homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

All about Christmas...-17

#305 2008-12-18 16:58:55

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

Re: All about Christmas...

space, in toate supermarketurile sunt wink

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#306 2008-12-18 17:36:08

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

space a scris:

camysh a scris:

anka9mai a scris:

eu anul trecut i`am luat mamei mixer ....fier de calcat are  si eu bun.... sad alceva?

microunde?  tillfreds
sau o geanta, ceva de imbracat, un espressor

Camysh, stii cumva unde as putea gasi un espressor in Cluj?

eu am luat de la kaufland

#307 2008-12-18 17:51:56

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

camysh cat ai dat pe el ca vreau si eu unul pt fratele meu?

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#308 2008-12-18 18:28:25

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Loveable a scris:

Andra! si-a luat o prietena de-a mea brad bogat, de 2,50 m (avea 2,65 si au mai taiat din el) din real sau selogros (cred ca real) din calea aradului cu 160 de lei.
Am zis sa te anunt, ca tu voiai brad mare

mersi mult ca mi-ai spus big_smile.Am vrut sa mergem astazi sa luam,dar al meu s-a simtit tare rau,sper sa ii fie maine mai bine sa putem merge sa luam bradut.

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#309 2008-12-18 19:05:22

anka9mai
Hero member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-03-28

space a scris:

camysh a scris:

anka9mai a scris:

eu anul trecut i`am luat mamei mixer ....fier de calcat are  si eu bun.... sad alceva?

microunde?  tillfreds
sau o geanta, ceva de imbracat, un espressor

Camysh, stii cumva unde as putea gasi un espressor in Cluj?

microunde as vrea pt mine wink... tongue

pc  pc

Publicitate

loading...

#310 2008-12-18 20:32:41

fallen_angel
Insomniac member

Loveable a scris:

am descoperit patinoar in tm applause

unde?ca ala ce a fost anul trecut la mall nu mai este sad

#311 2008-12-18 22:39:29

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

De ce decoram bradul de Craciun?

Obiceiul provine probabil de la egipteni, care isi ornau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna. Obiceiul a fost preluat de romani, care au folosit, in locul palmierului, brazii.Dar povestea incepe cu adevarat prin secolul al VII-lea, cand un calugar din Devonshire a venit in Germania pentru a raspandi cuvantul Domnului. Legenda spune ca s-a folosit de forma triunghiulara a bradului pentru a simboliza sfanta treime. In Europa secolului al XII-lea, cu ocazia Craciunului, bradul era atarnat de tavan cu varful in jos!

Se pare ca bradul a fost decorat pentru prima data la Riga in 1510. La inceputul secolului al XVI-lea, Martin Luther a decorat bradul cu lumanari, pentru a le sugera copiilor sai sclipirea stelelor de pe cer.

La mijlocul secolului al XVI-lea, apar in Germania primele targuri specializate in vanzarea de cadouri, de obicei mancare sau obiecte de folosinta practica.

Figurile modelate de brutari din paine, care apoi erau agatate in brad ca ornamente, aveau mare trecere. Se pastreaza in acest sens marturia unui vizitator al orasului Strasbourg in 1601. El descrie brazi decorati cu astfel de figurine, cu acadele si ornamente din hartie colorata. Incarcatura biblica atribuia bradului astfel impodobit simbolul pomului paradisului, al belsugului, al cunoasterii si al inocentei.

Beteala a fost inventata in Germania pe la 1610. In acea vreme nu era numai argintie, era chiar din argint! Au fost inventate masini pentru obtinerea unor folii subtiri. Argintul era durabil insa oxida repede, astfel ca au fost incercate diverse aliaje de plumb si cositor, dar produsul era atat de greu, incat se rupea sub propria greutate. Astfel incat argintul a fost folosit pana la mijlocul secolului al XX-lea.

In Marea Britanie, obiceiul bradului de Craciun a patruns prin intermediul negustorilor germani stabiliti in Anglia, care obisnuiau sa-si decoreze casele de sarbatori. Interesant, nu? Sa ne amintim de calugarul din Devonshire care?

Decoratia bradului consta in beteala din argint, lumanari si margele, toate produse in acel secol XVII in Germania si Europa de Est. Obiceiul cerea ca fiecare membru al familiei sau invitat sa aiba cate un mic brad asezat pe masa in dreptul lui, cu cadourile alaturi.

In 1846, Regina Victoria si Printul Albert (de origine germana), apar in ?Illustrated London News?, impreuna cu copiii, in jurul bradului de Craciun. Popularitatea familiei regale a facut ca obiceiul sa se raspandeasca repede printre supusi. Bradul a devenit ?la moda? nu numai in insulele britanice, ci si pe coasta de est a Americii.

Decoratiile erau de o mare varietate, fiind manufacturate ?in casa?. Tinerele doamne petreceau ore decupand fulgi de zapada si stelute, impaturind pliculete pentru cadouri si cosulete de hartie pentru dulciuri. Ansamblul era completat cu margele si beteala din argint produse in Germania, impreuna cu ingerii ce urmau sa stea in varful bradului. Lumanarile erau adesea asezate in inele de lemn.

Tarile din spatiul mediteranean nu s-au aratat prea interesate de brad, preferand scenele biblice asezate pe platforme triunghiulare (ceppo), bogat ornamentate.

In America, bradul de Craciun apare pe la 1747, in comunitatile germane din Pennsylvania, dar se raspandeste abia o data cu dezvoltarea comunicatiilor, in secolul XIX.

In 1882 este patentat becul electric, iar in 1892 el este adaptat pentru pomul de Craciun. Tot in aceasta a doua jumatate a secolului al XIX-lea, obiceiul impodobirii bradului la sfarsit de an patrunde dinspre nord si pe teritoriul actual al Romaniei. Obiceiul s-a suprapus peste cel al butucului de Craciun. Ritual azi disparut, dar atestat inca de la romani, butucul de Craciun, un trunchi de brad taiat (jertfit) si ars pe vatra in noaptea de 24 spre 25 decembrie.

Secolul XX aduce un val de noutati: Dupa 1918, din cauza problemelor de export, Germania nu mai este principalul furnizor de decoratii. Locul sau este luat de Japonia si SUA.

In 1930 brazi de mari dimensiuni sunt amplasati in locuri publice.

La mijlocul anilor ?60, ideile moderniste se rasfrang si asupra pomului de Craciun. Brazii din aluminiu argintiu, importati din America, sunt foarte la moda. Acestia nu necesitau alte decoratii decat sursele de lumina colorata care se reflectau multiplu pe crengile argintii.

In anii ?70 apar brazii artificiali cu aspect foarte realist.

Spre sfarsitul anilor ?90, decorarea bradului se intoarce spre ideile Victoriene, dar cu teme si concepte noi.

Oare ce ne rezerva mileniul al III-lea??

hjarta

#312 2008-12-18 22:40:56

Loveable
Diamond member

Andra123 a scris:

Loveable a scris:

Andra! si-a luat o prietena de-a mea brad bogat, de 2,50 m (avea 2,65 si au mai taiat din el) din real sau selogros (cred ca real) din calea aradului cu 160 de lei.
Am zis sa te anunt, ca tu voiai brad mare

mersi mult ca mi-ai spus big_smile.Am vrut sa mergem astazi sa luam,dar al meu s-a simtit tare rau,sper sa ii fie maine mai bine sa putem merge sa luam bradut.

si azi a zis soacra-mea ca a vazut in Iosefin brad cu 1 milion, da cred ca de dimensiunea pe care o vreau eu.. de vreo 1.50.. cred.

pantinoar e pe strandu Eminescu

hjarta

#313 2008-12-18 22:44:13

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

am vazut o reclama pe un panou pe strada...brad la 180 cm, pret-25 ron...park in bricostore

#314 2008-12-18 22:45:49

Loveable
Diamond member

ce taaaaaaare
bine, acum depinde si cat e de bogat..
oricum aici nu este bricostore hmm

hjarta

#315 2008-12-18 22:47:47

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

in reclama pare destul de bogat...acu' nici nu stiu pana cand era promotia, panoul l-am vazut acu 3 zile...pakt nu exista brico pe-acolo!sad

#316 2008-12-19 08:58:22

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Si eu am ales sa iau un bradut artificial. Il am de vreo 3 ani si e ca nou smile

#317 2008-12-19 09:58:44

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/2221_mosul_bun.jpg

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#318 2008-12-20 20:24:47

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

My Christmas Tree hjarta

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/15836_sp_a1308.jpg

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/15836_sp_a1309.jpg

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/15836_sp_a1310.jpg

#319 2008-12-20 20:26:49

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Superb, andru!

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#320 2008-12-20 20:28:08

Loveable
Diamond member

iuiii ai impodobit bradutu hjarta
ce frumos e hjarta
si eu o sa-l fac rosu cu auriu.. si imi place ca sunt puse cam simetric, nu aruncate acolo..
foarte frumos hjarta

hjarta

#321 2008-12-20 20:28:39

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

si eu am facut bradutu azi... o sa pun zilele astea poze... si cu coronita pe care am impodobit'o .. si cu ornamentele pe care inca nu le-am facut lol

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#322 2008-12-20 20:30:03

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

pai normal am incercat sa le punem cat mai simetric...nu asa alandala

#323 2008-12-20 20:32:54

fallen_angel
Insomniac member

ce fain e cu roz hjarta.Noi inca nu am cumparat nici beculete neutral.Nici macar pt casa,sa punem pe afara,noroc ca am pus cand am facut casa spot pe led cu joc de lumini si are multe culori,arata fix ca si cand am avea o instalatie pusa big_smile asa ca ne-am scos pt craciun tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.