homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Destin-2

#20 2008-11-08 01:15:43

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Re: Destin

kdeea a scris:

adina84 a scris:

daca viata fiecaruia ar fi "scrisa" dinainte, judecata de apoi, pacatele, pedepsele pt ele nu ar mai avea sens. pe filiera religioasa. eu nu cred ca ceea ce numim noi dumnezeu, a pregatit ceva pt fiecare dinainte. e absurd.

Asa zic si eu. Adica ... in sensul in care ... asa pot sa ma asez pe fotoliu cu berea in mana si sa astept sa apara barbatul iubit. Ori daca vorbim de destin cred ca vorbim intr-un sens mai larg despre alegerile pe care le facem si pe care le inglobam intr-un tot; oare de ce lasat atunci Dumnezeu pe pamant liberul-arbitru - nu ca sa alegem noi, oamenii, ca fiinte inzestrate cu ratiune, drumul pe care vrem sa il urmam ? Probabil ca aici veti zice ca ceea ce alegem, alegem pentru ca e deja scris, dar atunci ajung la ce zicea si adina - suntem noi marionete ale lui Dumnezeu ? Refuz sa cred asta. Asa incat merg pe ideea ca destinul este o chestie relativa.

nu neaparat ca ne este scris ceva...si orice am face si cat am lupta noi, tot acel lucru se va intampla (cam as aceva am inteles ca ar fi la musulmani...adica ei asta cred), dar e posibil ca dumnezeu sa stie de inainte ce vom alege in respectiva situatie....adica noi tot avem liber arbitru...
in fine...asta ar fi o posibilitate....sa zicem ca eu sunt la mijloc...nici nu pot sa zic ca as crede in destin, dar nici ca nu. oricum ar fi, consider ca totusi avem posibilitatea de a alege, altfel viata nu mai are rost,nu? adica ma duc si ma culc si nu ma mai stresez deloc...ca pana la urma tot aceleasi lucuri se vor intampla indiferent cat ma strofoc sau nu... atunci ce rost ar mai avea?

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#21 2008-11-08 11:03:49

andreeame
Membru
Inregistrat: 2008-04-18

cred in destin..insa mai cred ca destinul ti-l mai faci si singura.se spune ca noi suntem liberi sa alegem dar nu stim ca ceea ce am ales a fost predestinat...deci liber arbitru sau nu?asta e intrebarea...

#22 2008-11-08 11:07:19

kadome
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-07-24

'ceea ce am ales a fost predestinat' foarte interesant mod de gandire,oare nu este chiar asa?

Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende.
Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.

Lev Tolstoi

#23 2008-11-08 13:39:34

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Cred ca fiecare isi are destinul propriu.

#24 2008-11-08 13:57:19

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Multor persoane li s-a intamplat sa simta ce urmeaza sa li se intample, si mie mi s-a intamplat asta de cateva ori, ceea ce ma face sa cred ca acele lucruri, s-ar fi intamplat oricum.
Cred in liberul arbitru, dar cred si ca sunt anumite lucruri care se intampla, indiferent de ce alegem.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Publicitate

loading...

#25 2008-11-08 14:01:31

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

da si eu cred in destin, cred ca unele lucruri se intampla pentru ca asa trebuie sa se intample, indiferent daca e vorba de lucruri pozitive sau negative, pana la urma totul se intampla cu un scop....si nu cred ca noi avem vreo putere in fata destinului, adica se intampla uneori sa ne dorim anumite lucruri si sa nu le obtinem, poate pentru ca acele lucruri pana la urma nu sunt bune pentru noi...si invers, ni se intampla lucruri pe care nu ni le dorim, dar pana la urma exista avantaje si dezavantaje in fiecare situatie, si fiecare sut in fund e un pas inainte...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#26 2008-11-10 17:21:42

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

exista, dar nu in ideea de fatalitate... ci in ideea ca e acolo un loc "pregatit pt tine". tu alegi daca vei ajunge acolo sau nu... daca da, "ti-ai implinit destinul", daca nu "ti-ai ratat destinul" si vei inainte greu

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#27 2008-11-11 17:52:27

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14

cred ca fiecare isi face destinul, sau cel putin il poate influenta...nu trebuie sa ne lasam pe urechea ca destinul e de vina pt tot ce ni se intampla ci sa mai si punem osul big_smile

"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.