Interpretare analize secretie vaginala
- giagi
- Membru
- De la: Sibiu
- Inregistrat: 2008-12-08
interpretare analize secretie vaginala
Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea analizelor. Data in care sunt programata la ginecolog e destul de ............si eu nu mai am rabdare. O sa scriu ce mi-a fost trecut la observatii. EXAMEN SECRETIE VAGINALA COLORAT. FRECVENTE CELULE SCUAMOASE DISPUSE IZOLAT SI IN PLANCARDE ,FRECVENTI BACILI G(+),PREZENTE LEUCOCITE (PMN). Astept un raspuns. Va multumesc.
- denise01
- New member
- Inregistrat: 2008-12-09
Re: interpretare analize secretie vaginala
Ar trebui sa faci un Pap,analiza secretiei nu este suficienta...Multa bafta!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
giagi a scris:Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea analizelor. Data in care sunt programata la ginecolog e destul de ............si eu nu mai am rabdare. O sa scriu ce mi-a fost trecut la observatii. EXAMEN SECRETIE VAGINALA COLORAT. FRECVENTE CELULE SCUAMOASE DISPUSE IZOLAT SI IN PLANCARDE ,FRECVENTI BACILI G(+),PREZENTE LEUCOCITE (PMN). Astept un raspuns. Va multumesc.
analizele au iesit ok...dar ar trebui vazut de ce sunt prezente leucocitele...
happy with him...inlove with him...
- giagi
- Membru
- De la: Sibiu
- Inregistrat: 2008-12-08
Am facut si testul pap: -exocol normal - endocol-izolate celule metaplazice Flora : sunt bifate urmatoarele:doderlein Celule: sunt bifate - doderleincitoliza - leucocite XX - celule cervicale - celule metaplazice Pana ajung eu la ginecolog....................
- LARAo
- New member
- Inregistrat: 2008-12-10
Buna ziua. Sunt noua pe forum, si am si eu ceva nelamuriri. Ne dorim mult un bebe, si de un 1 an nu raman insarcinata. In fine.. doctoritza ginecolog din bucuresti, mi-a dat o serie de analize de facut, a caror interpretare nu o cunosc, si pana ajuntg la Bucuresti... nu mai dorm noaptea. Mi-a iesit niste celule pozitive, ce nu am mai intalnit pe formu, va rog mult sa-mi spuneti ce inseamna fiecare. Iata si buletinul de analize: Ex microbiologic complex al secetiei vaginale: Microscopie - secretie col uterin - celule epiteliale poligonale- numeroase, izolate si in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 95%; - celule epiteliale rotunde - rare; - celule cu aspect de "clue cell" - frecvente ( ceea ce ma si ingrijoreaza si nu am mai intalnit la nimeni pe forum, si ma ingrijoreaza) - Leucocite - rare; - Hematii - absente ; - Trichomonas vaginalis - absent; - Levuri - absente ; Flora microbiana: - bacili Gram pozitiv(Doderlein) - absenti; - cocobacili Gram la limita, polimorfi - in proportie de aproximativ 98% din flora totala.
Cultura - secretie col uterin. Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena. Pe mediile Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp. - Ag Chiam-secr.col uterin - negativ(vn negativ) -Ag Myc hom -secr col uterin - negativ(vn negativ) - Ureaplasma ureal -secr.col uterin - pozitiv (vn negativ) Pe mediile insamantate nu s-a dezoltat streptococ.
Eu am facut si analize de sange, dar banuiesc ca pe acestea trebuie scrise la alt subiect.
- crys_ty_na
- Platinum member
giani aparent testul e ok...
LARAo clue cells indica prezenta unei vaginoze bacteriene...iar absenta bacililor doderline sustin acest lucru...in rest esti ok..
- simonateo
- Membru
buna seara! am si eu o rugaminte. am facut un examen de secretie vaginala si rezultatul a fost urmatorul: frecvente epitelii superficiale si intermediare, relativ frecvente pmn, frecventi bacili doderlain,absente levuri si trichomonas.as dori sa-mi interpretati si mie rezultatul acestei analize. multumesc.
- LARAo
- New member
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
simonateo a scris:buna seara! am si eu o rugaminte. am facut un examen de secretie vaginala si rezultatul a fost urmatorul: frecvente epitelii superficiale si intermediare, relativ frecvente pmn, frecventi bacili doderlain,absente levuri si trichomonas.as dori sa-mi interpretati si mie rezultatul acestei analize. multumesc.
e ok in afara de acele pmn care sunt semn de infectie si ar trebui vazut ce e cu ele
LARAo, nu e grav, se trateaza vaginoza bacteriana e o dereglare a florei si poate fi cauzata de gardnerella ureaplasma si vaginoza bacteriana se trateaza cu antibiotice diferite din cate stiu
Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-12-10 23:20:07)
- LARAo
- New member
Ce inseamna un rezultat de genul "S-a obtinut o valoare care este sub limita de detectie a tehnicii chemiluminiscenta " . Am acest rezultat la doua analize: betahCG si Anti Toxoplasma IgG. Numai bine fetele!
- LARAo
- New member
Nu mai raspunde nimeni pe forum? nimeni , nimeni, nimeni...!?
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Lara eu personal nu stiu sa-ti raspund si nu vreau sa spun prostii. Dar las link crystinei. iti va raspunde ea cand va intra.
Fericita mamica de Aida Maria!
- crys_ty_na
- Platinum member
lara acela e modul de investigatie nu rezultatul...ori ar trebui investigata cu alta matoda ori nu ai asa ceva...nu mi dau seama sincer...medicul tau e cel mai in masura sa te lamureasca...
- LARAo
- New member
Va multumesc fetelor. Oi vedea dupa sarbatori ce-o mai fi, cu rabdarea stau cam prost....dar incerc sa o controlez. Va urez sa aveti sarbatori fericite si sanatoase alaturi de cei dragi!
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Fericita mamica de Aida Maria!
- ariciutza
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-08
In primul rand buna tuturor si sarbatori fericite! Eu am mai postat o data in legatura cu problema mea, dar acum 5 minute am stat de vb cu un medic homeopat care imi este prieten si a vrut neaparat sa-mi vada analizele inainte sa merg cu ele la dr ginecolog...de care oricum nu prea dau, motiv pt care nu am mai fost la el de 4 luni, desi am rezult la analize de tot atata timp...Mai intai o sa postez rezult meu la examenul de secretie: Examane microscopice colorate Celule epiteliale:relativ frecvente Leucocite:frecvente [PMN.] Flora microbiana:Grad:3 [frecventi bacili Gram pozitiv, rari bacili Gram negativ] Eu am trait cu impresia k am o candidoza, asta mi-a scris si Docteressa acum o luna cand am postat pe forum aceleasi rezultate...simplu:"CANDIDA..."...Sunt f speriata pt ca tocmai a vazut rezultatele mele dr de care va spuneam si s-a ingrozit in primul rand cand a vazut gradul 3 la flora microbiana....Apoi...mi-a spus ca "frecventi bacili Gram pozitiv si rari bacili Gram negativ nu inseamna nici pe departe Candida, ca aia e ciuperca si ca daca ar fi fost mi-ar fi scris clar "Candida"...si ca acei frecventi si rari bacili Gram pozitiv, respectiv Gram negativ, se refera la altceva, si mi-a spus ca sunt suspecta ori de Chlamydia, ori de Ureaplasma\Mycoplasma, Streptococ sau Stfilococ....mi-a recomandat sa fac testele pt a vedea daca am vreuna din astea, plus antibiograma daca imi iese vreuna.Eu as fi vrut sa fac o antifungigrama, stiind ca am Candida, dar mi-a spus ca nu are rost sa fac antifungigrama, ci doar antibiograma, pt ceea ce e cel mai sigur ca am eu..... Ce sa mai inteleg???:(Cati doctori, atatea pareri, stiu, o sa spuneti ca este doar un medic homeopat, si nu unul ginecolog, dar totul a fost pt ca a vrut sa ma ajute, a vrut sa stea de vb cu mine, eu avand si alte probleme de sanatate, pt a ma ajuta intr-un fel....iar de-a lungul timpului mi-a spus ca a ajutat numeroase femei in intarirea sist imunitar prin vaccinuri homeopate autoimune, in invingerea infectiei cu HPV..ma rog...impropriu spus:"invingerea" dar intelegeti voi....Deci nu cred ca este chiar pe dinafara total femeia.....Si totusi...ce sa inteleg.... Eu cu mintea mea, cand m-am uitat pe analize, si din cate stiam eu si din ce mi s-a mai spus, am crezut si am fost chiar sigura ca "bacilii Gram pozitiv" indica clar Candida, iar la cei Gram negativ, daca scrie ca sunt RARI, m-am gandit ca nu sunt...va rog mult ajutati-ma, ma gandesc ca poate nu sunt nici la medicul care trebuie, daca intelegeti ce vreau sa spun, pt ca ma gandesc ca daca ar fi sa fie asa cum mi-a spus dr asta de azi, daca au vazut ca am acesti bacili, nu era normal sa faca si o antibiograma????Of doamne..sistemul nostru medical lasa atata de mult de dorit...de unde sa stiu eu ce analize sa fac daca medicul insusi nu-mi recomanda???..uite-asa se duce omul si face numai prostii..... Spuneti-mi va rog, mai ales daca e cineva medic sau are cunostinte, voi ce parere aveti???
Today, everything's OK!
- ariciutza
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-08
Hehe...Acelasi lucru l-am patit si eu Alexia!Desi virgina, de pe la 14 ani am inceput sa am mancarimi, probabil si pt ca mica fiind, a trebuit (sau n-o fi trebuit...cine mai stie...? ) sa fac multe tratamente cu antibiotice ptr niste asa-zise diagnosticuri de pneumonie puse fara radiografii, fara nimic...in fine...si la fel k tine am patit...am asta de mult timp...ce nu intelegeam eu e ce am concret...eu stiam ca aceasta minunata Candida face parte din bacilii Gram pozitiv..in fine....incerc sa am rabdare sa-mi interpreteze medicul...dupa sarbatori...iti multumesc mult, esti o scumpa si va doresc sarbatori de neuitat:P Si daca mai aveti raspunsuri..sunt binevenite:*
Today, everything's OK!
- lady in black
- Insomniac member
candida e o ciupercuta, iar bacilli sunt bacterii streptococul si stafilococul sunt coci din cate stiu eu nu bacili, dar in fine proabil ca nu a testat candida, desi e ciudat..ar fi trebuit sa scrie macar levuri - absent sau ceva de genul
- lady in black
- Insomniac member
alexia, ma bucur ca nu zic prostii pe forum
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|