homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pastila de a 2 a zi scade fertilitatea sau modifica perioada fertila?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » pastila de a 2 a zi scade fertilitatea sau modifica perioada fertila?

#1 2008-12-23 01:57:18

dana22
Full member
Inregistrat: 2006-10-28

pastila de a 2 a zi scade fertilitatea sau modifica perioada fertila?

luna trecuta am luat pastila de a 2 a zi ptr ca prezervativul a dat gres.am scapat si mi-a venit ciclu la 31 de zile cum imi venea mie de obicei.luna aceasta, in a 8 a zi dupa menstruatie, am facut sex neprotejat.am renuntat la prezervative si am vrut sa aplicam metoda cu coitus interuptus numai ca a scapat putin inauntru.intrebarea mea este: fiind in a 8 a zi dupa menstruatie (deci intr-o perioada nefertila) si tinand cont ca luna trecuta am luat aceea pastila cu multi hormoni (care poate a scazut fertilitatea) exista vreo sansa ca sa raman gravida?sau aceea pastila modifica perioada fertila si poate chiar acum sunt in aceea perioada? eu am mai luat anu trecut pastila de a doua zi si in a doua luna mi-a intarziat foarte mult ciclu, cam o saptaman...deci e posibil sa imi modifice perioada fertila? ce ar trebui sa fac? ce parere aveti?
multumesc.

Ultima oara a fost editat de dana22 (2008-12-23 01:58:08)

#2 2008-12-23 08:26:27

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

Re: pastila de a 2 a zi scade fertilitatea sau modifica perioada fertila?

dupa pastila de a 2a zi, metoda coit intrerupt nu mai e asa sigura (nu ca ar fi ea foarte sigura oricum...), pt ca se modifica perioada fertila... cam 6 luni, din cate stiu eu, e bine sa nu te iei dupa metoda calendarului, pt ca ciclul e dereglat.

Ultima oara a fost editat de ivy (2008-12-23 08:26:43)

Just like a tattoo
I'll always have you...

#3 2008-12-23 08:48:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Risc de sarcina, exista. Metoda coitului intrerupt ofera protectie numai de 60%. In plus, nu te poti baza pe calculul perioadei fertile dupa ce ai luat postinor. Asteapta sa vezi daca vine menstra. Daca nu, fa un test de sarcina la 7 zile de intarziere sau la 3 saptamani de la acel contact. Si pe viitor ganditi-va la o metoda contraceptiva sigura.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2008-12-23 12:38:50

dana22
Full member

am citit pe net ca dupa intreruperea unor anticonceptionale poti avea ovulatii multiple.poate sa se intample acest lucru si in cazul postinorului? data trecuta cand am luat postinor mi-a intarzaiat ciclu cu 4 zile. inseamna ca ovulatia s-a produs mai tarziu si poate si de data aceasta s-ar produce la fel.adica, poate asa reactinoneaza organismul la mine...nu vreau sa stau stresata de sarbatori si inca 3 saptamani de acum incolo pana ar trebui sa imi vina.iubitul meu spune ca nu am de ce sa imi fac probleme ca el a ejaculat afara, dar mie mi s-a parut ca a scapat ceva in interior ptr ca dupa ce am fost la baie si am urinat pe chilot aveam o pata micuta care mirosea a sperma...si de aici panica

Ultima oara a fost editat de dana22 (2008-12-23 12:39:52)

#5 2008-12-23 12:58:04

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Dana dupa postinor, organismul se deregleaza. Nu poti sti cu siguranta daca ai sau nu ovulatie.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#6 2008-12-23 13:07:38

dana22
Full member

multumesc andreea.dar totusi...cam cat la suta ar fi sanse ca sa fiu la ovulatie ? sad in a 8 a zi dupa inceperea menstrei?

#7 2008-12-23 13:09:36

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

depinde de lungimea ciclurilor tale...dar in cazul tau nu erai inca in perioada fertila...si avand in vedere ca postinorul actioneaza si prin inhibarea ovulatiei bineinteles ca in luna respectiva aceasta poate sa nu mai apara sau sa apara mai tarziu...

happy with him...inlove with him...puss

#8 2008-12-23 13:21:59

dana22
Full member

multumesc critina!!! m-am mai linistit! da, ciclurile mele sunt la 31 de zile, chiar 32. si am zis mai sus, cand am luat data trecuta postinor mi-a mai intarzaiat inca 4 zile.vreau sa cred ca e prea putin posibil sa fiu acum in perioada fertila.ma autosugestinonez.... big_smile

#9 2009-01-05 18:37:40

dana22
Full member

imi cer scuze ca revin in mod stresant cu problema mea dar au trecut 2 saptamani de la "intamplarea nefericita" si marturisesc ca in fiecare zi ma framant cu privire la aceasta problema.mai sus am primit 2 raspunsuri, unul ca exista riscuri de sarcina, chiar daca eram in a 8a zi dupa menstra, altul ca nu ar fi riscuri.acum am inceput sa am niste mici dureri de sani (eu care am sani moi pe tot parcursul lunii).test de sarcina nu pot sa imi fac ca ar fi prea devreme.mai puteti va rog sa imi oferiti o parere.ma tot gandesc ca nu ar avea cum sa se intample ceva   sad atat timp cat abia imi trecuse mesntra.dar am citit pe net ca pot avea ovulatii multiple...sanii care dor stiu ca sunt un simptom...nu stiu ce sa ma cred...

#10 2009-01-10 19:22:37

diana_mt
New member
Inregistrat: 2009-01-10

Buna ziua,sunt noua pe forum si m-am inregistrat tocmai pentru ca si eu am o problema asemanatoare.acum doua luni am luat pastila de a 2-a zi din cauza unui contact sexual neprotejat.la o saptamana dupa aceea am avut niste sangerari asemanatoare menstruatiei dar care au durat putin iar dupa 2 saptamani am avut din nou menstruatie,la data la care trebuia sa imi vina normal.de atunci nu am mai avut contacte sexuale neprotejate duse la final,in schimb menstruatia nu mi-a mai venit si trebuia sa imi vina acum 4 zile...sa fie de la pastila? sau sunt insarcinata chiar daca nu a ejaculat inauntru?va rog frumos sa imi raspundeti,va multumesc mult.

Ultima oara a fost editat de diana_mt (2009-01-10 19:23:18)

#11 2009-01-10 20:04:00

camysh
Moderator

un test de sarcina ai facut?...
chiar daca nu ejaculeaza inauntru, sanse de sarcina exista...
eu zis sa faci un test, daca au trecut 3 saptamani de la contactul respectiv. daca nu, il faci la 7 zile de intarziere, in caz ca nu vine menstruatia

#12 2009-01-11 23:29:18

diana_mt
New member
Inregistrat: 2009-01-10

va multumesc mult,dar nu a mai fost cazul pentru ca mi-a venit menstruatia chiar dupa ce il trimisesem pe prietenul meu la farmacie sa ia test:))big_smile

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » pastila de a 2 a zi scade fertilitatea sau modifica perioada fertila?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.