homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi la sani, durere puternica... help

#1 2008-10-31 13:52:51

el@
New member
Inregistrat: 2008-09-02

Chisturi la sani, durere puternica... help

Hello,

Aduc in discutie din nou problema mea cu sanii care ma dor din ce in ce mai tare nu mai stiu ce sa fac, ma injunghie, ma ustura, nu suport atingerea lor, nu mai suport nici sutienul, nu mai pot sa alerg sau sa scutur o patura.
Durerile devin mai puternice incepand din a 14 a zi de la menstruatie, se amelioreaza atunci cand vine menstruatia (dar nu de tot) raman niste locuri dureroase ca niste "cuie", dupa care incepe din nou calvarul.

Am facut mai multe analize printre care 

- ecografie s?ni ; rezultat - Numeroase chisturi cu diam. de 4-6 mm, superior şi superextern bilateral. ?n rest ţesuturi supra şi subiacente normale.

- ecografie pelviană ; rezultat - ovare cu structura polichistice

Pentru aceasta afectiune am urmat urmatoarele tratamente recomandate de doctor care nu mi-au ameliorat deloc (da chiar deloc) durerile.

prima luna :
Femicur
Vit A forte 10 zile (din a 12-a zi de la menstruatie)
Vit E forte 10 zile (din a 12-a zi de la menstruatie)
Progestegel (cu pauza 7 zile in perioada menstruatiei)

a doua luna:
Femicur
Vit A forte 10 zile (din a 12-a zi de la menstruatie)
Diclofenac gel (cu pauza 7 zile in perioada menstruatiei)

a treia luna:
Femicur
Magneziu forte + B6
Seleniu

a patra luna:
Femicur

De luna asta am inceput si Acidophilus si Garlic (usturoi si patrunjel) pentru refacerea florei intestinale, cistite, infectie urinara, candidoza, scaderea colesterolului si eliminarea nisipului de la rinichi

Nu stiu exact din ce cauza am aceste chisturi ? poate fi datorita unui exces de foliculina ? sau datorita altor cauze hormonale? nu stiu de fapt am un exces de progesteron sau de estrogen ?

Ce analize hormonale ar trebui sa fac ?

Ce alte remedii mai exista sa scap de durerile astea?

#2 2008-10-31 16:47:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Chisturi la sani, durere puternica... help

un leac babesc... dar necesita timp indelungat de tratament: pune frunze de varza zdrobite proaspat pe sani... doar ca nush cum se impaca asta cu diclofenacul cu care trebuie sa te ungi.

eu tin minte ca asa am facut cand am avut niste formatiuni (parca tot chisturi erau)... aveam vreo 14 ani... tot dureroase... mie insa stiu ca mi-a dat dr antibiotice, nik hormonal...

dar cu varza au fost efecte... in primul rand nu m-au mai durut... eu stiu, incearca si tu, poate merge... bafta

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#3 2008-10-31 17:49:19

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

ek@ ai consultat un endocrinolog? nu te-a lamurit el ce trebuie sa faci? ar tb sa te duci daca n-ai fost inca.

#4 2008-10-31 17:58:05

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ek@ mergi la un endocrinolog si fa-ti niste dozari hormonale. Din simptomele pe care le descrii, eu as inclina spre mastoza chiastica. Asa am patit si eu cu durerile. Norocul meu a fost ca am gasit un medic care mi-a nimerit din prima tratamentul si acum nu mai am probleme si chisturile au disparut.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2008-11-03 09:33:21

el@
New member
Inregistrat: 2008-09-02

Da am fost la ginecolog care mi-a dat Femicur si la endocrinolog care mi-a recomandat in plus Magneziu forte+B6, Seleniu si Vit E forte. I-am spus ca vreau sa fac niste analize si nu a vrut sa-mi dea trimitere (nu stiu de ce), decat sa repet ecografia la sani (daca se poate la cabinetul particular unde are competente ecografice) pe motiv ca ecografia mea e cam superficiala...

Acum as vrea sa merg la alt endocrinolog dar nu stiu ce analize ar trebui sa cer, poate stie cineva sa-mi spuna....

de azi am inceput sa nu mai port sutien ... altceva nu mai stiu ce sa fac...

Publicitate

loading...

#6 2008-11-03 10:14:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Dozari hormonale trebuie sa ceri al@.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.