homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale?

#1 2009-01-07 22:53:05

bittersweet
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

anticonceptionale?

am 17 ani jumatate, am mai luat anticonceptionale 8 luni si grijile cu prezervativul m-au adus din nou la pragul de-a reincepe sa iau. prima data m-am lasat in aprilie, pentur ca ma apucasem de moldamin, si el luam degeaba.
efecte asupra mea n-au avut, era super bine, fara cosuri, sanii mai mari, mi se pare k luasem in greutate, dar eu sunt foarte statica, si nu prea fac msicare, so...
problema mea este ca vreau sa va intreb pe voi, pentru ca tanti de la spital e cu vaca complet, adica mi-a dat marvelon fara macar sa ma intrebe dak am ciclu normal si toate cele, iar la ginecolog nu am pto duce momentan.
am intrerupt tratamentul de 2 saptamani cu moldamin, si as vrea sa stiu cand e safe sa incep.
as vrea sa am ciclul regulat si stiu ca ac-urile imi garanteaza asta.
fara pastile, ciclul meu nu e tocmai regulat, adica nu e al 28 de zile, sau 30..intarzie, sau vien prea devreme cu mult, cateodata.
m-am saturat sa innebunesc fetele pe forum ce riscuri sutn de sarcina... si sunt satula sa ma innebunesc singura big_smile
MI-ERA BINE CU ELE, DAR MI-ERA FRICA SA NU FIE GASITE big_smile
mi-ar palcea sa imi spuenti voi sau sa ma intrebati voi ce trebuie sa stiu, pentur a mi le alege big_smile

#2 2009-01-08 01:59:42

pixmacrm
Membru
Inregistrat: 2009-01-06

Re: anticonceptionale?

buna seara!!!eu am 19 ani jumate....am o relatie de aproximativ 4 anii si acu 2 anii si ceva mi-am inceput viata sexuala... de cele mai multe ori avem relatii sexuale neprotejat....eu am o menstruatie foarte neregulata...niciodata nu mi-a venit regulat....din cauza k nu facem protejat si nu imi vine regulat ma ingrijorez km des....as vrea sa scap de stresu asta...as dori sa incep sa iau anticonceptionale(logic asta dupa prescrierea medicului)...doar k sau auzit multe despre aceste pilule....pe me m-ar interesa sa stiu  dak iau aceste pilule (asa devreme) exista riscu k pe viitor sa nu mai pot ramane insarcinata....sau sa am probleme in privinta asta....eu dak Doamne fereste as ramane insarcinata nu as avorta....pt k stiu k de la un avort pot fi multe riscuri de a nu mai putea ramane insarcinata...va multumesc...v-as fi recunoscatoate dak mi-ai da mai multe detalii in privinta pilulelor(dejavantaje)...

#3 2009-01-08 08:50:34

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ca orice pastila, si anticonceptionalele pot avea efecte secundare. Insa ele nu duc la infertilitate. Daca pastilutele sunt cele potrivite pentru tine, nu vei avea efecte secundare majore. Trebuie sa stii ca ele maresc pofta de mancare, pot scadea libidoul, favorizeaza retentia de apa in organism ... Dar toate astea sunt nesemnificative pe langa riscurile pe care le presupune un avort. Decizia este a ta. Mergi la un medic de planning si discuta cu el.

bittersweet a scris:

am 17 ani jumatate, am mai luat anticonceptionale 8 luni si grijile cu prezervativul m-au adus din nou la pragul de-a reincepe sa iau. prima data m-am lasat in aprilie, pentur ca ma apucasem de moldamin, si el luam degeaba.
efecte asupra mea n-au avut, era super bine, fara cosuri, sanii mai mari, mi se pare k luasem in greutate, dar eu sunt foarte statica, si nu prea fac msicare, so...
problema mea este ca vreau sa va intreb pe voi, pentru ca tanti de la spital e cu vaca complet, adica mi-a dat marvelon fara macar sa ma intrebe dak am ciclu normal si toate cele, iar la ginecolog nu am pto duce momentan.
am intrerupt tratamentul de 2 saptamani cu moldamin, si as vrea sa stiu cand e safe sa incep.
as vrea sa am ciclul regulat si stiu ca ac-urile imi garanteaza asta.
fara pastile, ciclul meu nu e tocmai regulat, adica nu e al 28 de zile, sau 30..intarzie, sau vien prea devreme cu mult, cateodata.
m-am saturat sa innebunesc fetele pe forum ce riscuri sutn de sarcina... si sunt satula sa ma innebunesc singura big_smile
MI-ERA BINE CU ELE, DAR MI-ERA FRICA SA NU FIE GASITE big_smile
mi-ar palcea sa imi spuenti voi sau sa ma intrebati voi ce trebuie sa stiu, pentur a mi le alege big_smile

Inainte ce pastile ai luat? Daca nu ai incredere in medicul la care ai fost, poti lua pastilele pe care le-ai mai folosit. Mai ales ca spui ca te-ai simtit bine cu ele. Cel putin pana ajungi la un medic in care ai incredere. Patilele le incepi in prima zi de menstra, ca sa fii protejata de la prima pastiluta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2009-01-08 13:17:15

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

pixmacrm a scris:

buna seara!!!eu am 19 ani jumate....am o relatie de aproximativ 4 anii si acu 2 anii si ceva mi-am inceput viata sexuala... de cele mai multe ori avem relatii sexuale neprotejat....eu am o menstruatie foarte neregulata...niciodata nu mi-a venit regulat....din cauza k nu facem protejat si nu imi vine regulat ma ingrijorez km des....as vrea sa scap de stresu asta...as dori sa incep sa iau anticonceptionale(logic asta dupa prescrierea medicului)...doar k sau auzit multe despre aceste pilule....pe me m-ar interesa sa stiu  dak iau aceste pilule (asa devreme) exista riscu k pe viitor sa nu mai pot ramane insarcinata....sau sa am probleme in privinta asta....eu dak Doamne fereste as ramane insarcinata nu as avorta....pt k stiu k de la un avort pot fi multe riscuri de a nu mai putea ramane insarcinata...va multumesc...v-as fi recunoscatoate dak mi-ai da mai multe detalii in privinta pilulelor(dejavantaje)...

daca te duci la un planning,acolo poti vb tot ce vrei cu doctora,pt ca de obicei sunt destul de deschise si au si datoria sa iti spuna cat mai multe despre viata sexuala...
dezavantaje are putea fi:
-scaderea libidoului
-sa te ingrasi
-sa ai o stare foarte agitata,nervoasa la inceput,pana sa se obisnuiasca organismul cu ele
-poate sa iti fie greata la inceput
-nu exista riscuri in privinta sarcinii,poti ramane insarcinata daca nu sunt alte probleme de sanatate usor
-dar oricum avantajele sunt mult mai multe decat dezavantajele   smoke2
si decat sa bang te dai cu capu de pereti ca vai poate am bebe luna asta sau viitoare,mai bine iei AC si chiar nu ai dureri de cap daca le iei corect.la mine cand mai foloseam prez....se rupeau destul de des si signof10  bang atunci sa vezi stres...asta as ca nu offtopic

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#5 2009-01-08 14:29:57

bittersweet
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

am luat marvelon.
ma gandeam ca poate sunt specializate pe categorii de varsta, si chiar daca eu n-am simtit nimci semnificativ, pot pati ceva :-"

Publicitate

loading...

#6 2009-01-08 18:22:44

pixmacrm
Membru
Inregistrat: 2009-01-06

andutu a scris:

pixmacrm a scris:

daca te duci la un planning,acolo poti vb tot ce vrei cu doctora,pt ca de obicei sunt destul de deschise si au si datoria sa iti spuna cat mai multe despre viata sexuala...
dezavantaje are putea fi:
-scaderea libidoului
-sa te ingrasi
-sa ai o stare foarte agitata,nervoasa la inceput,pana sa se obisnuiasca organismul cu ele
-poate sa iti fie greata la inceput
-nu exista riscuri in privinta sarcinii,poti ramane insarcinata daca nu sunt alte probleme de sanatate usor
-dar oricum avantajele sunt mult mai multe decat dezavantajele   smoke2
si decat sa bang te dai cu capu de pereti ca vai poate am bebe luna asta sau viitoare,mai bine iei AC si chiar nu ai dureri de cap daca le iei corect.la mine cand mai foloseam prez....se rupeau destul de des si signof10  bang atunci sa vezi stres...asta as ca nu offtopic

stau intr-un oras foarte mic si sunt sigura k aici in oras nu exista acest gen de cabinet....o sa ma interesez unde gasesc cabinet de planning si o sa merg....mersi mult pt raspung...poop....imi face mare placere sa vb cu cineva despre aceste lucruri

#7 2009-02-24 14:52:39

inocentzia1
New member
Inregistrat: 2009-01-31

salut.am si eu o niste nelamuriri.Am luat 8 luni diane la recomandarea endocrinologului in urma unor analize hormonale facute pt ca aveam un hormon marit si cica aceasta era explicatia acneei mele.Dupa 8 luni de diane..hormonul a revenit la normal..si se vedeau imbunatatiri si asupra tenului..insa aveam greturi de la diane si amar in gura..asa ca mi le-a schimbat in yasmin..Intrebarrile  mele sunt : nu ar trebui sa fac o pauza inainte sa incep anticonceptionalele yasmin? pot sa le iau in continuare cum luam dianele? ma pot simti rau de la yasmin ? gradul de protectie e acelasi?multumesc.

#8 2009-02-24 14:54:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

inocentzia1 a scris:

: nu ar trebui sa fac o pauza inainte sa incep anticonceptionalele yasmin? pot sa le iau in continuare cum luam dianele? ma pot simti rau de la yasmin ? gradul de protectie e acelasi?multumesc.

nu, le iei in continuare dupa pauza de 7 zile. da. depinde de persoana. da

#9 2009-02-24 14:59:25

inocentzia1
New member

imi raspunde si mie cineva va rog? ca trebuie sa incep blisteru azi cesafac

#10 2009-02-24 15:00:25

inocentzia1
New member

multumesc

#11 2009-02-24 15:58:51

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

inocentzia1, editeaza ultimul mesaj ca o sa iei warn, citeste regulile.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.