homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerari dupa mictiune

#1 2009-01-03 12:32:16

Flory_Flor
New member
Inregistrat: 2008-08-11

Sangerari dupa mictiune

Un An Nou Fericit!
Va rog sa imi ziceti o parere...eu m-am saturat de situatia asta....nu stiu daca este de la pietricelele de la rinichi (asa mi s-a zis la un ecograf pe care l-am facut acum 2 luni ) sau de la altceva, dar dupa mictiune intotdeauna in ultimele picaturi apare sange. Ce investigatii medicale sunt necesare pentru a afla cauza exacta? De vreo 3 luni ma chini cu asta! Nu ma doare nimic, nu am nici un simpom altceva....Va multumesc!

#2 2009-01-03 12:38:48

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: Sangerari dupa mictiune

mergi la un medic sa vezi ce zice...nu e normal sa iti curga sange dupa fiecare mictiune.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2009-01-03 12:45:55

Flory_Flor
New member

Am fost acum 2 luni la medicul de familie si am facut o ecografie la rinichi si mi-a gasit 1 pietricica la rinichiul drept si una la stangul dar mici pana in 5 mm, si a zis ca nu e nevoie de tratament, ci sa beau multe lichide, si ca aceasta sangerare e de la rinichi, dar nu stiu ce sa mai zic, nici mie nu mi se pare normal. Am mai auzit persoane cu probleme la rinichi dar nu cu acest simptom, ci cu dureri....dar nu sa sangereze dupa fiecare mictiune si atata timp... sad

#4 2009-01-03 12:47:09

Khristall
Insomniac member

eu zic sa mai consulti un medic, si bea mai multe lichide ca iesi mai usor. ai si tu grija ce mananci...

#5 2009-01-03 12:50:42

Flory_Flor
New member

Am inceput sa beau ceai renal-l acum o saptamana, o sa beau o luna, asa scrie pe cutie, daca nu imi trece va trebui sa ma duc la alt medic. Ce stiti despre acest ceai? E intradevar bun?

Publicitate

loading...

#6 2009-01-03 15:07:45

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

despre acest ceai nu stiu , insa cu siguranta ar trebui sa mergi sa te vada un nefrolog, pt ca nu e normal sa sangerezi dupa fiecare act mictional.
ar putea fi vb de o infectie de tract urinar superior, insa de cele mai multe ori aceasta se asociaza si cu febra , frisoane, dureri in lombe (de spate).
cel mai probabil este vb de ceva pietricele care nu fac altceva decat sa iti "zgarie" peretele pe unde stau ele si atunci apar aceste sangerari. si faptul ca sangele din urina este la sfarsitul mictiunii, este un motiv in plus sa cred ca problema este de "sus", adica de la uretere in sus, si nu jos, la vezica sau uretra.
mergi sa te vada un nefrolog care sa se uite si cu ecograful.   
nu e bine deloc sa stai asa de 3 luni
bafta!

ps: pietrele nu dor decat daca o iau la plimbare si atunci cand se aseaza astfelincat iti astupa ureterul , ceea ce se numeste ca esti in colica renala.

Ultima oara a fost editat de ggw (2009-01-03 15:09:22)

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#7 2009-01-03 21:41:49

davala
Banat
Inregistrat: 2009-01-03

Uita-te pe www.despreboli.ro si vei vedea o ce cauze are pierderea de sange prin urina si ce trebuie sa faci.
Succes

#8 2009-01-03 21:44:34

Khristall
Insomniac member

din cate am inteles ea nu pierde sange prin urina ci prin mictiune.
flory, consulta un medic, altul decat cel de data trecuta daca vrei, sa vezi exact ce ai.

#9 2009-01-03 21:49:46

hestia
Sr. member

Danae a scris:

flory, consulta un medic, altul decat cel de data trecuta daca vrei, sa vezi exact ce ai.

pai mictiunea = eliminarea urinii

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#10 2009-01-03 22:06:36

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

davala a scris:

Uita-te pe www.despreboli.ro si vei vedea o ce cauze are pierderea de sange prin urina si ce trebuie sa faci.
Succes

offtopic  esti realmente fascinata de site-ul asa. vad ca il promovezi cu insistenta

#11 2009-01-03 22:12:27

Khristall
Insomniac member

ggw a scris:

Danae a scris:

ai dreptate, scuze, cred ca din cauza febrei care o am prind posturi straine.

#12 2009-01-03 22:27:24

hestia
Sr. member

Danae a scris:

ggw a scris:

Danae a scris:

ai dreptate, scuze, cred ca din cauza febrei care o am prind posturi straine.

no pbl  wink

multa sanatate!   puss  puss

#13 2009-01-04 05:46:54

Flory_Flor
New member

Ms de raspuns. O sa ma duc la urolog. Acum inca o intrebare, daca aceste pietricele nu se elimina , faptul ca am probleme la rinichi afecteaza cumva in cazul unei eventuale sarcini? ( in cazul in care se intampla). Sau astfel de ceaiuri, cum este cel renal, sau de codite de cirese, ar afecta in cazul in care s-ar intampla sa raman bebe ? neutral

#14 2009-01-04 09:26:46

davala
Banat
Inregistrat: 2009-01-03

1. Daca pierzi sange in primele picaturi de urina, sursa sangerarii NU este rinichiul ci probabil uretra - se numeste uretroragie - sau chiar orificiul de iesire al vezicii urinare.
Pe www.despreboli.ro scrie asa:

Localizarea pierderii de sange prin urina poate fi la nivelul:

* Rinichiului
    * Ureterului
    * Vezica urinara
    * Prostata
    * Uretra

Principalele cauze de hematurie sunt:

* Pietre la rinichi, ureter sau vezica urinara (hematuria se asociaza cu dureri in zona rinichilor, urinare frecventa si in cantitate mica, eventual febra)
    * Infectii urinare (hematurie+febra+urina tulbure+greata)
    * Glomerulonefrite (hematuria se poate asocia cu edeme = umflarea gambelor, ochilor, si hipertenbsiune arteriala)
    * Rinichi polichistic (hematurie +rinichi cu chiste vizibile la ecografie)
    * Cancer (de rinichi, prostata, vezica urinara) = hematurie, scadere in greutate importanta
    * Tuberculoza urinara (hematurie, scadere in greutate , temperatura 37,5)
    * Adenom de prostata (tumora necanceroasa) = hematurie+ urinare cu efort, mai frecventa noaptea
    * Traumatisme (lovituri in zona rinichilor)
    * Anemii falciforme
    * Efort fizic excesiv
    * Uretroragie = pierdere de sange din uretra, primele picaturi de sange apar chiar odata cu primele picaturi de urina sau chiar inaintea lor.
Sanatate

#15 2009-01-04 14:13:53

hestia
Sr. member

Flory_Flor a scris:

Ms de raspuns. O sa ma duc la urolog. Acum inca o intrebare, daca aceste pietricele nu se elimina , faptul ca am probleme la rinichi afecteaza cumva in cazul unei eventuale sarcini? ( in cazul in care se intampla). Sau astfel de ceaiuri, cum este cel renal, sau de codite de cirese, ar afecta in cazul in care s-ar intampla sa raman bebe ? neutral

mergi la un nefrolog, nu la urolog , pt ca ei privesc mai "altfel" situatiile astea    wink
cat depre sarcina, cred ca doar daca ai face o colica renala in timpul celor 9 luni, nu ar fi prea placut, mai ales spre sfarsitul perioadei.
acum depinde si ce fel de pbl spui tu ca ai cu rinichii, sa nu ai ceva care sa-ti determine hipertensiune; in acest caz ai fi o gravidutza  urmarita mai special smile
oricum depinde de patologia respectiva si de diferite analize....
pana una alta du-te si cauta-te de sangerarile astea
bafta!

#16 2009-01-04 19:06:24

Flory_Flor
New member

Ok, am inteles deci nefrolog, credeam ca ai gresit cand ai scris ca nu am mai auzit pana acum.  Vorbim dupa ce imi fac investigatii medicale. Ms inca o data si numai bine.

#17 2009-01-04 19:24:44

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nefrolog vine de la nefron=unitatea functionala a rinichiului wink

#18 2009-01-04 23:33:38

hestia
Sr. member

Flory_Flor a scris:

Ok, am inteles deci nefrolog, credeam ca ai gresit cand ai scris ca nu am mai auzit pana acum.  Vorbim dupa ce imi fac investigatii medicale. Ms inca o data si numai bine.

nefrologii se ocupa de bolle de rinichi ce se trateaza medical.
urologii snt chirurgi.

#19 2010-11-23 22:43:54

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

fa o urocultura si un sumar de urina. poate fi o infectie urinara

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.