homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vaccin anti HPV: pro sau contra?

#1 2008-11-23 17:39:45

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

vaccin anti HPV: pro sau contra?

M-am gandit sa deschid subiectul pt ca se tot vorbeste de campania nationala de vaccinare pentru fetele de clasa a 4-a. Si mie mi-a fost recomandat sa fac vaccinul si am tot amanat. Voi ce ziceti e bine sau nu sa-l faceti?

Cine l-a facut? Cum a fost dupa, la reactii ma refer?

#2 2008-11-23 21:41:01

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

Re: vaccin anti HPV: pro sau contra?

eu din ce am auzit de la colege, prietene care s au interesat si ele sa l faca stiu ca n ar fi asa de bun. ca cica s a intamplat ca unele fete dupa ce au facut vaccinul sa faca cancer.adica pot fi pesoane la care efectul sa fie invers.
acuma asta nu stiu sigur, sunt date ce le am auzit si eu de la altii si sincer la cat am auzit eu nu as vrea sa l fac.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#3 2008-11-24 00:51:00

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu sunt pro acest vaccin...ce nu mi e clar e dc din atatea firme care au scos pe piata acest vaccin guvernul roman a ales firma cu cel mai controversat dintre ele pt a vaccina fetitele...eu am prietene care si au facut silgard ul si sunt bine mersi...dar de acela care se va face in scoli nu am citit lucruri bune...si eu am vrut sa l fac dar avand in vedere ca nu mi voi mai schimba partenerul am renuntat la idee...cel putin deocamdata...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-11-24 09:17:54

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

Nu vreau sa fac reclama, dar Silgard e facut de Glaxo; cel care se face in scoli e diferit?

#5 2008-11-24 09:37:35

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

eu sunt contra, poate e bine sa mai asteptam ani pt a vedea cat de bun este si sa nu fim cobai

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Publicitate

loading...

#6 2008-11-24 23:34:20

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

eu l-am facut; silgard......am avut mare incredere in dr care mi-a recomandat sa-l fac, am citit mult pe net si m-am hotarat sa-l fac; daca as avea acum o fetita in clasa a patra, n-as ezita sa i-l fac......chiar acum am urmarit la tv o stire cum ca , intr-o scoala, din 76 de fetite nici una nu va face vaccinul, pt ca parintii nu sunt de acord;cand au fost intrebati parintii de ce nu sunt de acord, au demonstrat cat de prost sunt informati; binenteles nu e in totatlitate vina lor, dar o parte din vina o au si ei....parerea mea....
imi spunea  azi o mamica a unei fetite ca nu vrea sa-i faca vaccinul pt ca ea e sigura ca fetita ei va fii "cuminte" .......am intrebat-o ce intelege prin asta si mi-a zis ca e sigura ca fetita ei va a avea grija cu cine va avea contacte sexuale si se va proteja; i-am spus ca si eu am fost "cuminte" pana la 17 ani cand mi-am inceput viata sexuala si ca in ultimii 15 ani am avut acelasi partener care ulterior mi-a devenit sot si uite ca anul asta la genotipare HPV a iesit rez poz la tulpini high risk.....deci nu stii niciodata cand o poti pati....

#7 2008-11-25 08:54:39

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

cecil a scris:

Nu vreau sa fac reclama, dar Silgard e facut de Glaxo; cel care se face in scoli e diferit?

Silgard e facut de Merck Sharp, Olanda. Cervarix e de Glaxo. Si ambele sunt la fel de ineficiente dupa parerea mea  hmm

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#8 2008-11-25 10:29:42

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

daliana a scris:

eu sunt contra, poate e bine sa mai asteptam ani pt a vedea cat de bun este si sa nu fim cobai

nu poate, sigur tummenupp in tarile straine, oamenii au invatat sa fuga ca de dracu de vaccinarile gratuite... asta pt ca nu reprezinta decat teste facute pe populatie. eu, daca as avea fata, as fi una dintre mamicile care ar semna impotriva.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2008-11-25 10:35:11

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

nu am incredere in vaccin ....in general nu prea am incredere in vaccinuri antivirale... smile

baby Dragos hjarta rugaciune

#10 2008-11-25 11:13:09

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

deliav a scris:

nu am incredere in vaccin ....in general nu prea am incredere in vaccinuri antivirale... smile

subscriu !!!

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#11 2008-11-25 11:38:09

blueeyes
Platinum member

Argumente:
- nu are efect decat pentru maxim 6.5 ani, adica daca ti se vaccineaza fetita de clasa a patra, pe la vor 16 ani trebuie s-o vaccinezi din nou
- nu protejeaza decat impotriva a doua tulpini high risk si alte cateva low risk, te poti imbolnavi bine mersi de celelalte tulpini
- prospectul lor este plin de afirmatii gen "nu sunt cunoscute" sau "nu s-a analizat" si astea apar acolo unde sunt descrise efectele vaccinului pe termen lung
- contin aditivi pe baza de aluminiu sau mercur care hai sa recunoastem, sunt cancerigene
- am citit procesul de testare al acestor vaccine si sunt o groaza de chestii care sunt cu semnul intrebarii pentru ca nu au avut timp sa cerceteze ce se intampla la 10-15 de la vaccinare in corpul femeii (si asta doar ca sa lanseze produsul cat mai repede si sa faca cat mai multi bani)
- multe tari europene au retras vaccinul din programul de vaccinare la cativa ani de la lansare tocmai din cauza celor enumerate mai sus

Si mai am vreo cateva argumente, dar cred ca astea sunt suficiente pentru mine ca sa nu-mi otravesc organismul cu asa ceva neutral

patfierbinte      sjuk     

#12 2008-11-25 11:42:16

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Problema e ca la noi s-au mediatizat foarte mult efectele secundare ale acestui vaccin. Probabil ca si celelalte vaccinuri obligatorii au asa ceva si au un anumit grad de risc, dar nimeni nu-si pune problema.
La noi cred ca parintii si-au zis :"vai, sex ? dar copilasul meu n-o sa faca niciodata asa ceva, deci nu riscam nimic" lol

#13 2008-11-25 11:48:39

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ET a scris:

Tipic romanesc, nu? smile Bagam frica in copii, le zicem ca sexul e nush cum si (vai!) raman la mami si la tati.

asta nu functiona nici pe vremea lu maicamea lol da acuma...

happy with him...inlove with him...puss

#14 2008-11-25 11:54:08

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Ca parinte e greu sa iei cea mai buna decizie pentru copilul tau, in cazul asta orice ai face poate avea anumite consecinte.
Dar cu consecintele vaccinului va trebui sa dai ochii oricum, pe cand in cazul in care copilul face sex poti foarte bine sa te faci ca nu stii smile ca doar tu ti-ai facut datoria sa-l sperii.

#15 2008-11-25 11:54:13

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

blueeyes a scris:

Argumente:
- nu are efect decat pentru maxim 6.5 ani, adica daca ti se vaccineaza fetita de clasa a patra, pe la vor 16 ani trebuie s-o vaccinezi din nou
- nu protejeaza decat impotriva a doua tulpini high risk si alte cateva low risk, te poti imbolnavi bine mersi de celelalte tulpini
- prospectul lor este plin de afirmatii gen "nu sunt cunoscute" sau "nu s-a analizat" si astea apar acolo unde sunt descrise efectele vaccinului pe termen lung
- contin aditivi pe baza de aluminiu sau mercur care hai sa recunoastem, sunt cancerigene
- am citit procesul de testare al acestor vaccine si sunt o groaza de chestii care sunt cu semnul intrebarii pentru ca nu au avut timp sa cerceteze ce se intampla la 10-15 de la vaccinare in corpul femeii (si asta doar ca sa lanseze produsul cat mai repede si sa faca cat mai multi bani)
- multe tari europene au retras vaccinul din programul de vaccinare la cativa ani de la lansare tocmai din cauza celor enumerate mai sus

Si mai am vreo cateva argumente, dar cred ca astea sunt suficiente pentru mine ca sa nu-mi otravesc organismul cu asa ceva neutral

subscriu
din acelasi motiv nici pe cel antigripal nu il facem, racesti din alta tulpina oricum - asta la capitolul protectie tulpini

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#16 2008-11-25 11:55:47

blueeyes
Platinum member

ET a scris:

Pai zi-le pe toate, mai aflam si noi cate ceva.

Pai ce sa mai zic  roll  :
- daca ar fi musai sa aleg intre Gardasil, Silgard si Cervarix as alege Cervarix, pentru ca Glaxo e specializat in vaccinuri (are enspe mii de vaccinuri, mai nou si pentru cancerul de san), insa tinand cont numai de experienta sa vasta in asa ceva;
- Centre of Disease Control din SUA se pregatea de un raport referitor la acest vaccin, din cauza reclamatiilor primite pt Gardasil, sunt tare curioasa la ce concluzie s-a ajuns...
- nu se stie efectiv cat de eficient este vaccinul pentru ca nu s-a masurat eficacitatea lui - nici macar pentru aia 6.5 ani pentru care teoretic ar avea efect... Deci din nou, un semn de intrebare, cel putin in viziunea mea.
- testele pentru vaccin nu s-au facut pe fete mai mici de 13-14 ani, deci nu se prea stie daca o sa existe si alte efecte secundare fata de cele mentionate in prospect...

Cam asta e parerea mea despre vaccin. Initial vroiam sa-l fac si eu, insa mi se pare ca sunt prea multe necunoscute si imi asum prea multe riscuri... Poate ca nu gandesc corect  rodnar  , dar imi asum acest risc...

Subliniez ca nu vreau sa conving pe nimeni sa nu faca vaccinul, nu am nici un drept de a face asa ceva, ce am scris mai sus e viziunea mea personala asupra acestui aspect smile

patfierbinte      sjuk     

#17 2008-11-25 12:04:03

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

nici eu nu ma incred in ac vaccin, mai bine ar baga niste ore de educatie sexuala in scoli, nu numai tampeniile alea cu tampoanele, asa macar ar mai invata si fetitele ceva...

nu inteleg de ce trebuie sa vaccineze niste copile de 10 ani (varsta mult prea frageda pentru a incepe viata sexuala), iar mai apoi la 16 ani sa se vaccineze din nou....sunt tot copile. si oricum, cum au spus si fetele, in nici o tara sin europa nu s-a pus problema vaccinarii elevelor, de ce numai la noi???
iar avand in vedere ca acest vaccin este relativ nou, nu se cunosc efectele pe termen lung.
eu imi asum riscul, mai bine am grija, ma duc la dr si imi fac analize cel putin o data pe an, decat sa bag in mine nu stiu ce chimicala...

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#18 2008-11-25 12:23:35

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

ada2910 a scris:

nici eu nu ma incred in ac vaccin, mai bine ar baga niste ore de educatie sexuala in scoli, nu numai tampeniile alea cu tampoanele, asa macar ar mai invata si fetitele ceva...

nu inteleg de ce trebuie sa vaccineze niste copile de 10 ani (varsta mult prea frageda pentru a incepe viata sexuala), iar mai apoi la 16 ani sa se vaccineze din nou....sunt tot copile. si oricum, cum au spus si fetele, in nici o tara sin europa nu s-a pus problema vaccinarii elevelor, de ce numai la noi???
iar avand in vedere ca acest vaccin este relativ nou, nu se cunosc efectele pe termen lung.
eu imi asum riscul, mai bine am grija, ma duc la dr si imi fac analize cel putin o data pe an, decat sa bag in mine nu stiu ce chimicala...

pai trebuie sa vaccineze copile de 10 ani pt ca in ziua de azi multe fetite de 10 ani au menstruatie si si mai multe fete de 12 ani isi incep viata sexuala......e suficient o singura data sa faca sex neprotejat ca se contamineze......
"mai bine am grija"..........asa a i zis tu.....sa-ti expun o situatie posibila......te indragostesti nebuneste de un barbat (poate deja esti, nu stiu), te casatoresti cu el si intamplator afli ca e purtator de HPV......ce faci atunci? faci sex numai cu prezervativ cu el? nu mai faci copii? daca el e purtator exact de HPV 6.11.16.18 , tulpinile din silgard? nu te zgarii pe ochi atunci? sunt multe tuplini HPV, dar s-a considerat ca astea 4, 2 low si 2 high risk, sunt cele mai virulente.....
eu personal am avut un singur partener sexual, si uite ca sunt infectata cu HPV high risk.....alte tulpini, nu cele din Silgard....

#19 2008-11-25 12:24:03

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

eu ...am un singur argument...primit de la un doctor...ginecolog chiar...ca efectele secundare ale acestui vaccin nu sunt cunoscute pe termen lung...si din acest motiv imi rezerv dreptul sa refuz atat vaccinul cat si ideea smile ...si mai cred ca vaccinarea asta e o treaba pentru care "unii" castiga foarte multi bani

LE titiluka orikum nu-ti ofera nimeni garantie 100% a succesului acestui vaccin in protejarea impotriva tulpinilor...si-n plus...am tot auzit ca ar fi valabil ba 5 ani...ba 6 ani ...deci practic nici asta nu se stie exact...si-atunci...de unde stii exact cat sa stai pana sa refaci vaccinul??!?! daca stai prea mult si risti sa te infectezi? ....ma rog...astea-s intrebari mai mult sau mai putin pertinente ...oricum nu cred ca e cazul sa facem o polemica si pe subiectul asta...e dreptul fiecareia dintre noi sa creada ce vrea si sa faca sau nu vaccinul smile

Ultima oara a fost editat de deliav (2008-11-25 12:32:29)

baby Dragos hjarta rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.