homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoressa lamureste-ma, te rog

#1 2008-10-22 18:44:36

calypso
Full member
Inregistrat: 2008-05-12

doctoressa lamureste-ma, te rog

stilnox interactioneaza cu anticonceptionalele? mercilon iau de vreo 6 ani. mi-a spus crys_ty_na ca ea a facut tratament o sapt cu stilnox si nu a avut nevoie de protectie suplimentara. eu nu fac tratament constant. iau cam o pastila pe saptamana si aia impartita in doua. deci iau doar o jumatate o data.
cu toate astea o farmacista mi-a zis ca se diminueaza efectul mercilonului indiferent de cat de rar sau de putin iau stilnox. pe prospect nu scrie nimic cum ca ar diminua efectul antibebe. la o alta farmacie mi s-a spus ca 1 pastila pe saptamana nu diminueaza efectul mercilonului.
ce sa mai cred?
multumesc!

Drumul spre iad e pavat cu bune intentii!

#2 2008-10-22 21:09:33

mycky2007
New member
Inregistrat: 2008-10-22

Re: doctoressa lamureste-ma, te rog

buna, sunt noua pe acest forum si as avea o intrebare .astazi am facut o intrerupere de sarcina iar medicul mi-a prescris urmatorul tratament:maleat de ergometrina 0,2 mg,( 2 fiole pe zi),flamexin ( 2 pe zi),diclofenac supozitoare (1 pe zi seara), si doxiciclina 100 mg ( 1 pastila la 12 ore).intrebarea mea este daca pot sa incep si o folie de anticonceptionale (yasmin folosesc) in paralel cu acest tratament, sau vreunul din aceste medicamente interactioneaza cu aceste anticonceptionale.
astept cu nerabdare un sfat

#3 2008-10-22 21:17:55

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

calypso i am lasat doctoressei linkul...parerea mea o sti deja...

mycky antibioticul interactioneaza cu pilulele dar le poti lua avand in vedere ca oricum nu ai voie sa ai contacte sexuale inca...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-10-22 22:12:19

calypso
Full member

merci mult crys! stiu parerea ta, dar m-a speriat un pic ce mi-a zis farmacista si de asta as vrea si opinia doctoressei.

#5 2008-10-22 22:16:09

crys_ty_na
Platinum member

pai e ca in cazul antibioticelor calypso...nu i spunem niciodata unei fete sa se protejeze doar pt ca a luat o pastile de antibiotic...dar iti va raspunde si doctoressa ca sa te linistesti smile

Publicitate

loading...

#6 2008-10-22 22:44:02

calypso
Full member

da crys stiu ca o pastila de antibiotic nu face probleme. dar eu iau cate o pastila de stilnox (impartita in 2 jumatati) cam o data pe saptamana. si de asta ma gandeam daca ar putea fi probleme. asa sunt eu mai stresata si pana nu sunt sigura tot inebunesc lumea!  big_smile

Ultima oara a fost editat de calypso (2008-10-22 22:45:00)

#7 2008-10-23 08:56:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

calypso, ma bag si eu neintrebata: daca iei doar jumatate de pastiluta o data pe satpamana, problema ta cu insomnia nu e grava si ai putea sa inlocuiesti stilnox asta cu alta pastiluta... exista atatea somnifere din plante, care nu interactioneaza cu AC
cred ca tu ai o mica dependenta psihica de pastilutele astea... nu o zic cu rautate, o zic din experienta smile

#8 2008-10-24 16:10:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mycky2007 a scris:

buna, sunt noua pe acest forum si as avea o intrebare .astazi am facut o intrerupere de sarcina iar medicul mi-a prescris urmatorul tratament:maleat de ergometrina 0,2 mg,( 2 fiole pe zi),flamexin ( 2 pe zi),diclofenac supozitoare (1 pe zi seara), si doxiciclina 100 mg ( 1 pastila la 12 ore).intrebarea mea este daca pot sa incep si o folie de anticonceptionale (yasmin folosesc) in paralel cu acest tratament, sau vreunul din aceste medicamente interactioneaza cu aceste anticonceptionale.
astept cu nerabdare un sfat

poti incepe si contraceptivele totpdata, evident ca poti.
abtinete insa de la sex primele 14 zile macar dupa avort, nu de grija sarcinii ci pentru sanatatea ta...in rest, ai antibiotic in schema de mai sus care scade efectul contraceptivelor...ASADAR:pe toata durata tratamentului cu azntibiotic plus 7 zile dupa trebuie sa folosesti si protectie suplimentara, care eu te rog sa fie abstinenta...incepe insa acum folia de contraceptive, astfel, pe cind se vor fi terminat toate astea, vei fi deja protejata eficient de sarcina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2008-10-24 16:17:37

Al Pacino
Administrator

calypso a scris:

stilnox interactioneaza cu anticonceptionalele? mercilon iau de vreo 6 ani. mi-a spus crys_ty_na ca ea a facut tratament o sapt cu stilnox si nu a avut nevoie de protectie suplimentara. eu nu fac tratament constant. iau cam o pastila pe saptamana si aia impartita in doua. deci iau doar o jumatate o data.
cu toate astea o farmacista mi-a zis ca se diminueaza efectul mercilonului indiferent de cat de rar sau de putin iau stilnox. pe prospect nu scrie nimic cum ca ar diminua efectul antibebe. la o alta farmacie mi s-a spus ca 1 pastila pe saptamana nu diminueaza efectul mercilonului.
ce sa mai cred?
multumesc!

sa crezi ca nu sunt probleme mai ales la administrare inconstanta asa ca la tine
stai linistita

#10 2008-10-27 20:05:47

calypso
Full member

multumesc mult pentru raspuns doctoressa!
te mai deranjez cu inca o intrebare. am intrebat la farmacie de un somnifer natural si mi-a dat un preparat care se numeste MELATONINA. la compozitie scrie in felul urmator: "melatonina cu eliberare prelungita in capsula vegetala" si este mentionat ca este un supliment alimntar, un inductor natural al somnului.
farmacistul mi-a spus ca nu diminueaza efectul antibebe. dar as dori totusi si o confirmare si din partea ta, daca se poate. iti multumesc!

#11 2008-10-27 23:23:54

crys_ty_na
Platinum member

daca nu contine extract de sunatoare nu interactioneaza...

#12 2008-10-28 00:08:00

calypso
Full member

pe flacon nu scrie ca ar contine si sunatoare. scrie doar melatonina. ma gandesc ca daca ar fi avut si sunatoare ar fi scris. si nu fac tratament constant. iau cam 2 pastile pe saptamana, e drept de obicei doua seri la rand. ma gandesc ca si in cazul in care ar contine si sunatoare, nefiind tratament constant, nu interactioneaza cu antibebe. sau ma insel?

Ultima oara a fost editat de calypso (2008-10-28 00:08:57)

#13 2008-10-28 08:37:24

crys_ty_na
Platinum member

nu te inseli smile doar ca nu stiu cat de natural e acest medicament avand in vedere ca din cate stiu eu melatonina e un hormon...

#14 2008-10-28 19:15:57

calypso
Full member

crys, te rog, ii mai lasi inca o data link-ul doctoressei sa vad ce zice si dansa. poate ea stie mai multe si despre melatonina. si poate imi poate spune si daca sunt bune sau nu pastilele astea. merci

A! si inca ceva! ca sa nu mai deschid alt topic. de vreo 2 sapt am luat zilnic cel putin o pastila de analgezic, uneori si 2 sau 3 in 24 de ore (saridon, antinevralgic, codamin, algozone), ca ma chinuie o masea si am programare abia pe luni. (in final o sa fie deci vreo 3 saptamani). e vreo problema? diminueaza efectul antibebe?

Ultima oara a fost editat de calypso (2008-10-28 19:21:50)

#15 2008-10-28 20:34:45

crys_ty_na
Platinum member

i am lasat linkul doctoressei...si niciunul dintre medicamentele insirate de tine nu au treaba cu pilulele smile

#16 2008-10-28 22:15:35

Al Pacino
Administrator

calypso a scris:

multumesc mult pentru raspuns doctoressa!
te mai deranjez cu inca o intrebare. am intrebat la farmacie de un somnifer natural si mi-a dat un preparat care se numeste MELATONINA. la compozitie scrie in felul urmator: "melatonina cu eliberare prelungita in capsula vegetala" si este mentionat ca este un supliment alimntar, un inductor natural al somnului.
farmacistul mi-a spus ca nu diminueaza efectul antibebe. dar as dori totusi si o confirmare si din partea ta, daca se poate. iti multumesc!

e ok, nu scade efectul

#17 2008-10-28 22:57:17

calypso
Full member

multumesc doctoressa!

#18 2008-10-29 10:19:02

mikky
New member
Inregistrat: 2008-10-22

Bna numele meu este mirabela si am si eu o intrebare,in legatura cu contraceptionalele Yasmin,am luat primul blister si dupa tyerminarea lui, am inceput unul nou in prima zi de menstruatie ...dupa o pauza de 3-4 zile si nu de 7 cum scrie in prospect...ce se poate intampla e ceva grav...va multumesc

#19 2008-10-29 10:20:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu e grav, dar sa nu mai faci asta data viitoare, faci pauza de 7 zile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.