homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Confuz -Anticonceptionale

#1 2008-11-09 19:28:49

Proxy
New member
Inregistrat: 2008-11-09

Confuz -Anticonceptionale

Sunt nou pe acest forum, si ca orice om putin panicat(putin mai mult) repede sa postez pt a afla ceva raspunsuri de la persoane care se pricep.
Mi se pare putin jenant...sa cer sfaturi pe aceasta tema...dar nu am incotro.

Ei bine acum o saptamana(sambata), am facut'o cu prietena mea fara prezervativ, fara a termina. Cu gandu ca ar fi curs vreun pic, a luat duminica postinoru'(2 nov). Totu ok. Sambata aceasta de dimineata (8 nov) , iar am facut'o. De data aceasta frumos prezervativ, toate bune; cand am iesit insa.....am constat ca prezervativul s-a rupt, dandu-mi drumu in ea. wow

In mod normal trebuia sa ii vina undeva in jur de 15.Insa de la postinor undeva acum pe 9 -10. Fiind deci in perioada nefertila din cate am inteles de la ea, si din cate cunosc eu. De teama ca ar pputea sa se intample ceva , astazi, 9 nov, a mai luat o doza de postinor(ambele o data- la sfatul farmacistei).Stim ca nu este deloc indicat sa se refoloseasca intr-o perioada asa scurta, insa nu a vrut sa stea cu o grija maxima...
Nu a aratat semne de greata, sau alte contraindicatii. Nu a avut sangerare la 5-6 zile de la 1a doza de postinor.

La ce ma gandesc... la a 2a folosire are efect ? Cand sa ma astept sa ii vina ciclu...zilele astea 10-11 datorita primului postinor sau normal undeva pe 15?

Pfff astept raspunsurile voastre va rog... Multumesc anticipat. signof10

#2 2008-11-09 19:35:41

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Re: Confuz -Anticonceptionale

Postinorul deregleaza organismul...si plus ca ea a luat de 2 ori intr-o perioada asa scurta...prima data chiar a luat aiurea nu tb sa ia postinor...se poate sa-i intarzie destul de mult, ramane de vazut asta.
Sa-si calculeze si ea de acum perioada fertila si evitati sexul neprotejat atunci....s9i luati prezervative k-lumea nu prostii smile

#3 2008-11-09 19:53:53

Proxy
New member

deregland organismul,nu ar trebui sa forteze menstruatia ? se poate sa o si intarzie ? huh... Daca ar fi asa , o intarzie, din momentul administrarii(adica daca a luat a2a doza azi-->vine peste 1 sapt), sau de cand ar fi normal sa ii vina(adica de pe 15-16 -->intarzie )  ?

la naiba cu ele...erau Durex Performa....
daca s-a rupt ieri dimineata pe la 10 , si mi-am dat drumu in ea.. a luat pastilele azi pe la 11. are ce sa fie..? isi face suficient de bine efectul ?  pare rau daca insist, insa ma gandesc..putin speriat, la ce ar putea urma, mai mult pt faptu ca tin la ea si vreau sa ii fie bine sad

apropo, iti multumesc,pt raspunsul prompt

Ultima oara a fost editat de Proxy (2008-11-09 19:57:34)

#4 2008-11-09 21:16:35

kiAra
New member
Inregistrat: 2007-11-20

buna. am si eu o intrebare... am luat anticonceptionale aprox 1 an si acu am facut pauza. Doctorita de la planning a spus ca o sa mi se deregleze ciclul.... ash dori sa stiu cam cu cat. am auzit ca in prima luna s`ar putea nici sa nu`mi vina. Prietenul meu e plecat in strainatate si de asta nu am mai luat. Cand am facut`o ultima data, eram pe stop , am folosit si prezervativ si inca eram sub protectia pastilelor. Mi`a intarziat ciclul.. sa`mi fac griji? Teoretic este imposibil sa raman gravida.need help. sad pls answer

#5 2008-11-09 21:24:27

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

nu ti fa griji...din pacate cat va intarzia nu ti poate spune nimeni cu siguranta...depinde de organismul tau...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2008-11-09 21:31:34

Proxy
New member

alte cateva sfaturi/opinii avizate.. :-?

am tot citit pe forum, insa nu gasesc informatii despre o situatie similara cu cea de fata hmm

Ultima oara a fost editat de Proxy (2008-11-09 21:32:47)

#7 2008-11-09 23:19:02

andrulina
Addicted member

Proxy depinde de organismul ei...poate sa-i vina mai devreme sau mai tarziu...depinde ...nu toti functionam la fel smile dar stai linistit ca e safe daca a luat postinor...o sa-i vina si menstruatia.

#8 2008-11-09 23:23:34

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Proxy a scris:

alte cateva sfaturi/opinii avizate.. :-?

am tot citit pe forum, insa nu gasesc informatii despre o situatie similara cu cea de fata hmm

postinorul isi face efectul chiar daca e luat de 2 ori in acelasi ciclu menstrual dar din pacate poate provoca in acest caz dereglari destul de urate...daca menstra nu va aparea cand trebuie sa faca un test de sarcina la 3 saptamani de la ultimul contact ghinionist...

happy with him...inlove with him...puss

#9 2008-11-10 12:20:37

Proxy
New member

am inteles. In ce masura exista totusi sansa de a fi o sarcina si in ce consta mai exact "dereglari destul de urate" ?

Va multumesc pt raspunsurile de pana acum, incepe sa fie mai limpede.

#10 2008-11-10 12:37:28

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

proxy, sanse de sarcina nu exista daca a luat postinorul in intervalul in care trebuie, adica nu mai tarziu de 72 de ore de la contactul cu risc.
postinorul este o bomba hormonala. de aceea nu este recomandat a se lua mai mult de 2 doze pe an. de aici si dereglarile urate de care vb crys_ty_na, legate de menstruatie si alte probleme care pot aparea de natura hormonala.

#11 2008-11-10 12:55:42

Proxy
New member

contactul a avut loc sambata dimineata in jur de 10, iar pastilele le-a luat ambele odata(la sfatul farmacistei cum am precizat anterior) duminica in jur de 11. So  este in timp chiar bun.

Ce nu inteleg..si nici nu stiu unde sa ma interesez legat de asta, in ce ar consta aceste "dereglari urate" in afara intarzierii menstruatiei cu cateva....zile/saptamani?(se poate mai mult..?) ; si de asemenea "alte probleme hormonale" .. ?- esti draguta sa detaliezi un pic te rog ?

Totusi m-ati linistit un pic cu propabilitatea sarcinii. Multumiri

#12 2008-11-10 13:17:04

camysh
Moderator

ambele pastile odata??  yikes  yikes offfff... de farmacistele astea nu se mai poate asculta.... a doua pastila se ia fix la 12 ore dupa prima, nu deodata!!!

dereglarile menstruatiei pot aparea si in timp, nu doar la menstruatia respectiva... pt ca doza de hormoni e ff mare, si ea a luat de 2 ori intr-o saptamana...
menstruatia poate sa vina mai repede sau mai tarziu. pot aparea sangerari puternice...
poti citi mai multe aici http://forum.anticonceptionale.ro/t5501-POSTINOR.html

#13 2008-11-10 14:31:29

Proxy
New member

da si mie mi s-a parut putin nebunesc ambele odata...datorita unor efecte adverse.(dar nu a avut nimic). Practic e aceasi cantitate cat intr-un escapelle, in cele 2 pastile daca nu ma insel.
Totusi, in afara acestor efecte adverse care puteau avea loc, exista alta/e probleme?

Inca o intrebare, si nu mai stresez lumea pe acest subiect, ca banuiesc ca sunteti deja satui de atatea astfel de situatii. Luand prima doza de postinor pe 2 nov, mentruatia trebuia sa ii vina undeva la 5 6 zile dupa. Insa existand si o a doua doza....din experienta voastra, in jur de ce per sa ma astept sa ii vina; sau mai corect intrebat...din ce moment ar trebui calculata intarzierea.. ? de la 1a doza, de la a2a, sau de cand ar terbui sa ii vina normal ? mentionez ca nu a sangerat in urma 1ei doze, iar a 2a...pe care a luat'o ieri...nu stim inca.

#14 2008-11-10 15:56:12

camysh
Moderator

poate sa sangereze sau poate sa nu sangereze dupa administrarea de postinor. nu e o regula.

o doza de postinor (cele 2 pastilute) = cat un blister de anticonceptionale (21 de pastilute)
ea a luat intr-o saptamana 2 doze de postinor, echivalentul a 2 blistere de anticonceptionale (42 de pastilute)

#15 2008-11-10 18:07:09

Proxy
New member

ce perioada ar trebui sa ma astept sa intarzie menstruatia ?scurt si concis.-pt ca de sarcina e greu dupa atata hormon-(zic eu)   si cu asta gata.

#16 2008-11-10 18:08:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pai tocmai ca nu poate sa-ti spuna nimeni cand o sa vina si cat o sa intarzie, pentru ca postinorul deregleaza menstruatia...

#17 2008-11-10 18:39:14

Proxy
New member

am inteles...multumiri. Totusi..ma simt aiurea stiind ca lipseste menstruatia... ma duce cu gandu la sarcina; ceea ce nu e prea placut in momentu de fata.

#18 2008-11-10 18:40:38

andrulina
Addicted member

Proxy nimeni nu-ti poate spune 100% sigur ca ii va veni inainte cu o sapt sau ii va intarzia 3 sapt...ti-am zis depinde de organism. Chiar nu poti astepta sa vezi cand ii va veni? stai linistit si nu mai fi atat de panicat ca nu rezolvi nimic. Asteptati si va fi bine.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.