homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu poate trece peste-3

#39 2009-07-18 16:05:58

andora
Full member
Inregistrat: 2009-07-01

Re: nu poate trece peste

poate sa divorteze cuplul si de o mie de oriiiiiiiiiiii!!! (exagerez intentionat...)....daca viata intre cei doi e un calvar, atunci decat sa se chinuiasca impreuna, mai bine divorteaza!...e prea scurta viata ca sa mai tolerezi si zilele de chin in doi!...recomandabil ar fi sa locuiasca cei doi impreuna macar un an, sa vada daca pot convietui si apoi sa se casatoreasca!!!

PS: chiar daca topicul e vechi, problema e de actualitate visslar

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-18 16:07:06)

Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!

#40 2009-07-18 17:10:11

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

katami a scris:

extra... te-am vazut pe la un topic acu si mi-am amintit ca n-am mai raspuns aici... ca n-am apucat.

1. m-ai inteles gresit... eu n-am zis ca e cazul ca oamenii sa divorteze de 100 de ori pt ca ii iarta Dumnezeu oricum.... nici pe departe... dar daca ai gresit O DATA... CE FACI? (pls raspunde exact la intrebarera asta, nu la altele pe langa... CE FACI? smile ). chiar tu ai scris mai sus ca unele casatorii ajung un blestem pt intraga familie... pai si e cazul sa prelungim starea asta?

Iata ca nu am mai gasit o minte asa inteleapta pana acum pe acest forum.
Raspunsul vine de la sine: tu ce ai face in cazul in care ai gresit odata? Persisti in greseala? Nu incerci oare sa te indrepti? Si cum indrepti lucrurile? Rupand legamantul? Nicidecum. Nu trebuie sa fie asa.
Nu este familie in care sa nu existe probleme -indiferent de natura si de gravitatea lor-; si la cate probleme apar... ar insemna sa divortam de fiecare data? Daca omul lupta la inceput pentru ca sa isi castige iubirea(sa isi castige partenerul), de ce nu lupta si ca sa nu il piarda?
Auzim tot felul de replici: "Nu erai asa la inceput!", sau ..."Nu te-am cunoscut niciodata asa!" O, cat adevar se afla in cuvintele acestea! Caci nici unul, si nici celalalt nu au apucat sa se cunoasca bine inainte de a ajunge in fata altarului. Si odata castigat partenerul, se grabeste a se incheia repede casatoria pentru ca astfel stim sigur ca nu il mai pierdem. Este cat se poate de gresita gandirea aceasta. Caci tocmai in felul acesta il pierdem pe cel de langa noi mult mai repede decat ne temeam.
Ati auzit ca s-a zis: "Si la bine si la rau(greu)". De ce in fata altarului cei carora le sunt spuse primele cuvinte ..nu le mai aud si pe ultimele? Pentru ca sunt orbiti de dragoste; asa e? Nu! Nu dragostea ii orbeste, ci pasiunea! Cat despre dragoste, ingaduiti-mi sa spun ca ea "nu cauta folosul sau.., nu se gandeste la rau, acoprere totul, crede totul,... sufera totul! Pavel spune ca dragostea e chiar mai mare decat nadejdea, si chiar decat credinta! "Dragostea nu va pieri niciodata."(1Corinteni 13:8) Si de ce atunci se intampla lucrul acesta? De ce se despart oamenii in afara de motivele ingaduite? Pentru ca ei se pripesc. Si nu vorbesc doar de ce-i ce se despart. Caci cei ce se despart, si cei ce nu se despart (dar exista neintelegeri intre cei de pe urma), sunt aceeasi. Unii dau pe fata neintelegerile dintre ei(cei care se despart), iar unii ascund neintelegerile din cuplu. Si fie ca te desparti, fie ca nu, ar fi acelasi lucru inaintea lui Dumnezeu. Caci degeaba nu te desparti dar traiesti in continuare in neintelegere. Dar asta inseamna ca mai bine te desparti, asa cum spuneti voi? Nu este bine asa. Voi cadeti in extrema cealatalta, in loc sa faceti tot posibilul ca sa va impacati. Recunoasteti-va greselile in fata partenerului cand stiti ca ati gresit. Dar sa o faceti cu sinceritate. Iar acesta are obligatia ca sa va ierte. De cate ori?.... De "70 de ori cate 7".
Si cum am spus in topicul anterior, casatoria este sfanta. Si cine face sfintirea decat Insusi Dumnezeu? De aceea va indemn ca sa traiti in ascultare de Dumnezeu pentru ca El sa va binecuvinteze. Deci nu e cazul sa prelungim starea de neintelegere. Dar nici despartirea nu este o solutie. Caci pacat este sa si mananci peste masura de mult. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai mananci deloc? Asa rezolvi problema acesta? E vorba de stapanire de sine.
Ne lipseste puterea de a ne cere iertare? Ne lipseste puterea de a ierta? Este pentru ca nu iubim. Dar sa cerem de la Dumnezeu dragostea.
V-am dat de inteles in nenumarate randuri, ca in viata aceasta ne intalnim cu tot felul de probleme care pur si simplu depasesc capacitatea noastra de intelegere si puterea de a le rezolva. Dar exista Dumnezeu. El nu ca ar putea sa le rezolve, dar si doreste lucrul acesta.
O sa raspund in continuare intr-o data viitoare.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-11-09 20:48:32)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#41 2009-07-18 17:32:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

asa, intr-o fam in care exista dragoste, sunt de acord cu tine. inclusiv la faptul ca ne cam lipseste puterea de a cere iertare si de a ierta.

DAR... eu ma refeream la situatia in care nu ai ce repara... in care nu mai exista iubire... vb ta, pt ca nici n-a fost, a fost pasiune si cei 2 au confundat-o cu iubirea, au crezut ca asta e iubire. nu-i poti forta sa se iubeasca... daca ei nu se iubesc. si atunci? nu au dreptul sa stie ce e iubirea... nu au dreptul la o a doua sansa? aici nu e vorba de impacare prieteneasca... e vorba de iubire. ce ai zis tu mai sus e valabil pt o convieturie pasnica, in cazul in care nu exista iubire. dar nu este de ajuns pt a forma o familie. ce ai scris e valabil unde DEJA exista iubire adevarata... dar unde nu... revin... CE FACI?

astept cu interes si partea a doua big_smile

si, eventual... inca o intrebare... inca un scenariu: intalnesti o femeie deosebita, pe care ai vrea sa o vezi sotia ta. va intalniti, vorbiti, totul e perfect..... si ea iti spune ca e divortata. ce faci ?smile

Ultima oara a fost editat de katami (2009-07-18 17:33:06)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#42 2009-07-18 19:27:35

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Katami, cata rabdare ai... te invidiez... asta e polologhie in toata regula; se simte din plin prezenta unui barbat aici.......

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#43 2009-07-18 20:58:37

Darrrn
Full member
Inregistrat: 2008-12-15

Prefer sa nu ma ma bag in subiect...totusi nu ma pot abtine sa nu fac o remarca smile  Extra (fara suparare! tongue ), un pacat este si sa vorbesti in numele lui Dumnezeu si sa iti defilezi credinta. Ca si om cred ca trebuie sa vorbesti strict in numele tau si sa spui ce ai face si ce n-ai face (exemplificand daca vrei din Biblie, caci propriile pareri pot avea la baza surse "externe")... dar sa spui ce va face Dumnezeu in nu stiu ce situatie....e prea de tot...
Si ca sa nu fiu complet off the topic: Atunci cand un barbat bate o femeie e claar ca EL nu o iubeste pe EA. Ca tot vorbeam de cei doi daca se iubesc sau nu (dragoste vs. pasiune)...Ce se intampla cand El (lovind-o) e clar ca nu o iubeste, dar ea il iubeste? Eu cred ca in situatia in care in cuplu unul singur iubeste si se sacrifica...relatia e moarta, chit ca va uneste "cea mai sfanta" casatorie ... In viata mea nu o sa imi sfatuiesc  copilul (daca e fata) sa stea langa un animal...si sa incerce sa "repare"!!! ( o sa ii zic ce mi-a zis mie mama: la prima palma fuuugi ca o sa vina siigur si a doua daca te vede ca ai stat sa primesti, aici nu e vorba de iertat si inteles...e vorba sa fugi sa-ti savezi fata de vanatai...sau mai rau, viata!). In cazul in care e vorba de bataie nu ai ce sa repari, pt ca nu exista iubire. Si chiar daca tu iubesti ca proasta...o bruta, nu vad cum ai putea sa-l faci pe celalalt OM (adik sa te iubeasca fara pumni). In fine...sper ca nu am ofensat p nimeni cu parerea mea... smile

Publicitate

loading...

#44 2009-07-18 22:00:59

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

extra a scris:

ai grija de barna din ochiul tau

Eu iti propun extra sa lasi predicile si sa iti urmezi propriul sfat. Numai Dumnezeu are voie sa judece pe oameni. Tot ce spui tu acolo poate o fi adevarat, dar tu citezi doar dintr-o VARIANTA a Bibliei, care a fost atent aleasa de oameni, repet oameni (Aici a se citi preoti catolici corupti care in aceasi perioada cereau bani ca sa iti ierte pacatele si sa ajungi in Rai). Iti propun sincer sa iti tii credinta pentru tine si sa te intrebi pe ce o bazezi.

Daca o fata se culca cu 100, pacatuieste, dar tu ca judeci 1000 de persoane pt ceea ce fac nu pacatuiesti? Sa nu mai spun cat de misogin este mesajul tau. Incerc sa imi dau seama ce motiv ai sa scrii astfel de mesaje, pentru ca te asigur ca nu dai dovada de dragoste pentru aproapele tau, ci multa ura.

Fiecare descopera pe Dumnezeu in felul lui, si te asigur ca nici o fata de pe forum nu Il va descoperi daca vii tu pe un cal alb, si privesti de sus pe toti, si judeci in stanga si in dreapta aruncand citate din Biblie.

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-07-18 22:01:20)

#45 2009-07-19 14:15:26

andora
Full member

PillBlast a scris:

extra a scris:

ai grija de barna din ochiul tau

Eu iti propun extra sa lasi predicile si sa iti urmezi propriul sfat. Numai Dumnezeu are voie sa judece pe oameni. Tot ce spui tu acolo poate o fi adevarat, dar tu citezi doar dintr-o VARIANTA a Bibliei, care a fost atent aleasa de oameni, repet oameni (Aici a se citi preoti catolici corupti care in aceasi perioada cereau bani ca sa iti ierte pacatele si sa ajungi in Rai). Iti propun sincer sa iti tii credinta pentru tine si sa te intrebi pe ce o bazezi.

Daca o fata se culca cu 100, pacatuieste, dar tu ca judeci 1000 de persoane pt ceea ce fac nu pacatuiesti? Sa nu mai spun cat de misogin este mesajul tau. Incerc sa imi dau seama ce motiv ai sa scrii astfel de mesaje, pentru ca te asigur ca nu dai dovada de dragoste pentru aproapele tau, ci multa ura.

Fiecare descopera pe Dumnezeu in felul lui, si te asigur ca nici o fata de pe forum nu Il va descoperi daca vii tu pe un cal alb, si privesti de sus pe toti, si judeci in stanga si in dreapta aruncand citate din Biblie.

tks pill....zicea de barna mea, cred lol ...eu deja sunt femeie in toata firea, am renuntat la a-l face sa inteleaga ca viata nu e atat de roz si ca nu poti trai doar din citate din biblie si sa-l pui pe Dumnezeu sa ierte toate brutele care bat femeile sau maltrateaza fiinta umana si sa fie iertat "in numele Domnului"!!!...prefer oamenii care judeca, au responsabilitatea faptelor si cuvantului asumat!!! sunt capabili sa actioneze si sa-si tariasca viata in nume propriu!!! respecta si iubeste deopotriva fara a judeca faptele cuiva daca nu a trecut prin experienta vietii!!!...extra e la inceput, crede in..........habar nu am ce, ca daca ar crede in Dumnezeu  nu ar judeca atat de extremist si haotic si nu ar condamna viata nimanui, cum nici Dumnezeu nu ne judeca pe noi!!!
...eu sunt mai practica, daca omul persista in greseli care lezeaza , distrug o fiinta umana , atunci nu trebuie iertat!!! personal, nu as putea sta langa asemenea persoane!!! as pleca, as divorta !!! nu cred ca Dumnezeu ne indeamna sa ne chinuim si noi si copiii nostri langa brute sa avem o viata de chin!!!...i-am pus si eu lui extra o intrebare: "tot asa ar fi judecat daca ar fi fost o femeie casatorita , cu copiii care ar avea o viata de chin langa o bruta de barbat??? ar fi ramdat toate maltratarile si ea si copiii???"...a scaldat-o extra, spunandu-mi sa-mi vad de barna mea rotfl  dar el ce face????? loveste si judeca lumea din ziua de azi!!!! uffffff, e mai rau decat...... si astea cica le face in numele Domnului visslar  visslar  visslar  visslar  visslar  visslar  visslar ...daca mai condamna el asa aiurea, poate o sa simta "barna" lui Dumnezeu!!!!!...si fara suparare, cred ca asta ii cam lipseste!!!! o viata reala!!! nu doar in citate din biblie!!!!
....personal, il compatimesc si mie mila de modul in care judeca...poate i se va face mila si lui Dumnezeu de el ca tot il impovareaza cu faptele nenorocitilor fara judecata...

PS: " nu poate trece peste" un topic care i se potriveste de minune lui extra chicot

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-19 14:22:30)

Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!

#46 2009-07-20 11:31:10

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

"este si normal ca fata nu va pleca de la prima palma; dar daca el si-a facut un obicei din asta, atunci nu esti obligata sa stai sa induri zilnic nestapanirile lui -poti pleca de langa el, dar nu ai voie sa divortezi"

in primul rand nici femeia nici barbatul nu ar trebui sa indure nici macar o palma!iubitul meu mi-a spus odata, dupa cam o luna de cand ne-am sarutat prima data "daca vreodata te voi lovi, iti recomand sa divortezi de mine!" eu cred in el ca nu ar face asta niciodata pt ca acolo unde exista IUBIRE adevarata, nici macar nu ar trebui sa se puna pb de asa ceva!oricat de nervos, suparat, iritat etc fiecare partener ar trebui sa se linisteasca in bratele celuilalt, la vederea ochilorei/lui, sau cand ii aude voce smile si eu am fost suparata pe iubi meu dar nu am putut nicodata sa tip la el or sal lovesc! si eu l-am mai dezamagit, dar nici el nu a tipat la me ori nu ma lovit si oricat ne nervos a fost cand il luam de mana si il sarutam, incet, mereu se linistea!

in al doilea rand, cu sexul in afara casatoriei... eu am avut mai multi prietni inaintea ceul cu care sunt acum(de 3 ani  patfierbinte )dar nu am facut niciodatasex cu ei, pt ca nu am simtit asa! dar cu el  patfierbinte  pur si simplu am simtit, am stiut, nici nu pot explica momenutl in care  patfierbinte si nu s-a schimbat in rau relatia noastra!ba din contra!

ma dusesem eu la spovedanie, si am incercat sa-i explic preotului asta si omu s-a uitat foarte stramb asa la mine..si pana laumra imi spune "de ce nu va cununati mey?" si la care eu, pai parinte, nu avem casa unde sa stam facultatea inca e neterminata etc... faza e ca in inimile noastre suntem deja cununati smile dar pt casatorie in biserica, vrem ca asta sa fie momentul in carenu va mai trebui sa stam unul fara celalalt nicio noapte smile  hjarta  hjarta

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2009-07-20 11:49:49)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#47 2009-07-20 22:17:00

extra
Banat

katami a scris:

2. teoretic de acord cu tine... practic, asta se intampla si asa gandesc majoritatea. si mie mi se pare, teoretic, ciudat ca 2 oameni care au totul ok intre ei sa se desparta pt ca nu se potrivesc la pat (probabil si pt ca n-am fost pusa in situatia asta)... dar uite ca se intampla... chiar f des... asa ca... nu e mai bine sa previi decat sa tratezi?

"Daca nu se potrivesc la pat". Nu o sa raspund la asta. Dupa ce voi da un exemplu, raspunsul va veni el singur... Ni-l vom da noi insine, fiecare in parte.. in dreptul lui.
Cei doi se iubesc, fac dragoste inainte de casatorie, si cu stupoare se afla ca fata este frigida, ..nu simte nimic.
-"E cazul sa ne despartim!" spuse el fetei. "Eu vreau o familie normala" -si-a spus el in gand... Fata, intristata si rusinata pe deasupra, si stiind ca ea este de vina, accepta fara sa spuna nimic. Degeaba au fost ei impreuna de nenumarate ori la medic -tot degeaba. Nu s-au mai casatorit in ciuda planurilor si a juruintelor facute mai inainte.

Trista povestea, nu-i asa? Dar katami, este mai bine sa previi decat sa tratezi.
  Cele mai multe dintre voi sunteti fete, si cu siguranta v-ati pus in pielea fetei. Baiatul cu siguranta a procedat bine, nu-i asa? Sa nu imi spui ca nu, ca altfel te contrazici singura. Acum intreb pe toti/toate: Cum trebuia sa procedeze baiatul in cazul in care fata nu ar mai putea fi vindecata niciodata? (Puteti sa puneti in locul figiditatii oricare alta boala.) Dar fata: ce sa faca ea in cazul ca ea ar fi fost respinsa de orice baiat? (Si asa cum voi nu credeti in Dumnezeu, nici eu nu cred ca s-ar gasi un baiat sa o iubeasca asa. Deci se exclude sansa in povestea noastra ca sa se gaseasca pana la urma un baiat care sa o iubeasca.)
Si tineti minte: asa cum ati judecat lucrurile in povestea de mai sus -chiar daca ea nu este reala- in acelasi fel(dupa aceeasi judecata) veti fi si voi judecati.
  Acesta a fost raspunsul meu cu privire la nepotrivire in pat.

katami a scris:

si daca tot e vb de casatorii in pripa... zi-mi si mie cum vezi tu o casatorie intemeiata pe o "baza solida" (in conditiile in care cei 2 sunt virgini, nu locuiesc impreuna inainte de casatorie). serios... nu fac misto deloc... doar ca is mai grea de cap si chiar nu pricep cum se poate (altfel decat ca cei 2 sa aiba BAFTA de a se potrivi bine... dar asta e doar o bafta, nu o baza solida).

Raspunsul este foarte amplu. Dar este la fel ca si in cazul de mai sus. Eu chiar nu stiu de ce Dumnezeu ne-a facut virgini. Oare de ce s-a mai chinuit sa ne faca asa? Si mai pui si ca dezvirginarea de multe ori este chiar foarte durereoasa! Si inca ce durere pentru unii! Am fost facuti chiar in bataie de joc, nu-i asa? Altfel, nu se explica. Si cei mai multi nu au raspuns... Totusi, ei lupta, si trec peste aceasta durere cu placere. De ce oare? Le este teama, dar o teama placuta totusi. Placerea si dorinta sunt factorii care ii imping, ii ajuta sa treaca peste aceasta durere, dar si sentimentele pe care le au fata de partener.
katami, se poate sa "ai bafta" cativa ani; dar dupa aceea ce faci? Daca unul dintre voi va avea probleme?  Divortezi? Chiar si daca intre timp s-au nascut si copii?  Hai sa fim seriosi, si sa nu mai punem intrebari copilaresti. Intreaba-i pe parintii tai cum stau lucrurile. Iar daca pana acum am avut (vorbesc doar de cate unii) mai multi parteneri, asta inseamna ca suntem maturi? Ba din contra: Biblia ii face pe acestia curvari. Nu eu, ci Biblia.
Noi nu am fost creati pentru sex, ci pentru dragoste. Actul in sine este momentul culminant al dragostei dintre cei doi.

PillBlast a scris:

Tot ce spui tu acolo poate o fi adevarat, dar tu citezi doar dintr-o VARIANTA a Bibliei, care a fost atent aleasa de oameni, repet oameni (Aici a se citi preoti catolici corupti care in aceasi perioada cereau bani ca sa iti ierte pacatele si sa ajungi in Rai). Iti propun sincer sa iti tii credinta pentru tine si sa te intrebi pe ce o bazezi.
............................

Si eu sunt de acord cu tine atunci cand vorbesti de acei preoti catolici; dar cand vorbesti de "o alta varianta" a Bibliei, eu as vrea sa o cunosc, ca sa nu raman in intunerec.
Si nu, nu-mi urasc aproapele; ci pacatul in care traieste, pe care il stie, il practica cu tot dinadinsul, si nu se lasa de el! Cum sa cunoasca omul pe Dumnezeu? Cum sa cunoasca voia Lui? "Pacatele voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru si-L impiedica sa v-asculte!" Voi puneti lucurile materiale -cum este sexul- inaintea celor spirituale. "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelate lucruri vi se vor da pe deasupra." Acesta este indemnul lui Hristos. Cautati mai inatai ca sa-L cunoasteti pe Iisus Hristos, si apoi "El va va lamuri in toate lucrurile". Este indemnul lui Pavel, si la fel; va indemn si eu. Puneti-L pe Dumnezeu mai presus de orice, si El va va inalta. Dumnezeu va va da pricepere, si va va face cunoscut voia Lui. Lasati-L pe Dumnezeu ca El sa scrie povestea voastra de dragoste. Incredeti-va in El, caci El nu va va dezamagi niciodata. Veti intelege atunci ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Da, chiar toate lucrurile.. chiar si un necaz vei vedea atunci ca este spre binele tau. Nici un fir de iarba nu se misca fara voia Lui, si "pana toti perii din cap va sunt numarati" Nic un lucru facut in ascuns nu este necunoscut de Dumnezeu, caci El zice: "Dar Eu Stiu cand stai jos si cand iesi afara, cand intrii..." Si mai presus de toate acestea, Solomon se intreba: "Cine, in adevar, poate sa manance si sa se bucure fara El?"[/b] Eu unul nu as putea. Daca iubesti pe cineva, atunci nu poti sa nu te bucuri cu cel pe care-l iubesti. Si cum pot oamenii sa fie fericiti atunci cand il indeparteaza pe Dumnezeu din vietile lor? Tocmai de aceea este scris ca oamenii cauta apa "in puturi crapate" si "nu vor sa vina la Mine sa ii mantuiesc."
"Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura."(Ioan 7:37,38) Noi suntem insetati, si cautam sa potolim aceasta sete in alta  parte decat la Domnul Iisus. De ce nu mergem la El? Oare sa fi murit Domnul Iisus degeaba? Unii cred ca sunt prea pacatosi, altii 'nu sufera vorbirea aceasta' cum nu o sufereau nici cei de pe vremea Lui; altii inteleg si isi spun ca 'mai tarziu' -dar nu cunosc ca acest 'mai tarziu' se poate transforma in 'prea tarziu'; altii nu simt nevoia dupa un Mantuitor. Toate scuzele acestea sunt total gresite -si bineinteles, orice scuza. Aceste ganduri nu vin decat dela cel rau, care incearca pe orice cale sa ne faca sa nu venim la Dumnezeu. Asa cum am spus mai sus; Satana ne cunoaste, si el ne tine in acest intuneric, in aceste scuze care iau nastere in mintea noastra(caci vrajmasul poate sa lucreze in mintea noastra).
  Unuia ii spune ca este prea pacatos -si astfel, acest suflet nu vine inaintea lui Dumnezeu crezand ca el nu mai poate fi iertat; dar gandind in felul acesta, il facem pe Dumnezeu slab, si jertfa lui Iisus fara putere. El ne asteapta ca sa venim asa cum suntem inaintea Lui.
Altuia ii spune ca mai tarziu sa isi predea viata lui Dumnezeu; sa faca asta atunci cand v-a imbatrani, pentru ca acum sa se bucure si el de varsta tineretii. Foarte multi gresec aici. "Invata-l pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, iar mai tarziu nu se va abate de la ea." Aceasta este varsta in care omul trebuie sa il cunoasca pe Dumnezeu.
Voi credeti ca viata traita alaturi de Dumnezeu este monotona? Voi credeti ca ea este plina de restrictii atunci cand vedeti poruncile Lui? Gandurile acestea nu pot venii decat de la cel rau; de la vrajmasul oamenilor si al lui Dumnezeu, care incearca pe orice cale posibila ca sa ne tina departe de Dumnezeu. Putini sunt aceia care urmeaza impulsurilor duioase ale Duhului lui Dumnezeu care ii indeamna sa vina la Domnul Iisus. Cei mai multi "isi impietresc inimile si isi astupa urechile ca sa nu auda". De ce fac asta? Nu pot sa imi dau seama. Stiu doar un singur lucru: ca ei insisi au ales. Dumnezeu nu ne forteaza niciodata, dar Satana da. Si chiar daca acesta de pe urma ne forteaza, exercitarea vointei ne apartine. De aceea este scris: "Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile..." Mantuirea este pentru toti -pentru toti cei care o accepta. Nimeni nu este fortat sa ajunga in cer. trebuie sa ne dorim asta daca vrem sa fim acolo. Trebuie sa ne dorim viata vesnica daca vrem sa o avem. Si daca este asa, atunci trebuie sa grabim, caci harul lui Dumnezeu nu va mai fi multa vreme pe pamant. "Iata, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, cand voi trimite foamete in tara, nu foamete de paine, nici sete de apa, ci foame si sete dupa auzirea cuvintelor Domnului.
Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazanoapte la rasarit, vor umbla istoviti incoace si incolo, ca sa caute cuvantul Domnului, si tot nu-l vor gasi. In ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase si flacaii."
(Amos 8:11-13) Si lucrul acesta se va intampla foarte curand. Indelunga rabdare a lui Dumnezeu este la final. Dupa ce Domnul Hristos isi va termina functia de Mijlocitor, harul lui Dumnezeu se va inchide. Vom dori sa fim mantuiti si nu vom mai putea. Haideti sa cautam mai intai imparatia lui Dumnezeu. El insusi a spus ca "painea si apa nu-i va lipsi celui neprihanit", si ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Sa ne incredem in fagaduintele Lui... "Sa cautam sa cunoastem pe Domnul" "cata vreme se poate gasi"...

stelutza, cum as putea eu sa vorbesc in numele meu? Eu fac lucrurile acestea? Oare nu Dumnezeu ne avertizeaza?
"dar sa spui ce va face Dumnezeu in nu stiu ce situatie....e prea de tot..." =oare sa nu stii tu ce va face iubitul tau in ..'nu stiu ce situatie'? Poate ca tu nu vei stii asta pentru ca este om, si oricand se poate schimba(caci omul se schimba in functie de imprejurari dupa cum este scris: "Inima este nespus de inselatoare, si deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?"); dar, atunci cand Il vei cunoaste pe Dumnezeu, (pe Acela pe care Il vei iubi) si in care "nu este schimbare si nici umbra de mutare"(Iacov 1:17) lucrurile vor sta altfel... Cand cunosti pe cineva, poti anticipa cam cum ar reactiona persoana respectiva intr-o sitatie oarecare. La fel stau lucrurile si cu Dumnezeu. E incumetare sa spun ca il cunosc pe Dumnezeu? dar tocmai aceasta este si voia Lui: ca sa Il cunoastem. Si nu e un lucru imposibil. Si nici macar puteri supranaturale nu iti trebuiesc; "Cine vrea sa vina dupa Mine..." -deci... cine vrea.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-20 22:26:20)

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#48 2009-07-20 22:40:32

blue*girl
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-26

extra da ai niste comentarii de parca vii de pe alta lume

~ _orice sfarsit e un nou inceput_~

#49 2009-07-20 22:42:59

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

offtopic subscriu blue girl...scuze extra dar eu chiar daca ma plictisesc acum tot nu am rabdare sa citesc tot ce ai scris....incearca macar sa fii si tu un pic mai succint smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#50 2009-07-21 00:23:45

Monica999
Hero member
Site

Offf, eu ii spun ca arunca cu citate si drept raspuns scrie jumate de pagina de citate.

Eu nu cred intr-o biblie aleasa de cei care au ucis mii de persoane in cruciade, mii de persoane ca vrajitoare, mii de persoane pt blasfemie. Spune-mi tu cum poti sa trantesti pe forum plin de fete citate din Biblie. Cu ce drept judeci tu cand pe o pagina a Bibliei spune sa nu ucizi si pagina aia a fost scrisa cu sange?

Sa nu credeti fetelor ca nu cred in Dumnezeu, numai ca nu cred in oamenii care ii folosesc cuvantul pentru ca prea des este rastalmacit. Cat despre virginitate extra, sunt sigura ca daca te casatroesti doar ca sa faci sex ca asa a zis preotul pacatuiesti mult mai mult deccat daca faci dragoste atunci cand iubesti.

#51 2009-07-21 08:16:59

extra
Banat

Katalyna2311 a scris:

extra parca esti tata neutral cand vb de virginitate. din punct de vedere religios ai dreptate, dar hai sa privim cum trebuie viata.
tu spui ca fata trebuie sa fie virgina, dar baiatul...cui ramane extra? de ce pe el nu il judeci la fel. si te rog sa imi raspunzi din punctul tau de vedere si nu din cel al lui Dumnezeu, caci daca vreau sa vb cu Dumnezeu, vorbesc cu El prin intermediarii Lui, dar tu incearca sa raspunzi cat mai mult din punctul tau de vedere, caci esti om mai inainte de toate.
nu as vrea sa spun ceva gresit asa ca prefer sa te intreb pe tine, mai bine. slujba ta are legatura cu religia?
iar daca imi mai ocolesti intrebarile si imi dai citate ma enervez diablo si nu-i frumos extra....

Eu nu pot vorbi decat din punct de vedere religios. Cand Dumnezeu mi-a descoperit faptul ca pot avea viata vesnica ascultand de glasul Lui, si facand ce este bine inaintea Lui, cum as putea face altfel? Si cum spunea Pavel, asa spun si eu acum: "Se cade sa ascultam mai mult de oameni decat de Dumnezeu?" Si cand El mi-a spus cat de mult ma iubeste, as mai putea eu sa nu ascult de El? Fata de sacrificiul care l-a facut pentru mine, as putea eu sa fiu indiferent?

In ce priveste virginitatea, atat fata cat si baiatul trebuie sa fie virgini. In ce priveste punctul de vedere, nu am un altul decat acela pe care il are si Dumnezeu. Caci eu nu sunt separat de Dumnezeu: nici in gandire, nici in vorbire, si nici in traire. Deci nu pot face altfel. Si cat de frumos spune Pavel despre asta: "Sunt ascuns cu Hristos in Dumnezeu." Ba mai mult, el spune: "Nu stiti ca voi nu sunteti ai vostrii?" Si ce leaga pe om de Dumnezeu, este Duhul Sfant, fara de care nu poti trai dupa voia Lui.
Sunt lucruri de care nu ati mai auzit.

Slujba mea nu are legatura cu religia. Si spui ca nu iti plac citatele(nici tie, nici altora). Dar eu intreb: poate oare cineva sa vorbeasca despre Dumnezeu daca nu Il cunoaste? Biblia insasi, ea este Cuvantul lui Dumnezeu. Prin ea El ne vorbeste. Deci, este imposibil ca sa nu dau citate; altfel ma veti intreba: "De unde spui tu aceste lucruri?" Tocmai de aceea spuneti ca vorbesc ca cineva venit din alta lume. Este intr-adevar greu de inteles, dar nu imposibil. Tocmai Domnul Iisus a spus: "Eu nu sunt din lumea aceasta."

PillBlast, ai vorbit de cruciade. Ele sunt de mult; si nici macar nu au inceput cu rastignirea Domnului Iisus. Ele au fost dintotdeuna. De ce? Tocmai pentru ca oamenii nu suporta invatatura sanatoasa. Nici nu vor sa auda de Dumnezeu. Si ca sa scape de El, omul recurge la tot felul de metode. Biserica Catolica a varsat intr-adevar foarte mult sange. Te lua din casa si te persecuta tocmai din pricina ca aveai Biblia in casa! De ce nu vroia sa o ai? Pentru ca nu mai putea sa iti ofere mantuirea contra banilor; pentru ca cei credinciosi spuneau ca mantuirea este gratis -si asa si este-, iar Biserica catolica spunea ca 'si omul trebuie sa faca ceva' -adica sa dea bani. Astfel, Vaticanul detine cea mai mare bogatie de pe planeta. Nici America nu a fost in toata maretia ei mai bogata decat este Vaticanul astazi.
Si katami, apropo de acesta: nu exista nici un mijlocitor intre Dumnezeu si om decat Iisus Hristos. El este Singurul. Daca nu crezi, iti voi aduce citate. smile 
Cititi si ce am scris eu aici despre fiara si despre hula: http://forum.anticonceptionale.ro/t2285 … uzit-.html

Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-21 08:32:25)

#52 2009-07-21 11:50:44

Monica999
Hero member
Site

extra, eu am dat biserica catolica ca exemplu pentru ca toate bisericile sunt la fel. nu e nici una mai rasarita, toate ii invata pe oameni ura, asa cum dovedeti tu din plin. exista putini preoti care chiar au har, si ei sunt pierduti in multimea de oarecare care fug doar dupa bani. asta e ultimul post de aici, pentru ca nu am de gand sa te determin sa mai scrii alte posturi.

vreau doar sa ai grija cum vrei sa trimiti un mesaj. daca erai subtil poate mergea, dar deja esti prea vilent cu propaganda.

#53 2009-07-21 12:02:08

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

extra a scris:

camysh, tocmai de aceea am vorbit despre necesitatea unei bune cunoasteri a partenerului. este si normal ca fata nu va pleca de la prima palma; dar daca el si-a facut un obicei din asta, atunci nu esti obligata sa stai sa induri zilnic nestapanirile lui -poti pleca de langa el, dar nu ai voie sa divortezi. de ce a spus Dumnezeu asta? acum nu poti vedea, dar daca Il vei cunoaste, vei vedea ca si El are rabdare cu fiecare dintre noi. Dumnezeu spera ca noi sa ne impacam cu El, si la fel cere ca si noi sa avem rabdare cu partenerul nostru. daca el isi cere iertare, suntem datori de fiecare data sa iertam. si nu, bataia nu este un motiv de despartire.

aoleuuuuu!!!! tu chiar crezi ce spui??
cum sa nu plec de la prima palma?? sa astept pana baga cutitul in mine??
si cum adica, daca ma bate repetat pot sa plec dar nu am voie sa divortez?? adica nu am dreptul sa-mi refac viata??
extra, dragul meu, in ce lume traiesti? mi se pare ca esti extrem de naiv...

#54 2009-07-21 12:10:50

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

n-am avut avut rabdare sa citesc tot.. asa printre randuri.. si din cate am inteles din punctul tau de vedere femeia ar avea multeee interdictii sa nu aiba mai multi parteneri sa nu plece daca primeste o palma sa nu divorteze etc.    da' barbatul ce interdictii are?..   adica dupa tine poate sa se insoare nevirgin dar femeia neaparat virgina sa fie, isi poate bate sotia si ea nu are dreptul sa plece si mai ales sa divorteze..  el poate face ce vrea ea saraca sa fie supusa si vai de capul ei...

referitor la a face inainte de a te casatori dragoste cu prietenul.. dupa cum cred ca stii fiecare suntem diferiti si cum exista penisuri de diferite marimi asa si vagine.. si era chiar un topic deschis de un baiat care nu simtea nimic at cand facea dragoste cu prietena lui.. era diferenta de constructie.. pur si simplu nu se potriveau.. ei ce ar fi trebuit sa faca in cauzul asta?.. te casatoresi si daca afli ca nu ai cum sa faci dragoste cu acea persoana ce faci.. oricat de mult te-ai iubi nu crezi ca inervine frustrarea?.. adik dupa tine sa stai cu persoana aceea o viata fara sa faci dragoste.. crezi ca e posibil stiind ca medicina nu cred ca te poate ajuta in acest caz.. mno pe hatie e usor de transat asa cazuri dar cand esti intr-o situatie de gen nu cred ca mai ai putere sa crezi asemenea aiureli..
http://forum.anticonceptionale.ro/t1763 … larga.html   asta e topicul.. imagineaza-ti ca asta ar zice un barbat dupa ce s-ar casatori .. ce i-ai zice sa faca? chiar sunt curioasa..

Ultima oara a fost editat de copilu (2009-07-21 12:23:57)

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#55 2009-07-21 14:24:50

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

extra a scris:

"Daca nu se potrivesc la pat". Nu o sa raspund la asta. Dupa ce voi da un exemplu, raspunsul va veni el singur... Ni-l vom da noi insine, fiecare in parte.. in dreptul lui.
Cei doi se iubesc, fac dragoste inainte de casatorie, si cu stupoare se afla ca fata este frigida, ..nu simte nimic.
-"E cazul sa ne despartim!" spuse el fetei. "Eu vreau o familie normala" -si-a spus el in gand... Fata, intristata si rusinata pe deasupra, si stiind ca ea este de vina, accepta fara sa spuna nimic. Degeaba au fost ei impreuna de nenumarate ori la medic -tot degeaba. Nu s-au mai casatorit in ciuda planurilor si a juruintelor facute mai inainte.

Trista povestea, nu-i asa? Dar katami, este mai bine sa previi decat sa tratezi.
  Cele mai multe dintre voi sunteti fete, si cu siguranta v-ati pus in pielea fetei. Baiatul cu siguranta a procedat bine, nu-i asa? Sa nu imi spui ca nu, ca altfel te contrazici singura. Acum intreb pe toti/toate: Cum trebuia sa procedeze baiatul in cazul in care fata nu ar mai putea fi vindecata niciodata? (Puteti sa puneti in locul figiditatii oricare alta boala.) Dar fata: ce sa faca ea in cazul ca ea ar fi fost respinsa de orice baiat? (Si asa cum voi nu credeti in Dumnezeu, nici eu nu cred ca s-ar gasi un baiat sa o iubeasca asa. Deci se exclude sansa in povestea noastra ca sa se gaseasca pana la urma un baiat care sa o iubeasca.)
Si tineti minte: asa cum ati judecat lucrurile in povestea de mai sus -chiar daca ea nu este reala- in acelasi fel(dupa aceeasi judecata) veti fi si voi judecati.
  Acesta a fost raspunsul meu cu privire la nepotrivire in pat.

Ce spui tu suna minunat si... nerealist, din pacate. Daca tipa nu simte nimic ARE O PROBLEMA. care nu tine de sex... tine de DESCHIDEREA fata de omul de langa. situatie in care da, cred ca as pleca... repet, nu din cauza ca nu ma impac la pat, ci din cauza ca nu as putea sta langa un partener inchis. si nu exista "nu se poate vindeca"... chestiile astea sunt psihice si deci tot la bibilica se umbla pt deblocare...vointa sa fie. deci aici nu poate=nu vrea sa faca ceva. si daca nu vrea... da, atunci plec.

gandeam si eu odata ca tine... si uite asa m-am despartit de primul meu prieten smile crezand ca iubirea e o chestie frumoasa si imateriala care trece peste chestii marunte ca sexul, neintelegerile cotidiene etc. stii ce a rezultat? o despartire tacita, dupa ce amandoi ne-am racit progresiv... o despartire in care nici macar nu am discutat, ci, pur si simplu, mergeam in aceeasi gasca la aceleasi chefuri dar... si noi si ceilalti stiam ca nu mai suntem impreuna. Eu ziceam ca il iubeam la vreamea aia... dar, de fapt, nu faceam decat sa aplic niste sabloane idealizate si sa ascund cu consecventa orice nepotrivire dintre sabloanele alea si realitate (Doamne fereste sa-i zic ca nu-mi place cutare chestie la el... pai cum, e nesemnificativ comparativ cu iubirea). nu e asa... da, iubirea dintre 2 persoane nu trebuie sa tina cont de sex, nu trebuie sa tina cont de nimic.. DAR RELATIA dintre 2 oameni depinde de toate chestiile astea. si, din pacate... pt majoritatea (daca nu pt toti), chiar conteaza.

katami a scris:

si daca tot e vb de casatorii in pripa... zi-mi si mie cum vezi tu o casatorie intemeiata pe o "baza solida" (in conditiile in care cei 2 sunt virgini, nu locuiesc impreuna inainte de casatorie). serios... nu fac misto deloc... doar ca is mai grea de cap si chiar nu pricep cum se poate (altfel decat ca cei 2 sa aiba BAFTA de a se potrivi bine... dar asta e doar o bafta, nu o baza solida).

Raspunsul este foarte amplu. Dar este la fel ca si in cazul de mai sus. Eu chiar nu stiu de ce Dumnezeu ne-a facut virgini. Oare de ce s-a mai chinuit sa ne faca asa? Si mai pui si ca dezvirginarea de multe ori este chiar foarte durereoasa! Si inca ce durere pentru unii! Am fost facuti chiar in bataie de joc, nu-i asa? Altfel, nu se explica. Si cei mai multi nu au raspuns... Totusi, ei lupta, si trec peste aceasta durere cu placere. De ce oare? Le este teama, dar o teama placuta totusi. Placerea si dorinta sunt factorii care ii imping, ii ajuta sa treaca peste aceasta durere, dar si sentimentele pe care le au fata de partener.

cum zicea si katalyna... ocolesti raspunsurile. n-ai zis nimic concret aici smile deci eu astept raspuns.

katami, se poate sa "ai bafta" cativa ani; dar dupa aceea ce faci? Daca unul dintre voi va avea probleme?  Divortezi? Chiar si daca intre timp s-au nascut si copii?  Hai sa fim seriosi, si sa nu mai punem intrebari copilaresti.

eu? sincer? DA. daca nu ne mai intelegem DA, divortez. nu are rost sa ne chinuim toti, si el, si eu si, mai ales, copiii.

Intreaba-i pe parintii tai cum stau lucrurile.

nu e nevoie sa-i intreb, stiu cum stau lucrurile smile ai mei au fost genul "nu ne intelegem, dar stam impreuna de ochii lumii si pt copii". rezultatul? mama facea crize de nervi si ii varsa pe... noi, copiii. tata (cel mai bun tata dintre tati) nu a pupat-o nici macar o data de cand imi amintesc eu... si am 24 de ani. niciodata. da, e un soi de convietuire in care ei impart banii si casa, muncesc, mama gateste si spala, tata isi gaseste de lucru la facultate cat poate (isi ia functii de conducere ca sa stea pe acolo). SI AMANDOI SUNT NISTE PARINTI DE NOTA 20. dar si-au chinuit vietile  - si ne-au chinuit si pe noi, eu toata adolescenta am fost extreem de inhibata referitor la orice problema de cuplu pt ca... mi-a lipsit EXEMPLUL PERSONAL de acasa. aveam 10 ani si mama venea bocind la mine si zicea ca divorteaza, ca nu mai poate... si eu si fra-meu, copchii prosti, ne apucam si noi de bocit sa nuuuuu divorteze... si nu divortau... SI ACU II AM PE CONSTIINTA pt asta. mama traieste si acum doar prin/pt noi... tata cam la fel... lucreaza amandoi ca nebunii si in rest... daca vorbesc la tel cu mama, peste 5 min ma suna tata si ma intreaba aceleasi chestii, tre sa reiau povestea pt ca ei intre ei nu si-au povestit nimic neutral ASTA E CEEA CE PROPUI TU... SI ASTA E CEEA CE EU REFUZ. tocmai pt ca am exemplul parintilor, pe care NU vreau sa il urmez.

Iar daca pana acum am avut (vorbesc doar de cate unii) mai multi parteneri, asta inseamna ca suntem maturi? Ba din contra: Biblia ii face pe acestia curvari.

cine a zis de nush cati parteneri? eu nu propun asa ceva... de altfel, personal nici n-am avut (motive expuse mai sus). dar la fel de tare sustin ca daca ai ales gresit ce ai ales... pa si la revedere, fara scandal, fara regrete. am si experienta sotului meu aici... nu detaliez, dar, pe scurt, oricat ai crede in iubire idealizata, daca intre un barbat si o femeie nu exista "polarizare"... dragostea frateasca nu ajunge. si e motiv de divort neutral

Noi nu am fost creati pentru sex, ci pentru dragoste. Actul in sine este momentul culminant al dragostei dintre cei doi.

perfect de acord, nici eu n-as putea sa fac sex cu un om pe care nu il iubesc. dar daca dragostea aia nu (mai) exista? CE FACI?

tot nu mi-ai raspuns la intrebari.... inca sunt curioasa ce pasi ai urma inainte sa decizi ca da, dom'le, o cunosc pe fata asta DESTUL incat sa-mi fie sotie pana la adanci batraneti... si, de asemenea, sunt curioasa daca ai lau de nevasta o femeie divortata (nu zic si cu copii, ca sa nu complic situatia prea tare). in fond... daca e vorba de IUBIREA pt care militezi (si pt care militez si eu, de altfel, chiar daca altfel inteleasa decat tine)... n-ar trebui sa onteze trecutul ei, nu ?smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#56 2009-07-21 15:03:10

andora
Full member

extra, parerea mea e ca tu, virgin fiind, inca nu ai iesit in lume!!!...macar ai sarutat vreo fata pana acum? ...fie si in numele Domnului...sau crezi ca e pacat?...sau cauti vreun citat in biblie care sa-ti permita acest lucru....iti inteleg frustrarile, singur, virgin, fara nici o prietena...e normal...cine sa stea langa tine daca ai conceptiile astea?..iar fete virgine mai gasesti pe la ....12...14 ani....dar nici alea nu ti-ar accepta rigiditatea gandirii tale...si nu mai tot cauta citate din biblie pentru orice!!!...cartea a fost scrisa acum 2 mii si ceva de ani!!!..ar fi cazul sa traiesti in prezent!!!....sau fa ce vrei tu cu viata ta!!! dar nu ai nici un drept sa judeci pe nimeni!!! sau sa condamni pe cineva pentru felul in care traieste!!!...cel putin cei pe care ii judeci tu, au puterea de a avea propria lor parere, pe cand tu....
...prea te crezi atotcunoscator si justitiarul vremurilor noastre in numele Domnului! poate de aia ai ajuns asa, sa nu te bucuri de viata si de placerile nevinovate ale ei ...ma refer la trairile simple de a te indragosti de o fata, de a o tine de mana, de a o saruta, fara ai reprosa vreun gest tandru de-al ei, condamnand-o cu citate din biblie!!!!...

PS; ...si cum ziceam, extra "nu poate trece peste" visslar  visslar  visslar

Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-21 15:07:23)

#57 2009-07-21 15:27:19

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

extra e primul caz de om fara liber arbitru. e in totalitate subjugat de poruncile bibliei, nu poate si nu vrea sa iasa din cuvantul acestei carti/al domnului.
ma intreb daca acest om a avut vreodata pareri proprii despre ceva.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.