homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Americanofonia :)

#1 2008-11-17 12:11:22

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Americanofonia :)

http://www.trilulilu.ro/adrianstefan/80d1a416918f55

Motto:

E din nou , la televizor, un talk-show important,
In prime time, cu un share-market ridicat.
Moderatoru-i charismatic, un tip foarte cool
Si totu-i OK, ca e live, e-adevarat.
El ne vorbeste cu charisma aferenta despre tot,
Are un target dezvoltat.
Promotion-ul e bun, il ajuta si look-ul -
Asta se trage de la fitness, neaparat.

Dati un click acolo sus si listen to the song tongue

So, girls, idee de brainstorming: credeti ca suntem excesivi de " americanofoni " ? Si unde credeti ca o sa duca all this stuff, in conditiile in care tot al 2-lea cuvant il spunem pe english ? I mean ... ne-am obisnuit asa ... si ni se pare logic si natual. Dar credeti ca e OK ca societatea s-a dezvoltat intr-atat incat am ajuns la nivelul la care nu ne ajung cuvintele limbii romane si trebuie sa imprumutam din engleza ? Poate nu se pune problema asa, dar oare is there any chance sa ne pierden, incet-incet, oarecum identitatea si limba ? Oare peste 300 de ani, poporul roman o sa vorbeasca numai in engleza, cum zice cantecul ? Caci well, sunt curioasa ce parere aveti. Sunt asa de bored si peste vreo 2 ore ma duc la fitness, dar meanwhile I would like to know what you girls think about this tongue

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#2 2008-11-17 12:38:53

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

Re: Americanofonia :)

eu una nu pot sa imi dau cu parerea, pentru ca lucrez 8 ore pe zi cu canadienii si eu chiar nu mai stiu cum sa le spun unor lucruri pe romaneste. Observ totusi ca ii cam kiss in the ass ................

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

#3 2008-11-17 12:44:40

kdeea
Platinum member

lol
That's was I was talking about. Eu chiar as vrea sa ma teleportez cumva in viitor ( asa ... ipotetic vorbind ) si sa vad cum se vorbeste. Doar ca na, asta e spititul si efectul - americanii sunt puterea nr. 1 in lume, dupa ei ne luam ( mai mult sau mai putin inevitabil). Raportul nu o sa se prezinte nicicand invers ( si intr-un fel mi se pare si normal. doar ca poate noi exageram nitel ). N-o sa auzim never ever un tip din Illinois care merge sa ia un hot-dog spunand: " Te rog ... I would like a hot-dog " big_smile

#4 2008-11-17 12:51:04

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Oricum, engleza este considerata "lingua franca" a zilelor noastre...este normal sa fie vorbita si cunoscuta - pana la un anumit punct. Cuvinte avem si noi destule in romana, nu de asta le inlocuim...si nu se intampla numai la noi fenomenul asta, poate la noi e mai accentuat, asa ca la romani, normal...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#5 2008-11-17 13:32:44

kdeea
Platinum member

Asa-i. Dar poate am putea si noi sa nu " romanizam " cuvintele strict englezesti; am putea sa spunem si ' sedinte foto ' ( sau ceva de genul ) in loc de shooting-uri ( apropo de cantec ), loc de munca in loc de ' job ', cercetas in loc de ' scout ', sa mai spunem si ' bine ' si mai putin ' OK '  etc etc. Doar ca acum asa ne e mai la indemana ...
Cred ca elanul asta patriotic al meu e din cauza ca se apropie 1 Decembrie lol

Ultima oara a fost editat de kdeea (2008-11-17 13:35:18)

Publicitate

loading...

#6 2008-11-17 16:45:58

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

eu una  pot sa ma exprim destul de bine in limba romana... daca vrei, nu i nevoie de "americanisme"
numai ca unii se cred mai "cool" daca zic, asa cum spune kdeea 'shooting', 'what', 'pls' etc.
e normal sa mai imprumutam cuvinte, sa evoluam, dar e nevoie totusi de o limita...

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#7 2008-11-17 17:07:39

leeah
Full member
Inregistrat: 2008-05-02

tipic ptr romani.. in trecut imprumutam de la francezi, acum de la americani..

#8 2008-11-17 17:27:01

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

am citit o carte super-tare in anul 1, se numea "globalizarea si efectele ei sociale" si a scris-o un anume zygmunt baumman (sau baumm? nu mai stiu). unde, printre altele, se discutau si idei referitoare la teoria conspiratiei si la metode de subjugare a maselor. si avea tipul o idee f desteapta si anume faptul ca, in trecut, a controla inseamna ca "cei putini" (conducatorii, paznicii etc) se uitau la "cei multi" (poporul) si ii controlau prin asta. acum, raportul s-a inversat. "cei multi" sunt facuti sa se uite la "cei putini". si prin asta tot ei (poporul) sunt controlati. acum ni se induce in cap ideea ca "alegem"... si nu numai, suntem facuti sa ne dorim sa ajungem ca "cei putini". acum NOI ne uitam la cei care ne controleaza. prin intermediul mijloacelor media.... ne dorim sa fim parte din UE si alte chestii de genul, ne dorim sa fim "conectati" prin internet la lume... si omitem faptul ca prin aceasta conectare si aliniere devenim.... transparenti si manipulabili.

unde vreau sa ajung cu asta? la faptul ca asemenea "mode" au, din pacate, un substrat mai profund decat cel de "moda". un popor format din indivizi constienti de propriile valori, ancorati in ele este greu de manipulat. asa ca.... de ce sa nu faca "ei" devina COOL sa-ti uiti limba, sarbatorile (a se vedea modulk cum se sarbatoreste valentine's day si modul cum se sarbatoreste dragobetele... o mica mare diferenta de promovare, nu?).... sa uiti valorile care te individualizeaza?

tin minte un prof de toponomastica cat de trist ne zicea in anul 4 ca romanii au pierdut "licenta" (!!!!) asupra cuvantului.... BRANZA. care e de origine daca. spunea cum nush ce vecini de-ai nostri, popor slav, au "inregistrat marca" acestui cuvant, astfel ca orice branzeturi ar exporta romanii in spatiul ue nu pot fi denumite.... branza. pt ca le furma marca. incredibil unde s-a ajuns....

cat despre englezisme/americanisme efectiv... eu innebunesc cand il aud pe al meu, "butonar" inrait al calculatorului, cum zice f natural "balans".... referindu-se la "echilibru". si alte asemenea.......... in domeniul asta e chiar greu sa pastrezi SENSUL cuvintelor din limbajele de programare si sa nu le romanizezi. si asa se nasc "crackuit" "da-mi un add" si multe altele...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2008-11-17 18:16:41

kdeea
Platinum member

Frumos katami smile Si ideea cu sarbatorile e doar un aspect. Pana si formatul unor emisiuni am ajuns sa il luam de la americani ... Where shall we go from now on ... this is my question ...
Si da, intr-adevar, " americanizarea " asta se afla sub incidenta unei evolutii. Pe care, deh, o percepem dintr-un anumit punct si dintr-un anumit unghi.

Ultima oara a fost editat de kdeea (2008-11-17 18:19:11)

#10 2008-11-17 19:09:08

skumpi
Vizitator

eu nu cred ca o sa se piarda limba romana pt ca nu toata lumea foloseste expresiile astea si cuvinte englezesti...mai mult tinerii o fac in ziua d azi... si aia ca sa se dea in spectacol k vezi Doamne ei stiu engleza...adika....okey folosim : ok, cool, trendy... si ink cateva lol da atat...nu ne apucam sa vb o propozitie in engleza si una in romana !
chiar nu cred ca o sa se ajunga la asa ceva`

#11 2008-11-18 13:51:02

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

kdeea, din posturile care le-am citit... in tot forumul.. u esti cea mai americanofonica rotfl
am zis bine ??  :f?rv?nad: 
big_smile

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#12 2008-11-18 13:52:16

kdeea
Platinum member

Cred ca asta e paradoxul rotfl

#13 2008-11-18 18:40:54

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14

rotfl daca ar mai trai pruteanu si ar fi vzut ce ai scrsi sus kdeea cred ca si-ar fi muscat pumnii...si mie imi place sa vb asa ca e mai comod da sunt constienta ca nu e bine, k ne pierdem personalitatea-k popor

"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

#14 2008-11-18 18:45:44

kdeea
Platinum member

rotfl

#15 2008-11-18 19:00:58

milana
Sr. member
De la: orasul de pe deal
Inregistrat: 2006-09-14

m-am uitat la emisiunea lu' Marutza si e o tipa Hara invitata ... tot la a 2-a propozitie zice ceva in engleza
in viitor, vom vorbi lb. romgleza rotfl

Ultima oara a fost editat de milana (2008-11-18 19:55:06)

#16 2008-12-29 16:11:58

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

yo mai zic cate ceva in engleza .. cand as putea sa ma exprim la fel de bine in romana... de ex...  ma uitam la o rochita q o prietena si zc ... nice... si porma ma enervez si ii zc .. am zs nice k nu puteam sa zic p romaneste dragut..
sau si al semanatura .. tr sa pun ceva in engleza k p romaneste e naspa dom'ne
si unirea shopping center nu se putea numi centru comercia; unirea
si da sigur tr sa fie neaparat yeah right
ooff that's live sau c'est la vie.. k p romaneste asta;i viata da suna mai cool p engelzeste big_smile

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#17 2008-12-29 16:16:32

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

mie nu mi se pare ca "asta'i viata" sau "craciun fericit"  suna aiurea in limba romana hmm

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#18 2008-12-29 16:51:58

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

nici mie .. da ma referem k majoritatea  spun p englezeste .. stii u .. e mai cool .....
probabil k din cauza .. k am pus big_smile ai interpretat gresit .. doar m'am descarcat lol

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#19 2008-12-29 17:24:56

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

globalizarea cu siguranta o sa-si puna amprenta din ce in ce mai tare asupra traditiilor noatre dar nu cred k o sa incepem sa vorbim in engleza. In cel mai rau caz o sa incepem sa vorbim o limba corcita 2 cuvinte romanesti , unul englezesc.
Oricum poporul roman e slab in fata globalizarii si ne vom pierde cu siguranta originalitatea si traditiile si ne vom indrepta incet incet catre traditiile care ne voi fi impuse de catre UE

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.