Doamna Dr. Evelyn Cristescu (Doctoresa),
Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema foarte grava ! De pa 15 Noiembrie nu sunt in tara si inainte de a pleca, datorita durerilor deEndometrioza , am luat UTROGESTAN pe cale vaginala, din ziua a 5-a pana in ziua 25 cum era reteta. Pe 15 Noiembrie, se faceau cam doua saptamani de cand incepusem Utrogestanul (luam 200 mg vaginal seara) . Fiind in avion, m-am trezit cu o durere de mijloc si nu am luat in seama asta, crezand ca este datorita prea multor ore de zbor si statului pe scaun indelungat. La toaleta am observat pete de sange, apoi pana am ajuns la destinatie , la peste 10.000 km si asta a durat cam 22 de ore in total, acele pete de sange au devenit in toata regula cuclu menstrual. Fiind prima luna cand luam Utrogestan anul acesta( am mai luat si acum 1 an dar fara absolut nici o problema si am luat aceeasi cantitate pe cale vaginala), am zis ca e un spotting mai puternic de la progesteron. Dar a durat 7 zile. Eu am continuat zilnic cu Utrogestan nesttind daca e bine sa-l intrerup sau nu caci dadeam schema peste cap. Si asa am dat-o, caci am fost nevoita sa-l opresc cand peste doua saptamani, iar mi-a venit ciclul... Mi-a venit foarte silentios, adica fara dureri, nu am simtit absolut nici o durere decat o somnolenta si f mic discomfort la bazin, in rest nimic. M-am oprit 5 zile , si am zis sa iau iar din ziua a 5-a ca sa merg pe aceeasi schema... De data asta am marit doza, crezand ca asta e cauza de imi vine mie ciclul la 2 saptamani... Am inceput din ziua a 5-a deci, cu 400 mg, 200 dimineata si 200 seara. M-am trezit cu o durere de ovar stang puternica si am zis ca am ovulatie si este pe partea stanga si nu am luat in seama, caci ma mai duruse si inainte asa cand eram in tara. Dar azi, am avut surpriza mare si neplacuta iar... A venit menstruatia din nou la exact 14 zile... cand normal ar fi trebuit sa fiu in perioada ovulatiei... La fel, fara simptome, fara dureri. Nu ma deranjaza ca vine asa, sunt f multumita ca am scapat de chinul Endometriozei si nu o mai simt, dar stiu ca nu e sanatos sa vina la 2 saptamani si nus tiu cum sa continui cu acest Utrogestan. Inainte de a lua, imi venea la 24-25 zile dar cu dureri insuportabile incepand cu ziua a 7-8-a pana in ziua cand imi venea si se accentuau cand imi venea. Acum vine la 2 saptamani dar silentios. Ce sa fac ? Sa iau numai o tableta pentru dureri ? Se poate sa am dereglarea asta d ela Utrogestan ? Nu inteleg , caci normal daca am crescut doza, ar fi trebuit sa nu scada nivelul asa si sa-mi vina ciclul iar la 2 saptamani. Momentan nu am posibilitatea s amerg la spitalul unde m-am operat eu aici (am fost operata de endometrioza laparoscopic in ianuarie anul acesta, urmand apoi tratament naturist dat de aici in tara si acum m-am intors aici). Va rog din suflet lamuriti-ma si pe mine ce se intampla. Cat e posibil, caci stiu ca fara consult e mai greu. Cum sa iau Utrogestanul de care nu imi vine sa ma despart caci am uitat ce e aia durere cu el...
Va multumesc ! Astept un raspuns.
Ultima oara a fost editat de Kareena (2008-12-16 08:35:33)