homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O parere!!!

#1 2008-12-12 20:33:06

andreeana
Membru
Inregistrat: 2008-12-12

o parere!!!

buna....va cer si eu o parere...ca sunt total nedumerita de doctorii la care am fost si ce mi-au spus
in urma cu 4ani la varsta de 17ani am fost diagnosticata cu "Sindromul ovarului polichistic"  avand
o configuratie de monochisturi si folicule de am urmat pana de  curand tratament cu diane 35...in acest timp
metabolismul mi s-a schimbat...am luat in greutate aprox 20kg...accenea mi-a disparut,am multe stari de
nervozitate si am insomnii....
toate controalele care le-am facut periodic din 6 in 6luni in acesti 4ani si docotul care l-am avut m-a asigurat
ca nu am dc sa imi fac griji....in toamna am mers la un alt medic sa aflu si o alta parere.....iar la ecografie
mi-a s-a scris pe biletul pentru ginecologie urmatoarele:

"uter:col 2,41 x 1,96cm-structura omogena
corp: 22 x 38cm--contur regulat,structura omogena
cavitate uterina:
ovar drept 3,85 x 2,70cm...structura "unipolichistica?????(nu am inteles)"--foliculi
formatiune chistica 1,7cm
ovar stang:2,57 x1,73cm-normal"""

medicul ginecolog cand mi-a vazut biletul dat de la ecografie si povestindu-i "povestea" mi-a ras in fata
si m-a facut indirect "nebuna" ca nu am avut niciodata acest sindrom al ovarului polichistic ca m-am tratat
in acest timp pentru nimic.......ca orice femeie are aceeasi problema .........

As dori sa aflu care este parerea voastra...sa stiu ce credeti si voi....mentionez ca menstruatia o am de
maximum 2zile dureri normale....si cateodata am o menstruatie maroniu inchis de tip "mucozitate"
in rest sange normal....si ca din vara folosesc anticonceptionale logest
ce parere aveti despre problema mea.....ar trebui sa ma ingrijorez in viitor pentru formatiunea aceea
chistica...o sa imi dauneze dak in viitor o sa vreau un copil???
Va multumesc si va doresc o seara cat mai linistita alaturi de cei dragi!!!

#2 2008-12-12 20:48:52

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Re: o parere!!!

eu mi-as fi facut si analize hormonale si cele pt tiroida in locul tau...si as fi mers si la un medic endocrinolog

#3 2008-12-13 08:39:30

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: o parere!!!

Sondromul ovarelor polichistice este extrem de complex si nu se poate pune acest diagnostic doar pe baza unei echografii. Pentru a datermina daca e vorba de acest sindrom trebuiesc facute analize hormonale. Cel mai in masura sa puna acest diagnostic este endocrinologul. Sincer eu cred ca nu e vorba de asa ceva in cazul tau.

Din rezultatul la echografie eu inteleg ca esti ok, si ca ovulezi (acel foliculii sunt semne de ovulatie), deci motive de ingrijorare nu sunt.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.