homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie intarziata, Orgametril, Mercilon

#1 2008-12-24 11:54:33

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

menstruatie intarziata, Orgametril, Mercilon

salut!

am nevoie de o informatie...preventiv big_smile

mi-a intarziat mult menstruatia (ultima a fost pe 15 august), am fost la ginecolog si mi-a dat sa iau Orgametril timp de 10 zile (2 pastile pe zi), apoi imi va veni menstruatia iar din prima zi trebuie sa incep cu Mercilon (l-am mai luat, ma inteleg bine cu el). Voi inepe maine (25 decembrie) sa iau Orgametril dar e important sa nu ratez prima zi de menstruatie ca sa iau pilula si sa fiu protejata.

Ce am uitat sa intreb la ginecolog a fost ce fac daca menstruatia apare in timpul celor 10 zile de Orgametril (nu stiu daca e posibil sa se intample sau nu). Ce fac, le intrerup si iau atunci prima pastila Mercilon? Daca da, voi fi protejata din prima zi? Sau merg mai departe pana termin cele 10 zile? In acest caz, cand pot incepe Mercilonul si cand voi fi protejata?

#2 2008-12-24 11:58:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: menstruatie intarziata, Orgametril, Mercilon

in mod normal nu are cum sa-ti vina menstruatia in timp ce iei orgametril, tocmai asta e ideea, ca dupa ce le opresti sa-ti vina
daca totusi vine, oricand ar fi asta, incepi mercilonul din prima zi si esti protejata

#3 2009-01-09 09:46:56

michidoo
Full member

ok, mai am niste nelamuriri. A venit menstruatia dupa progesteron, duminica dumineata am luat ultima pastila, miercuri pe la pranz a aparut o secretie alba cu un firicel de sange in ea iar pana seara secretia a devenit maronie si contine acelasi firicel de sange. Sunt cam nedumerita pt ca de-atunci numai astfel de secretii am dar nici macar nu se pateaza absorbantul, se elimina doar cand merg la toaleta. E sigur menstruatie, e aceeasi secretie pe care o aveam alta data la inceput, inainte sa curga sange de-a binelea. Numai ca acum nu isi da drumul si nu-mi dau seama daca e normal.

in plus, nu stiu daca am facut bine cu anticoneptionalele. Am luat prima pastila de Mercilon in seara zilei cand au aparut primele secretii. Am considerat bine prima zi de menstruatie? In cazul asta, sunt deja protejata? sau mai bine astept sa treaca cele 7 zile? poate chiar 14...

#4 2009-01-10 00:36:51

michidoo
Full member

ma scuzati ca insist dar..ma poate lamuri cineva?  buga

#5 2009-01-10 19:50:04

michidoo
Full member

au trecut deja 4 zile de asa zica menstruatie. Lucrurile sunt la fel. Se elimina o secretie maronie (care contine sange) doar cand merg la toaleta. Nici macar nu se pateaza absorbantul.

Cum spuneam mai sus, n-am mai avut menstruatie din august si la recomandarea medicului am luat 10 zile progesteron, dupa care a venit aceasta "menstruatie". E firesc si se va regla cu timpul? Imi fac griji si din pricina anticonceptionalelor. Am luat Mercilon din prima zi cu secretie. Teoretic sunt protejata. Dar...ar trebui sa-mi fac griji?

si apoi, la ce sa ma astept? acum ar trebui sa se termine aceasta menstruatie? ca am tot asteptat sa-si dea drumul sangele. nimic.

uuf, sunt confuza  :f?rbryllad:

Publicitate

loading...

#6 2009-01-10 22:22:44

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

michidoo, am sa las link unei moderatoare

#7 2009-01-10 23:56:28

michidoo
Full member

sar'mana  big_smile

#8 2009-01-11 00:22:47

michidoo
Full member

ok  smile

#9 2009-01-11 11:13:32

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

michidoo a scris:

au trecut deja 4 zile de asa zica menstruatie. Lucrurile sunt la fel. Se elimina o secretie maronie (care contine sange) doar cand merg la toaleta. Nici macar nu se pateaza absorbantul.

Cum spuneam mai sus, n-am mai avut menstruatie din august si la recomandarea medicului am luat 10 zile progesteron, dupa care a venit aceasta "menstruatie". E firesc si se va regla cu timpul? Imi fac griji si din pricina anticonceptionalelor. Am luat Mercilon din prima zi cu secretie. Teoretic sunt protejata. Dar...ar trebui sa-mi fac griji?

si apoi, la ce sa ma astept? acum ar trebui sa se termine aceasta menstruatie? ca am tot asteptat sa-si dea drumul sangele. nimic.

uuf, sunt confuza  :f?rbryllad:

Parerea mea este ca aceasta mica sangerare poate fi considerata menstra. Din cauza dereglarii pe care ai avut-o, combinata cu inceperea anticonceptionalelor, menstra ta s-a redus semnificativ. E posibil sa se mentina mai multe zile, chiar pe toata folia de Mercilon. Nu e nici o problema din cauza asta. Si daca ai ai luat Mercilon din prima zi de sangerare, esti protejata de la prima pastiluta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#10 2009-01-11 14:00:02

michidoo
Full member

sigur sigur sigur sigur? big_smile

poate ar fi fost mai bine sa nu incep mercilonul dar am zis sa profit ca am menstruatie ca altfel eram intr-un cerc vicios, nici menstruatie, nici posibilitatea sa incep pastilele ca sa o regleze.

oricum, mersi mult pt raspuns, m-ai mai linistit  smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.