homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fibrom la san, 25 de ani, nebunie

#1 2008-12-14 04:08:03

DreamDream
Membru
Inregistrat: 2008-12-14

fibrom la san, 25 de ani, nebunie

Ufffff... am 25 de ani si diabet de tip I de cand aveam 6 ani. De 2 ani incoace iau Yasmin. De cand ma stiu am avut menstruatie extrem de neregulata iar Yasmin n-a schimbat mare lucru (si daca se regleaza, e doar pentru o perioada scurta de timp). Deci dereglarea hormonala e o certitudine, si nu un semn de intrebare, in cazul meu.

De ceva vreme a aparut o noua problema.
Prin vara am inceput sa simt un soi de tensiune/ durere la axila stanga. M-am panicat extrem de tare, evident... M-am pipait singura, mi s-a parut ca simt o multime de chestii nelalocul lor... Pana la urma am fost sa-mi fac ecografie (in septembrie) si mi s-a spus ca "nici o panica", am niste mici noduli la ambii sani, 2 la stangul si 1 la dreptul, dar sunt din-aia "buni" (adica, pe scurt si mai direct, nu e cancer).
M-am linistit o vreme, dar cand a-nceput sa ma doara iarasi sanul stang si axila si bratul stang, am mai mers sa-mi fac o ecografie (la-nceputul lui noiembrie). Rezultatul a fost ca era un singur nodul "bun" (fibrom) la sanul stang, de 9mm, si un mic chist de 3 mm despre care mi s-a spus ca nu e nici macar de bagat in seama. Fibromul trebuie tinut sub observatie, si mi s-a recomandat un nou control peste 6 luni (si atat, nici un tratament, nici o schimbare de anticonceptionale, nici un regim, nimic). In dreapta era totul "curat", la fel si axilele.
M-am linistit o vreme... pana cand acum, de vreo cateva zile, a-nceput sa ma doara mai violent in stanga. Asta s-a intamplat in timp ce aveam febra mare din cauza unei infectii urinare. Tot atunci mi-a venit si ciclul aiurea-n tramvai, cam la jumatea blisterului de Yasmin, si a tinut destul de mult (4-5 zile). Momentan ma doare sau ma-nteapa sau se simte un fel de tensiune (cine mai stie exact ce e, si ce e doar in mintea mea?!) in sanul stang, in umarul stang, in brat, si uneori chiar si-nspre spate, in coaste. In momentele de paranoia mai intensa, ma "doare" toata jumatea stanga de corp, din cap pana-n picioare...
Eu m-as repezi acum, imediat, sa fac inca o ecografie. Pe de alta parte, am inteles ca nici ecografiile astea nu e de dorit sa fie facute asa, pe banda. Si-n plus, nu ma suport asa ipohondra sad
Asa ca... astept sfaturile voastre, de orice gen ar fi ele. Multumesc mult!

#2 2008-12-14 13:02:33

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: fibrom la san, 25 de ani, nebunie

schimba medicul, mergi si la alt medic sa auzi si parerea lui. nu e de stat asa./

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2008-12-14 19:38:49

DreamDream
Membru

Am uitat sa mentionez ca cele doua ecografii le-am facut nu numa' la medici diferiti, ba chiar si-n tari diferite. Prima la noi, a doua la Budapesta...

#4 2008-12-14 19:56:14

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Da' ce au, d-le echografiile? Poti face si 10 intr-o luna, insa cred ca tu faci o mare confuzie intre "raze" si echo. So, nu e bai, "te poti echografia" fara stres. smile

In al doilea rand, cine ti-a prescris contraceptivele stia ca ai diabet?

Eu am impresia ca la tine totul se deruleaza si pe fond nervos (cred ca te gandesti tot timpul la minunile astea).

Daca esti din Bucuresti poti face o sonoelastrografie.

Pentru linistea ta (temporara cred) mergi la alt medic, fa echo si ai incredere in rezultat.
Daca nu ti se recomanda mamografie, e de bine.

Ultima oara a fost editat de ET (2008-12-14 19:57:02)

#5 2008-12-14 20:11:05

DreamDream
Membru

Asa e, fondu' nervos (la propriu "nervos") are un maaaare cuvant de spus big_smile Io-ncerc sa ma controlez, sa fiu rationala, sa controlez nervu'  cu creieru', sau macar sa ma gandesc la alte lucruri (practic, sa-mi fac auto-terapie psihica smile ), da' na, nu-i usor... Cred ca mai usor e de tratat sanu', cu orice prostii ar avea prin el, decat mintea... smile Oricum, cert e ca io nu mai vreau sa fiu femeie. Nu mai vreau sa am nici sani, ca sa am un motiv de stres in plus (doua, pardon tongue), si nici minte de femeie panicarda... Si-asa am sanii mici, aproape nu-s... mai bine eram naibii baiat, chiar si gay hehe

Ok, multumesc pentru clarificarea cu ecografia. Dac-o tin tot asa, ma gandesc ca mai bine imi iau aparat de echo sa am acasa, sa ma auto-ecografiez de cate ori simt c-o iau razna psihic wink

Publicitate

loading...

#6 2008-12-14 20:14:58

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Neh, neh! Iei echograful, faci un curs si o sa ai si clintela dupa. lol

#7 2008-12-14 21:20:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pai eu as avea incredere in rezultatele de la echografi si in plus de asta as merge sa vorbesc cu un medic de planning sa imi schimbe contraceptivele ca nu e normal sa ingerezi asa aiurea in tramvai si menstrele ar trebui sa fie regulate....merita insa cautat unul care sa stie ca diabetul nu e contraindicatie pentru contraceptive combinate
cu sinii pot fi probleme(dureri) si din pricina contraceptivelor...asa ca inca odata zic...merita mers la planning si cautate alte contraceptive

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.