Insomnie grava-2
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
Re: insomnie grava
ET a scris:Thx for sharing! Da, stiu despre ce am discutat si sper ca acum ai ajuns la 1 l si jumate.
as vrea eu ...tot pe la 4-5 sunt...nu pot scadea mai mult si ma enerveaza...dar in rest sunt ok
happy with him...inlove with him...
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
Ma bucur!
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
psihiatrul va da medicamente....gen xanax.
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
ET a scris:Ma bucur!
mersi
happy with him...inlove with him...
- andrulina
- Addicted member
chrys dar si tu suferi de insomnie? care-i treaba cu 4-5?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
nu stiu daca e topicul chiar potrivit, dar am vazut ca pe aici s-a mai discutat despre asta.
de cateva luni bune nu mai dorm deloc bine. ma culc intre 10 si 11 si aproape in fiecare noapte am cosmaruri. ma trezesc cam de 2 ori pana la 3-4, iar dupa 4 nu mai reusesc sa adorm. stau cam o ora pana ma ia somnul, iar cand ma ia visez iar urat si ma trezesc din 10 in 10 minute. nu mai rezist, e ft obositor asa. n-am mai avut de luni bune un somn linistit.
am incercat ceai de tei si ceai pt somn de la plafar, dar fara efect. nu beau cafea deloc. e drept ca nu sunt ft happy in perioada asta, dar nici depresie nu cred ca am.
uneori ma trezesc ft agitata si cu o stare de nervozitate. stare care apare si in ora aia de la 4 la 5 cand ma chinui sa adorm si nu reusesc.
la ce medic ar tb sa merg? nu vreau sa iau somnifere, as vrea sa tratez altfel pb asta... dar nu stiu cum.
inca o intrebare: pacientii care au apnee in somn, pot constata singuri lucrul asta?
- Detzy
- Insomniac member
- De la: ...mine pentru ....voi
- Inregistrat: 2008-01-23
eu zic ca trebuie sa verifici in prima faza daca totul e in regula din punct de vedere fizic...sa nu fie vreo suferinta ceva...pe undeva...iar daca e in regula atunci poate trebuie sa te gandesti putin...ce nemultumiri ai...daca ai...poate esti prea stresata...sunt multe cauze posibile...si usor usor trebuie s-o identifici pe cea care-ti provoaca tie somnul asta agitat...si nervozitatea atunci cand te trezesti este la farmacie sedatif pc ...este natural din cate am inteles si destul de bun...ai putea sa-l incerci
baby Dragos
- ET
- Addicted member
Anca, te streseaza jobul? Posibil sa treci printr-o perioada mai agitata.
De obicei, tiroida poate da simptome aparent psihice. E in regula?
- anca90
- Platinum member
ma streseaza multe lucruri in perioada asta. doar ca situatia asta cu somnul tine de cateva luni si din cate imi amintesc nu am fost dintotdeauna asa stresata si demoralizata. ma oftic ca nu pot sa controlez starile astea de stres, parca nu tin de mine.
cu tiroida nu stiu cum e. anul trecut era in regula. alte simptome nu am.
mai sunt pb cu nasul, ca se mai infunda noaptea si mi-e sa nu fac de fapt apnee si de-asta sa ma trezesc. dar cosmarurile si nervozitatea pe timp de noapte tot nu s-ar explica.
- ET
- Addicted member
Mie imi pari excesiv preocupata de tine insati, ceea ce contribuie la stres.
Fizic nu cred ca ai nimic, doar esti stresata. ("ma oftic ca nu pot sa controlez starile astea de stres" spune multe)
- anca90
- Platinum member
poate sunt exagerata, nu zic, insa asta mi se pare un factor minuscul in raport cu celelalte motive de stres. si daca pe asta l-as putea controla (sa fiu mai nepasatoare cu mine), pe celelalte eu zic ca nu le pot. si de asta imi pare rau.
- ET
- Addicted member
Sport in aer liber faci? Incearca sa te misti mult.
- anca90
- Platinum member
nu in aer liber, la sala. cand e vremea buna, mai merg pe jos in ritm alert vreo 20 min.
cu ceva cred ca ajuta si sportul la somn. am facut aseara 30 min inainte de culcare si nu m-am mai trezit decat de vreo 4 ori azi-nopapte. dar am reusit sa adorm destul de repede la loc. cred ca au fost mai multe combinate: cele 30 min de exercitii, pus infuzie si picaturi de ceai de musetel cu sare, pt nas.
o sa incerc si diseara sa mananc ft putin, sa fac miscare si infuzie. doar-doar mai dorm si eu
- ET
- Addicted member
Ah, right! E important cu cate ore inainte de culcare mananci. (3-4 ore)
Incearca sa mergi cat mai mult pe jos: creierul se oxigeneaza, ai alte perspective.
- anca90
- Platinum member
- andrulina
- Addicted member
anca9 e de la stres toata treaba....iti spun din proprie experienta. eu cand sunt stresata nu pot dormi....adorm f greu, ma trezesc de multe ori pe noapte din cauza stresului. si depinde si cum s-a obisnuit organismul...eu de ex de 2 ani m-am obisnuit sa ma culc la 2 cam asa si mai devreme nu mi se face somn...mi se face doar daca sunt f obosita si am muncit in timpul zi, altfel nu. sa stii ca am incercat si miscare, am facut si treaba prin casa si tot nu am adormit mai devreme... daca zici ca esti stresata principalul motiv pt care dormi prost si te trezesti e stresul. bea ceaiuri si pe timpul zilei din astea de stress si de linistire si seara. poti lua si sedocalm sunt niste pastile numai din plante sunt f bune si nu au contraindicatii pt ca sunt naturale. si daca problemele se pot rezolva incearca sa le rezolvi. sau daca ai vreao pb cu o pers discuta cu respectiva sau respectivul. vb cu cineva sot iubit prietena mama cineva de incredere si descarca-te. si asta ajuta si incearca sa faci activitati care te relaxeaza.
- anca90
- Platinum member
multumesc frumos, andrulina eu ma pun in pat destul de devreme, intre 10 si 11. pana la 3 dorm cum dorm, dar pe urma tare greu mai adorm, visez urat, ma trezesc. uneori daca n-am somn incep si ma gandesc la tot felul de chestii. alteori incerc sa nu ma gandesc la nimic si sa dorm, dar nu pot o sa mai incerc si cu ceai (am luat mai demul de tei si "somn linistit" de la plafar), am baut cateva seri inainte de culcare si n-am rezolvat nimic. de discutat am mai discutat eu, dar daca ar fi sa le rezolv pe toate tb sa le iau pe rand, pt unele imi tb bani, altele nu depind de mine. pana una alta incerc sa fac atat cat pot. de multe ori imi dau seama cand ma stresez si nu ma pot linisti si asta ma supara... multumesc mult pt sfaturi.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
anca, vezi ca sportul trebuie facut cu minim 2 ore inainte de culcare, altfel n-o sa te lase sa dormi...
- anca90
- Platinum member
mi-a mai zis mie cineva chestia asta, dar la mine functioneaza exact pe dos, nu stiu de ce cand fac miscare, ma obosesc oarecum si adorm imediat. de fapt de adormit seara, adorm repede, rareori sunt exceptii cand nu pot sa adorm. pb apare peste noapte cand ma trezesc la 3-4 si pace sa ma mai ia somnul.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|