homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bucatareasa ca hepatita B-2

#20 2008-11-18 15:45:57

isis
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2005-09-01

Re: Bucatareasa ca hepatita B

Iti dai seama ca daca se imbolnaveste unul din noi ii dam in judecata?

#21 2008-11-18 15:48:17

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

clar isis, ai dreptate.
si eu am trecut prin ceva asemanator, la firma a fost diagnosticata o persoana cu TBC.
a iesit maaaare tam tam, mai ales ca la TBC te interneaza 6 luni, ceva de genul, colegi nervosi care aveau familie/ rate la banca si a caror siguranta, stabilitate s-a simtit pusa in pericol.
a fost o reactie cam urata, nu as vrut sa fiu in pielea persoanei in cauza.
ideea e ca trebuie sa te protejezi.
fiecare isi stie planurile de viitor (mai mult sau mult putin indepartat) si cand apar asa ... evenimente surpriza .. parca nu iti fac placere si modul de reactionare al colegilor e diferit.
sanatate multa si ... stay informed. it's the best way.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-11-18 16:18:24)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#22 2008-11-18 15:49:10

isis
Full member

Pentru ca se presupune ca vaccinul il faci inainte.Ai aflat ca unul din angajati e bolnav trebuie sa il trimiti la investigatii amanuntite si ai grija de ceilalti angajati.In cazul nostru ...noi am fost deja supusi unui pericol fara sa stim.Au incercat sa musamalizeze tot.

#23 2008-11-18 15:53:42

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Si de ce nu-l luati la intrebari pe nenea angajatorul?

Pe de alta parte, pericolul asta e si in mintea voastra pt. ca virusul nu se transmite prin aer. Asadar, instinctul de conservare isi cam arata coltii.

Daca un medic competent iti spune ca nu e nici un pericol...that's it.

#24 2008-11-18 16:02:09

isis
Full member

Mda.Intr-adevar medicul i-a spus sa nu vina la servici si a trimis-o sa isi mai faca analizele inca o data.sad

Publicitate

loading...

#25 2008-11-18 16:12:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Da, atunci daca ea a venit totusi la munca, desi avea concediu medical, e pentru ca angajatorul i-a zis, ceea ce e ilegal...

#26 2008-11-18 16:37:58

ET
Addicted member

Hai ca mai am o curiozitate. tongue

Angajatorul asta al vostru v-a somat in vreun fel: ori taci si stai, ori zbori? ...asa subtil smile

#27 2008-11-19 09:58:33

isis
Full member

inca nu:).Dar incepe sa-si schimbe comportamentul si incepe cu amenintari de genul ''daca nu veniti la masa oricum nu va luati bonurile cu nu sunt obligatorii''.Lasand asta la o parte,cica aseara a fost la stiri ceva despre hepatita B si spuneau la u  moment dat ca se transmite prin saliva si stranut.Asta nu am auzit-o eu ci niste colegi.Patronii in schimb ascund totul si azi au chemat-o la servici desi nu i-au iesit nici noile analize.(ultimele analize i-au iesit tot prost si au pus-o sa le repete)

#28 2008-11-19 10:01:12

heimdall
Diamond member

eu cred ca mai degraba pe bucatareasa au amenintat-o ca zboara daca vrea concediu medical si altele sad

#29 2008-11-19 11:27:11

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Dar nici unul dintre voi nu poate face o sesizare anonima la sanepid sau la protectia muncii?

Fericita mamica de Aida Maria!

#30 2008-11-19 12:41:54

ET
Addicted member

heimdall a scris:

eu cred ca mai degraba pe bucatareasa au amenintat-o ca zboara daca vrea concediu medical si altele sad

Aha! Asta in prima faza.  Cred ca femeia nu e chiar atat de malefica tongue si nici nu cred ca se simte tocmai bine.

#31 2008-11-19 13:04:43

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

La hepatita B nu sunt probleme ca s-ar transmite ... daca era vorba de TBC atunci erau motive de ingrijorare. Pana una alta eu cred ca este ok asa.

#32 2008-11-19 14:35:44

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

ok! eu era sa fac TBC, am avut un mare noroc si am descoperit exact la timp, nu m-am imbolnavit si nu a trebuit sa iau tratamentul ( btw,internarea nu e de 6 luni, se da concediu medical platit 100%) si nu aveam pe nimeni in jurul meu bolnav...stiti ce mi-a spus doctora? ca il poti lua din mijloacele de transport in comun, din magazine si din orice alte locuri mai mult sau mai putin aglomerate. cam asa e si cu hepatita...deci nu avem decat sa fim informati si sa stam inchisi in casa si izolati! ca sa nu ne imbolnavim! sincer va spun mie nu imi plac persoanele care reactioneaza asa cand au in preajma un bolnav. ia-ti masurile de precautie dar nu stigmatiza omul ala, nu e vina lui ca s-a imbolnavit si nici fericit de situatie nu e. si doar daca e bolnav psihic vrea sa ii imbolnaveasca si pe altii in mod constient, altfel, poate e constrans de situatie...

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#33 2008-11-19 15:23:28

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

da, e platit, dar daca aveai planuri sa zicem... sa te insori in viitorul apropiat si ...bang ai luat TBC de mai stiu si eu unde, parca nu e exact ce iti doresti.
parerea mea.
clar nu tre sa stigmatizezi persoana. spun doar ca in cazul nostru de la munca au fost destui care au facut-o si chiar dupa cele 'n' luni in care persoana a fost spitalizata lumea tot 'ocolea' persoana in cauza, intr-un mod mai mult sau mai putin stilat.
aiurea rau.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-11-19 15:26:13)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#34 2008-11-19 22:10:23

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

angajatorii sunt niste oameni fara scrupule din cate inteleg. Ar trebui sa se gandeasca la sanatatea angajatiilor si mai ales a clientilor care se pot imbolnavi. Prin asta ar risca sa li se inchida afacerea. E greu de crezut ca isi pun astfel in pericol existenta. Dati un telefon la autoritati, de ex la sanepid si se va rezolva problema de urgenta. Daca medicul i-a spus bucataresei sa ramana acasa in concediu medical atunci inseamna ca el nu gaseste de buna cuvinta ca femeia bolnava lucrand in acea meserie sa mearga la servici si asta din cauza ca pericolul de a infecta pe ceilalti nu este deloc redus, parerea mea........

Ultima oara a fost editat de baciu (2008-11-19 22:10:54)

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#35 2008-11-20 15:51:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu o inteleg pe isis. e normal sa fie ingrijorata si intrigata de situatia asta. daca ar reusi sa se stranga toti angajatii si sa vorbeasca la conducere, cred ca ar putea sa schimbe bucatareasa. nu sunt rautacioasa, insa pt binele colectivului, acea femeie isi poate gasi alta profesie. ca bucatareasa are mai multe sanse sa imbolnaveasca angajatii decat ca... vanzatoare de piese auto, de exemplu.

ati spus ca se transmite prin sange. bucatareasa lucreaza toata ziua cu cutitul. poate oricand sa-i scape, sa se taie si sa curga cateva picaturi pe mancare. ehe, cine stie ce personal o fi si prin bucatariile restaurantelor si fast food-urilor la care merge atata lume...

bineinteles ca nu se bucura nimeni ca saraca femeie are boala asta, insa ea in primul rand ar tb sa fie constienta si din proprie initiativa sa se gandeasca sa nu-i imbolnaveasca si pe altii. din cate am inteles, ea e exact invers. de foarte multe ori, cei care au boli incurabile sunt invidiosi pe cei sanatosi si in loc sa-i protejeze, tind sa-i contamineze. sper sa nu imi sara lumea in cap, asta e parerea mea. nu vreau sa nasc discutii.  roll

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-11-20 15:57:08)

#36 2008-11-20 16:14:40

heimdall
Diamond member

eu nu inteleg de ce sa o dea afara
nici nu cred ca e legal atata timp cat ar trebui sa fie in concediu medical...

#37 2008-11-20 16:21:05

ET
Addicted member

Inca o data se confirma faptul ca nu numai cainele poate musca mana care l-a hranit. smile

#38 2008-11-20 16:45:46

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

heimdall a scris:

eu nu inteleg de ce sa o dea afara
nici nu cred ca e legal atata timp cat ar trebui sa fie in concediu medical...

la angajare, orice angajat face un set de analize medicale. presupun ca acele analize nu sunt facute de flori de mar, ci pt a vedea daca starea de sanatate a candidatului corespunde cu cerintele postului. din punctul meu de vedere, starea de sanatate a bucataresei a devenit incompatibila cu postul de bucatar. pe acest temei, ma gandeam ca angajatorul ar trebui sa-i comunice ca nu mai corespunde postului si va trebui sa isi caute alta ocupatie. acesta este modul in care vad eu problema.

isis, eu as vorbi cu colegii, sa vad ce zic si ei. daca si ei sunt de aceeasi parere, ar trebui vorbit mai sus, la sef. daca seful nu vrea sa asculte, mi-as convinge colegii sa nu mai ia niciunul masa la cantina. in felul acesta, seful va fi constrans sa angajeze pe altcineva.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.