homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O mare dilema...need help...fast!!!!!-2

#20 2008-11-02 12:04:34

totemtabu
New member
Inregistrat: 2008-11-02

Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!

si ink ceva...aceasta era prima saptamana de administrare a comprimatelor,luna aceasta.conteaza lucrul asta?

#21 2008-11-02 12:35:20

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

prima folie sau prima saptamana de pe folia asta? de cat timp iei ac?

#22 2008-11-02 12:50:10

totemtabu
New member

prima saptamana de pe folie.iau din februarie

#23 2008-11-02 13:04:43

camysh
Moderator

am inteles acuma.
fa cum ti-a zis andy, ca asa trebuie

#24 2008-11-02 13:08:47

totemtabu
New member

va multumesc mult pentru raspunsuri,ma paniksem putin k e prima oara knd uit si practic nu stiam c s fac.

Publicitate

loading...

#25 2008-11-02 13:11:56

camysh
Moderator

cu placere, mai multa atentie pe viitor wink

#26 2008-11-03 14:36:42

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

iuanutza.....nici la mine nu e pe primul loc faza cu ejaculatul dar...am folosit si noi de cateva ori prezerv.si ori s-a rupt,ori a ramas in mine si chestii de genu si abia atunci stai cu stres sa vezi daca ai sau nu bebe...asteapta 3saptamani sa vezi daca ii pozitiv sau  negativ testul.....asta da Stres,  dar  faza cu pastilele,cum ziceau si fetele,daca te obisnuiesti sa le iei corect....nu ai treaba deloc....si faza cu durerile de la CM si toate astea.Dar fiecare cu parerile lui,nu inseamna ca trebuie sa ieie si tu neaparat pastile

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#27 2008-11-06 20:07:40

iuanutza
New member
De la: CLUJ-NAPOCA
Inregistrat: 2008-10-21

camysh a scris:

Iuanitza, normal ca  auzi pareri pro si contra despre anticonceptionale. pt ca sunt fete care se simt f bine cu ele si fete carora nu le prea priesc. eu de ex, sunt la al 4-lea tip de anticonceptionale, pt ca nu mi se potriveau cele dinainte.
si nu le iau din placerea de a ejacula in mine (adica nu asta este motivul principal). le iau pt ca sunt mult mai sigure decat prezervativul, dupa parerea mea. gandeste-te ca prezervativul se poate rupe sau poate aluneca, dupa cum spune si claudia78...

in plus, anticonceptionalele regleaza menstruatia, reduc pana la minim durerile de burta si reduc cantitatea de sange eliminat la menstruatie.
normal ca daca ai unele probleme de sanatate, ac pot agrava aceste probleme. dar asta poti afla cititnd prospectul.

si nu trebuie sa stai cu stres ca nu-si fac efectul daca:
1. le iei corect, adica in fiecare zi la aproximativ aceeasi ora, cu pauza de rigoare de 7 zile
2. nu iei antibiotice, nu bei ceai de sunatoare si nu mananci grefe in exces (in cazurile aceste e nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile)
3. nu ai mai mult de 4 scaune moi intre 2 pastilute
4. nu vomiti la mai putin de 4 ore de la administrarea pastilutei.

ti se pare asa de greu de tinut minte si trebuie sa fii mereu stresata? eu tocmai, nu am nici un stres de cand le iau wink

ok, pana aici am inteles tot, faptul ca sunt protejata pe parcursul celor 21 pastile , pana in prima zi de ciclu, ca nu trebe sa vomit imediat dupa, sa nu beau ceai de sunatoare...si poate o sa par putin ridicola , insa grefele sunt grepfruit-ul prescurtat, chiar nu stiu ce sunt ca nu prea m-am intalnit cu, cuvantul... rodnar ....si care e faza cu cele 4 scaune moi intre 2 pastilutze, adica daca am 4 scaune tari e ok si daca am 4 scaune moi e problema?de obicei scaunele moi le am de la cafea , de obicei dimineata , dar oricum nu intelegeam corelatia dintre cele 2 chestii... :f?rv?nad: mersi mult

"Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand...

#28 2008-11-06 22:09:40

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

dap...grefa=grapefruit smile aia cu protectia pana in prima zi de menstra e daca vrei sa renunti laele...altfel esti protejata in continuu...si nu prea cred ca are cineva 4 scaune tari intr o zi...e vb de tranzitul intestinal mai accelerat provocat de anumiti factori si in urma caruia se poate elimina pastila...

happy with him...inlove with him...puss

#29 2008-11-06 22:12:22

Danisia
Full member
Inregistrat: 2008-09-09

grefele sunt fructe , seamana cu portocalele numai k au miez mai rosiatic si sunt mai amare.big_smile

Ce nu te doboara te face mai puternic

#30 2008-11-06 22:16:28

iuanutza
New member

Danisia a scris:

grefele sunt fructe , seamana cu portocalele numai k au miez mai rosiatic si sunt mai amare.big_smile

stiam,stiam ce sunt si cum arata grepfruitul, insa eu nu ii zic"grefe" tongue ...mersi fetelor puss

Ultima oara a fost editat de iuanutza (2008-11-06 22:16:49)

"Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand...

#31 2008-11-06 23:03:53

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cu placere smile

happy with him...inlove with him...puss

#32 2008-11-21 18:45:36

iuanutza
New member

ciao fetelor...nu am mai intrat de mult pe forum si din cauza ca nu mi-a mai mers un timp sad ...am vrut doar sa va spun la ce concluzii am ajuns eu in urma administrarii anti marvelon 28 in ideea ca poate va ajuta pe cineva, sunt pareri pur personale si experimentate pe propria piele....in prima luna in care le-am luat eram f stresata ca ma voi ingrasa sau sa nu mananc ceva care sa le scada efectul...insa parerea mea este ca anti iti provoaca pofta de mancare intr-adevar, chiar o mare pofta de mancare si daca te abtii va fi ok( in plus eu am inceput sa iau ceva pilule naturale din extracte de alge brune care imi reduc pofta de mancare, adica ma simt satula mult mai repde, insa pofta de cioco tot mai am  drool )...insa cel mai mare avantaj pe care mi l-au oferit anti este faptul ca mi-au redus la minimum durerile de menstruatie(tin minte ca inainte tot timpul eram cu medicamentele dupa mine), si tot datorita acestui fapt am decis sa le continui sa le iau( cu toate ca am vrut sa renunt la ele dupa prima luna, nu pt ca am avut efecte adverse, ci imi era frica de zvonurile auzite despre ele)...asa ca recomand din toata inima tuturor celor care au dureri mari la menstra sa le ia, pt ca pur si simplu nu te va mai dura nimic...si pana acum (sunt in a 2 luna de administrare), toate au decurs ok, nu m-am simtit rau deloc, menstra mi-a venit exact cand mi-a zis doctoritza de la planning( in a 4 zi de pilula inactiva)...si sper sa fie bine in continuare....iar celor care se simt rau de la ele le recomand sa nu continue sa le ia in speranta ca, cu trecerea timpului le va trece, pt ca nu cred ca nu este normal sa vomezi sau sa ai dureri de la ele...niste anti care ti se potriveste perfect corpului tau, ar trebui cel mult sa iti faca pofta de mancare si nimic mai mult...asta e parerea mea...o seara frumoasa tuturor puss

Ultima oara a fost editat de iuanutza (2008-11-21 18:48:57)

#33 2009-02-19 09:17:32

scorpyany
New member
Inregistrat: 2009-02-04

fetelor am si yo o intrebare....aseara am luat pastila la 20.30  si peste 3 ore am fost l baie si am avunt un scaun la inceput tare si dupa mai moale adik jumate jumate(si din cate am citit nu trebuie sa ai diaree sau s vomiti dak a trecut mai putin d 4 ore d cand iei pastila (iar diaree inseamna sa ai mai mult d 3 scaune moi apoase)) si azi dimineata p l 8 am avut un contact cu ubitu si si-a dat si drumu in mn....si tin s va s spun k aseara am luat a 14 pastila si azi dimineata a fost prima oara knd am avunt un contact d cand iau ac...deci intrebarea este a scazut efectu l anticoceptionale k am avut aseara un scaun un pic mai moale?
multumesc

#34 2009-02-19 09:20:10

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Un singur scaun nu pune probleme. Stai linistita.

Fericita mamica de Aida Maria!

#35 2009-02-19 09:20:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

esti ok
daca ai de la 4 scaune moi in sus e problema

#36 2009-02-19 09:46:34

scorpyany
New member
Inregistrat: 2009-02-04

c bn.acum  m-am linistit
multumesc mult fetelor

#37 2011-09-18 09:41:38

iuanutza
New member

Buna, am si eu o problema...dupa o perioada de intrerupedere a anti timp de vreo 6 luni, am reinceput sa le iau(acum se fac vreo 8 luni de cat iara am inceput sa le iau)...ideea e urmatoarea...am inceput un regim de alimentatie prin care slabesc sanatos, insa cateodata, adica de multe ori am probleme cu constipatia...de aceea cand vad ca trec mai mult de 2 zile fara sa se intample nimic, le iau, sunt niste medicamente naturiste...insa ieri am observat ceva ce nu mi s-a mai intamplat de cand iau anti...am avut sangerari, cu toate ca acum sunt la a 13-a pastiluta din blister...azi a fost intr-o cantitate si mai mare grater  supa ...nu stiu daca pot numi ca mi-a venit ciclu, dar inceputurile asa par...si nu intelegeam care sa fie cauza...oare din pricina pastilutelor pt constipatie(cele de pe urma isi fac efectul dupa vreo 7/8 ore de la ingerare, iar cand le iau scaunul mi-e moale)? sau e posibil sa ma fi racit acolo jos? va rog sa ma ajutati si sa va dati cu parerea, multumesc

Ultima oara a fost editat de iuanutza (2011-09-18 09:44:12)

#38 2011-09-18 09:59:31

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Nu stiu ce ei. Sunt cam 2 posibilitati: 1. ai luat ceva ce a scazut efectul AC.urilor si prin urmare s-a instalat sangerarea. 2. e vorba de o dereglare. Cel mai bine intrebi la un ginecolog sau la planning. Mult succes!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.