Doctoressa, te rog un raspuns!
- calypso
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-12
Doctoressa, te rog un raspuns!
iau anticonceptionale de aprox 6 ani, mercilon. ultima folie am inceput-o joi 9 oct si am terminat-o miercuri 29 oct. pastilele le-am luat corect, poate am intarziat cu o ora dau doua, dar nu mai mult. menstruatia mi-a venit in 2 noiembrie, seara. problema este ca si acum la sfarsitul celei de-a doua zile imi este foarte redusa canitativ si sangerarea este maronie. este posibil sa fiu insarcinata? am luat cate o jumatete de pastila de stilnox in 10 si 11 oct, in 17 si 18 oct si in 1 si 2 nov. dar banuiesc ca asa cum mi-ati mai spus si dvs nu ar trebui sa diminueze efectul anticonceptionalelor. de asemenea prin 21 oct am facut o raceala. in plus in ultimele 3 sapt am cam luat analgezice, cel putin o pastila pe zi, uneori si doua sau trei (antinevralgic, saridon, codamin, algozone) totusi ma sperie menstruatia asta putina cantitativ si maronie. in plus parca am si senzatii de greata si ma simt cam rau (desi poate este si putina autosugestie, nu stiu). poate fi sarcina cu toate ca am luat corect pastilele? sau poate fi o cauza a racelii? multumesc anticipat si astept raspunsul dvs!
Drumul spre iad e pavat cu bune intentii!
- oana16
- Sr. member
- De la: capitala culturara
- Inregistrat: 2007-04-21
Re: Doctoressa, te rog un raspuns!
dac au fost luate corect nu poate fi vb de o sarcina!!! posibil s afie din cauza racelii
Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea
- calypso
- Full member
dar asa de putina si maronie, ca la sfarsitul sau inceputul menstruatiei??
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
ai luat si pastilele corect, ai luat medicamente care nu interactioneaza cu ac.. mestruatia ti-a si venit normal.. nu cred ca ai cum sa fii insarcinata.. exista zile cand e mai slaba cantitativ, altele cand e mai abundenta..
- oana16
- Sr. member
- De la: capitala culturara
- Inregistrat: 2007-04-21
Loveable a scris:ai luat si pastilele corect, ai luat medicamente care nu interactioneaza cu ac.. mestruatia ti-a si venit normal.. nu cred ca ai cum sa fii insarcinata.. exista zile cand e mai slaba cantitativ, altele cand e mai abundenta..
citez
Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea
- calypso
- Full member
ok, m-ati mai linistit fetelor! merci! oricum sper sa imi raspunda si doctoressa, ca nah, paranoia asta! dar merci inca o data, fetele!
- claudia78
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-05
calypso eu iau marvelon de 4 ani jumate si mie mi se mai intampla ca abia imi curge o zi f puti si maroniu. mi s-a intamplat o data chiar sa numi vina deloc . eu zic sa nu-ti faci probleme
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
nu esti insarcinata daca ai luat cum trebuie ac.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- calypso
- Full member
fetelor moderatoare, ii lasati va rog link-ul doctoressei sa imi spuna si dansa parerea! fetele m-au mai linistit, dar tot stau inca putin stresata, ca si azi in a treia zi tot asa putin si maroniu imi vine menstruatia. parca as fi la inceputul sau la sfarsitul menstruatiei. va rog mult sa ii lasati linkul doctoressei!
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- calypso
- Full member
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
n-ai pt ce
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
calypso a scris:iau anticonceptionale de aprox 6 ani, mercilon. ultima folie am inceput-o joi 9 oct si am terminat-o miercuri 29 oct. pastilele le-am luat corect, poate am intarziat cu o ora dau doua, dar nu mai mult. menstruatia mi-a venit in 2 noiembrie, seara. problema este ca si acum la sfarsitul celei de-a doua zile imi este foarte redusa canitativ si sangerarea este maronie. este posibil sa fiu insarcinata? am luat cate o jumatete de pastila de stilnox in 10 si 11 oct, in 17 si 18 oct si in 1 si 2 nov. dar banuiesc ca asa cum mi-ati mai spus si dvs nu ar trebui sa diminueze efectul anticonceptionalelor. de asemenea prin 21 oct am facut o raceala. in plus in ultimele 3 sapt am cam luat analgezice, cel putin o pastila pe zi, uneori si doua sau trei (antinevralgic, saridon, codamin, algozone) totusi ma sperie menstruatia asta putina cantitativ si maronie. in plus parca am si senzatii de greata si ma simt cam rau (desi poate este si putina autosugestie, nu stiu). poate fi sarcina cu toate ca am luat corect pastilele? sau poate fi o cauza a racelii? multumesc anticipat si astept raspunsul dvs!
nici vorba de sarcina...sa stai calma e de ;a faptul ca iei contraceptive, nu te stresa...si anume iei unele cu estrogeni putini...nimic grav, ba dimpotriva eu cred ca e de bine..oricum, daca te streseaza o solutie e sa schimbi pastilele desi repet, nu e nimic rau in asta
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- calypso
- Full member
doctoressa a scris:calypso a scris:iau anticonceptionale de aprox 6 ani, mercilon. ultima folie am inceput-o joi 9 oct si am terminat-o miercuri 29 oct. pastilele le-am luat corect, poate am intarziat cu o ora dau doua, dar nu mai mult. menstruatia mi-a venit in 2 noiembrie, seara. problema este ca si acum la sfarsitul celei de-a doua zile imi este foarte redusa canitativ si sangerarea este maronie. este posibil sa fiu insarcinata? am luat cate o jumatete de pastila de stilnox in 10 si 11 oct, in 17 si 18 oct si in 1 si 2 nov. dar banuiesc ca asa cum mi-ati mai spus si dvs nu ar trebui sa diminueze efectul anticonceptionalelor. de asemenea prin 21 oct am facut o raceala. in plus in ultimele 3 sapt am cam luat analgezice, cel putin o pastila pe zi, uneori si doua sau trei (antinevralgic, saridon, codamin, algozone) totusi ma sperie menstruatia asta putina cantitativ si maronie. in plus parca am si senzatii de greata si ma simt cam rau (desi poate este si putina autosugestie, nu stiu). poate fi sarcina cu toate ca am luat corect pastilele? sau poate fi o cauza a racelii? multumesc anticipat si astept raspunsul dvs!
nici vorba de sarcina...sa stai calma e de ;a faptul ca iei contraceptive, nu te stresa...si anume iei unele cu estrogeni putini...nimic grav, ba dimpotriva eu cred ca e de bine..oricum, daca te streseaza o solutie e sa schimbi pastilele desi repet, nu e nimic rau in asta
multumesc mult doctoressa! nu ma deranjeaza deloc faptul ca e asa de putina menstruatia, din contra, decat abundenta mai bine asa. doar ca ma speriasem putin cand am vazut ca e asa de putina si maronie, caci citism ca poate veni menstruatia si peste sarcina si ca arata cam asa. dar acum ca m-ai linistit si tu, gata, pot sa stau calma! de schimbat nu as schimba mercilonul ca de atatia ani ma inteleg foarte bine cu el. inca o data, multumesc mult!
- jane1985
- New member
- Inregistrat: 2008-11-05
ma alatur si eu grupului incepand de azi! am si eu o intrebare si astept sfaturile si sugestiile voastre! Deci: ->mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si 6 luni si sunt casatorita de 2 ani, singurul meu partener fiind sotul meu; ->ca si metoda contraceptiva am folosit CONTRACEPT M si coitul intrerupt si nu am ramas niciodata gravida; ->ciclul este regulat de 28 zile; ->acum aprilie 2006 am avut ovarele inflamate, in urma eco descoperindu-se ca erau de marimea a doua mandarine si aveam mici chisturi in ambele; ->mi s-a prescris ORGAMETRIL pentru o luna dupa care am refacut eco si ovarele erau cat 2 nuci(marime normala) si fara chisturi si mi s-a spus sa mai iau o luna preventiv; ->apoi nu am mai avut probleme iar in octombrie 2008 am fost la un control ginecologic unde mi s-a depistat un chist la sanul stang+ o inflamare a ganglionului stang(de sub brat); ->am facut eco mamara care a confirmat spusele doctorului ->la eco abdominala mi s-a spus ca ovarele sunt normale si fara chisturi, endometrul ok, uterul ok si retrovers ->am facut papanicolau si secretie si doctorul mi-a spus ca analizele sunt ok; -pentru san mi-a spus sa iau mastodynon si masaj cu diclofenac -ca mijloc contraceptiv(ca vreau sa fac o schimbare..sotul are si ejaculare precoce si met folosite pana acum nu stiu daca i-au facut tocmai bine..) mi-a rec(fara alte analize) MERCILON din prima zi de ciclu, dar ramane la alegerea mea sa merg pe ac sau sa raman pe met folosite pana acum; -am fost sa-mi fac si analizele de sange si doct de familie mi-au spus ca sunt foarte bune cu exceptia unei anemii(nu-mi prea place carnea..); analizele hormonale n-am mai ajuns sa le fac.. INTREBARE:pot sa iau mercilon de pe 12.11.2008 cand ar trebui sa-mi vina ciclul tinand cont ca: -nu am mai luat pana acum si mi-e teama cum vor reactiona in combinatie cu mastodynonul si daca nu-mi vor aparea si alte chisturi; -eu am 1.75 si cam 60 kg si niciodata nu am epasit 65 ..dar mi-e teama sa nu ma ingras mai tare de la ele -doctorul mi-a prescris ac fara analizele de sange...eu le-am facut la indrumaea doct de familie ca nu le mai facusem de mult
Astept raspuns din partea voastra! Multumesc!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
1 poti lua...nu esti nici prima si nici ultima care ia si anticonceptionale si mastodynon... 2 elepot da pofta de mancare asa ca ai grija sa nu mananci prea mult...iar daca vezi ca retii usor apa de la ele redu sarea din alimentatie si umpic de sport 3 nu se fac analize de sange pt prescriere...analizele se fac la 6 luni si apoi din an in an
si bine ai venit
happy with him...inlove with him...
- jane1985
- New member
multumesc frumos pentru raspuns! eu mai am obiceiul de a bea ceaiuri, in special verde..beau in general lichide multe si m-am cam obisnuit sa fac cure cu vitamine:spirulina, vitamina e, c, calciu, si pastilute cu drojdie de bere din cauza ca am avut o acnee usoara pana pe la 22 ani si mai am prb uneori in timpul ciclului...am tenul gras si porii dilatati..
grasimi mai deloc..mama ma mai cearta din cauza asta mai ales ca nu prea mananc carne...mananc lactate in schimb.. crys_ty_na, crezi ca este vreo problema daca iau si vitamine si ac in acelasi timp?..mi-am facut obiceiul sa fac cure cu ele si ma simt bine.. Multumesc inca o data pentru ajutor!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
nu e nicio problema...ai doar grija sa nu iei ceva care sa contina extract de sunatoare sau gref...si in rest sunt ok
happy with him...inlove with him...
- jane1985
- New member
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|