homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardenerella si tichomonas

#1 2008-11-18 12:18:01

mia1986
Membru
Inregistrat: 2008-11-18

Gardenerella si tichomonas

Buna tuturor, sunt noua pe forum, dar din pacate vin din prima cu o ingrijorare legata de aceste infectii.In urma unor stari de disconfort, am fost la control unde am aflat ca am gardenerlaa si trichomonas.Anul trecut, tot in urma unor stari aiurea am fost la alta doctora unde mi s a pus acelasi diagnostic ( nu mai tin minte daca erau impreuna cele doua infectii, dar stiu clar ca au fost ambele) am urmat tratament dar nu m am mai dus apoi sa vad daca mi a trecut de tot. Acum aceeasi problema, Este posibil sa nu mifi trecut de un an si sa se manifeste tocmai acum? Din ce am citit pe internet am inteles ca gardenerela intradevar se poate lua de oriunde, insa trichomonas e mai mult o boala cu trasmitere sexula.aMentionez ca am acelasi partener de 4 ani, am incredere in el si am vrea sa ne casatorim, insa acum ma simt foarte confuza, de unde acest trichomonas? Nici nu stiu cum sa reactionez.
  Ca si tratament am Metronidazol si eu si el, eu mai am si ovule Cervucid + Klion D 100, plus Norflox400mg. Ovulele le pun pe amandoua seara? Doctora si farmacista au spus alternativ? Adica unul seara unul dimineata sau cum? Help va rog. Cele care v ati confruntat cu trichomonas ul asta, si aveati incredere totusi in partener, cum ati trecut peste? Adica am motive de ingrijorare? Si daca da ce sa fac? Probabil mesajul suna foarte aiurea dar nu mai stiu nici ce gandesc. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. big_smile

#2 2008-11-18 12:35:50

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

Re: Gardenerella si tichomonas

eu am avut vaginita si am cautat pe net si scria trichomonas vaginita(deci presupun ca este acelasi lucru)....mie mi-a spus doctora ca am luat de la o baie care avea microbul asta si nu are legatura cu partenerul(ca ar fi luat el de la altcineva--oricum am incredere in el)sincera sa fiu nu stiu cum se administreaza si sper sa-ti fi spus corect,mai asteapta rasp.si la celelalte fete
http://www.sfatulmedicului.ro/index_med … _2268.html

Ultima oara a fost editat de andutu (2008-11-18 12:38:31)

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#3 2008-11-18 12:44:51

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

gardnerella e o dereglare a florei vaginale iar trichomonas e intradevar o bts dar s a dovedit ca poate supravietui scurt timp si in afara mediului vaginal...deci transmiterea nu mai e strict sexuala...si ovulele nu le pui deodata sau alternativ...incepi cu klion si dupa ce termini cu ele pui cervugidul...desi nu inteleg pt ce ai primit 2 tipuri de ovule...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-11-18 12:46:30

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Mia ovulele le folosesti alternativ. Nu le pune pe amandoua o data.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2008-11-18 14:14:39

mia1986
Membru

Multumesc din suflet pentru raspunsuri.Acum am mai vb cu prietenul meu si m-a asigurat ca nu trebuie sa ma ingrijoroez, a luat pastilele si o sa puna si totul la spalat la multe multe grade ( lenjeria si toate cele). Oricum aveam incredere in el si exclud varianta ca trichomonas ul asta ar fi de la o a treia persoana:)) Nu stiu de ce doctora mi a dat doua tipuri de ovule, poate pt ca am si trichomonas si gardenela? Totusi, daca pun ovulele pe rand adik sa incep cu unele si apoi cu celelate, asta inseamna ca o sa dureze cam 22 de zile tratamentul? hopsieu  Cervucidul are 12, celalat 10. uf...Dar daca pun o seara unul o seara altul? Ar merge?Macar merg in paralel.

Publicitate

loading...

#6 2008-11-18 14:16:28

mia1986
Membru

andutu a scris:

eu am avut vaginita si am cautat pe net si scria trichomonas vaginita(deci presupun ca este acelasi lucru)....mie mi-a spus doctora ca am luat de la o baie care avea microbul asta si nu are legatura cu partenerul(ca ar fi luat el de la altcineva--oricum am incredere in el)sincera sa fiu nu stiu cum se administreaza si sper sa-ti fi spus corect,mai asteapta rasp.si la celelalte fete
http://www.sfatulmedicului.ro/index_med … _2268.html

Vaginita scrie si la mine pe reteta cu care am fost la farmacie, dar pe analiza aia mai amanutinta scrie trichomonas si gardnerela.Inca o intrebare va rog, cu totate pastilele astea, pot lua si aniconceptionalele in continuare? Am inceput sa i au cam de 4 luni.Norfloxacina cred ca e antibiotic...

Ultima oara a fost editat de mia1986 (2008-11-18 14:20:34)

#7 2008-11-18 15:20:31

crys_ty_na
Platinum member

vaginita e una...trichomonas,gardnerelal si candida sunt altceva...poti lua in continuare dar protectie suplimentara pe peiroada antibioticului+inca 7 pastilute cinsecutive de la terminarea lui...

#8 2008-11-18 21:59:22

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Trichomonasul se poate lua intr-adevar si pe cale non-sexuala ( de ex. de la piscina), dar probabilitatea este destul de mica. Avand in vedere ca ti s-a intamplat de doua ori...eu as zice ca , pt binele tau, sa fii foaaaarte atenta la ce se intampla in jurul tau. Nu zic sa-l acuzi pe prietenul tau, dar...sa fii un pic atenta la comportamentul lui. Si sa folosesti prezervativul pana te lamuresti!

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#9 2008-11-19 11:36:53

mia1986
Membru

Rose a scris:

Trichomonasul se poate lua intr-adevar si pe cale non-sexuala ( de ex. de la piscina), dar probabilitatea este destul de mica. Avand in vedere ca ti s-a intamplat de doua ori...eu as zice ca , pt binele tau, sa fii foaaaarte atenta la ce se intampla in jurul tau. Nu zic sa-l acuzi pe prietenul tau, dar...sa fii un pic atenta la comportamentul lui. Si sa folosesti prezervativul pana te lamuresti!

De acord, insa avand in vedere ca nici prima data nu m am tratat cum trebuie..ma gandesc  ca nu pot sa l acuz de ceva nu? poate totusi l am luat de undeva, am imunitatea f scazuta si sunt sensibila rau, iau orice boala... sad  Sunt atenta crede ma..

#10 2010-02-23 21:25:25

ionnee
Membru
Inregistrat: 2010-02-23

Sunt noua pe acest sait.Problema mea a inceput anul trecut cand mi-am facut un papa nicolau intr-o campanie gratuit. Am 35 de ani , doua nasteri , la ultima nastere mi-am legat trompele. La rezultatul analizei mi s-a confirmat ca am gardenella, mi-a citit un medic dar nu de specialitate si mi-a spus ca daca nu am probleme, scurgeri etc... nu-i nicio problema. A trecut un an . Am mers la doctor fiindca aveam ciclu foarte abundent, cu cheaguri. Mi-a recomandat duphaston 3 luni. Citind si efectele negative , dupa o luna am intrerupt.Au mai trecut doua luni.La o saptamana dupa ciclu m-am trezit cu o scurgere aproape maro, sangerat , nu-mi dau seama, ceva inchis...aM FOST LA MEDIC mi-a recomandat duphaston pana la venirea ciclului apoi sa continui cu anticonceptionale Karisa. Mi-a venit ciclu , am inceput anticonceptionalele dar " sangerarea" care am avut-o inainte a continuat. Am plecat la o clinica particulara, aici mi-au facut ecograf trasvaginal cu diagnosticul adenomioza , si cu dimensiuni normale , mi-a recomandat papa nicolau dar nu mi-au recoltat fiinca sangerez, mi-au luat doar secretie vaginala. Acum astept raspunsul....Credeti ca tot gardenela e de vina? A ajuns intr-o forma avansata?

#11 2010-02-23 23:26:32

crys_ty_na
Platinum member

nu e gardnerella de vina...stai linistita...adenomioza este o manifestare mai aparte a endometriozei...carear explica sangerarile aparute...in ceea ce priveste sangerarile care continua dupa inceperea anticonceptionalelor daca ele sunt de mici cantitati atunci sunt normale, se numesc spotting si nu este problema daca apar in primele 3 luni de administrare a anticonceptionalelor...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.