homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ecografie ficat-2

#20 2008-10-15 19:48:24

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

Re: Ecografie ficat

in caz de hepatita b acuta va trebui sa-ti faci si tu analizele, dar asta iti vor spune medicii. Iubitul meu a avut hepatita b candva "in tinerete" si totul a decurs fara simptome, el fiind doar din greseala dupa ani de zile depistat cu anticorpii care s-au format dupa vindecarea nemedicamentoasa a bolii. Deci exista si asa ceva.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#21 2008-10-15 19:52:53

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

pink_butterfly a scris:

cred ca se poate sa aiba si stari ciudate...si eu mai aveam dureri si am descoperit in urma unor analize ca am avut hepatita b cand eram mica...si inca am virusul in mine...i-am pus si pe ai mei sa faca si tata a descoperit ca are chiar hepatita b...are transaminazele mari,ficatul marit...deci e mai bine sa fii constient de chestiile astea...sa-si faca markerii virali,parerea mea...in fond,nu are nimic de pierdut...decat bani,eventual,care oricum se duc pe alte chestii mai putin importante

Dar tatal tau avea si alte simptome? Dureri, greata, etc?

baciu, deci daca iese pozitiv la hepatita B inseamna ca mi-a dat-o si mie?

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#22 2008-10-15 19:55:29

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

nu e chiar 100% dar va trebui sa iti faci si tu analizele....se transmite si pe cale sexuala...sad

#23 2008-10-15 19:58:34

Jessie
Platinum member

sad Nasol! Oricum, sper din toata inima sa nu fie nimic de acest gen.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#24 2008-10-15 20:05:29

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

da se poate transmite si pe cale sexuala insa asta nu inseamna ca te-ai infectat. Doar daca pe mucoase e vreo leziune mica se poate sa te fi infectat insa deocamdata nu are rost sa-ti faci griji pentru ca inca nu sti daca iubitul tau sufera de hepatita.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

Publicitate

loading...

#25 2008-10-15 20:12:17

Jessie
Platinum member

O sa vedem Vineri ce o sa fie.
Multumesc inca o data. wink

Am fost cu prietenul la analize, i-a iesit negativ la hepatita (pfiuu, ce bine!) dar la ecografie i s-a spus ca are meteorism abdominal marcat si aerocolie marcata. Din ce am citit pe net asta inseamna balonare. Joi mergem la control, sa citeasca doctorul analizele dar pt chetiile astea care este tratamentul? Doar regim? Sau este si ceva medicamentos?

Ultima oara a fost editat de Jessie (2008-10-20 10:23:02)

#26 2008-10-21 08:12:33

Jessie
Platinum member

Revin la intrebarea de mai sus. Scuze, dar trebuia sa postez un mesaj nou dar eu am editat, Sorry! sad

#27 2009-01-03 21:35:50

davala
Banat
Inregistrat: 2009-01-03

Gasesti date despre boli de ficat pe www.hepatite.ro , si despre ecografie, si endoscopie si analize, etc.
Sa fii sanatoasa

#28 2009-01-04 15:24:04

davala
Banat
Inregistrat: 2009-01-03

Jessie a scris:

Am fost astazi cu prietenul la control si i-a dat sa faca nite analize sa vada daca are hepatita si o ecografie abdominala generala.
Acum am si eu o intrebare. Cum se manifesta hepatita?
Am citit cate ceva pe net si nu prea are simptomele acelea, adica ingalbenirea tegumentelor si a sclerelor, greata, varsaturi, simptomele gripei, lipsa poftei de mancare etc. Doar oboseala si astenie (uneori) si dureri in capul pieptului dupa ce mananca. Doar la analizele de sange i-au iesit transaminazele mai mari, de aceea zic, oare aceste analize pt hepatita sunt standard cand iti ies anumite valori anormale?

Sunt multe feluri de manifestare a bolilor de ficat, dar ami bune iuta-te pe www.hepatite.ro si te lamuresti rapid,
Pa

#29 2009-08-26 09:57:28

Jessie
Platinum member

Revin cu alta intrebare. Daca ficatul este marit (explicatia a fost ca este o bucata de grasime pe el) poate apasa pe alte organe generand anumite simptome?

#30 2009-08-26 10:01:42

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Poate sa genereze anumite simptome specifice, de obicei un disconfort in zona (nu e tocmai durere, o jena in partea dreapta), poate usoara greata... Restul simptomelor depind de cauza din care e marit... daca e vorba doar de grasime nu cred ca ar trebui sa aiba cine stie ce simptome.

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-08-26 10:02:02)

#31 2009-08-26 10:07:07

Jessie
Platinum member

Multumesc frumos, heimdall!
Cauza nu ne-a spus-o nimeni ci doar ca are o bucata de grasime si ca nu este operabila sau periculoasa dar trebuie totusi luat ceva tratament, dar din cauza faptului ca deja ia pastile pt BRGE nu i s-au mai prescris si pt ficat pt ca ar fi fost deja cam multe.

#32 2009-08-26 10:09:43

heimdall
Diamond member

In primul rand e nevoie de regim, Jess. Trigliceridele le are crescute, presupun ? Sunt destule remedii naturiste pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor... Omega 3, de exemplu

#33 2009-08-26 10:16:04

Jessie
Platinum member

Acum cateva luni cand si-a facut analizele au iesit bune toate. Anul trecut iesisera cam aiurea si asta ne-a indemnat sa mergem si sa faca o ecografie sa vedem ce se intampla.
Ultima oara cand am fost la doc si i-a mai facut o ecografie abdominala i-a spus ca in mod normal ar trebui sa ii prescrie si un medicament pt ficat dar cum am spus, deja ia prea multe si mai mult ar fi daunat decat ar fi facut bine.
De regim tot mananca, saracu' a slabit de il ia vantul pe sus. smile

Apropo de Omega, ia acum niste pastilute din acestea, Omega 3 + ceva vitamine sau nu mai stiu exact.
Dar ceva ceaiuri exista?

Ultima oara a fost editat de Jessie (2009-08-26 10:16:54)

#34 2009-08-26 10:21:11

heimdall
Diamond member

In mod normal, daca slabeste, se mai duce si grasimea de pe ficat, ma gandesc... e si o predispozitie genetica la mijloc, evident. Cred ca sunt bune ceaiurile cu efect benefic asupra ficatului : anghinare, sunatoare... cel de sunatoare ii face foarte bine si la stomac, deci poate sa-l bea in loc de apa, nici nu e rau la gust.

#35 2009-08-26 10:39:30

Jessie
Platinum member

Multumesc inca o data, heim!  puss

#36 2009-08-26 10:41:46

heimdall
Diamond member

N-ai pt ce... oricum in perioada asta mai bine va concentrati sa-l tratati ca pe o persoana 100% sanatoasa, decat sa scormoniti dupa noi boli wink mai ales ca mari probleme nu sunt

#37 2009-08-26 10:46:01

Jessie
Platinum member

Eu incerc, heim, crede-ma ca incerc sa il conving ca nu e nimic, dar crezi ca am cu cine discuta?! sad
Ca nici eu nu mai inteleg, are dureri in capul pieptului care se duc inspre inima, pe urma in spate si pe urma toata burta il doare. Ma gandesc sa nu fie ceva si cu digestia pt ca nu are scaun zilnic iar cand are simptomele descrise mai sus se accentueaza.
Sunt convinsa ca multe sunt si pe sistem nervos dar tb sa fie o cauza, numai ca nu stiu care. sad

#38 2009-08-26 10:52:43

heimdall
Diamond member

Eu zic ca ar face minuni sa faca sport zilnic... ia-l de manuta si mergeti amandoi, ca nici tie nu ti-ar face rau. Din experienta iti spun ca mi-a facut foarte bine miscarea, si la problemele de digestie, si la anxietate... e lucru dovedit

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.