homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

E normal???(fff speriata)

#1 2008-12-09 00:25:25

Brunetzika
Membru
Inregistrat: 2008-12-09

e normal???(fff speriata)

Nu prea stiu de unde sa incep...Eu am avut candidoza anul trecut. Aveam o scurgere alba branzoasa abundenta, mancarimi, usturimi usoare si dureri mici in timpul sexului. M-am tratat cu Gynofort si mi-a trecut. De fapt, mie mi s-a parut ca imi trecuse deja de la sine, sau cel putin se mai diminuase. Cu vreo 2 luni in urma, prietenul meu a facut candidoza dar eu n-aveam nici un simptom suspect. El e foarte speriat de felul lui, motiv pentru care m-am tratat si eu cu bicarbonat de sodiu, gynofort si 2 tablete flucovim. De atunci, chiar si dupa tratament, am o secretie ciudata, apoasa. E alb-transparenta si apoasa, curge in cantitati mari, cu alte cuvinte, o simt practic in momentul in care se scurge. Pe chilot devine gelatinoasa sau mai bine zis cremoasa oarecum, iar apoi se usuca lasand o pata mica albicioasa. Este normal? Daca nu, ce anume s-a intamplat si din ce motiv?

#2 2008-12-09 09:20:30

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: e normal???(fff speriata)

Cred ca cele 2 pastile de flucovim erau suficiente pentru tine, tinand cont ca nu aveai simptome. Sfatul meu ar fi sa uiti de spalaturile cu bicarbonat. Risti sa-ti dereglezi flora vaginala. Mergi la medic si fa o analiza de secretie. Asa te vei lamuri ce se intampla si vei sti ce e de facut.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2008-12-09 10:04:08

Brunetzika
Membru

Eu am renuntat oricum la tratamentul asta dupa o saptaman sau doua...Dar secretia aceea a continuat sa fie asa si ma gandeam ca poate s-a intamplat ceva fix din cauza tratamentului.

#4 2008-12-09 10:12:31

denise01
New member

Incearca niste spalaturi cu tantum rosa, sunt fff bune, dar variaza si niste ceaiuri(galbenele, musetel etc), daca nu trece intr-o sapt mai bine du-te la un ginecolog...mie de la scurgerile alea mi-au inceput toate problemele...exact asa le-am avut si eu la inceput...credeam ca de la anticonceptionale...dar s-a dovedit ulterior ca ascundeau ceva mai grav! Bafta!

#5 2008-12-09 10:42:50

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

nu fa nici o spalatura, mergi si fa o analiza de secretie si o sa iti dea medicul tratament.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-12-09 11:09:30

andreea_andy2
Moderator

Lasa spalaturile de-o parte. Nu vei reusi decat sa-ti dereglezi mai tare flora vaginala. Examenul de secretie si consultul medical sunt singurele care te pot lamuri.

#7 2008-12-09 15:28:16

denise01
New member

oricare ar fi cauza secretiei ginecologii recomanda spalaturi cu dezinfectant sau ceai pe timpul tratamentului, nu se moare din spalaturi intravaginale si flora ei e deja distrusa pentru ca altfel nu ar mai fi scurgerea! Nu treb sa faci spalaturi inainte de vizita la ginecolog! Pana la urma toti ne pricepem sa dam sfaturi dar cat de priceputi suntem nu se stie....whatever...

#8 2008-12-09 15:29:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

denise01 a scris:

Pana la urma toti ne pricepem sa dam sfaturi dar cat de priceputi suntem nu se stie....whatever...

tu esti medic, denise ?

#9 2008-12-09 15:47:17

andreea_andy2
Moderator

denise01 a scris:

oricare ar fi cauza secretiei ginecologii recomanda spalaturi cu dezinfectant sau ceai pe timpul tratamentului, nu se moare din spalaturi intravaginale si flora ei e deja distrusa pentru ca altfel nu ar mai fi scurgerea! Nu treb sa faci spalaturi inainte de vizita la ginecolog! Pana la urma toti ne pricepem sa dam sfaturi dar cat de priceputi suntem nu se stie....whatever...

Tocmai pentru ca folra ei este distrusa trebuie sa lase spalaturile de-o parte. Altfel o distruge si mai rau.

Nu e medic, heimdall.

#10 2008-12-09 15:50:15

denise01
New member

O da...si atunci de ce eu fac spalaturi recomandate de toti ginecologii la care m-am tot perindat si carora le-am dat atatia bani ca nu inteleg???Si nu au fost putini dar nu a fost UNUL sa zica nu mai face spalaturi ca nu e bine...din contra...fac in fiecare seara...nu spuneti voi sa mergem la ginegolog...de acolo vin...si mi-a zis sa fac spalaturi angro....

#11 2008-12-09 15:55:51

andreea_andy2
Moderator

Denise spalaturile vaginale foarte frecvente afecteaza echilibrul florei vaginale si duc la aparitia gardenerellei. Sincer la intrebarea "De ce medicii recomanda aceste spalaturi" nu stiu sa-ti raspund.

#12 2008-12-09 16:00:47

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

si eu am fost la medici care mi-au spus sa ma spal cu ceai de galbenele si cu pliculete de tantum rosa... nu stiu cat rau mi-or fi facut, dar bine in niciun caz...medicul la care merg acum mi-a spus sa nu ma spal cu nimic inauntru, doar cu apa si degetul, atat... parerile difera, asta e clar.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#13 2008-12-09 16:02:08

denise01
New member

Atunci voi sunteti medici si nu le recomandati? Si daca iau ovule nu trebuie sa mi le fac? E logic ca sa se spele ovulele alea, sa nu ramana acolo reziduri! Sora mea s-a cauterizat si dupa a sangerat 2 fff mult timp, iar doctorul ( si unul renumit nu un oarecare tin sa precizez), a pus-o sa faca spalaturi in fiecare seara cu tot cu sangele de acolo chiar daca tocmai fusese cauterizata si asta a facut timp de 2 luni....deci asta ce mai e? Noi cei nestiutori ce sa intelegem? sau pe cine sa credem?

#14 2008-12-09 16:07:13

andreea_andy2
Moderator

Denise daca vrei sa faci spalaturile, fa-le. Eu nu sunt medic, dar vorbesc din propria experienta. CHiar si in timpul tratamentului cu ovule, daca faci spalaturi ele se fac doar cu apa si cu degetul. Dar sunt tratamente in timpul carora nu se recomanda spalaturile (cel cu gynozol de exemplu).

#15 2008-12-09 16:07:13

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

denise...aici nu pretinde nimeni ca e medic, in afara de doctoressa care e medic de planning. fetele recomanda din experienta lor pana la urma...cum am zis, si cu medicii parerile sunt impartite... si eu am fost la o doctorita renumita care a vrut sa-mi faca histerectomie fiindca nu s-a documentat destul asupra rezultatului analizei mele... ce facem atunci? cautam si cautam pana gasim acel medic care ne face bine... si eu am trecut pe la multi pana sa ajung la actualul si nu mi-a fost usor.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#16 2008-12-09 16:20:10

andreea_andy2
Moderator

denise01 a scris:

Sora mea s-a cauterizat si dupa a sangerat 2 fff mult timp, iar doctorul ( si unul renumit nu un oarecare tin sa precizez), a pus-o sa faca spalaturi in fiecare seara cu tot cu sangele de acolo chiar daca tocmai fusese cauterizata si asta a facut timp de 2 luni....deci asta ce mai e? Noi cei nestiutori ce sa intelegem? sau pe cine sa credem?

Eu tare ma indoiesc de compententa acestui medic care a recomandat spalaturi dupa cauterizare.

#17 2008-12-09 20:07:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

brunetzik.. in primul rand, intr-adevar ai exagerat cu tratamentul. in al doilea rand, secretia aia apoasa e semn de dereglare a florei... pun pariu ca daca iti faci acu analiza de secretie, iti iese iar candidoza. de fapt, cu siguranta nici nu ti-a trecut de tot, doar au disparut simptomele neplacute.... stiu pt ca la fel am patit si eu

asa ca sfat nr 1: fa-ti o analiza de secretie CU ANTIFUNGIGRAMA. adica daca iti gaseste candida, iti spune si la ce e sensibila si la ce e rezistenta. altfel risti sa te intoxici cu pastile care n-au nici un efect (din nou vb din experienta neutral)
nu e mai scumpa analiza, trebuie doar sa gasesti un lab bun care sa o faca

sfat nr. 2: nu mai baga bicarbonat acolo. flora vaginala normala e ACIDA, iar bicarbonatul e BAZIC. candida e si ea acida, de aia o distruge bicarbonatul... dar problema e ca nu se rezolva decat foooaaarte temporar. candida se inmulteste in exces tocmai ca sa "suplineasca" lipsa de aciditate datorata, in conditii normale, LACTOBACILILOR. pe aia tre sa-i refaci tu. cu alte cuvinte, mergi la medic si trateaza-te cu ovule si ce-ti mai da (daca e cazul), apoi treci la un tratament cu IAURT (da o cautare pe forum) timp de 5 zile, pt refacerea florei. iaurtul se poate inlocui cu capsule cu lactobacili... nuami sa ai grija, au un continut "nisipos", asa ca tre sa te cam abtii de la sex in zilele in care faci tratamentul.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#18 2008-12-09 20:10:04

elena2009
New member

off am si eu o problema de kre sunt f speriata. acum o sapt am facut marea prostie de a ma sterge cu un servetel umed kre nu era special pt igiena intima. ei bine a doua zi a inceput sa ma manance la intrarea in vagin chiar unde insistasem cu stersul. a treia zi am crezut k ma urc pe pereti de mankrime si astfel am stat ore intregi sa kut pe net diverse cu kre ma pot trata. am incerkt crema de galbenele, comprese cu iaurt, infuzie de musetel cu galbenele, chiar m'am clatit cu otet amestecat cu apa. mankrimea a mai trecut dupa 5 zile dar acum s'a ivit alta problema. totul din jurul vaginului mi s'a umflat. simt k inebunesc! sunt la cuclu si nu ma pot duce la ginecolog. ce solutii mai am, k am impresia k le'am incerkt pe toate.

#19 2008-12-09 20:38:48

Brunetzika
Membru

cred ca ai facut candidoza asa am patit si eu initial

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.