homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Colposcopie

#1 2008-11-30 00:30:12

niculina
New member
Inregistrat: 2008-03-12

colposcopie

buna seara
am facut colposcopie si doctora a fost chiar f. multumita ,a spus "vezi ce inseamna sa astepti?"Iată rezultatul:
FP Zona roşie medie
AA JSC tip 1(ectopie medie cu tendinţă la epitelizare- transformare pavimentoasă incipientă)
TL negativ
De asemenea i-am spus de durerile din zona pelvină şi mi-a recomandat o ecografie transvaginală care a avut următoarea concluzie:Nu se constată colecţii lichidiene patologice la nivelul salpingelor sau Douglas-ului ,nici alte mase tumorale pelvice
voi ce parere aveţi ? ce inseamnă ectopie medie cu tendinţă la epitelizare?
Vă mulţumesc mult

#2 2008-11-30 16:40:18

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: colposcopie

incepe sa se refaca epiteliul la nivelul colului, ceea ce e de bine

#3 2008-11-30 20:27:21

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

i am lasat si doctoressei linkul...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-12-01 17:20:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

niculina a scris:

buna seara
am facut colposcopie si doctora a fost chiar f. multumita ,a spus "vezi ce inseamna sa astepti?"Iată rezultatul:
FP Zona roşie medie
AA JSC tip 1(ectopie medie cu tendinţă la epitelizare- transformare pavimentoasă incipientă)
TL negativ
De asemenea i-am spus de durerile din zona pelvină şi mi-a recomandat o ecografie transvaginală care a avut următoarea concluzie:Nu se constată colecţii lichidiene patologice la nivelul salpingelor sau Douglas-ului ,nici alte mase tumorale pelvice
voi ce parere aveţi ? ce inseamnă ectopie medie cu tendinţă la epitelizare?
Vă mulţumesc mult

inseamna cam ce a spus gargarita

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-02-11 23:51:49

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

va rog frumos sa-mi spuneti si mie exact ce inseamna rezulatul colposcopiei :
- col de nulipara
-jsi ( nu inteleg bine ) vizibila
-chist nuj cum k nu inteleg minor (cred )dupa aut sau cut nu inteleg bine
- colpita usoara
-nuj cum   normala
-paps normal
infectie HPV-HR ( tulpina 56)
-se recom repetarea pap la 4-6 luni

si acum sa va zik si ce zicea in timpul colposcopiei ...s-a speriat ce urat arata colul meu doar cu ochiul liber , k n-a mai vazut asa de mult ..., nu-i venea sa creada k la 23 de ani un col poate arata asa ....k am un chist ...in fine m-a speriat destul de la inceput ...si mi-a zis sa fac tratament cu isoprinosine si cerviron si pap la 4 luni...acum din ce a scris pe foaie nu inteleg mai nimik asa k va rog sa ma lamuriti si pe mine ..

..be the best ...fuck the rest smile))

Publicitate

loading...

#6 2009-02-12 09:14:25

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

nu stiam ca la colposcopie se poate determina ca ai HPV si mai ales si ce tulpina... stiam ca se poate asta doar prin genotipare... in rest, nu stiu ce sa zic, valy.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#7 2009-02-12 10:04:18

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

pai eu ma indoiesc serios ca se poate determina tulpina HPV la colposcopie ...

baby Dragos hjarta rugaciune

#8 2009-02-12 10:24:13

Soleil
Addicted member

asa stiam si eu, ca nu se poate. de aia ma mir.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#9 2009-02-12 11:24:51

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

deliav a scris:

pai eu ma indoiesc serios ca se poate determina tulpina HPV la colposcopie ...

prin videocloposcopie se poate vedea daca ezista sau nu celule canceroase

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#10 2009-02-12 11:54:33

Soleil
Addicted member

existenta HPV nu inseamna neaparat cancer, majestik. iar pentru determinarea tulpinei HPV se face o analiza speciala, numita genotipare, analiza ADN-ului virusului... sincer n-am mai auzit de stabilirea tulpinei doar prin colposcopie, fie ea si video...

Thé à la menthe hjarta

#11 2009-02-12 11:59:36

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si eu zic la fel
deci valy, du-te si fa-ti un tipaj HPV deocamdata

#12 2009-02-12 12:03:38

Soleil
Addicted member

si un papanicolau, daca nu ai facut deja...tu ai scris acolo ca ala e rezultatul colposcopiei...mie mi se pare ca e combinat si cu un rezultat de papanicolau...ti s-a luat si pap?

Thé à la menthe hjarta

#13 2009-02-12 12:53:10

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Cu siguranta nu poate sa iti zica ce tulpina HPV ai  :f?rv?nad:

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#14 2009-02-12 18:26:41

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

care este diferenta intre videocolposcopie si colposcopie.
ceea ce am scris mai sus este ce a zis dr meu in urma videocolposcopiei. mi-a marit tesutul colului de 40 de ori, mi-a ce mi-a facut el pe acolo, si a zis la un  moment dat"e bine ca nu ai celule canceroase"
d'asta am zis ce am zis...nu vreau sa induc pe nimeni in eroare angel , mai ales pe valy_ puss

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#15 2009-02-12 18:50:10

Soleil
Addicted member

colposcopia si videocolposcopiasunt acelasi lucru, adica o investigatie prin care doctorul examineaza vizual colul. la cea video probabil acuratetea este mai mare si se pot observa mai bine portiunile de tesut care nu sunt in regula. tu ai spus ca la videocolposcopie se pot vedea celulele canceroase, insa la valy nu era vorba de asta (chiar daca are HPV, nu e automat sa aiba cancer)...era vorba ca ea a zis ca la colposcopie i s-a spus ca are HPV si chiar si ce tulpina... s-or fi putand vedea la videocolposcopie celulele canceroase, daca exista, insa sa se vada exact tulpina de HPV pe care o ai... ma indoiesc.pentru asta exista o analiza speciala, separata de colposcopie. despre asta era vorba.

Thé à la menthe hjarta

#16 2009-02-12 20:35:57

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

mai fetelor am facut tipajul si eu i-am spus doctorei k am hpv si tulpina 56 iar ea a scris pe foaie pt dr meu care imi va interpreta rezultatul nu k a vazut ea la colpo k am hpv k nu avea cum asta e clar .....cat despre ce v-am intrebat nu-mi rasp nimeni ?....doctoressa poate ma ajuti u te rog dak fetele nu stiu ...?....oricum multumesc fetelor  puss

Ultima oara a fost editat de valy_creata2000 (2009-02-12 20:37:22)

..be the best ...fuck the rest smile))

#17 2010-01-13 10:40:44

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Vreau si eu sa stiu , fetelor, daca aceasta Colposcopie dauneaza cu ceva.   Are ceva daca o repet acum, la 3 luni de la prima ?
Acele subst de contrast au efecte adverse, ceva?

#18 2010-01-13 10:46:22

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Ce inseamna colposcopie? Ce presupune (cum se face, doare? yikes ) si la ce foloseste (adica ce se determina din ea)?

Ca si mie mi-a zis dr sa fac dupa ce termin tratamentul si mi-e tare frica grater grater grater

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#19 2010-01-13 10:57:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

examinarea colului cu un fel de microscop (colposcop), care ramane complet in exterior, nu se introduce in vagin.
nu doare mai mult decat un control obisnuit, doar ca dureaza mai mult. medicul introduce valvele, apoi se uita prin colposcop, badijonand colul cu 2 solutii (de 2 ori). tamponarea cu solutii nu doare, e posibil sa o simti doar ca pe niste crampe usoare.

metoda determina daca exista o leziune la nivelul colului, oferind detalii mai precise despre natura ei.
nu are de ce sa-ti fie teama, nu e ceva complicat.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-01-13 10:58:27)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.