homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutor psihologie

#1 2008-11-24 00:05:00

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

ajutor psihologie

fetelor,apelez si eu la voi....am lucrare la psiho si nu gasesc material de unde sa invat...daca aveti voi ceva,ajutati-ma si pe mine!  rodnar   rodnar
despre astea am de cautat...

Psihologia medicală: domeniu de interferenţă ?ntre medicină şi ştiinţele psihosociale

Psihologia medicală şi psihologia clinică: asemănări şi diferenţe. Rolul psihologiei clinice şi a sănătăţii: atitudini faţă de diversele tulburări comportamentale;

Algoritm de diagnostic diferenţial ?ntre nevroze, psihoze şi tulburări de personalitate. Particularităţi şi provocări ?n relaţia medic-pacient;

Trăsături de personalitate relaţionate cu boala şi sănătatea;

(+ seminar) Specificul chestionarelor şi testelor proiective. Avantaje şi dezavantaje. Exemple.

Stress şi boală

Stress: definiţie, tipuri variate de agenţi stressori;

Modele teoretice ale stressului;

Scala evenimentelor majore de viaţă Holmes şi Rahe: o tentativă de  cuantificare a potenţialului patogen a diferitelor tipuri de agenţi stressori;

(+ seminar) Trăsături de personalitate relaţionate cu diferite tipuri de reacţie la stress (A,C,D);

Corelaţiile hormonale ale stressului;

?ncărcătura allostatică: sindromul de neajutorare şi lipsă de speranţă (Seligman); (

(+ seminar) Strategii de coping;

(+seminar) Programe şi strategii antistress.

orice ajutor e binevenit big_smile

My Tears Dry On Their Own

#2 2008-11-24 01:28:54

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: ajutor psihologie

banuiesc ca psihologia medicala e acelasi lucru cu psihologia sanatatii...delishor da mi add (crystyna_avrygeanu) si ti trimit maine cursurile mele de psih sanatatii si clinica si mai caut ce am pe stres (ca eu mi am facut lucrarea la santatii pe stres si coping)...

si cred ca am ceva si despre T.A.T. daca vrei...in rest nu prea am avut treaba cu testele proiective...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2009-06-01 00:24:09

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

fetelor care stiti sa-mi recomandati si mie carti sau materiale care sa dezvolte informatii despre metoda ABA?

Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-06-01 00:26:26)

#4 2009-06-01 00:54:27

skumpi
Vizitator

programul ABA e pt autism nu ?
am inteles ca e f bun si chiar da rezultate....
am o cunostiinta care are copil cu autism si foloseste programu asta, face terapie cu el si chiar a evoluat copilu... e nevoie de fff multa rabdare
nush sigur ce e...ceva carti oare ? dupa care se ghideaza...banuiesc ca trebuie cumparate ; stiu ca de ex. ca sa`l inveti pe copil sa spuna " apa"... trb sa`l inveti sa zica prima data pe A... apoi AP... si in final APA...

pt ce anume ai nevoie de el ?

#5 2009-06-01 01:00:11

andrulina
Addicted member

da pt autism....ma interesa o carte ceva sa citesc mai multe
am auzit la tv ca e de viitor aceasta specializare si m-ar interesa....

Publicitate

loading...

#6 2009-06-01 01:04:53

skumpi
Vizitator

eu cred ca e un intreg arsenal...si cred ca trebuie comandat si mai cred ca , costa o gramada de bani...
eventual cauta pe net informatii despre program...
e de viitor pt ca apare din ce in ce mai des problema autismului si tulb. Asperger , din pacate sad
sau poti cauta centre unde poti face voluntariat... inveti enorm ...

#7 2009-06-01 01:06:10

andrulina
Addicted member

dar pt a te specializa pe metoda asta oare tb sa ai si cursurile de psihoterapie? sau nu?

#8 2009-06-01 01:11:01

skumpi
Vizitator

neah...
eventual master pe clinica? ...ca e totusi o tulburare... si apoi poti face toata ziua cursuri pt autism...se fac peste tot...dar nu acum...dupa ce termini pt ca nu se primesc credite dak esti student....deci nu se merita... oricum va trebuie sa facem la cursuri...care costa o caruta de bani neutral

#9 2009-06-01 01:14:59

andrulina
Addicted member

si cursurile se pot face chiar daca termini la id? cred ca ma inscriu si eu la anul la cursurile astea de autism....cat or dura?
deocamdata la cursurile de psihoterapie nu am cum sa ma inscriu ca au ai mei alte planuri si sunt altele prioritatile.....dar daca la specializarea asta nu tb sa ai cursurile de dezvoltare e ok.
eu n-am auzit in Cta unde se fac cursuri cu metoda asta...dar am unde sa ma interesez.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-06-01 01:15:58)

#10 2009-06-01 01:28:22

skumpi
Vizitator

da poti...de obicei cursurile nu dureaza mult...cate`un weekend
eu banuiesc ca nu trebuie... pt ca totusi e interventie...
acuma nush dak se invata tocmnai programul asta...depinde...si chiar dak te invata ...te invata asa pe scurt ... ma mai interesez si`ti zic

sa ai grija cu cursurile astea d psihoterapie cu cine le faci ca s`au facut la  cursuri...oamenii au platit o groaza de bani si au ramas cu 0 pt ca nu era valabile neutral

si la noi au inceput sa vina asta d la cj cu tot felu de cursuri...dar eu nu ma bag deocamdata pt ca ,repet, nu se merita... si nici nu ma atrag in mod deosebit....este tp d cursuri forgetit

#11 2009-06-01 01:31:48

andrulina
Addicted member

da te rog skumpi sa te interesezi si sa-mi zici
tu ce ai vrea sa faci dupa facultate? stiu ca ti-ai fi dorit sa faci cursurile...

#12 2009-06-01 01:41:02

skumpi
Vizitator

crede`ma k nu mai stiu ce vreau lol adica stiu in mare...vreau sa ma inscriu la master, pt ca noua cu 3 ani nu ne sunt recunoscute studii superioare decat cu masteru... si eu tot pe ala d la cj il vreau : psiho clinica, psihoterapie si consiliere... dar asta ar insemna sa ma mut in cj pt ca e la zi...lucru care nu vreau sa`l fac,...si e un alt master tot in genu asta...putin mai slabutz in sensu ca dupa terminarea lui mai trb sa mai faci cateva cursuri ca sa obtii toate cele 3 diplome...dar e mai okey programu, respectiv, 2-3 luni...cate 2 week`enduri pe luna ... 3 zile pe week`end...ceva d genu...si se intra si mai ushor big_smile
si in tp asta cat as face masteru..sa`mi gasesc ceva d munca...pe la o scoala...la o gradi...sa nu stau 2 ani degeaba...k o sa stau destul 3 lol
oricum eu as vrea sa ma axez pe pb cu copii...tineri...adolescenti cu tulburari/ consiliere...
mi`ar placea si consilier scolar smile dar parca e asa prea usurel...nu faci decat consiliere...orientare vocationala...boringggg....
iar cursurile d formare le`as face mai mult pt cei 2 ani de dezvoltare personala... ca diploma as putea`o obtine facand masteru de mai sus...

#13 2009-06-01 01:58:37

andrulina
Addicted member

chiar...in legatura cu masterul...eu daca am facultatea de drept de 4 ani la mine nu e obligatoriu din cate stiu masterul nu? tb doar la fac de 3 ani parca...
oare cursurile post universitare sunt mai ok decat un master?
skumpi consilieri scolari sunt super multi si nu prea sunt posturi libere...cel putin in cta nu au fost anul asta

Ultima oara a fost editat de andrulina (2009-06-01 01:59:22)

#14 2009-06-01 02:03:57

skumpi
Vizitator

iubi de ex face tot 4 ani si trb sa faca si el master pt ca e sistemul asta Bologna...

eu nush despre ce cursuri post universitare vb nustiu eu stiu de master lol si nu cred ca se compara.... adika sunt nisrte chestii care merg mana in mana ( ideal ) faculta-master-doctorat-post doctorat

eu oricum iti recomanda sa faci master...tu dupa ce termini dreptu ai diploma de notar parca.... nu e nush`ce parerea mea, dar cu niste dar cu un master ceva... e cu totu altceva

stiu stiu... dar oricum anu asta am inteles k se vor scoate destul de putin posturi din cauza crizezi insa la anu se vor scoate mai multe big_smile sa vdm...ma gandeam la consilier...ceva provizoriu big_smile pana mi`as gasijob`u la care visez si care nu stiu inca care e cel ideal lol

Ultima oara a fost editat de skumpi (2009-06-01 02:04:45)

#15 2009-06-01 02:07:43

andrulina
Addicted member

eu nu-s in sistemul Bologna cu dreptul...de asta ziceam
cursurile post universitare sunt niste cursuri care dureaza 2 ani si te specializezi pe un anumit domeniu...
dupa ce termin dreptul nu am diploma de notar....am diploma de jurist. ca notar tb sa dai un examen separat....dar pt jurist nu tb examen, doar interviu la o firma.

#16 2009-06-01 02:10:07

skumpi
Vizitator

asa...scz...jurist
pai dak nu esti Bologna... nu mai e obligatoriu master
dar eu insisit...decat nush`ce studii...mai bine master...pt ca la fel faci si acolo, te specializezi intr`un anumit domeniu
oare master si studii post universitare nu e acelasi lucru ? lol

#17 2009-06-01 02:12:28

andrulina
Addicted member

din cate stiu eu nu e acelasi lucru...sper ca zic bine....masterul e tot un studiu post universitar dar cursurile astea sunt cursuri de specializare pe o anumita ramura...
master m-am gandit sa fac dupa ce termin psihologia....adica la anul. ma gandeam sa fac pe psihologie juridica....dupa drept poate fac niste cursuri ceva voi vedea...
iubi tau la ce fac e?

#18 2009-06-01 02:15:20

skumpi
Vizitator

inginerie mecanica acklad  aaa si ink una : mate-info` chicot

oo da...judiciara hjarta si mie`mi place ... si dak intri in sistem te`ai cam scos big_smile
eu mai mult ca sigur imi fac licenta pe judiciara big_smile

Ultima oara a fost editat de skumpi (2009-06-01 02:17:58)

#19 2009-06-01 02:19:14

andrulina
Addicted member

da numai ca pt a ajunge psiholog judiciar tb sa ai cursurile de dezvoltare.....si niste cursuri speciale pt psig judiciar....dureaza pana ajungi, de asta pana atunci lucrez si eu unde prind...tot asa m-am gandit profesor printr-un liceu sau la tribunal ceva....sa fiu sanatoasa ca restul le fac eu in timp

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.