homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mai multe despre acvariu pesti

#1 2008-12-28 14:34:22

k_v_l
Full member
Inregistrat: 2006-10-11

mai multe despre acvariu pesti

cine ma poate ajuta cu cateva idei,sugestii,sfaturi pt un acvariu cu pestisori.intretinere,tot!

#2 2008-12-28 14:44:19

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Re: mai multe despre acvariu pesti

eu tocmai mi-am luat un mic acvariu pentru pesti Beta big_smile
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/1585_122708204812.jpg
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/1585_122708204839.jpg
Oricum punctul de plecare pemtru orice acvariu este sa te hotarasti cati pesti vrei si ce gen de pesti vrei. Eu spre exemplu am pe langa acvariul asta mic si unul mare de 200 de litri in care tin numai ciclide. Ciclidele se inteleg bine numai intre ele.
Sunt anumite rstrictii de care trebuie sa tii cont si anume compatibilitatea intre specii.
Din exeprienta mea iti spun ca , spre exemplu, pestele Betta e bine sa stea singur itr-un acvariu de mici dimensiuni, ciclidele se inteleg bine numai intre ele. E bine sa eviti speciile de pesti agresivi, si in niciun caz sa nu pui broscute cu pestii, pentru ca broscutele ataca pestii. Am avut odata o broscuta mica mica si noi carasi, a doua zi carasii erau mancati si broscuta isi facea siesta.
Trebuie sa ai si un aparat p[t oxigen care merge in permannenta si un filtru care curata apa
Sfatul meu este, daca nu ai o anumita preferinta, sa nu-ti cumperi pesti pretentiosi, ci unii obisnuiti care nu necesita mari ingrijiri.
Si inca un sfat, nu-ti lua acvariu mare, pentru ca la inceput o sa fii entuziastmat dar dupa o sa vezi k e o mare responsabilitate si trebuie o ingrijire mai atenta

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2008-12-28 15:01:29)

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#3 2009-03-04 01:48:41

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

ma ajutati si pe mine putin ?.iubi are un acvariu micut in care are sanitari, scalari, molly si jandarmi.

Acum as vrea ca de ziua lui sa ii cumpar un filtru de apa (ca nu a apucat sa isi ia) si niste pestisori mai deosebiti, stiti cumva ce specii as putea sa ii iau? Sa se inteleaga bine cu ce are deja in acvariu?

Multumesc

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

#4 2009-03-04 12:57:40

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

mai bine intreaba la magazin vanzatorul/vaznatoarea. Se pricep f bine la specii

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#5 2009-03-04 13:18:38

bijulik
Full member
Inregistrat: 2007-10-15

eu am auzit ca si gupii s-ar intelege bine...

Moartea nu vine odată cu vârsta, ci odată cu uitarea...

Publicitate

loading...

#6 2009-03-07 00:50:26

alexutza12345
Sr. member

multumesc pentru raspunsuri  smile guppy sunt intradevar ok, numai ca se inmultesc prea tare si m-am hotarat sa iau molly galbeni , ca sunt colorati si oricum molly mai are negri in acvariu deci va fi ok.

Cat despre vanzatori..... visslar unul mi-a recomandat un mascul Betta (cu toate ca iubi are scalari si tetra in acvariu - nu cred ca ar rezista nici 10 minute impreuna  neutral )

#7 2009-03-07 15:06:16

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

eu nci nu stiu ce natii de pesti am in acvariu lol

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#8 2009-03-07 17:10:05

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

rotfl tare ramo... u ai din aia de balta lol

bai pan la urma...cred k imi iau si eu pesti k alta vietate s'o tin in casa nu am sanse... nu puneti si poze cu acvariile voastre ?? big_smile

#9 2009-03-07 17:21:31

alexutza12345
Sr. member

i-am luat lu iubi 2 molly galbeni si filtrul pentru acvariu. i le-am dat deja ca nu vroiam sa chinui pestisorii aia intrun borcan 6-7 ore . o sa fac o poza la acvariul lui  smile

#10 2009-03-08 13:36:32

un_gandacel
Full member
Inregistrat: 2008-11-18

Aveam si eu acvariu cand eram mai mica... cel mai bun sfat pe care sunt capabila sa-l dau dupa experienta de atunci e sa nu se completeze apa din acvariu niciodata cu apa de la robinet si... daca stai la casa, cand pleci iarna pentru mai mult de o zi sa ai grija sa fie dat drumu la incalzire.. eu am plecat 2 zile de aksa si knd m-am intors erau toti cu burta in sus neutral

#11 2011-09-29 16:01:53

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

Se pricepe cineva la pesti? big_smile Si-a luat fratiorul meu 2 guppy, femela +mascul dar dupa ce am citit mai multe pareri pe net cum ca o femela nu-i destul, ca o alearga si o oboseste prea mult, am decis sa mai luam o femela. Acum cand am pus-o in acvariu alaturi de ceilalti 2 am observat ca-i mai micuta si sta mai mult pe fundul vasului, izolata. E normal acum la inceput sau o fi ceva in neregula?

#12 2011-09-29 16:11:30

coraline
Addicted member
Inregistrat: 2010-06-09

in primul rand ce dotari ai pe acvariu? filtru, lumina, plante, pietris, aerare? ce dimensiuni are acvariul?

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#13 2011-09-29 17:49:52

cuppycake
Full member

Acvariul e rotund de 5l, nu are filtru sau lumina, vanzatorul ne-a spus doar sa-i punem apa statuta ca nu are nevoie de alte chestii gen filtru big_smile are si o planta, si o piatra mai mare

#14 2011-09-29 17:56:22

coraline
Addicted member

vanzatorul inseamna ca era un mare idiot, scuza-mi limbajul. filtrul curata impuritatile, fecalele, dejectiile din apa si oxigeneaza apa fara filtru cum ar trebui apa sa ramana curata si cu oxigen? 5l la 3 guppy este foarte putin si fara filtru vormuri sigur intoxicati.
mai au si piatra si planta (de plastic presupun) care mananca spatiu.
vai cati idioti se fac vanzatori de acvaristica, ar merita bagati cu capul in WC sa vada daca le place..

recomandarile mele:
- acvariul mai mare, macar 15l sa aiba si ei sa miste,mai ales daca vrei si pui (apropo, isi mananca puii, deci vei avea nevoie de maternitate, alta discutie mai incolo)
- filtru neaparat !!!!! care sa stea mai la suprafata apei ca sa o valureasca, asa se va oxigena
- coate planta de plastic (daca e vie oricum fara lumina/fertilizanti va muri) pentru ca risti sa se zgarie pestii in ea, sa se infecteze si sa moara
- apa se schimba in proportie de 20% in fiecare saptamana cu apa statuta de 24-48 ore, nefiarta.
- mancare o data pe zi, cat pot sa manance intr-un minut, sunt pesti lacomi, nu ii hrani mult/de multe ori caci mananca pana dau pe afara.

cea mica si apatica e posibil asa din cauza conditiilor apei, riscul sa moara e mare.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#15 2011-09-29 18:07:39

cuppycake
Full member

Multumesc f mult pt sfaturi, chiar nu ma gandeam la asta, eram sigura ca ala stia ce spune, dar se pare ca nu. Ii scot planta si piatra si ii voi cumpara cat mai rapid si un filtru. Multumesc inca o data!

#16 2011-09-29 18:11:35

coraline
Addicted member

cu multa placere cuppycake. orice intrebare ai sau problema, pune-o aici rapid ca sunt destul de sensibili saracii...
cand te hotarasti la pui (si vrei sa ii si pastrezi/cresti) ne auzim tongue

#17 2011-09-29 18:19:04

coraline
Addicted member

ah, alta chestie, pana iei filtru incearca sa faci schimburi de apa mici, de 15% in fiecare zi cu apa statuta 24-48 ore (neapara nefiarta) ca sa cureti apa si sa o oxigenezi.
mai ales ca pestele e apatic, are mare nevoie de apa curata si oxigen.
daca nu vrei sa tii si plante(esti incepatoare si nu ti-as recomanda de pe acum) poti lua o pompa de aerare pentru oxigen suplimentar.

#18 2011-09-29 18:36:24

cuppycake
Full member

Asa voi face, multumesc! smile

#19 2011-09-30 14:14:14

cuppycake
Full member

din burtica pestelui nou, atarna ceva ca un fir de  ata, lung de vreo 2cm. ce-ar putea fi "hmm

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.