|
Nu esti logat.
Intrebare-2#20 2009-01-05 16:46:56
Re: intrebaregeo24, inainte sa iei postinor trebuia sa-ti calculezi perioada fertila. si dupa cum zici tu, menstruatia ti-a venit in ziua urmatoare, exact cand trebuia... deci postinorul nu trebuia luat. in ceea ce priveste ca treci deja in a 5 -a zi, ea poate fi prelungita de vreo raceala, daca ai stat in frig sau pur si simplu poate sa mai dureze 1 zi.. Offline #21 2009-01-05 17:04:41
Re: intrebareda stiu k trebuia sa calc per fertila, dar nu prea stiu cum se calc:(.am tot vazut tot felul de modele si metode dar tot nu inteleg:((....puteti sa imi explicati mai clar..de ex dk ultima menstrautie afost pe 5 dec si urmatoare a venit pe 2 ian, care a fost per fertila si knd aveam liber la sex:D Offline #23 2009-01-05 22:39:05
Re: intrebareputeti sa imi raspundeti va rog mult Ultima oara a fost editat de geo24 (2009-01-05 22:49:40) Offline #24 2009-01-05 22:43:18
Re: intrebareMetoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung. Offline Publicitateloading...
© Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|