homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere in dreptul inimii-2

#20 2008-12-30 01:42:04

niculina
New member
Inregistrat: 2008-03-12

Re: durere in dreptul inimii

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze din moment ce nu ai incercat decat sa ma calmezi. O seara frumoasa!

#21 2008-12-30 14:00:21

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

niculina, ce analize / investigatii ai facut, si in ce fel te-a consultat medicul respectiv pt a-ti pune acest diagnistic?

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#22 2008-12-30 14:32:33

niculina
New member

m-a ascultat la plamani si a vazut analizele pe care le-am facut la inima acum o luna.Mi-a luat tensiunea 13,9 si cam atat.E putin?

Ultima oara a fost editat de niculina (2008-12-30 14:33:58)

#23 2008-12-30 16:23:03

hestia
Sr. member

asta se poate numi un exm clinic (si ala cu indulgenta)
orice pneumonie se dg pe baza unei radiografii!!!!!!!!!!   specificitatea dg doar pe examenul clinic este undeva pe la 50%  si asta in cazurile cand sunt prezente tusea (productiva sau nu +/- exm de sputa pozitiv), febra, tahipnee, adica mai mult de 14-15 respiratii/min si anumite elemente ce se aud cand pune stetoscopul pe tine -  nu stiu in cazul tau ce s-a auzit !
dar sa iti zica ca ai pneumonie si interstitiala, fara sa-ti fi facut o Rx, nush ce sa zic....
faptul ca tusesti , si inca neproductiv, te ustura "pe gat" si ai o durere de perete (care poate pleda sau nu pt durere de tip pleural care se intalneste si in pneumonii) nu poate garanta ca e vb de o pneumonie. cel putin asta e parerea mea......
ps: si cu siguranta nu e vb de vreo afectiune cardiaca.. de atatea zile starea ta , cu un eventual infarct miocardiac acut, s-ar fi inrautatit f mult

Ultima oara a fost editat de ggw (2008-12-30 16:25:02)

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#24 2008-12-30 17:04:33

niculina
New member

Bun, dar ce mai poate fi in afara de asta? Mentionez ca am scapat aproape de tot de acea durere din dreptul inimii, insa inainte de a incepe tratamentul injectabil( nu am facut decat o sg injectie) incepusem sa am ca o presiune in dreptul ambilor plamani, care si aceasta este acum de slaba intensitate.

Ultima oara a fost editat de niculina (2008-12-30 17:09:34)

Publicitate

loading...

#25 2008-12-30 17:36:33

hestia
Sr. member

posibil sa ai o bronsita acuta spre exemplu, sau chiar bronhopneumonie, dar e f greu de zis asa..  iti trebe facuta o radiografie!

#26 2008-12-30 17:38:59

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

niculina dar tu dc nu ti-ai intrebat medicul?
eu nu inteleg dc plecati voi din cabinetul medical asa....nedumerite si preferati sa discutati pe un forum unde nu e nimeni de specialitate...
eu cand merg la medic intreb tot ce ma roade

#27 2008-12-30 17:41:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

offtopic  poate sunt medici din aia care nu stiu cum sa te dea afara din cabinet mai repede... cam asa sunt la noi
ginecologul meu face misto de mine ca nu stie ce tampenii am mai citit pe internet si o sa-l intreb big_smile

#28 2008-12-30 17:52:46

andrulina
Addicted member

mie nu mi s-a intamplat niciodata....nu m-a repezit niciun medic si intotdeauna am stat sa intreb detalii despre ce am ce e bine sa fac etc....pana la urma il platesti ca sa te consulte si sa-ti dea explicatii.
eu n-ama vut parte de medici care sa nu ma lamureasca

#29 2008-12-30 18:02:22

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

ggw, ai vreo legatura cu medicina?

Ultima oara a fost editat de ET (2008-12-30 18:02:43)

#30 2008-12-30 18:27:15

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

ggw a scris:

orice pneumonie se dg pe baza unei radiografii!!!!!!!!!!   
dar sa iti zica ca ai pneumonie si interstitiala, fara sa-ti fi facut o Rx, nush ce sa zic....
faptul ca tusesti , si inca neproductiv, te ustura "pe gat" si ai o durere de perete (care poate pleda sau nu pt durere de tip pleural care se intalneste si in pneumonii) nu poate garanta ca e vb de o pneumonie. cel putin asta e parerea mea......
ps: si cu siguranta nu e vb de vreo afectiune cardiaca.. de atatea zile starea ta , cu un eventual infarct miocardiac acut, s-ar fi inrautatit f mult

Mi-am cerut scuze fata de niculiona pentru ca nu ma gandisem la o pneumonie... doar am exclus o eventuala patologie cardiaca. Nu prea ai cum sa te gandesti la o pneumonie cand e doar o durere toracica (de perete? sau nu) si-o tuse.
Nu ai facut radiografie?!?! La auscultatie poti auzi niste raluri care te pot face sa te gandesti la diverse tipuri de afectiuni. Dar ca sa faci diagn. diferential, o Rx it's a must (vorbesc afacereza smile )

Sanatate.

#31 2008-12-30 20:22:09

niculina
New member

niculina dar tu dc nu ti-ai intrebat medicul?
eu nu inteleg dc plecati voi din cabinetul medical asa....nedumerite si preferati sa discutati pe un forum unde nu e nimeni de specialitate...
eu cand merg la medic intreb tot ce ma roade

nu am intrebat medicul nimic pt ca l-am crezut!
si va cer parerea pt ca datorita acestui forum eu nu am fost de acord cu parerea primului medic si astfel nu am suportat o conizatie care ar fi fost inutila datorita faptului ca nu aveam o rana ci o zona ectopica!
si niciodata nu am inlocuit acest forum cu consultul medical!

#32 2008-12-30 20:24:41

andrulina
Addicted member

eu ti-am zis-o in sensul bun...pt ca am vazut ca tot ai nelamuriri...si mai intrebi cate ceva si de multe ori prin intermediul netului primesti si informatii false care te pot pune pe ganduri si te gandesti ca daca ai aia?
mai bine iti asculti medicul ca el te-a consultat el stie cel mai bine ce ai si ce tb facut.

#33 2008-12-30 20:31:07

niculina
New member

Eu nu m-am suparat dar sincer, daca ai fi in locul meu ai cere si alte pareri pt ca mie mi-a facut bine acest lucru, altfel nu ajungeam la dr. Tarlea !
Stiu ca poate ma pune mai mult pe ganduri dar mai bine iau totul in serios decat sa-mi para rau dupa aceea!
Iti multumesc mult pentru sfaturi!

Ultima oara a fost editat de niculina (2008-12-30 20:32:22)

#34 2008-12-30 21:57:47

hestia
Sr. member

ET a scris:

ggw, ai vreo legatura cu medicina?

da, termin facult peste 6 luni smile

leo a scris:

Mi-am cerut scuze fata de niculiona pentru ca nu ma gandisem la o pneumonie... doar am exclus o eventuala patologie cardiaca. Nu prea ai cum sa te gandesti la o pneumonie cand e doar o durere toracica (de perete? sau nu) si-o tuse.
Nu ai facut radiografie?!?! La auscultatie poti auzi niste raluri care te pot face sa te gandesti la diverse tipuri de afectiuni. Dar ca sa faci diagn. diferential, o Rx it's a must

pai asta am zis si eu.. nu pui dg de pneumonie fara Rx.. indiferent de felul pneumoniei, de gravitatea ei, etc, se vad anumite modificari pe o radiografie.
tuse cu durere de perete - ma gandesc la pneumonie doar daca  durerea e tip pleural (junghi, bine delim, intensa,UNEORI cu iradiere post) , si daca pacientul mai are macar febra. altfel, as tinde sa ma gandesc la durere strict de origine parietala  wink

#35 2009-01-05 11:55:28

heimdall
Diamond member

e posibil sa fie pneumonie fara tuse si fara febra ? o sa merg la medic, dar voiam doar o parere
de vreo 2-3 zile ma doare spatele, o durere surda de ambele parti ale coloanei, se accentueaza cand respir sau tusesc
n-am fost nici macar racita, nu pot sa spun ca tusesc (doar de 2-3 ori pe zi, usor, asta de cand m-am lasat de fumat, cam de un an, dar acum o luna am fost la medic, m-a consultat si a zis ca nu aude nimic suspect, analizele de sange au iesit perfect), n-am febra, nimic altceva...

#36 2009-01-05 12:04:07

hestia
Sr. member

este extrem de putin probabil sa fie pneumonie, avand in vedere ca nu ai si alte fenomene de insotire de genul tuse, febra.
pneumona clasica debuteaza cu durere secifica ca un junghi , tuse eventual cu expectoratie si febra mare
mai ales ca durerea asta a ta se accentueaza cand tusesti, deci cand misti toata cutia toracica si cand exerciti o presiune crescuta, este cel mai probabil o durere de perete.
mergi la un  dr sa te asculte la plamani ca sa stai linsitita
succes:)

#37 2009-01-05 12:10:06

heimdall
Diamond member

multumesc mult !

#38 2009-01-05 12:16:46

hestia
Sr. member

nu ai pt ce smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.