Prieten sau Dusman?
- Monya
- Full member
- Inregistrat: 2008-04-14
Prieten sau Dusman?
Cred ca multi dintre noi au trecut prin asa ceva: un prieten - care se vrea prieten f bun - se dovedeste a fi un adevarat dusman.
Sunt o persoana destul de hotarata in general, dar in relatiile cu oamenii, ceva ma retine, nu ma supar prea repede si nici nu stau suparata pentru mult timp pe cineva indiferent cat a gresit. Am fost prietena cu Dana timp de mai multi ani. Mai tot timpul insa au existat diferente intre noi, e normal cred - trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Era si mai e f invidioasa pe tot ce era sau e legat de mine. invidia ei a crescut odata cu trecerea anilor, ma gandeam ca va fi invers, ne maturizam si trecem peste :f?rv?nad: . Isi doreste tot ce vreau eu sau am eu. De ex: daca eu mi-am cumparat pantofi, a doua zi si ea si-a cumparat cu toate ca nu i se potrivesc. - multe chestii care par copilarestiu, daca eu ma comport intr-un fel si ea rpd . Acum sta intr.un alt oras (CJ) pt ca e la faculta acolo, mai vb la tel sau ne sms/uim. Saptamana trecuta a trebuit sa merg la CJ la o petrecere si am vb la tel sa ne vedem - era f bucuroasa ca vin, insa cand am sunat-o sa ne vedem, parca ii era ciuda ca sunt acolo in oras si mi-a : nu pot ca m/am apucat de invatat... ca o adevarata prietena ce se crede. Nu stiu ce ma retine sa o las balta
I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...
- ada2910
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-13
Re: Prieten sau Dusman?
cum adica nu poate??? ce naiba e asta? macar o ora doua si tot era ceva. sa nu vrea sa va vedeti mi se pare totusi o lipsa de respect. si eu am trecut printr-o situatie similara, de obicei sunt foarte a dracului...afurisita rau de tot, dar pentru familie si prieteni as face orice, daca ma cheama ca au nevoie de ajutor la 3 dimineata ma duc fara doar si poate...asa era si cu prietena mea, pana cand au inceput sa apara diverse faze, ca nu iese in oras ca e tarziu si bla bla, ok, na, am zis ca oricum sta cam departe si are si ea dreptate, pana intr-o seara cand vroiam sa ies si ea nu, ca ploua si ca e tarziu...am sunat-o pe fix sa-i zic ca am vazut pe nu stiu cine si am vorbit cu tatal ei care mi-a spus ca nu este acasa ca a iesit in oras...cu mine....wtf??? putea sa-mi zica daca se vedea cu altcineva, pentru ca stia ca nu suport minciuna, accept multe dar nu minciuna....iar din acel moment nici ca am mai sunat-o. totusi prietenia e de ambele parti...nici pana in ziua de azi nu mai vorbim, dar nici ca-mi pare rau. am gasit alti prieteni, chiar am doua prietene foarte bune pentru care as face orice si sunt mai mult decat multumita.
avand in vedere ca am incercat sa vb cu ea sa vad care este problema si sa o rezolvam...eu sunt impacata cu mine, daca tinea la mine ca amica atunci poate facea si ea ceva.
cred ca cel mai bine ar fi sa ai o dicutie serioasa cu ea si sa vezi care este problema, si dupa sa iei o decizie...nu poti sa dai numai tu... poate are niste probleme despre care nu stii...pot fi mai multe. vorbeste cu ea si vezi dupa
Infrange-ti deci durerea Fii vesel de se poate Caci tot la zi ajunge Si cea mai lunga noapte!
- ivy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-03-21
scurt si la obiect: las-o balta... asta nu e prietenie, e u o relatie... "unilaterala". numai tu dai, nu primesti nimic in schimb..
Just like a tattoo I'll always have you...
- pitzipoank
- Insomniac member
- De la: ...casuta cu vise
- Inregistrat: 2008-06-17
vai c cunoscut imi suna fara ea e mai bine. nu iti suprasoliciti nervii
"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel roccolino http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
Rar gasesti o fata care sa-ti fie prietena adevarata...eu am renuntat la speranta de a avea o fata prietena...am doar amice atata tot. Fiecare in ziua de azi isi urmareste propriul interes majoritatea sunt f invidioase...si pe mine fetele au fost mereu invidioase si se uitau cu ciuda la mine dar de asta nu mai pot eu Eu nici nu mai spun anumite detalii din viata mea fetelor pt ca nu am incredere...pastrez pt mine si spun doar ce vreau eu atat. Lumea e rea acum...si eu am avut fete din copilarie pe care le-am crezut pritene adevarate pana mi-am luat tzeapa...si de atunci am schimbat eu foaia...de multe ori cand esti bun esti luat de prost stii cum e vorba aia. Am impresia ca fata asta nu ti-e prietena in primul rand faptulc a te invidiaza ar tb sa iti dea de gandit si pe urma restul. Daca simti ca tb sa raresti intalnirile cu ea fa-o...sau intalneste-te, dar nu te mai confesa asa la oricine... Eu mai nou cand am o pb o discut cu mama...pt ca ea imi da sfaturi fara vreun interes si sfaturile de mama sunt cele mai bune. Nu ma duc sa discut cu x sau y ca n-am de ce..
Ultima oara a fost editat de andrulina (2008-11-05 13:10:06)
- Monya
- Full member
ada2910 a scris: cum adica nu poate??? ce naiba e asta? macar o ora doua si tot era ceva. sa nu vrea sa va vedeti mi se pare totusi o lipsa de respect. si eu am trecut printr-o situatie similara, de obicei sunt foarte a dracului...afurisita rau de tot, dar pentru familie si prieteni as face orice, daca ma cheama ca au nevoie de ajutor la 3 dimineata ma duc fara doar si poate...asa era si cu prietena mea, pana cand au inceput sa apara diverse faze, ca nu iese in oras ca e tarziu si bla bla, ok, na, am zis ca oricum sta cam departe si are si ea dreptate, pana intr-o seara cand vroiam sa ies si ea nu, ca ploua si ca e tarziu...am sunat-o pe fix sa-i zic ca am vazut pe nu stiu cine si am vorbit cu tatal ei care mi-a spus ca nu este acasa ca a iesit in oras...cu mine....wtf??? putea sa-mi zica daca se vedea cu altcineva, pentru ca stia ca nu suport minciuna, accept multe dar nu minciuna....iar din acel moment nici ca am mai sunat-o. totusi prietenia e de ambele parti...nici pana in ziua de azi nu mai vorbim, dar nici ca-mi pare rau. am gasit alti prieteni, chiar am doua prietene foarte bune pentru care as face orice si sunt mai mult decat multumita.
avand in vedere ca am incercat sa vb cu ea sa vad care este problema si sa o rezolvam...eu sunt impacata cu mine, daca tinea la mine ca amica atunci poate facea si ea ceva.
cred ca cel mai bine ar fi sa ai o dicutie serioasa cu ea si sa vezi care este problema, si dupa sa iei o decizie...nu poti sa dai numai tu... poate are niste probleme despre care nu stii...pot fi mai multe. vorbeste cu ea si vezi dupa
multumesc de sfat crede-ma ca am vb de multe ori, insa nicio schimbare asa cum ai spus si tu, prieteni se gasesc - poate ca imi e putin greu sa renunt ( ) dar e mai bine acum, decat mai tarziu
andrulina a scris:Rar gasesti o fata care sa-ti fie prietena adevarata...eu am renuntat la speranta de a avea o fata prietena...am doar amice atata tot. Fiecare in ziua de azi isi urmareste propriul interes majoritatea sunt f invidioase...si pe mine fetele au fost mereu invidioase si se uitau cu ciuda la mine dar de asta nu mai pot eu Eu nici nu mai spun anumite detalii din viata mea fetelor pt ca nu am incredere...pastrez pt mine si spun doar ce vreau eu atat. Lumea e rea acum...si eu am avut fete din copilarie pe care le-am crezut pritene adevarate pana mi-am luat tzeapa...si de atunci am schimbat eu foaia...de multe ori cand esti bun esti luat de prost stii cum e vorba aia. Am impresia ca fata asta nu ti-e prietena in primul rand faptulc a te invidiaza ar tb sa iti dea de gandit si pe urma restul. Daca simti ca tb sa raresti intalnirile cu ea fa-o...sau intalneste-te, dar nu te mai confesa asa la oricine... Eu mai nou cand am o pb o discut cu mama...pt ca ea imi da sfaturi fara vreun interes si sfaturile de mama sunt cele mai bune. Nu ma duc sa discut cu x sau y ca n-am de ce..
ms ivy, pitzipoank si andrulina aveti mare dreptate, in ultimul timp nu m/am mai confesat la ea cu orice, cu toate ca mai mereu cand vorbeam ma intreba : ce ai mai facut, cum iti merge relatia cu iubitu, ce ti-ai mai luat .... m/am hotarat: gata sa terminat
Ultima oara a fost editat de Monya (2008-11-05 13:24:17)
- skumpi
- Vizitator
nu neaparat sa o lasi dar sa renunt la gandu ca e prietena ta cea mai buna si sa o mai raresti cu ea
- Jessie
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-10-08
Cu asa prieteni, mai bine singura. Intr-o prietenie nu exista invidie, rautate, barfa ci intelegere, respect, o vorba buna, un umar pe care sa plangi cand treci prin situatii mai putin placute, bucurie atunci cand se se intampla un eveniment frumos si altele. Daca ea este invidioasa automat este exclus faptul ca ti-a fost vreodata prietena. Poate gresesc si imi cer scuze, dar acest sentiment urat (invidia) nu are ce cauta intr-o relatie de prietenie, daca iti iei ceva sau daca ti se intampla ceva frumos ar trebui sa se bucure pt tine si nu altceva. Eu asa vad lucrurile.
"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
iti sun din experienta, las-o balta...pentru ca am avut si eu o asemenea "prietena" care nu numai k era groaznic de geloasa inclusiv pe faptul k imi statea parul nush cum, ci in timp din gelozie m-a indepartat de toti prietenii, ma punea sa aleg, daca vorbeam cu altcineva sau petreceam mai mult timp cu o anumita persoana statea cu curu toata ziua...
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- ada2910
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-13
avand in vedere ca deja ai vorbit cu ea dupa cum ai spus...si nu se vede nici o schimbare mai bine nu te mai stresa...rareste-o si gata. inteleg ca e totusi greu, mai ales ca sunteti prietene de mult timp, dar nici sa-ti faci rau singura nu e bine. gandeste-te si la tine un pic. meriti mai mult
Infrange-ti deci durerea Fii vesel de se poate Caci tot la zi ajunge Si cea mai lunga noapte!
- kadome
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-24
sunt de acord cu fetele in ceea ce au zis..nu ti-e prietena,are probleme emotionale ...cel mai bine ar fi sa te indepartezi de ea nu de alta dar nu cred k vrei sa ajunga sa iti controleze viata..si atunci cand nu esti implicata o sa vezi ca altfel vezi lucrurile si o sa-ti multumesti ca ai scapat de un om ca ea..poate sunt prea dura dar asta e..
Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende. Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.
Lev Tolstoi
- Monya
- Full member
kadome a scris:sunt de acord cu fetele in ceea ce au zis..nu ti-e prietena,are probleme emotionale ...cel mai bine ar fi sa te indepartezi de ea nu de alta dar nu cred k vrei sa ajunga sa iti controleze viata..si atunci cand nu esti implicata o sa vezi ca altfel vezi lucrurile si o sa-ti multumesti ca ai scapat de un om ca ea..poate sunt prea dura dar asta e..
aveti dreptate, cum nu a incercat sa schimbe ceva pana acum nici de acum in colo nu o va face
- Danisia
- Full member
- Inregistrat: 2008-09-09
Cu prieteni ca ea ce nevoie mai ai de dusmani??
Ce nu te doboara te face mai puternic
- lee
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-14
Danisia a scris:Cu prieteni ca ea ce nevoie mai ai de dusmani??
ft bine concluzionat!
"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare."
- asim
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-23
eu consider ca un prieten adevarat nu se supara orice i-ai spune am patit si eu cu o prietena azi vara suntem vecine si ea a avut chef intr-o dupa masa sa vina la mine la o cafea asa pur si simplu s-a autoinvitat ( ea fiind casnica ) eu atunci nu demult venisem de la servici pe la ora 17 si pregateam masa + sincer nu aveam chef de musafiri i-am raspuns f. diplomat ca am program administrativ ei va spun ca din ziua respectiva s-a suparat pe mine si nici nu ma mai saluta ce parere aveti?
- Danisia
- Full member
- Inregistrat: 2008-09-09
Urat gest ....oricum nu trebuia sa see autoinvite
Ce nu te doboara te face mai puternic
- deyacrs
- Hero member
- Inregistrat: 2008-06-06
deci poate aici ma regasesc si eu ... am mai povestit asta pe undeva despre prietena mea cea mai buna...sau asa o credeam pana nu de curand cand am constatat ca s-a schimbat enorm si ca face anumite lucruri doar ca sa atraga atentia... parerea mea i-am spus-o si ei dar ce putea sa zica in afara faptului ca nu i se pare acest lucru. plus ca noi eram un grup ,dar de ceva timp ea s-a imprietenit cu alta fata si mai mereu parca sunt legate una de cealalta...de fapt cealalta tipa de prietena mea.... tot ce face una face si cealalta... iar noua noastra colega de grup face abstractie de celelalte persoane din jur ...am incercat sa le explic ca asta denota o lipsa de personalitate si ca facand parte dintr-un grup nu este frumos sa excludem celelalte persoane... dar mereu gasesc o explicatie. in fine, m-am gandit eu ca de ce sa-mi bat capul cu asemenea persoane care nu apreciaza o prietenie adevarata si de ce sa ma oftic eu mereu ca eu sunt cinstita si le tratez in mod egal si ca intotdeauna le-am ajutat cand pot sa ma gandesc mai mult la mine si la timpul meu...
- asim
- Full member
da urat gest am zis si eu normal ca i-am dat si eu ignore mai avea ea obiceiul asta, ca ma trezeam cu ea in poarta cand imi era lumea mai draga sincer atunci nu aveam chef de vizite stati sa continui povestea !!! are o fetita de 8 anisori ei bine, intre timp mi-a fata pisica... toate bune si frumoase ne tot suna la telefon fetita ca vrea sa se joace cu pisicutele 1 data nu am zis nimic, a 2 oara la fel, a 3 oara idem pana intr-o dupa masa tot asa venim cu iubi de la servici nu terminam bine de mancat si ne punem si noi ca tot omul sa ne odihnim si suna telefonul : era fetita ca vrea la pisicute ei atunci iubi s-a enervat si i-a zis sa vina altadata ca dormim ei bine ce ziceti ca s-a intamplat? de atunci nici fetita nu mai saluta ca sa vedeti ce bine o educa no bine va las ca poate v-am plictisit cu povestea mea
- asim
- Full member
deyacrs a scris:deci poate aici ma regasesc si eu ... am mai povestit asta pe undeva despre prietena mea cea mai buna...sau asa o credeam pana nu de curand cand am constatat ca s-a schimbat enorm si ca face anumite lucruri doar ca sa atraga atentia... parerea mea i-am spus-o si ei dar ce putea sa zica in afara faptului ca nu i se pare acest lucru. plus ca noi eram un grup ,dar de ceva timp ea s-a imprietenit cu alta fata si mai mereu parca sunt legate una de cealalta...de fapt cealalta tipa de prietena mea.... tot ce face una face si cealalta... iar noua noastra colega de grup face abstractie de celelalte persoane din jur ...am incercat sa le explic ca asta denota o lipsa de personalitate si ca facand parte dintr-un grup nu este frumos sa excludem celelalte persoane... dar mereu gasesc o explicatie. in fine, m-am gandit eu ca de ce sa-mi bat capul cu asemenea persoane care nu apreciaza o prietenie adevarata si de ce sa ma oftic eu mereu ca eu sunt cinstita si le tratez in mod egal si ca intotdeauna le-am ajutat cand pot sa ma gandesc mai mult la mine si la timpul meu...
da pacat ca pui suflet intr-o prietenie ani de zile si te trezesti intr-o zi cu ochii-n soare eu zic sa o lasi in pace sa vezi cum va reactiona in timp asa ceva nu se face orice ar fi
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|