Chist sau sarcina extrauterina?
- cristinalex
- New member
- Inregistrat: 2008-11-25
chist sau sarcina extrauterina?
Ultima oara a fost editat de cristinalex (2011-11-12 17:08:24)
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: chist sau sarcina extrauterina?
Cristina ii las link doctoressei. Te va sfatui dansa cand va intra.
Fericita mamica de Aida Maria!
- cristinalex
- New member
multumesc mult
Ultima oara a fost editat de cristinalex (2008-12-19 15:56:59)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
cristinalex a scris:miercuri am facut zic eu avort spontan survenit in urma unei loviri in burta de catre baietelul meu... eu zic ca a fost avort deoarece am avut sangerari incepand cu luni dimineata si erau roshii roshii si cu cheaguri iar ce a iesit miercuri de m-a facut sa cred ca este avort arata ca o bucata de ficat de pui. am fost la doctor la un cabinet particular si m-a facut sa cred ca femeia aia vrea numai sa imi ia banii deoarece am inteles-o cand mi-a spus ca nu stie daca a fost avort sau nu si ca uterul meu e gol si poate ca am extrauterina si sa imi faca o ecografie transvaginala am facut- o si imediat dupa asta a zis ca sa fac si un test de sarcina tot de la ea care in farmacie e 8lei iar la ea e 20lei l-am facut si pe ala cu toate ca stiam ca am fost gravida ca doar am mai facut un test cand imi intarziase menstruatia iar acumm daca era avort spontan sau era sarcina extrauterina oricum testul iesea pozitiv. in fine... mi-a dat tratament cu ergometru, flamexin si augmentin si mi-a zis sa revin azi la cabinet -dupa 2 zile- si mi-a zis ca de ce am venit azi ca trebuia vinerea viitoare ca nu are ce sa vada azi... iar vinerea viitoare este a doua zi de craciun?!?! si a zis ca sa ma duc atunci miercuri dar sa vin cu bani de transvaginala ca sa vada daca a crescut chistul(polichistic) sau nu ca sa isi dea seama daca e sarcina extrauterina sau ala a fost avort spontan... eu nu am avut de a face cu avorturile pana acum dar nu inteleg ceva... de ce un doctor nu e capabil sa vada de la prima transvaginala daca e chist sau sarcina extrauterina. mentionez ca sangerarile au continuat pana azi dar fara cheaguri si arata tot rosu intens. problema e ca nu prea mai am incredere in aceasta doctorita care imi lasa impresia ca vrea numai bani...am mai avut chisturi cand aveam 13ani si am luat mycrogynon .. as putea sa iau si acum si sa nu ma mai duc la doctor?cel putin nu la acelasi doctor. aaa era sa uit de cand cu avortul spontan - eu asa tind sa cred ca a fost- sanii nu mai sunt intariti si acum si-au pierdut din volum. voi ce credeti?mai sunt gravida??? ar trebui sa iau mycrogynon pt chisturi?sau ar trebui sa merg la alt doctor?
sigur nu mai merge la medicul ala, mergi la altul daca vrei acuma, nu e asa simplu sa iti dai seama, daca vezi ceva in preajma ovarului, daca e chist sau extrauterina, mai ales cind pacienta iti spune ca are test de sarcina pozitiv si singerare cu singe rosu curat....atitudinea insa lasa de dorit
oricum insa, nu ne spui cam ce vitsta ar fi avut sarcina in cauza deci mare lucru nu po comenta pe tema... ceva e sigur: de ce sa iei microgynon? inteleg ca sarcina cu pricina era dorita...iae un eventual chist solitar pe ovar nu ridica absolut nici o problema
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- cristinalex
- New member
Ultima oara a fost editat de cristinalex (2011-11-12 17:07:11)
- cristinalex
- New member
doctoressa imi puteti raspunde va rog la ultimul mesaj?
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
Cristina, am sa las link unei moderatoare si doctoressa iti va raspunde cand intra
- cristinalex
- New member
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
dar la ce clinica ai fost? ne poti spune? nu stiu de ce te-a speriat atat de tare cu extrauterina, dar mai simplu era sa te trimita sa faci bhcg si stia clar daca mai e vorba de sarcina sau nu. de ce te cheama iar pt. transvaginala, cand in 48 de ore aveati rezultatul? am dat si eu peste o dr. "priceputa"... stai linistita, sarcinile ovariene sunt destul de rare. iar "bula" aceea de aer de care zici nu avea cum sa fie embrion, acesta e microscopic la varsta la care ai pierdut tu sarcina.
ce stil are si dr. asta, pandeste chistul si-l masoara sa vada daca nu e sarcina in evolutie pe ovar, in loc sa te trimita la analiza de sange :f?rv?nad: iar un chist de 2 cm. stiu ca nu ridica probleme, poate fi chist functional mai bine mergi la alt cabinet , sau faci bhcg in 2 zile si compari rezultatele, asta ca sa te linistesti
- Al Pacino
- Administrator
- Inregistrat: 2006-02-01
cristinalex a scris:ultima menstruatie a fost pe 18octombrie iar duminica noapte baietelul meu m-a lovit mai tare in burta iar luni dimineata am inceput sa am sangerari. miercuri la pranz am simtit ca o bula de aer iesind din "pasarica" si cand m-am uitat era ca un cheag foarte mare de sange care mai degraba arata ca o bucata de ficat de pui. ce a fost? iar sangerarile ma tin de luni - cu cheaguri pana la momentul "bulei de aer" si apoi fara. ce ar trebui sa fac? ziceam sa iau mycrogynon sa tratez chistul. doctoressa tu ce spui? crezi ca as mai fi gravida?si daca ar fi extrauterina e normal sa nu mai am sanii intariti si sa fie micsorati dupa ce au inceput sangerarile?era sa uit... doctorita a specificat ca am ovare polichistice dar pe unul din ele am un chist de 2cm care ar putea fi o extrauterina si sa vada miercuri daca a crescut sau nu in dimensiuni.... multumesc mult
daca semnele subiective de sarcina nu mai sunt, probabil ca nu mai e nici sarcina. nu cred ca ai ovare polichistice, cred doar ca ai foliculii ovarieni mai vizibili... eu spun sa consideri ziua aparitiei singerarii ca fiind prima zi de menstra(foarte probabil ai pierdut sarcina, deci vorbim de un avort spontan) si sa astepti cu rabdare sa se opreasca aceasta singerare urmind ca apoi sa iti vezi de viata si eventual de obtinerea unei noi sarcini...
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Inanna
- Membru
- Inregistrat: 2014-03-26
Buna seara,
Ieri mai mult dintr-o gluma cu mama mi-am luat un test de sarcina, desi menstruatia nu mi-a intarzia decat vreo 2 zile ( ultimul contact sexual neprotejat avand loc cu cel putin 2 saptamani inainte) si surpriza, testul a iesit slab pozitiv (liniuta de negativ era bine conturata, cea care indica sarcina era foarte stearsa) Drept urmare ma prezit la maternitatea Bucur unde le explic ce si cum si le explic si faptul ca am un disconfort uneori dureros pe partea dreapta. Buuun, in timp ce asteptam rezultatul celui de-al doilea test, m-au trimis la ecografia transvaginala, unde nu se vede nici un fel e urma de sarcina, uterul se prezinta normal singura buba fiind prezenta unui chist seros (cred ca am inteles ok) de vreo 4 cm pe partea dreapta fix unde indicasem eu discpnfortul. Doamna doctor zice sigur nu esti insarcinata, iti dau tratament pt chist si aia e. Intre timp apare asistenta care ne informeaza ca testul urinei a iesit pozitiv. Acum vroiau sa ma interneze, am refuzat internarea mai ales ca nu au reust sa imi explice exact ce e cu chistul ala, care e posibilitatea ca sarcina sa fie ascunsa dupa acel chist sau ca ea sa nu existe deloc, sau in cazul in care discutam de o sarcina extrauterina care sunt solutiile (singura solutie comunicata a fost scurt si sec OPERATIA)... Am plecat pe semnatura, maine dimineata voi cauta o clinica pentru un test de sange (nu a fost efectuat la Bucur) ... Care este opinia dvs.? Discutam de un chist sau de o sarcina extrauterina? Si inca o intrebare: Care sunt sansele ca un test de sarcina sa iasa pozitiv sau slab pozitiv din cauza unui chist? Va multumesc
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Chistul nu poate da test pozitiv, fa cat mai repede un test beta-hcg ca sa te lamuresti
- BiancaSima232
- New member
- Inregistrat: 2013-09-26
Buna ziua, Mama mea are varsta de 53 de ani, si de aproximativ 10 - 11 luni nu i-a mai venit menstruatia. Am presupus ca a intrat la menopauza. Dar acum o luna i-a venit iarasi ciclul, si destul de prelungit. A fost la ginecolog (intre timp menstruatia sau sangerarea s-a oprit) si a facut o biopsie a endometrului sau ma rog, medicul zicea ceva de chiuretaj, nush daca am inteles eu bine, oricum ceva tesut din interior pentru analiza. Rezultatu este in felul urmator :" Endometru de stadiu proliferativcu glande hiperplaziate de forma si dimensiuni variate, unele chistice, stroma cu arii de edem. Aspect de tulburare de faza proliferativa." Din pacate medicul este plecat din tara, si am ramas asa cu rezultatele... Ideea e ca acum, la aprox o luna de la biopsie, i-a venit iarasi menstruatia, si destul de abundent, cu cheaguri...eu nu stiu ce sa fac, este normal asa ceva?? Pff, si medicul plecat:( abia luni ajungem la el. Va rog, dati-mi o idee:(
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|