homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

PRAZOLEX SI KARISSA

#1 2008-11-15 10:12:03

adelina_oana
New member
Inregistrat: 2008-11-15

PRAZOLEX SI KARISSA

de 9 zile iau karissa...Dar am omis ceva important...iau prazolex....Intrerup...dar am avut 2 contacte neprotejate....Exista riscul sa raman insarcinata....?Sunt speriata...Casatorita de 10 ani,si niciun chiuretaj...si nici nu vreau....
VA ROG....

#2 2008-11-15 10:20:21

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: PRAZOLEX SI KARISSA

Adelina din ce stiu eu, antidepresivele interactioneaza cu anticonceptionalele.

Ii las link doctoressei si te va lamuri dansa cat de curand.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2008-11-15 10:33:54

adelina_oana
New member

doamne?!cum pot fi sigura?Cred ca iau un test...de sarcina...dar daca ma ajuta D-zeu...si nu este...Intrerup prazolex...dar va trebui sa ma protejez si suplimentar ...inca 7 zile?sUNT PANICATA...DE-ADEVARATELEA...

#4 2008-11-15 10:38:43

adelina_oana
New member

iti multumesc...eu nu stiu cum sa iau legatura cu "doctoreasa"...

#5 2008-11-15 10:41:48

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Adelina eu inteleg ca esti panicata insa regulile forumului trebuiesc respectate. Ai ban o zi pentru ca nu ai editat si este al doilea avertisment in nici 24 de ore.

Tesul de sarcina daca vrei sa-l faci este relevant la sapte zile de intarziere a menstrei sau trei saptamani de la contactul cu risc. Doctoressa iti va raspunde cand va intra.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#6 2008-11-15 22:27:49

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

adelina_oana a scris:

doamne?!cum pot fi sigura?Cred ca iau un test...de sarcina...dar daca ma ajuta D-zeu...si nu este...Intrerup prazolex...dar va trebui sa ma protejez si suplimentar ...inca 7 zile?sUNT PANICATA...DE-ADEVARATELEA...

da, trebuie protectie suplimentara...
sigura vei putea fi dupa testul de sarcina...am incercat sa gasesc vreun loc in care sa spuna ceva despre faptul ca alprazolamul nu ar scadea actiunea contraceptivelor insa nu am gasit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2008-11-20 19:11:50

adelina_oana
New member

testul de sange pentru sarcina..BHG..are eficienta...la 6 zile dupa contactul neprotejat?am intrerupt prazolex...am luat si postinor(pt contactul din ziua a 8-ta)...sper sa fie bine in final...caci ...a fost o intreaga  perioada de stres...v-am zis...ca am constatat ca in ziua a 8-ta...am intors folia...si am luat si pulula gresit?ufff...ce nu am patimit in 10 ani...si a fost totul ok...acum....

#8 2008-11-20 19:12:46

adelina_oana
New member

scuze..."pilula"....

#9 2008-11-20 20:53:16

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

alprazolamul este anxiolitic, nu antidepresiv, mai mult trebuie administrat cu prudenta persoanelor cu depresie. pe de alta parte, eu iau xanax de aproape un an iar doctora mi-a spus ca e ok sa iau si anticonceptionale. sincer, nu stiu daca le scade eficienta insa am inteles ca poate creste, putin concentratia plasmatica a alprazolamului:

"Sixteen women chronically using low-dose estrogen-containing oral contraceptive steroids (OCs) and 23 drug-free control women received a single 1-mg oral dose of alprazolam. Multiple plasma samples drawn during 48 hours after the dose were analyzed by electron-capture gas-liquid chromatography. There were no significant differences between controls and oral contraceptive users in alprazolam volume of distribution (1.27 versus 1.39 L/kg), elimination half-life (11.9 versus 12.3 hours), total clearance (1.36 versus 1.39 mL/min/kg), or total area under the plasma concentration versus time curve (227 versus 243 ng/mL X hr). Alprazolam free fraction in plasma was slightly but significantly greater in the oral contraceptive group as opposed to the control group (28.4 versus 27.0% unbound), respectively. However, comparison of free clearance between groups revealed no significant difference (4.61 versus 4.89 mL/min/kg, respectively). Thus, low-dose estrogen-containing oral contraceptives do not significantly influence the metabolic clearance of alprazolam. "

pana acum nu am avut "surprize", poate a fost noroc sau poate a fost din cauza faptului ca iau un sfert, maxim o jumatate de pastila de 0,25 pe zi

in orice caz, alprazolamul nu trebuie intrerupt brusc!!!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#10 2008-11-20 21:31:14

adelina_oana
New member

va multumesc mult....din pl....sunt si eu...m-ati linistit...dar am luat si postinor...iar astazi am facut si analiza de sange pt sarcina...cred ca o sa merg la medicul ginecolog...sa vb...am intrerup prazolex...dar am o stare fff rea ...ziua...cred ca un sfert mi-ar prinde bine....

#11 2008-11-20 22:18:11

lucia05
Insomniac member

adelina, cine ti-a dat prazolexul? ce doctor ti l-a recomandat? si pentru ce diagnostic?

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#12 2008-11-20 23:11:55

adelina_oana
New member

am slabit f mult...am o stare de oboseala si de rau generalizata...am facut analize...cele uzuale...calciu...etc...hepatita,tiroida....totul a iesit ok...doar... trigliceridele mai mici decat normal...iar proteinele mai mari decat normal...iau un complex de vitamine,complex de b,iar o pastila de praxolex seara...
Stresul...cica...extenuatul...Cu ocazia aceasta mi-am facut si consultul ginecologic...pp si secretia...totul ok...mi-a recomandat antic...dar am omis sa spun...ca mi-a fost prescris xanax,si nici nu am fost intrebata daca iau ceva...(nu am gasit in farm...si mi-a dat prazolex)...in fine...nu dau vina pe nimeni...sper sa fie totul bine caci nu sunt adepta chiuretajelor...am omis sa iti raspund strict la intrebare...caci diagnostic...sincer...am luat reteta imediat si nici nu am citit-o bine...iar ce doctor...imi intelegi motivele...

Ultima oara a fost editat de adelina_oana (2008-11-20 23:15:07)

#13 2008-11-21 13:49:25

lucia05
Insomniac member

offtopic te intrebam pentru ca eram curioasa care e doctorul care ti-a recomandat anxiolitic pe stare de depresie. si pentru ca stiu cat de buni sunt "psihiatrii" de aici si poate te puteam ajuta.
eu am vrut sa renunt la xanax si cum doctora care mi l-a recomandat era in concediu am fost la un alt doctor. ideea era sa imi spuna cum trebuie scazuta doza. si el mi-a dat reteta si imi recomanda sa iau de 3 ori cat xanax luam eu plus ca imi baga inca un alt medicament. la insistentele mele ca vreau sa scap de xanax m-a intrebat daca aud voci  :f?rv?nad: asa ca nu am mai putut sa ii raspund decat ca " nu, domnule doctor, nu aud voci dar cred ca e din cauza ca vorbesc eu prea mult si ele nu mai apuca"  lol  normal ca nu am luat reteta, mai mult am citit despre cel de al doilea medicament ca nici nu trebuia combinat cu alprazolam yikes . si asta este un doctor tanar, care , cica, are o viziune noua!. eu din cate stiu AC creste concentratia si timpul de eliminare al alprazolamului. oricum ar fi bine sa mergi la doctor si sa ii spui ca iei si AC, e posibil sa fie nevoie sa ajusteze doza de alprazolam...dar nu il opri brusc! efectele pot fi si mai urate! da-mi un id ca sa mai vorbim

#14 2008-11-21 14:20:25

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Da' de unde ideea ca ar fi depresiva? Poate dr. s-a gandit la tulburare anxios-depresiva.

In rest Lucia are dreptate, in plus pt. ca un astfel de medicament sa aiba efect trebuie luat cel putin 6 luni.

Despre ce medicament era vb, Lucia?

Ultima oara a fost editat de ET (2008-11-21 14:20:38)

#15 2008-11-21 14:35:45

lucia05
Insomniac member

offff, era ceva cu s sau x. nu mai tin minte exact...

#16 2008-11-21 14:39:59

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Seroxat, Zyprexa?

#17 2008-11-21 15:04:10

lucia05
Insomniac member

nuuu! e o porcarie care e afisat pe peretii de prin spitale! era tot un anxiolitic dar nu din categoria benza....cum se cheama astea!. in orice caz stiu ca nu trebuia combinat cu benza....
oricum nu l-a luat si nici xanax nu iau mai mult!

#18 2008-11-25 21:21:51

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

eu am cam intrat intr-o perioada de probe cu Ac,am luat yasmin un timp si la inceput a fost bine dar dupa aia nu,acum am luat 1luna  marvelon si a fost si mai aiurea ca m-a durut ficatul si mancam in prostie.acum tb sa incep sa iau karissa sa vad daca imi sunt bune.acum daca imi puteti spune cam ce diferenta este intre aceste 3 AC,am citit pe net ceva de concentratia fiecareia dar nu prea inteleg.sper sa nu iau 1luna karissa si sa trebuiasca dupa aia sa le schimb sad.imi puteti spune??sper ca nu sunt off topic,daca da sterg aici

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#19 2008-11-25 22:19:21

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Yasmin: drospirenon 3 mg + EE 30 micrograme; Marvelon: desogestrel 150 micrograme + EE 30 micrograme; Karissa: estodene 75 micrograme + EE 20 micrograme...acestea sunt diferentele de compozitite...dar nu avem cum sti daca karissa vor fi bune pt tine...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.