homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare examen secretie vaginala

#1 2008-11-23 16:09:15

mihaela01
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-11-23

interpretare examen secretie vaginala

buna! de curand mi-am facut si io examenul de secretie vaginala si mi-au iesit : epitelii relativ frecvente;                      leucocite rare;     mucus rar;   flora grupa 3;    frecventi bacili gram - ;   rari coci gram + . am intrebat doctorul si mi-a spus doar ca este o infectie si mi-a dat sa iau ovule klion.initial ma dusesem la doctor deoarece imi aparuse in zona genitala niste bubite ca un fel de cosuri iar doctorul mi-a pus ca diagnostic stafilococie cutanata. am urmat un tratament si vad ca am scapat de ele. mi s-a spus ca am facut de la infectie acele bubite. ma gandesc daca este vorba de candidoza ? iubitului meu nu mi-a dat nici un tratament doar dalacin pastile si asta ca i-am spus doct ca are niste mancarimi in zona genitala. deci ce tratament sa urmeze el?  va raman recunoscatoare

#2 2008-11-23 16:19:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare examen secretie vaginala

ce mincarimi are iubitul?eu zic sa mearga frumusel la dermatolog...in ceea ce te priveste inteleg ca tratamentul dat a fost eficient, examenul de secretie nu sugereaza ca ar fi cine stie ce, doar o flora mai accentuaata, deci eu sunt de parare ca ovulele klion sunt ok in etapa asta....
tratament pentru iubitul primesti daca e boala cu transmitere sexuala...altfel trebuie sa mearga el la medic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-11-23 16:26:23

mihaela01
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-11-23

va multumesc mult de raspuns. pe el il mananca testicolele.initial s-a dat cu clotrimazol crema iar acum i-a pastile dalacin(6 pastile i-a spus sa ia). nu este vorba de bts deoarece presupun ca imi iesea la pap,nu? iar mie mi-a iesit clasa 1 la acest test. stiu caci clasa 1 e pentru virgine iar eu nu mai sunt de 3 ani asa ca nu stiu de ce mi-a iesit clasa1.

#4 2008-11-23 16:30:58

Al Pacino
Administrator

esti foarte sanatoasa..., zi merci ca ti-a iesit clasa 1
pai daca il maninca testiculele sa mearga la dermatolog si sa vada de ce, nu sa ia pastile prescrise prin interpusi, fara consult...ca risca sa faca mai mult rau decit bine

#5 2008-11-27 13:39:25

Smurf
Membru
Inregistrat: 2008-11-27

Hello all,

Sper sa fi nimerit bine topicul. In cazul in care nu se incadreaza exact situatia mea, imi cer scuze.
Va cer ajutorul intr-o problema care ma framanta foarte tare in ultimul timp.
Acum vre-o 2 luni am fost la o consultatie ginecologica de rutina. Mentionez de la bun inceput ca ideea a fost sa merg doar la o simpla consultatie pt ca nu mai fusesem de ceva vreme si nu pentru ca m-ar fi deranjat ceva. Am facut cu aceasta ocazie un examen de secretie vaginala si testul Papanicolau. Doctorul mi-a spus ca am o rana pe col care sangereaza, de dimensiunea unei unghii (deci foarte mica) si o secretie vaginala mai abundenta. Mi-a aratat spatula cu care m-a consultat si am vazut intr-adevar acea secretie laptoasa si o pata de sange. Interesant este insa faptul ca eu nu am sangerat niciodata si cu atat mai mult, dupa acel consult am fost si mai atenta sa vad daca cumva sangerez catusi de putin, ceea ce nu s-a intamplat.
Rezultatul testului Papanicolau a fost (din cate am retinut si inteles eu, pt ca nu mi-a explicat aproape nimic, ba dimpotriva cand am intrebat mi-a raspuns foarte evaziv si nici nu mi-a permis sa-mi iau rezultatul) Clasa II, celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie. Mi-a spus ca nu se pune problema unui inceput cancer, dar ca trebuie tratata rana si facut neaparat vaccinul HPV. Nu am fost de acord cu acest vaccin mai ales ca am depasit varsta recomandata.
Rezultatul secretiei vaginale a fost: celule superficiale si intermediare frecvente, frecventi bacili  gram (+) si (-), Trichomonas Vaginalis si Candida absente. Mi s-a mai spus ceva de flora de grad III care am inteles ca ar fi din cauza unei infectii. Ca tratament mi s-a prescris Atrican si pt mine si pt partenerul meu, Flagyl si spalaturi cu Tantum Rossa.
M-a speriat foarte tare deorece tot insista cu cauterizarea ranii iar diagnosticul a fost Displazie cervicala.
Am hotarat sa merg si la un alt medic care are timp sa-mi si explice ce inseamna rezultatul. Am facut din nou un consult cam dupa o luna si jumatate. I-am explicat cu lux de amanute tot ce se intamplase. Am rugat doctorul sa fie foarte atent si sa-mi spuna daca intr-adevar exista sau nu o rana pe col. Dupa o examinare foarte atenta mi-a spus ca nu exista nici o rana pe col. Mi-a recomandat sa fac din nou un examen de secretie vaginala sa vada ce apare si abia apoi, in caz ca trebuie tratamen, sa repet testul Papanicolau.
Rezultatul a fost acelasi, dar ca tratament mi-a recomandat Tergynan ovule (vaginita nespecificata). Mi-a spus ca nu trebuie ca partenerul meu sa urmeze vre-un tratamen si deasemenea mi-a spus ca infectia mea nu se transmite si pot avea contact sexual in timpul tratamentului.
As vrea tare mult sa stiu care este parerea ta Doctoressa in legatura cu  rezultatul secretiei vaginale si ce tratament crezi ca ar trebui sa urmez pt ca nu am avut curajul inca sa incep nici unul. Si in legatura cu rana pe col as vrea sa stiu cum e posibil ca un doctor s-o vada si altul nu. Ma gasdesc ca daca totusi este, vreau s-o tratez, dar nici nu vreau sa fac o cauterizare fara sa fie cazul.
Am nevoie de o parere competenta pt ca nu stiu ce sa mai fac si la ce doctor sa ma mai duc.

Publicitate

loading...

#6 2008-11-27 14:10:50

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

smurf, eu zic sa faci o colposcopie sa vezi clar ce e cu rana
si si daca e, intai se poate incerca un tratament cu ovule si doar apoi daca nu trece, cauterizare

de ce ai primit atrican nu stiu, ma depaseste. oricum, orice tratament cu ovule ai face abstinenta e recomandata pt ca ovulul nu prea are cum sa actioneze daca ai contacte. si contactele si daca sunt, se fac cu prezervativ...si candida si gardnerella se transmit pe cale sexuala

asteapta sa vezi ce mai zic si fetele

#7 2008-11-27 14:33:30

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

smurf i am lasat doctoressei linkul...dar din punctulmeu de vedere nu are niciun rost sa faci acel tratament...

happy with him...inlove with him...puss

#8 2008-11-28 09:07:30

Smurf
Membru

din cate am reusit sa citesc, pt ca prea multe informatii nu am gasit despre atrican, am inteles ca este  un antiparazitar destul de puternic care se foloseste in tratamentul tricomonazelor. Insa nu cred sa fie necesar in cazul meu deoarece am facut examenul de secretie de 2 ori, in 2 locuri diferite dar am avut acelasi rezultat si anume Trichomonas Vaginalis si Candida absente, vaginita nespecifica. Lady in black ce mai stii despre acest medicament? Crezi ca ar fi totusi indicat sa urmez tratamentul cu  Tergynan?
In legatura cu colposcopia, cred ca e cea mai sigura varianata de a afla daca este sa nu o rana, insa ma gandesc ca ar trebui sa rezolv intai cu infectia asta. Pe de alta parte nu vreau nici sa aman prea mult. Din cate stiti voi, credeti ca as putea face colposcopia inainte de a trata infectia si rezultatul sa fie corect sau poate infectia sa influenteze in vre-un fel rezultatul?

#9 2008-11-28 12:55:39

Al Pacino
Administrator

Smurf a scris:

Hello all,

Sper sa fi nimerit bine topicul. In cazul in care nu se incadreaza exact situatia mea, imi cer scuze.
Va cer ajutorul intr-o problema care ma framanta foarte tare in ultimul timp.
Acum vre-o 2 luni am fost la o consultatie ginecologica de rutina. Mentionez de la bun inceput ca ideea a fost sa merg doar la o simpla consultatie pt ca nu mai fusesem de ceva vreme si nu pentru ca m-ar fi deranjat ceva. Am facut cu aceasta ocazie un examen de secretie vaginala si testul Papanicolau. Doctorul mi-a spus ca am o rana pe col care sangereaza, de dimensiunea unei unghii (deci foarte mica) si o secretie vaginala mai abundenta. Mi-a aratat spatula cu care m-a consultat si am vazut intr-adevar acea secretie laptoasa si o pata de sange. Interesant este insa faptul ca eu nu am sangerat niciodata si cu atat mai mult, dupa acel consult am fost si mai atenta sa vad daca cumva sangerez catusi de putin, ceea ce nu s-a intamplat.
Rezultatul testului Papanicolau a fost (din cate am retinut si inteles eu, pt ca nu mi-a explicat aproape nimic, ba dimpotriva cand am intrebat mi-a raspuns foarte evaziv si nici nu mi-a permis sa-mi iau rezultatul) Clasa II, celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie. Mi-a spus ca nu se pune problema unui inceput cancer, dar ca trebuie tratata rana si facut neaparat vaccinul HPV. Nu am fost de acord cu acest vaccin mai ales ca am depasit varsta recomandata.
Rezultatul secretiei vaginale a fost: celule superficiale si intermediare frecvente, frecventi bacili  gram (+) si (-), Trichomonas Vaginalis si Candida absente. Mi s-a mai spus ceva de flora de grad III care am inteles ca ar fi din cauza unei infectii. Ca tratament mi s-a prescris Atrican si pt mine si pt partenerul meu, Flagyl si spalaturi cu Tantum Rossa.
M-a speriat foarte tare deorece tot insista cu cauterizarea ranii iar diagnosticul a fost Displazie cervicala.
Am hotarat sa merg si la un alt medic care are timp sa-mi si explice ce inseamna rezultatul. Am facut din nou un consult cam dupa o luna si jumatate. I-am explicat cu lux de amanute tot ce se intamplase. Am rugat doctorul sa fie foarte atent si sa-mi spuna daca intr-adevar exista sau nu o rana pe col. Dupa o examinare foarte atenta mi-a spus ca nu exista nici o rana pe col. Mi-a recomandat sa fac din nou un examen de secretie vaginala sa vada ce apare si abia apoi, in caz ca trebuie tratamen, sa repet testul Papanicolau.
Rezultatul a fost acelasi, dar ca tratament mi-a recomandat Tergynan ovule (vaginita nespecificata). Mi-a spus ca nu trebuie ca partenerul meu sa urmeze vre-un tratamen si deasemenea mi-a spus ca infectia mea nu se transmite si pot avea contact sexual in timpul tratamentului.
As vrea tare mult sa stiu care este parerea ta Doctoressa in legatura cu  rezultatul secretiei vaginale si ce tratament crezi ca ar trebui sa urmez pt ca nu am avut curajul inca sa incep nici unul. Si in legatura cu rana pe col as vrea sa stiu cum e posibil ca un doctor s-o vada si altul nu. Ma gasdesc ca daca totusi este, vreau s-o tratez, dar nici nu vreau sa fac o cauterizare fara sa fie cazul.
Am nevoie de o parere competenta pt ca nu stiu ce sa mai fac si la ce doctor sa ma mai duc.

din nefericire, daca eu vreau sa iti sp[un un neadevar ti-l pot spune atita vreme cit tu nu ma poti verifica imediat...
mergi pe mina celui de-al doilea medic spun eu, cu atit mai mult cu cit firesc era ca analizele sa stea la tine...ceea ce lasa un urias semn de intrebare asupra deontologiei primului
oricum, dupa ce povestesti tu si dupa rezultatul analizei de secretie si eu zic tot vaginita nespecifica...ovulele alea pot fi arhisuficiente...doar ca ia-le si foloseste-le, rau oricum nu iti fac, deci nu vad de ce nu ai facut asta pina acum

#10 2008-12-02 10:33:07

Smurf
Membru

Multumesc pt sfaturi, mi-au fost de mare ajutor.

#11 2008-12-02 21:44:10

mujeress
Membru
Inregistrat: 2008-12-02

In urma contactului neprotejat cu iubitul meu, in care (hm...) am incredere (dar n-am incredere in exa- lui), am constatat ca la maxim o zi dupa contact apare un miros urat la mine, miros cu care eu nu-s deloc obisnuita, de care nu am reusit sa scap decat cu ovule polygynax, si asta imediat dupa un singur ovul. Am facut papanicolau: celule endocervicale-prezente; negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna, organisme - cocobacili; alte modificari nonneoplazice: modif.celulare reactive asociate cu inflamatia; recomandari: o noua prelevare si exam.bacteriologic.
Iar la examenul de secretie vaginala: epitelii frecvente, leucocite frecvente, cocobacili gram +; alte obs.: flora grd.3.
Abia peste 2 saptamani am fost programata la dr. meu ginecolog si nu mai am rabdare pana atunci. Stimata doctoressa, am marea rugaminte de-a ma ''lumina''. In primul rand vreau sa stiu de unde mirosul acela cumplit (banuiesc ca de la cocobacili, care habar n-am ce sunt) si-n al doilea rand cum trebuie sa-l anunt pe iubitul meu, care baga mana in foc ca el este curat ca lacrima. Iar eu - asijderea big_smile
Multam' fain anticipat si.. astept cu nesat sa citesc raspunsul...

#12 2008-12-03 15:53:28

monique85
New member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2008-07-22

Buna,

va rog sa imi spuneti daca este corect diagnostigul: viginita mixta
-trichomonas, fungi, diplococi gram negativi absente
-flora vaginala grad IV
-frecvente epitelii superficiale si intermediare
-rare PMN
-numeroase polimorfonucleare
-abundenta flora microbiana

tratament: macmiror (12 ovule), augmentin

si daca se poate sa imi spuneti ce determina aparitia vaginitei

mersi frumos puss

#13 2008-12-03 17:57:29

crys_ty_na
Platinum member

ai o infectie nespecificata...si trat e ok...

#14 2008-12-15 10:01:45

mujeress
Membru
Inregistrat: 2008-12-02

Doctoressa, rugaminte mare pt un raspuns in problema meaIn urma contactului neprotejat cu iubitul meu, in care (hm...) am incredere (dar n-am incredere in exa- lui), am constatat ca la maxim o zi dupa contact apare un miros urat la mine, miros cu care eu nu-s deloc obisnuita, de care nu am reusit sa scap decat cu ovule polygynax, si asta imediat dupa un singur ovul. Am facut papanicolau: celule endocervicale-prezente; negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna, organisme - cocobacili; alte modificari nonneoplazice: modif.celulare reactive asociate cu inflamatia; recomandari: o noua prelevare si exam.bacteriologic.
Iar la examenul de secretie vaginala: epitelii frecvente, leucocite frecvente, cocobacili gram +; alte obs.: flora grd.3.
Abia peste 2 saptamani am fost programata la dr. meu ginecolog si nu mai am rabdare pana atunci. Stimata doctoressa, am marea rugaminte de-a ma ''lumina''. In primul rand vreau sa stiu de unde mirosul acela cumplit (banuiesc ca de la cocobacili, care habar n-am ce sunt) si-n al doilea rand cum trebuie sa-l anunt pe iubitul meu, care baga mana in foc ca el este curat ca lacrima. Iar eu - asijderea
Multam' fain anticipat si.. astept cu nesat sa citesc raspunsul...''
postata pe 02.12.2008: ''

#15 2009-03-14 21:10:41

elenavasi
Membru
Inregistrat: 2009-03-14

Buna seara,
Am si eu o problema suparatoare si as dori sa ma ajutati cu cateva informatii. Acum cativa ani am avut o calpita pe care am tratat-o cu lomexin la indicatiile dr, cativa ani nu am mai avut probleme, apoi dintr-o data am inceput sa fac vaginita, la unii dr ii spune vaginita mixta, sau bateriana, ma rog, ideea este ca am urmat toate tratamentele care mi-au fost date si nu am scapat. Am folosit polyginax 12 zile, cu spalaturi, flamexin, la 2 luni dupa tratament iar am avut probleme, am mers la alt dr unde mi-au fost date alte ovule preparate in farmacie, tot asa cam 12 zile, l-am urmat si pe acesta, dupa o luna iar am avut probleme. Dupa ceva timp mi-am adus aminte ca luasem mai demult lomexin si am incercat din nou. Mare mi-a fost bucuria ca a functionat si o perioada de timp nu am mai avut probleme. Apoi am inceput sa fac din nou si lomexinul nu mai functioneaza. Am mers la dr si am cerut sa imi spuna daca am si candida si mi s-a spus ca nu, am urmat iar tratamentul cu polyginax, de data asta am luat si flucoric sau flucovim, dar problema reapare. De la polyginax am senzatia ca mi se umfla foarte tare burta, am o senzatie de disconfort, ca de siringa daca intelegeti ce vreau sa spun, dr s-a mirat, a zis ca nu a mai auzit. De-a lungul timpului, de capul meu, in urma discutiilor intre fete, am mai incercat si gynozol si clotrimazol, chiar si spalaturi cu bicarbonat, insa nu au avut nici un rezultat.Cel mai interesant lucru este faptul ca aceasta problema apare cu cateva zile inainte de menstruatie si dispare dupa. Acum am aflat despre un alt medicament multi-gyn actigel-ma rog nu e chiar medicament cred, dar sunt disperata ca aceata problema nu dispare. As dori sa imi dati si mie urmatoarele informatii: un alt tratament pe care sa il incerc, informatii referitoare la o igiena corespunzatoare si daca exista o modalitate de a afla exact substantele la care sa reactioneze - am inteles ca daca ai o infectie urinara se face un test in care iti precizeaza exact la ce substante reactioneaza, poate si in acest caz exista, daca aceasta problema poate disparea complet- tratata corespunzator si daca netratata in timp poate duce la cancer de col uterin. Stiu ca poate pentru multe dintre dvs aceasta problema este poate minora insa pentru mine este destul de serioasa, chiar nu inteleg unde gresesc, am intrebat si dr sa imi spuna , poate nu am eu o igiena corespunzatoare, majoritatea dr am inteles ca nu recomanda spalaturile vaginale intrucat se distruge flora, am intrebat si de tampoanele zilnice si de ob-uri, de faptul ca in general am o secretie mai abundenta. Am facut si ambii parteneri tratament cu flucovim si totusi reapare. Poate ca imi transmite el, dar atunci de ce numai inainte de menstruatie, dar nu inainte de fiecare menstruatie. Va multumesc anticipat pentru raspuns, as dori sa stiti ca sunt o persoana mai timida si mi-a luat mult timp sa imi fac curaj sa scriu despre aceasta problema, ferice cu internetul. O seara placuta tuturor

#16 2009-03-14 21:15:06

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

elena, bine ai venit smile

trebuie sa faci culturi din secretia vaginala si o antibiograma sau antifungigrama, dupa caz, pentru a putea merge direct la tinta cu tratamentul

#17 2009-03-17 09:14:35

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

si eu am o problema asemanatoare , nu trebuie sa fi timida , si nici sa iti fie rusine
eu am e coli in secretie si la fel , mult timp nu am stit ce am , aparea inainte de menstra , acum e prezenta tot timpul problema mea
am facut tartamente mii
ma duc la intitut la cantacuzino sa vedem sper ca poate acolo o sa ii dau de cap , cica ar avea un vaccin pt e coli din secretie
bafta
fa cultura din secretie sa stii exact cu ce te confrunti

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-03-17 09:16:18)

#18 2009-03-17 17:14:05

elenavasi
Membru
Inregistrat: 2009-03-14

Multumesc foarte mult pentru informatii. Trebuie si partenerul meu sa faca ceva analize? M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati putea spune cam ce analize ar trebui sa faca. Sau e sufiecient sa fac eu. Stiti ce gasesc ca este frustrant in ziua de azi?! Faptul ca te duci la dr si trebuie sa stii ce intrebari sa pui. Mie nu mi-a spus niciodata ca ar trebui sa faca si partenerul tratament, intamplator am aflat, de la altcineva, si acum as vrea sa stiu cat mai multe despre asta ca sa il pot bombarda cu toate intrebarile la care vreau sa aflu raspuns.

#19 2009-03-18 00:02:43

crys_ty_na
Platinum member

daca partenerul nu are secretii nu poate sa faca analize...dar daca aveti contacte fara prezervativ (chiar si doar la inceputul contactului) si el va trebui sa faca trat in urma analizelor tale pt ca cel mai probabil si el are...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.