homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Metode de invatat-5

#77 2009-08-27 18:39:14

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

Re: Metode de invatat

sa inteleg ca esti la litere/eu nu as putea sa invat si sa citesc atata

#78 2009-08-27 18:40:23

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Wow, merci mult, chiar nu m-am gandit la chestia cu tradusul pentru a invata gramatica. Evident si celelalte, dar o sa preiau de la tine idea tradusului smile

#79 2009-08-27 18:43:27

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

annabel a scris:

sa inteleg ca esti la litere/eu nu as putea sa invat si sa citesc atata

de mine zici annabel? sunt la limbi straine pt comert international. dar da, am de dat in fiecare an cate un nivel mai inalt de limba (engleza-franceza in cazul meu). acum ma lupt cu lb. franceza nivel C1 (avansat) dar e tare greu si profa ff exigenta.

pill, ideea cu tradusul pt gramatica o am de exigenta mea profa de franceza, frantuzoaica din nastere si maritata cu proful meu de franceza, italian.

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#80 2009-08-27 18:53:45

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

mary, recomanda`mi si mie niste carti in engleza si franceza pls... in franceza mai simple un pic big_smile

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#81 2009-08-27 19:04:49

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

PillBlast a scris:

Eu trec anul 2 la facultate si nu vreau sa fac cum am facut in anul 1, adica sa invat doar inainte de sesiune. AM tot cautat pe net si am vbit cu oameni si o sa incerc sa urmez urmatoarele sfaturi:

- citesc materialele de citit pt o anumita lectie inainte ca lectia sa fie predata. Asa se intiparesc mai bine informatiile
- iau notite in timp ce citesc
- studiez la aceasi ora in fiecare zi
- pentru fiecare lectie imi rezum notitele intr-o mind map

Pentru ca incerc sa invat si o limba straina am de gand sa

- citesc cel putin o pagina dintr-o carte dificila pe zi cu invatat cuvinte necunoscute, etc
- scris cel putin o scrisorica de 100 de cuvinte in fiecare zi
. vazut macar o data pe saptamana film in limba respectiva

Valeeeu, eu cand am vazut metodele prin care inavtati voi, eu am niste carti fiecare cat 2 biblii. Pt prima zi de faculta am de citit 140 de pagini lol Ma apuca plansul, dar anul asta fac totul ca la carte.

pill,cand vine vorba de limba straina,fa altfel ca sa-ti fie mai usor: ia un dictionar,ca are cuvinte si expresii de baza la inceput... scrie-le intr-un caiet. citeste-le cu voce tare de 5 ori pe fiecare. ia o foaie alba,si incearca sa scrii tot ce ai retinut,si ce inseamna. repeta asta pana cand le inveti bine-bine. dup-aia poti sa citesti pagini dintr-o carte sau sa te uiti la filme,si sa vezi cate cuvinte intelegi... daca de la o saptamana la alta se mareste numarul de cuvinte pe care le intelegi,esti pe calea cea buna.  in ceea ce priveste gramatica: fa-ti scheme. lipeste-le undeva la vedere...pe birou,sau ceva asemanator. cu cat le vezi mai des,cu atat le memorezi mai usor smile bafta la invatat smile

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-27 19:05:53)

Publicitate

loading...

#82 2009-08-27 19:09:20

blackberry
Insomniac member

ah... another question : cum fac sa invat si eu verbul(engleza) ? de fiecare data cand mi`a trebuit ceva, am invatat mecanic .. si bineinteles am uitat.  pregatire am facut 3 ani, insa cand a fost sa trecem la verb, nu m`am mai dus big_smile

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#83 2009-08-27 19:16:05

OmniaVincitAmor
Insomniac member

pai la verb e quite simple. poti sa iti iei sau sa cauti pe net o carte de clasa a5a,intensiv (ca unele scoli fac asta printr-a 8a,sau la liceu)...  exista verb in forma de baza,la care - in functie de timpul si modul la care vrei sa-l folosesti - se adauga o terminatie prestabilita. daca vrei,pot sa-ti fac niste scheme si sa ti le trimit smile

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-08-27 19:16:34)

#84 2009-08-27 19:20:11

Monica999
Hero member
Site

Mai eu deja stiu cuvintele de baza la limba straina, acu trebuie doar sa exerzes ca sa nu le uit, si sa invat altele. Cat despre verbe la engleza, eu stiu ca eram clasa a 2-a si le-am invatat ca pe poezie lol Le recitam prin casa. Asta a fost din propie initiativa. Pana in clasa a 5-a invatam tot ce prindeam, din orice domeniu cu o placere nebuna. Cauta o lista cu verbele neregulate si incearca sa le inveti asa, poate merge si la tine. Mie si acum mi se pare ca au un anumit ritm placut.

#85 2009-08-27 19:22:20

OmniaVincitAmor
Insomniac member

PillBlast a scris:

Mai eu deja stiu cuvintele de baza la limba straina, acu trebuie doar sa exerzes ca sa nu le uit, si sa invat altele. Cat despre verbe la engleza, eu stiu ca eram clasa a 2-a si le-am invatat ca pe poezie lol Le recitam prin casa. Asta a fost din propie initiativa. Pana in clasa a 5-a invatam tot ce prindeam, din orice domeniu cu o placere nebuna. Cauta o lista cu verbele neregulate si incearca sa le inveti asa, poate merge si la tine. Mie si acum mi se pare ca au un anumit ritm placut.

eu ziceam de aprofundat smile da,verbele in sine se invata devreme... dar structura,pe grupe si cu terminatii cu tot se invata mai tarziu tongue

#86 2009-08-27 21:55:26

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

mary cam cat e un zingarelli in italia?

Sa nu te astepti sa te salut!

#87 2009-08-27 22:44:44

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

dar cum sa invat mai usor la biochimie cand eu nu stiu chimie deloc? grater ...tocmai ma chinui de mor...mi-am lasat singurul examen pe vara ca nu-mi placea deloc si nici nu mai puteam...skumpi tu esti la medicina?...cum ai facut?...nu imi place...ma concentrez greu pe vremea asta...invat mecanic reactiile alea...pentru ca nu le inteleg...si mi-e foarte greu sa fac asta pentru ca eu nu invat mecanic niciodata...si le uit cum le-am invatat sad...si pe 7 am examen...pls help!! sad

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#88 2009-08-27 23:50:12

Monica999
Hero member
Site

x_ynna a scris:

dar cum sa invat mai usor la biochimie cand eu nu stiu chimie deloc? grater ...tocmai ma chinui de mor...mi-am lasat singurul examen pe vara ca nu-mi placea deloc si nici nu mai puteam...skumpi tu esti la medicina?...cum ai facut?...nu imi place...ma concentrez greu pe vremea asta...invat mecanic reactiile alea...pentru ca nu le inteleg...si mi-e foarte greu sa fac asta pentru ca eu nu invat mecanic niciodata...si le uit cum le-am invatat sad...si pe 7 am examen...pls help!! sad

Nu ai vre-o colega care stie biochimie si poate sa iti explice reactiile? Eventual tu sa ii explici ceva ce stii tu si ea nu stie? La noi in grupa la faculta facem foarte des group study ca unii stiu mai multe la un sub si mai putin la altul. E foarte folositor daca reusesti sa iti faci un grup bun, sau macar inca o persoana.

#89 2009-08-27 23:56:24

blackberry
Insomniac member

ShineOfBlood a scris:

pai la verb e quite simple. poti sa iti iei sau sa cauti pe net o carte de clasa a5a,intensiv (ca unele scoli fac asta printr-a 8a,sau la liceu)...  exista verb in forma de baza,la care - in functie de timpul si modul la care vrei sa-l folosesti - se adauga o terminatie prestabilita. daca vrei,pot sa-ti fac niste scheme si sa ti le trimit smile

ar fi super big_smile si pill, nu ma refer la neregulate ci la timpul verbelor

#90 2009-08-28 00:06:05

x_ynna
Addicted member

Pill am venit acasa din Iasi...tipa cu care invatam nu e in oras cu mine...mersi mult de sfat...o sa incerc maine sa iau legatura cu o tipa din alta serie cu care am facut si practica...desi si ea e in restanta...nu stiu...e singurul obiect care nici nu imi place si nici nu il inteleg deloc...la toate am inv cu placere ca imi place mult ce fac...dar aici sad...mersi mult oricum!! puss

#91 2009-08-28 00:09:11

Monica999
Hero member
Site

Lasa ca asa am si eu o materie care nu imi place, si tot semestrul care vine, asta va fi cea mai importanta, si am de recuperat tot ce nu am invatat anu trecut lol Ma apuca rasu doar cand ma gandesc ce chin va fi pana in ianuarie cand dau examenul si scap rotfl

#92 2009-08-28 00:29:00

x_ynna
Addicted member

la toti e greu...vara e si mai greu...o iau si hormonii aiurea rotfl2 ... numai aia pe care tre sa ii invat eu la biochimie nu o iau pe unde trebuie lol

#93 2009-08-28 00:30:54

OmniaVincitAmor
Insomniac member

guesswho1 a scris:

ShineOfBlood a scris:

ar fi super big_smile si pill, nu ma refer la neregulate ci la timpul verbelor

ti le fac maine,le scanez si ti le trimit smile esti fata desteapta,intr-o saptamana cred ca vei putea sa le reciti smile

#94 2009-08-28 00:34:17

blackberry
Insomniac member

d`abia astept  retas

ah, n`ai si la franceza ? lol am avut la prega o profa super exigenta care mi`a predat toate exceptiile si subpunctele si tot la vb lol si mi se pare mult.. bine, oricum gramatica la fr e mult mai grea ca engleza da` ziceam si eu smile

Ultima oara a fost editat de guesswho1 (2009-08-28 00:36:09)

#95 2009-08-28 00:49:01

OmniaVincitAmor
Insomniac member

am niste fise la franceza care s-ar putea sa te ajute mult cu timpurile smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.