homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sunt insarcinata?va rog, ajutati-ma cu un raspuns cat mai curand!

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » sunt insarcinata?va rog, ajutati-ma cu un raspuns cat mai curand!

#1 2008-12-23 14:52:09

anamaria11
Membru
Inregistrat: 2008-12-23

sunt insarcinata?va rog, ajutati-ma cu un raspuns cat mai curand!

buna! e prima data cand utilizez un astfel de site ,  dar acum o fac cu increderea ca ma puteti ajuta. problema mea este urmatoarea : ce se intampla in cazul omiterii unei pastile Yasmin.
     Din luna septembrie iau anticonceptionale Yasmin. Tableta de luna aceasta am inceput-o pe 2 decembrie si am incheiat-o aseara , deci pe 22 dec.   Din nefericire, pe data de 15 dec am uitat sa iau pastilutza la ora ei normala si am luat-o a-2-a zi----cam cu 16 ore intarziere. Am facut dragoste cu prietenul meu pe 19 dec , deci la 4 zile de la omiterea pastilutzei.  Am citit prospectul de la AC si scrie acolo ca daca sunt in a 2a sapt--nu trebe sa-mi fac griji si sa continui cu pastilele in mod normal, fara alte metode de protectie.
Dar daca sunt in sapt a-3a ---> trebe sa continui cu pastilele la ora normala si sa incep si urmatoarea tableta fara pauza, dar nu as mai avea ciclul menstrual luna aceasta.  Doar ca pastilutza omisa este fix in ziua dintre cele 2 perioade---deci intre sapt 2 si sapt 3.
   Intrebarile mele sunt  : pot fi insarcinata in urma contactului sexual daca am intarziat atata cu aceea pastiultza? ce fac , incep noua tableta in seara asta sau fac pauza aceea de 7 zile?---

in speranta ca am reusit sa-mi fac bine inteleasa problemaa, astept un raspuns cat mai rapid de la voi pt ca sincer, am o strangere de inima in orice moment cand ma gandesc. Daca stiti raspunsul sau cunoasteti acest tip de informatii si doriti sa ma ajutati---iar eu nu am putut expune prea clar problema...va rog, lasa-ti un mesaj in care sa-mi spuneti ce nu am putut exprima prea bine...
   va multumesc mult pt ajutor! si astept raspunsurile voastre..

...........am inteles ca in pauza sunt protejata, dar ca masura suplimentara oricum luna aceasta voi folosi si prezervativul; smile
Intrebarea mea cea mare este daca vineri seara, pe 19 dec cand am facut dragoste cu prietenul meu am fost protejata ?  < ca de atunci nu am mai avut contact sexual>....astept in cont raspunsuri..

Ultima oara a fost editat de anamaria11 (2008-12-23 17:36:48)

#2 2008-12-23 15:06:24

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: sunt insarcinata?va rog, ajutati-ma cu un raspuns cat mai curand!

deci ai uitat a 14a pastila... dupa asta trebuia sa te protejezi suplimentar 7 zile... fix pana la sfarsitul foliei, daca am calculat eu bine. deci in pauza esti protejata
asa ca fa pauza si incepe folia noua normal... daca nu vine menstra fa un test de sarcina inainte sa incepi folia noua

#3 2008-12-23 15:09:09

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Dupa pastiluta uitata trebuia sa te protejezi suplimentar sapte zile. Protectia a fost afectata. Sanse de sarcina exista. Insa, fie ca faci pauza intre folii, fie ca iei in continuare o alta folie, acel contact nu a fost protejat.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2008-12-23 16:14:54

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Daca ai uitat pastila a 14-a, conform prospectului eficacitatea contraceptivului se mentine, deci eu nu mi-as face griji prea mari... In prospect scrie ca nu ai nevoie de protectie suplimentara.

Stiu ca se bate cap in cap cu ce zic fetele, dar din moment ce informatia din prospect e verificata si avizata, eu nu m-as ingrijora prea tare... Poate m-as proteja suplimentar pana in pauza, pentru ca asta e "regula" cu care ne-am obisnuit...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#5 2008-12-23 16:32:54

anamaria11
Membru

va multumesc tuturor pt sfaturi ; in mod sigur alta data nu o sa mai uit AC---sper doar sa mai existe o alta data:(...

Ati calculat bine, este vorba despre pastilutza nr 14..deci ar face parte din sapt a-2a unde nu ar fi necesare masuri suplimnetare de protectie . Eu incerc sa ma incurajez singura spunandu-mi ca apoi am luat restul de pilule la ora normala iar in momentul in  care am avut contact sexual mai aveam decat 3 pastile de luat. Mie imi  apare menstra in general a3a zi dupa ce intru in pauza de pastilutze ; exista posibilitatea sa fi fost protejata si prin metoda calendarului?...zilele de dinainte de menstra nu sunt cu risc redus de fertilitate?..astept in continuare sfaturile si raspunsurile voastre..
   inca o data, va multumesc pt promptitudinea de care dati dovada.

Publicitate

loading...

#6 2008-12-23 16:34:08

heimdall
Diamond member

nu, metoda calendarului nu functioneaza cand iei AC
tinem pumnii sa fie ok  puss

#7 2008-12-23 16:38:50

anamaria11
Membru

smile..poate daca imi tineti cu totii pumnii , chiar o sa fie bine smile..
  Oricum, concluzia de baza este sa nu iau o noua folie, ci sa urmez procedura normala: adica fac pauza 7 zile, dupa care incep o noua folie < asta daca intre timp, Doamne ajuta, imi vine menstruatia)..
...deci trebe sa stau sa astept inca vreo 2 zile; e atat de greu sa astepti !!!! grater

#8 2008-12-23 17:19:55

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

eu stiu ca daca nu iei 21 de pastilute corect NU esti protejata in pauza.In locul tau as folosi prezervativul...

Iubesc si sunt iubita

#9 2008-12-23 17:20:43

heimdall
Diamond member

mina, dupa pastila uitata a luat FIX 7 pastile. e suficient sa se reinstaleze protectia

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » sunt insarcinata?va rog, ajutati-ma cu un raspuns cat mai curand!

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.