Hello,
Am si eu o problema, va rog din suflet sa ma ajutati.
In luna mai anul acesta am fost si am facut o ecografie la sani, rezultatatul a fost urmatorul :
- Numeroase chisturi cu diam. de 4-6 mm, superior şi superextern bilateral. ?n rest ţesuturi supra şi subiacente normale.
Astazi am fost si am facut din nou o ecografie la sani si spre uimirea mea am descoperit ca am mult mai multe chisturi si mult mai mari, rezultatul este:
San drept : Ecostructura sugestiva pentru predominenta tesutului fibrograndular.
Fara leziuni solide decelabile ecografic. Multiple imagini chistice diseminate la nivelul tuturor cadranelor sanului, cu dimensiuni cuprinse intre 5 si 24,2 mm, a caror distributie si dimensiuni se poate observa pe imaginile obtinute.
San stang : Ecostructura sugestiva pentru predominenta tesutului fibrograndular.
Fara leziuni solide decelabile ecografic. Multiple imagini chistice diseminate la nivelul tuturor cadranelor sanului, cu dimensiuni cuprinse intre 5,3 si 29,6 mm, a caror distributie si dimensiuni se poate observa pe imaginile obtinute.
Fara adenopatii axilare bilateral.
Tin sa pregizez ca am 13 poze cu diferite dimensiuni ale chisturilor mari si mi-a spus ca nu poate sa-mi scoata poza chiar la toate pentru ca erau mai multe de 13.
Intrebarea mea este cum se poate la prima ecografie sa nu se vada chisturile acelea mari ? Sau aparatul nu a fost bun sau au crescut intre timp ?
De 5 luni iau medicamentul Femicur, am luat si vitamina E, vitamina A, Magneziu+B6 si Seleniu, se poate ca de la aceste medicamente sa creasca chisturile de la 6 mm la 29,6 mm ?
Am intrebat doctorul de la ce se fac aceste chisturi, mi-a raspuns : dereglare hormonala.
Am fost la endocrinologie, azi am ridicat analizele hormonale, mi-a spus doctora ca au iesit in limitele normale deci nu am o dereglare hormonala, atunci din ce cauza am facut aceste chisturi ?Sau poate au iesit in limitele normale pentru ca iau Femicur ?
Mi-a spus doctora endocrinoloaga ca deocamdata nu ma sfatuieste sa ma operez.
Adica cum sa ma operez ? Chisturile se opereaza? si a zis ca "da" daca ajung asa mari.
Mi-a schimbat tratamentul din Femicur in Mastodinon, din nou Vitamina E, unguent Diclofenac si in plus Aulin, dupa care sa repet ecografia la sani.
Oare ce se intampla daca aceste chisturi vor creste in continuare ?
Cum se poate face o operatie la sani cand sunt atat de multe chisturi?
Va rog sa ma ajutati, orice sfat e bine venit, nu mai stiu ce sa fac...ma dor sanii ingrozitor chiar si in timpul menstruatiei si dupa si tot timpul ma injunghie rau mai ales dreptul.
Va multumesc,
Ultima oara a fost editat de el@ (2008-12-10 23:25:39)