homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cancer ereditar?

#1 2008-10-25 11:54:14

shimmy
New member
De la: cluj-n
Inregistrat: 2007-03-30

cancer ereditar?

De curand eu si mama mea am aflat ca 2 matusi de a mamei mele (din partea bunicului meu, tatal mamei) au suferit de cancer la san, una  a murit iar cealalta se lupta de 4 ani cu el..si nu mai are mult de trait.Cate sanse sunt ca eu si mama mea sa avem aceasi soarta? adica chestia asta ereditara este chiar asa de decisiva. Mama are 45 de ani si are parte de foarte mult stres si nervi zilnic, si nu mananca regulat si cum trebe, ma ingrijorez pentru ea..desi a facut o mamografie anu acesta si totul a iesit normal.Ma mai ingrijoreaza faptu ca eu iau pastile anticonceptionale de 6 ani aproape..si avand in vedere ca abia acuma am aflat despre rudele mele, nu am anuntat si ginecologul meu.Voi ce stiti?cat de decisiv este factorul ereditar in declansarea cancerului? (sa nu mai spun ca de cand am aflat si eu si mama mea, ne doare sanul drept in fiecare zi lol da asta no mai bag in seama ca deja ii autosugestie lol )

Ultima oara a fost editat de shimmy (2008-10-25 13:39:58)

#2 2008-10-25 12:08:00

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

Re: cancer ereditar?

din cate stiu..scrie si pe prospectul ac-urilor..Nu provoaca cancer..insa prezinta risc de dezv mai rapida la femeile care il au deja in anumite faze. cel putin asa am inteles eu de pe prospct.
dar...voi nu aveti de ce esa va ingrijorati a..mai ales mama ta ca e ok cu analizele..iar tu pt linistea ta  fa o mamografie..ac nu declanseaza nimik.

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#3 2008-10-25 12:13:31

shimmy
New member

am uitat sa mentionez ca am 21 de ani tongue am inteles ca mamografia la varsta asta nu este indicata decat daca este chiar necesar.nu ma ingrijorez asa tare acuma pentru mine, mai mult ma gandesc la mama mea.. ea are o anumita varsta si nervi/stres/fumeaza...

#4 2008-10-25 12:25:03

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

daca mamografia este ok..no worries

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#5 2008-10-25 23:04:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

shimmy a scris:

De curand eu si mama mea am aflat ca 2 matusi de a mamei mele (din partea bunicului meu, tatal mamei) au suferit de cancer la san, una  a murit iar cealalta se lupta de 4 ani cu el..si nu mai are mult de trait.Cate sanse sunt ca eu si mama mea sa avem aceasi soarta? adica chestia asta ereditara este chiar asa de decisiva. Mama are 45 de ani si are parte de foarte mult stres si nervi zilnic, si nu mananca regulat si cum trebe, ma ingrijorez pentru ea..desi a facut o mamografie anu acesta si totul a iesit normal.Ma mai ingrijoreaza faptu ca eu iau pastile anticonceptionale de 6 ani aproape..si avand in vedere ca abia acuma am aflat despre rudele mele, nu am anuntat si ginecologul meu.Voi ce stiti?cat de decisiv este factorul ereditar in declansarea cancerului? (sa nu mai spun ca de cand am aflat si eu si mama mea, ne doare sanul drept in fiecare zi lol da asta no mai bag in seama ca deja ii autosugestie lol )

ereditatea e un factor dar nu decisiv...trebuie doar avuta grija si facute investigatii anuale...si anticonceptionalele nu provoaca cancerul de san...dimpotriva...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2008-10-26 09:34:30

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

mamografia este indicata de la varsta de 30 ani insa daca medicul ginecolog este de parere ca exista factori de risc se poate face si inainte de a implini aceasta varsta.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#7 2008-10-26 11:12:35

shimmy
New member

multumesc tuturor pentru raspunsuri smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.