|
Nu esti logat.
Americanofonia :)#1 2008-11-17 12:11:22
Americanofonia :)http://www.trilulilu.ro/adrianstefan/80d1a416918f55 Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #2 2008-11-17 12:38:53
Re: Americanofonia :)eu una nu pot sa imi dau cu parerea, pentru ca lucrez 8 ore pe zi cu canadienii si eu chiar nu mai stiu cum sa le spun unor lucruri pe romaneste. Observ totusi ca ii cam kiss in the ass ................ Para hacer bien el amor hay que venir al sur.... Offline #3 2008-11-17 12:44:40
Re: Americanofonia :)
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #4 2008-11-17 12:51:04
Re: Americanofonia :)Oricum, engleza este considerata "lingua franca" a zilelor noastre...este normal sa fie vorbita si cunoscuta - pana la un anumit punct. Cuvinte avem si noi destule in romana, nu de asta le inlocuim...si nu se intampla numai la noi fenomenul asta, poate la noi e mai accentuat, asa ca la romani, normal... "Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă." Thé à la menthe Offline #5 2008-11-17 13:32:44
Re: Americanofonia :)Asa-i. Dar poate am putea si noi sa nu " romanizam " cuvintele strict englezesti; am putea sa spunem si ' sedinte foto ' ( sau ceva de genul ) in loc de shooting-uri ( apropo de cantec ), loc de munca in loc de ' job ', cercetas in loc de ' scout ', sa mai spunem si ' bine ' si mai putin ' OK ' etc etc. Doar ca acum asa ne e mai la indemana ... Ultima oara a fost editat de kdeea (2008-11-17 13:35:18) Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline Publicitateloading...
#6 2008-11-17 16:45:58
Re: Americanofonia :)eu una pot sa ma exprim destul de bine in limba romana... daca vrei, nu i nevoie de "americanisme" Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #7 2008-11-17 17:07:39
Re: Americanofonia :)tipic ptr romani.. in trecut imprumutam de la francezi, acum de la americani.. Offline #8 2008-11-17 17:27:01
Re: Americanofonia :)am citit o carte super-tare in anul 1, se numea "globalizarea si efectele ei sociale" si a scris-o un anume zygmunt baumman (sau baumm? nu mai stiu). unde, printre altele, se discutau si idei referitoare la teoria conspiratiei si la metode de subjugare a maselor. si avea tipul o idee f desteapta si anume faptul ca, in trecut, a controla inseamna ca "cei putini" (conducatorii, paznicii etc) se uitau la "cei multi" (poporul) si ii controlau prin asta. acum, raportul s-a inversat. "cei multi" sunt facuti sa se uite la "cei putini". si prin asta tot ei (poporul) sunt controlati. acum ni se induce in cap ideea ca "alegem"... si nu numai, suntem facuti sa ne dorim sa ajungem ca "cei putini". acum NOI ne uitam la cei care ne controleaza. prin intermediul mijloacelor media.... ne dorim sa fim parte din UE si alte chestii de genul, ne dorim sa fim "conectati" prin internet la lume... si omitem faptul ca prin aceasta conectare si aliniere devenim.... transparenti si manipulabili. Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #9 2008-11-17 18:16:41
Re: Americanofonia :)Frumos katami Si ideea cu sarbatorile e doar un aspect. Pana si formatul unor emisiuni am ajuns sa il luam de la americani ... Where shall we go from now on ... this is my question ... Ultima oara a fost editat de kdeea (2008-11-17 18:19:11) Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #10 2008-11-17 19:09:08
Re: Americanofonia :)eu nu cred ca o sa se piarda limba romana pt ca nu toata lumea foloseste expresiile astea si cuvinte englezesti...mai mult tinerii o fac in ziua d azi... si aia ca sa se dea in spectacol k vezi Doamne ei stiu engleza...adika....okey folosim : ok, cool, trendy... si ink cateva da atat...nu ne apucam sa vb o propozitie in engleza si una in romana ! #11 2008-11-18 13:51:02
Re: Americanofonia :)kdeea, din posturile care le-am citit... in tot forumul.. u esti cea mai americanofonica "Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel roccolino http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related Offline #12 2008-11-18 13:52:16
Re: Americanofonia :)Cred ca asta e paradoxul Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #13 2008-11-18 18:40:54
Re: Americanofonia :)daca ar mai trai pruteanu si ar fi vzut ce ai scrsi sus kdeea cred ca si-ar fi muscat pumnii...si mie imi place sa vb asa ca e mai comod da sunt constienta ca nu e bine, k ne pierdem personalitatea-k popor "Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." Offline #14 2008-11-18 18:45:44
Re: Americanofonia :)Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #15 2008-11-18 19:00:58
Re: Americanofonia :)m-am uitat la emisiunea lu' Marutza si e o tipa Hara invitata ... tot la a 2-a propozitie zice ceva in engleza Ultima oara a fost editat de milana (2008-11-18 19:55:06) Offline #16 2008-12-29 16:11:58
Re: Americanofonia :)yo mai zic cate ceva in engleza .. cand as putea sa ma exprim la fel de bine in romana... de ex... ma uitam la o rochita q o prietena si zc ... nice... si porma ma enervez si ii zc .. am zs nice k nu puteam sa zic p romaneste dragut.. Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel. Offline #17 2008-12-29 16:16:32
Re: Americanofonia :)mie nu mi se pare ca "asta'i viata" sau "craciun fericit" suna aiurea in limba romana Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end. Offline #18 2008-12-29 16:51:58
Re: Americanofonia :)nici mie .. da ma referem k majoritatea spun p englezeste .. stii u .. e mai cool ..... Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel. Offline #19 2008-12-29 17:24:56
Re: Americanofonia :)globalizarea cu siguranta o sa-si puna amprenta din ce in ce mai tare asupra traditiilor noatre dar nu cred k o sa incepem sa vorbim in engleza. In cel mai rau caz o sa incepem sa vorbim o limba corcita 2 cuvinte romanesti , unul englezesc. "Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________ Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|