homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dilema

#1 2008-11-30 01:34:10

Iulica 15 ani
New member
Inregistrat: 2008-09-24

dilema

neutral bay deci ....cate am citit eo aici pe forum am incercat sa inteleg ceva dar tot nu am priceput...
daca in zilele "rosii" el isi da drumu in tine ramai sau nu ...??? adica mai pe romaneste o poti face neprotejat  sexinpat ? e singurul lucru pe care nu l-am inteles  hopsieu
imi cer scuze daca is prea absurda  dumbom

#2 2008-11-30 01:52:06

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Re: dilema

Da...este posibil. Depinde de lungimea ciclului tau, dar daca ai cicluri mai scurte zilele fertile pot coincide cu zilele in care ai menstruatie. Apoi tinand cont ca metoda calendarului nu e 100% sigura....chair daca ti-ai calculat perioada fertila si nu coincide cu zilele de menstra, nu poti fi sigura ca nu exista nici un risc sa nu ramai insarcinata.
Din cate vad ai 15 ani...si banuiesc ca la varsta asta un copil e ultimul lucru care ti-l doresti...asa ca decat sa risti aiurea mai bine va protejati mereu...sa poti sta linistita. Mai ales ca la varsta asta ai toate sansele ca ciclu tau sa nu fie deocamdata regulat si pot aparea surprize daca te bazezi doar pe metoda calendarului.  E un risc prea mare sa ti-l asumi (din punctul meu de vedere).
Pentru cele care nu vor neaparat un copil acum, dar o sarcina nu ar fi o problema prea mare si ar fi fericite sa aiba un copil daca asa s-a intamplat...e chiar ok metoda calendarului si nu mai conteaza ca are un indice de esec de 15-40%. Dar pe cineva de 15 ani as sfatui din tot sufletul sa foloseasca o metoda de contraceptie cu o siguranta cat mai apropiata de 100% (adica prezervativ sau anticonceptionale) si sa nu riste aiurea...

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-12-01 01:59:43)

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#3 2008-11-30 09:00:34

elenas
Full member
Inregistrat: 2007-08-22

Da, exista riscul de a ramane insarcinata in perioada rosie..pe langa faza cu perioada fertila trebuie sa mai iei in calcul si faptul ca spermatozoizii traiesc pana la 7 zile...asa ca s-ar putea ca tu sa crezi ca esti safe dar sa mai miste cativa pana cand intri tu in perioada fertila.
Am mai citit si alte postari de ale tale si sincer...nu inteleg de ce insisti sa nu folosesti o metoda sigura gen prezervativ, esti tanara...pe langa sarcina ai putea avea si alte pb. De hpv ai auzit?

Scuza-ma dc ti se pare ca te iau la intrebari...dar nu te inteleg.

Ultima oara a fost editat de elenas (2008-11-30 09:01:58)

#4 2008-11-30 11:30:21

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

mai bine iulica ai incepe sa te protejezi, sincer, nu te mai baza pe metodele astea naturale ca nu cred ca e prea ok.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#5 2008-11-30 22:22:02

Iulica 15 ani
New member

multumesc pt raspunsuri ...a si nu m'am bazat niciodata pe aceasta metoda pt ca nu am ciclul regulat ...am vrut doar sa stiu smile

Publicitate

loading...

#6 2008-11-30 22:23:48

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

dar nici de protejat cum trebuie nu prea te protejezi, nu? am un feeling ca te joci cu focul ....ai fost la planning?

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#7 2008-11-30 22:28:15

Iulica 15 ani
New member

nu am fost neutral am o retinere sa ma duc dar nuj de ce ?

#8 2008-11-30 22:38:41

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Iulica, nu te cert si nici nu iti tin teorie dar gandeste-te ca acum ai o retinere sa te duci la planning, unde efectiv stai de vorba cu un doctor si s-ar putea sa ajungi in situatia sa fi nevoita sa mergi la ginecolog pentru un avort. Si atunci daca o sa mai ai retineri, o sa faci copilul!!! Fataaaa, las-o incolo de retinere si du-te!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#9 2008-12-01 17:03:34

Lissa01
New member
De la: Fantasy Land
Inregistrat: 2008-09-04

Poate ca ti-ar fi mai usor sa mergi la planning cu cineva de incredere. Presupun ca ai o prietena foarte buna si te-ai simti altfel daca ai merge cu ea. Si eu am fost putin stresata cand am fost prima data la planning, dar eu am mers impreuna cu prietenul si a fost ok. Mai mult de atat, acum ca stau sa ma gandesc, mi se pare logic sa mergeti impreuna, la urma urmei e o decizie care va priveste pe amandoi.
Acum nu mai am probleme, eu merg mai des la planning pentru ca imi iau de acolo pastilele (se dau gratuit la mine in oras, in restul nu stiu) si pun si intrebari care au legatura cu relatiile sexuale si cu protectia (nu neaparat despre anticonceptionale) si e la fel ca si cum l-ai intreba pe un medic O.R.L. ceva despre urechea ta.
Au dreptate fetele, decat sa te joci cu focul si sa ramai, Doamne fereste, insarcinata mai bine treci peste rusine (ca am impresia ca asta e "retinerea") sau frica, emotii, ce stiu, si mergi.   smile

I wish we could put up some of the Christmas spirit in jars and open a jar of it every month.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.