarul de cont,trebuie sa dea si datele personale ale detinatorului.Se poate face o tranzactie daca se cunoaste doar numarul de cont?(din cate stiu eu,nu).

-nu am unde sa stau si oricum va dura ceva pana ma angajez si primesc banii in prima luna.Problema cu locuinta s-ar putea rezolva - am un amic, fost prieten, care e in Bucuresti si care m-ar primii la el daca i-as spune.Problema e ca el inca ma iubeste si abia si-a gasit o fata cu care a iesit de doua ori (a doua intalnire azi-la film).Daca ii spun,iara se gandeste numai la mine.Daca ma mut la el,aia saraca nu mai are nicio sansa.
Eu nu stiu ce simt acum, dar mi se pare ca e foarte meschin din partea mea sa-i cad asa in cap,mai ales ca-l respect mult si tin la el.Nu cred ca mai pot sta aici.Am tot sperat ca lucrurile se vor imbunatati, am fost calma,rabdatoare,am acceptat multe, i-am spus ca are dreptate atunci cand voia sa auda asta,desi nu avea...dar nu mai pot accepta sa ma calce in picioare in felul asta.Si nu stiu cat si daca pot sa salvez ceva din visele noastre comune si din sentimentele mele in ritmul asta.
Deja am pierdut jobul,prietenii,caminul si masterul din Bucuresti.Sa renunt si la masterul de aici?Pe el nu pot sa-l schimb si nu mai pot sta asa langa el,desi STIU SIGUR ca ma iubeste.

Ce sa fac?Sa-i spun amicului?Sa renunt iar la tot,punandu-mi sperantele in ajutorul unui baiat?Plus ca pe undeva imi bat joc de el si de sentimentele lui.Cum sa fac cu ai mei?
Sunteti singurele carora le pot spune asta si am nevoie de ajutorul vostru pentru a lua o decizie.De una singura, nu pot.

#2 2008-10-05 20:45:52

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: am nevoie de o analiza obiectiva

wow, eryn, m-a lasat masca povestea ta... Singurul lucru care imi vine in minte acum e sa-ti spun sa pleci de langa omul asta... cat mai repede! am inteles cat de grava e situatia ta... chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc... nu-mi trece nimic prin cap acum... nu ai nici o prietena in Bucuresti care sa te gazduiasca o luna, doua? daca ai tai stii ca nu te vor intelega...eu as zice sa apelezi la amicul tau. sa-i explici ca esti intr-o situatie disperata si ai nevoie de ajutorul lui ca amic si nimic mai mult... eu zic ca daca esti sincera de la inceput cu el, nu ai cum sa-i faci rau...uneori trebuie sa te gandesti mai mult la tine si eu zic ca acesta e unul din acele momente....si asta nu inseamna ca vei depinde de el...cum zici tu, intr-o luna, doua vei fi pe picioarele tale...acolo nu ai cum sa te angajezi, ca sa te muti undeva singura?
of of of... puss puss  puss  puss  puss  puss

acum am recitit si am vazut ca ai nevoie de permis de munca acolo... deci cumva, nu stiu, trebuie sa te intorci in tara, daca asta e singura solutie sa pleci de langa el...

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-10-05 20:48:00)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3 2008-10-05 20:52:35

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

el stie k ai de gand sa il parasesti?
poate dk afla k esti hotarata sa pui capat relatiei isi schimba comportamentul, desi sincera sa fiu nu cred k un astfel de om se poate schimba sad

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#4 2008-10-05 20:54:44

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu nu stiu daca mai poate spera ceva de la el...intr-o relatie...nu trebuie sa ajungi sa te porti asa cu persoana pe care o iubesti...poate sunt prea transanta, dar eu nu as mai da o aa doua sansa unui asemenea barbat.... cum sa se poarte cu ea in halul asta?

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#5 2008-10-05 20:56:10

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14

de ce e atat de imatur? cum poate sa te iubeasca daca se poarta atat de urat cu tine si nu te respecta? e aiurea ca abia acum isi scoate coltii, cand depinzi de el si estoi acolo; eu nu as rezista cu un astfel de om, cu un astfel de comportament ... dar, cum tu esti pusa in situatia de mai sus, tu decizi daca poti sa te descurci fara el ... imi pare rau puss

Publicitate

loading...

#6 2008-10-05 20:56:20

eryn
New member

Multam, nicolle.  hjarta Amicului nu-i nevoie sa-i explic nimic.Doar daca-i spun ce si cum, o sa-mi spuna el sa ma duc sa stau la el (apartament de inchiriat,cu fratii lui).
Prietene in Buc ,n-am.Cel mult amice.N-am fost niciodata genul de om cu multi prieteni.
Si mi-e greu sa-mi las prietenul.Il iubesc...eu am incercat tot ce am stiut dar nu am putut sa-l schimb.As vrea sa cred ca exista o sansa sa ne intelegem.E genul de om care evalueaza persoanele dupa realizarile personale si cum eu nu am nimic aici,cred ca de-aia isi permite sa mature pe jos cu mine.In Romania aveam job, deci ma respecta.
Cat despre angajat aici,nu am permis de munca.Nu ma ia nimeni.Luni,dupa ce pleaca la serviciu,vreau sa imi caut un job de ospatar,ca sa fac cativa bani pana plec/daca plec.
E un moment din ala in care decizia pe care o iei,iti afecteaza tot restul vietii.Eu voiam sa-mi petrec tot restul vietii cu el.Dar nu pot asa.Mi-e greu sa renunt la tot.De-aia nu pot lua decizia de una singura.
Numai la asta m-am gandit azi,dar nu pot ajunge la o concluzie. sad

Carmen,am mai vrut sa plec.Mi-a spus ca decizia e numai a mea si ca nu vrea sa aiba nimic de-a face cu asta.Nu e genul de om care sa se lase intimidat de asyfel de chestii.Mentalitatea este:daca pleci,nu ma meriti.

Ultima oara a fost editat de eryn (2008-10-05 21:03:25)

#7 2008-10-05 21:01:44

danny
Full member
Inregistrat: 2007-05-22

buuhhh...si eu sunt un pic socata de poveste, de mult n-am mai auzit o femeie zicand k prietenul vorbeste cu ea in felul asta.
In fine, eu am fost parasita in tara straina (el s-a intors in tara si eu am ramas - locuinta imi expira intr-o luna, facultatea nu era sigura etc) dar am avut ambitia sa iau de la capat si sa reusesc. Daca te-ai descurcat pana acuma, mai rezista o luna - doua, pana intri la facultate si intre timp cauta un job part time (ai putea lua si un full time, la master iti permite timpul). Cand ai jobul, muta-te singura. Eu te-as sfatui sa iti cauti camin acolo - sunt mult mai ieftine decat locuintele si arata super (nu precum caminele de la noi). Pe la 300 de euro poti sa iei camera single si cu baie proprie cu dus.
Eu nu te-as sfatui sa te intorci in tara...gandestete k un master acolo cantareste mult mai greu la cv decat unul din tara, unde mai pui si faptul k ai mult mai multe posibilitati!
Asta este sfatul meu - cauta-ti job (nu ezita unul full time , cu conditia ca programul sa fie de 8 ore pe zi) , cauta-ti camin si sa vezi k incet incet se rezova toate. Cu personajul care tu spui ca "te iubeste" nu se poate sa mai stai!!!...nush ce fel de om (cu educatie totusi!!!, din moment ce lucreaza la Comisia Europeana) e el, daca vorbeste astfel cu tine...sad

Ultima oara a fost editat de danny (2008-10-05 21:04:23)

#8 2008-10-05 21:05:00

dreamer
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-05

1.Daca amicu s-a oferit sa te ajute..asta e fii un pic egoista.
2.Desi suntem atat de sigure cateodata pe sentimentele altora daka in inima noastra avem un gol..degeaba..asa o sa-l ai toata viata..de ce se comporta asa..nu stiu din moment c zici k ii canti in struna..profita de faptul ca depinzi de el..ca acum chiar poti spune ca depinzi de el..dar nu e asta o regula..inteleg  ca esti o fata ambitioasa si vrei sa faci ceva cu cariera ta...rau ai facut ca nu ti-ai lasat o portita deskisa..dar hai sa zicem k exista amicul..asta e..te primeste o luna 2,iti gasesti ceva intre timp.
3.parintii da..ar fi dezamagiti..daka te-ai intoarce dar mai rau le-ar fi sa stie ca fata lor  e nefericita..nu cred ca te-ar lasa balta..
degeaba iesiti iti cumpara iti face poftele daka pe tine ca persoana nu da 2 bani..ma referi pe ceea ce gandesti tu..cum te-ai ambitionat sa vii sa iti cauti un viitor intr-o tara mai bine la fel o sa te ambitionezi sa=ti faci si ordine in viata personala..vorbeste intre timp cu amicul tau si mai ai putina rabdare sa vezi daka rezolvi cu munca..mai ast o luna..daka te tine..
te  muti sg tot acolo desi nu stiu daka o sa poti..te mai angajezi si ink ceva part time..oricum tu depinzi financiar de el..daka nu ma insel..nu toate visele sunt gratis..asta e..niciodata nu cunosti omul..
tu ce iti doresti?sa iti faci  un viitor intr-o tara mai buna dar cu respectul de sine undeva la glezne dand vina pe faptul ca are o perioada mai "proasta el" cautandu-i scuze?sau lupti pana in panzele albe sa fi tu  impacata sufleteste??

ps: o parere obiectiva

Ultima oara a fost editat de dreamer (2008-10-05 21:07:18)

Dance like nobody is watchin....

#9 2008-10-05 21:31:47

eryn
New member

Multumesc mult pentru parerea obiectiva,Dreamer.
Eu de fapt nu am venit aici ca sa caut un master mai bun.Am venit ca sa fiu cu el.Masterul si oportunitatile sunt in bonus...
Nu stiu daca mai am de ce sta aici,daca nu mai e el.

P.S:mi-a restrictionat internetul acum.

Ultima oara a fost editat de eryn (2008-10-05 21:32:08)

#10 2008-10-05 21:40:23

November
Full member
De la: In Noiembrie
Inregistrat: 2008-10-05

Situatia in care esti imi este cunoscuta si mie... insa cu mici diferente...
Parerea mea e sa astepti sa vezi rezultatul de la master si daca ai sa fii acceptata sa incepi a invata, apoi sa iti cauti un serviciu si sa incepi a fi independenta de el. Odata ce stai cu el esti dependenta de el din toate punctele de vedere... Nustiu daca asta e ceea ce ai fi vrut sa faci insa eu asa as proceda....

#11 2008-10-05 21:47:55

maya_78
Full member
Inregistrat: 2008-07-30

eryn - in primul rand lasa-l , te cred ca il iubesti dar el sincer nu cred ca te iubeste, nu asa te porti cu persoana pe care o iubesti, el nu te respecta, se poarta cu tine ca si cum ai fi un obiect sau o papusa care trebuie sa faca numai ce vrea el

esti inteligenta daca nu te intereseaza oportunitatea unui master in strainatate, intoarce-te  in tara indiferent de ce or sa creada parintii, esti fata desteapta , o sa iti gaseti de munca destul de repede, discuta cu amicul si cu prietena lui eventual, explica situatia si nu cred ca nu or sa te ajute ( poate o sa te pot ajuta si eu , cine stie)

dc vrei un master afara, incearca sa te muti cat mai repede posibil, sa iti gasesti un job, taie orice legatura cu el si vezi-ti de viata ta

pupici si ai grija de tine omul asta nu te merita  :k?ra:

“O femeie care nu poate fi urata nu este frumoasa”- Karl Kraus

#12 2008-10-05 21:50:58

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

eu zik totusi sa nu pleci , ai aj acolo esti fata desteapta sa si traiesti acolo pe propriile picioare.... dc sa-i faci lui pe plac si sa pleci cu coada intre picioare ,...demonstreaza-ti atat tie cat si lui k u valorezi mult mai mult decat crede , lasa-l asa cu toate restrictiile lui , zi k el si fa ca tine pana te pui pe picioare profita si u de el pana iti gas un job , o locuinta ....pana incepi fac .....sti k roata se intoarce si sa-r putea sa aj el la mana ta ,  arata-i ce poti si realizeaza-te pe cont propriu ......stiu k e greu sa induri tot ce-ti face dar macar de acum incolo fa-o cu un scop si acela de a te debarasa de el si a fi pe picioarele tale ...mult noroc iti doresc oricare ar fi decizia ta

..be the best ...fuck the rest smile))

#13 2008-10-05 22:14:32

dreamer
Sr. member

daka tot ai ocazia sa studiezi acolo...pune=te un pic pe picioarele tale si da-l in ma'sa ca o sa gasesti unu care o sa te aprecieze din cap pana in picioare
orice se intampla cu un scop si refuz sa cred ca esti o fata care face compromisuri pt un bou care  probabil e complexat de el ca om si incearca sa umple pe partea financiara..niciodata nu se stie ce'ti rezerva soarta..in Romania spui k ai avut un job bun..stai tu linistita ca o sa=ti gasesti in alta parte la fel d bun daka t intorci..
vreau sa te aud peste o luna 2 sa ne spui ca ti=-ai luat inima in dinti si te=ai gandit sa faci ceva cu viata ta
spui ca acolo ai venit pt el..deci tu ai facut un mare sacrificiu lasandu-ti job familie prieteni tot pentru el si el te trateaza ca pe o ce?raspunde-ti tu sg la intrebarea asta si dragoste nu stiu cum concep frate unii oameni sentimentu asta ce definitie are fiecare pt ea ..dar in cazul lui nu cred..stii e usor sa zici din afara da-ti viata peste cap k nah zic eu mai marea inteleapta..dar tu deja ti-ai dat viata peste cap..plecand din tara renuntand la multe..asa ai de ales si ia-o ca pe o sansa intr-o tara straina cu multe perspective ..
tu sa fi impacata sufleteste..si daka nu t convingi acuma  din c iti scriem noi aici ..si sper sa ne inselam ,..cui siguranta ai s-oi faci mai tarziu
capu sus
puss

#14 2008-10-05 22:29:46

skumpi
Vizitator

eu nu stiu cum esti u asa sigura ca te iubeste ? ca iti cumpara d toate ?poate o face tocmai sa`ti inchida gura ...asta numa dovada d iubire nu e....dovezi d iubire sunt cele care le`ai enumerat mai sus si pe care NU le face... dupa sex el se baga la jocuri ? tare... iti vorbeste ca la ultima proasta` ? si mai tare...  !
eu cred ca nu te iubeste si asta reiese din comportamentu lui ! sau poate notiundea de iubire care o are el si care o ai tu coincide neutral
cu un asemenea om vrei sa`ti intemeiezi o familie ? o sa`ti placa cand o sa te faca proasta in fata copiilor tai ?
eu zic sa te gandesti de 2 ori inainte sa afirmi ca el te iubeste !

trbs a gasesti o solutie d mijloc...sa ramai acolo sa`ti termini studiile sis a te desparti !

Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-10-05 22:31:56)

#15 2008-10-05 22:31:42

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

auzi da nu merge sa stai cu el ( sa te folosesti de el cu alte cuvinte) pana te pui pe picioare acolo ? iti obtii permisul de munca acolo si pleci te muti singura ? daca tot ai renuntat la Buc pt Bruxelles barem ramai acolo, detaseaza-te emotional de el si stai cu el pana te inscrii la master si te pui pe picioare cu jobul.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#16 2008-10-05 22:44:45

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

O relatie presupune respect. Este exact ce el nu iti ofera. Nu ar trebui sa ii accepti jignirile. Bafta in luarea unei hotarari cat mai corecte ! puss

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#17 2008-10-05 22:49:16

eryn
New member

nu mai e nevoie sa iau o decizie, a citit el forumul si mi-a luat bilet la avion pt maine. :)Mi-a facut pana si bagajele,singur,singurel.

te salut,daca mai esti pe aici,Dragos.

Ultima oara a fost editat de eryn (2008-10-05 22:53:15)

#18 2008-10-05 22:57:38

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

Daca tot a citit poate a si inteles ceva.

eryn ai grija de tine  kram

Dragostea nu se stă, se face.

#19 2008-10-05 22:59:48

dreamer
Sr. member

Voi stiti ce e intre voi..dar o femeie..in primu rand ca sa o poti iubi trebuie s-o respecti!
Punct

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.