Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 2-153
- AnkSan
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-12-10
Re: Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 2
Mamica de Ingerash blondutz
- AnkSan
- Full member
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Stai linistita, Ank... si eu mi-am pus intrebarea asta.. chiar o sa caut pe net. dar acum daca stam sa ne gandim... nici fructele si nici legumele nu mai sunt sanatoase... sunt crescute in sere... cine stie cu ce sunt injectate sau stropite ca sa fie mari.. In ziua de azi... habar nu ai ce mananci... am inteles ca si in paine nu stiu ce naiba baga... Anyway... caut pe net si revin cu raspunsul
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- AnkSan
- Full member
- sunshine16
- Banat
- Site
Pt putin, Ank! :k?ra:
"Evitati de pilda, pe cat se poate, alimentele conservate. Atat pe cele din conservele metalice, cat si pe cele din oricare alte tipuri de recipiente. Se stie ca toate acestea contin zahar, sare, uneori multa grasime, dar mai ales conservanti, aromatizanti si coloranti.
Este indicat sa cititi de fiecare data cu atentie, etichetele, urmarind termenele de garantie si alegand produsele fara aditivi."
Exact asta vroiam sa spun... deja am facut o lista cu tot ce scre pe net ca este nerecomandat... si nu imi mai ramane sa mananc decta... paine.. castraveti si alte verdeturi Uite lista:
Ce NU trebuie sa mancam pe perioada sarcinii: Alimentaţia unei gravide trebuie să excludă produsele fast-food ce conţin carne, deoarece sunt re?ncălzite de mai multe ori. Acest tip de alimentaţie poate produce infecţia cu Listeria monocytogenes (o bacterie ce cauzează listerioza ? boală care poate determina avortul femeilor ?nsărcinate sau naşterea prematură, ori alte probleme serioase de sănătate.
De asemenea, mezelurile se vor consuma cu prudenţă, datorită faptului că de obicei conţin ? ?n cantităţi crescute- sare, lipide şi aditivi. Peştii spadă, rechinii, somnul, macroul şi tonul deţin un important depozit de metil-mercur (un metal dăunător creşterii creierului şi al sistemului nervos al copilului). Femeile ?nsărcinate c?t şi lăuzele pot consuma p?nă la 200 g de peşte alb ?ca parte ?nglobată ?n maxim 400g, amestecat cu fructe de mare sărace ?n mercur. De asemenea se poate consuma somon, creveţi, ton conservat şi somn.
Peştele prins ?n r?uri, lacuri, ape curgătoare sau orice tip de apă (pescuitul recreaţional ? amator- poate avea ca rezultat consumul de peşte contaminat bacterian sau cu chimicale). De aceea este indicat să verificaţi calitatea peştelui pescuit.
Produsele lactate nepasteurizate, incluz?nd c?teva tipuri de lapte şi br?nzeturi, cum ar fi br?nza feta, brie (cu mucegai), roquefort (cu mucegai nobil), pateurile sau conservele de carne recongelate pot conţine nivele ridicate de Listeria. M?ncarea din conserve este mai sigură dacă a fost deja preparată.
Sucurile nepasteurizate, sucurile procurate de la comercianţi ambulanţi, pot conţine germeni incluz?nd Escherichia Coli (este o bacterie ce poate cauza infecţii serioase care trăieşte ?n mod obişnuit ?n tubul digestiv al oamenilor şi animalelor).
Legumele culese verzi şi coapte ulterior artificial (legumele verzi, necoapte nu sunt recomandate nimănui, nu numai femeilor gravide, care sunt ?ntr-adevăr mai susceptibile să facă infecţii datorate germenilor conţinuţi ?n aceste produse).
Este recomandat să se consume numai apa de la surse ce au fost verificate anterior (?n nici un caz nu se va consuma apă de la f?nt?nă sau izvoare) ? nici măcar de la izvoare cunoscute pentru diferite efecte curative - fără a se fierbe ?n prealabil.
E bine să se evite produsele alimentare ce conţin alune sau căpşuni (?n timpul perioadei de graviditate se poate reduce riscul alergen la copiii susceptibili să dezvolte astfel de manifestări alergice). Depinz?nd şi de istoricul familial, copilul poate moşteni un anumit risc de a dezvolta alergie la anumite produse alimentare.
Există c?teva contraindicaţii alimentare pentru perioada sarcinii: ?n general, trebuie evitate produsele ?suprasaturate? cu E-uri şi cu adaos mare de glucide, ?ndulcitori naturali sau artificiali. Aşadar trebuie renunţat la băuturile carbogaoase, la duciuri şi la unele mezeluri (crenvurşti, c?rnaţi, salam, etc). Toxoplasmoza este o bacterie care se găseşte ?n c?rnurile roşii incomplet fierte şi care provoacă malformaţii congenitale.
Nu manca sushi, fructe de mare sau alte feluri de carne cruda. Evita si fripturile in sange de vita sau pui, pentru ca risti sa faci toxoplasmoza sau sa te contaminezi cu salmonella si alte bacterii.
Evita ouale crude, sau felurile de mancare facute cu oua crude (sos Caesar, maioneza, inghetata de casa, lichior de oua), pentru ca si ouale pot fi contaminate cu salmonella.
-conservele si conservatele de carne (afumaturi, mezeluri etc) -branzeturile fermentate (branza de Camembert etc) -mancarurile grase, sosurile, prajelile, rantasurile, tocaturile, vanatul. -condimentele, cafeaua concentrata, ceaiul negru, bauturile alcoolice tari. Vitamine: sunt foarte importante, insa este de retinut ca aportul de vitamine B si C trebuie sa fie zilnic, deoarece nu pot fi stocate de organism. Legumele si fructele contin vitamina B si C, vitamina B se gaseste si in carne, lactate, peste, cereale nuci. Vitamina D se afla in untura de peste si poate fi stocata de organism doar in prezenta soarelui , de aceea sunt importante plimbarile in aer liber pentru a expune organismul la lumina solara.
- AnkSan
- Full member
- sunshine16
- Banat
- Site
Daaaaa, macar aia... ca daca imi luau si cartofii cu usturoi... o luam razna!!!
Ultima oara a fost editat de love_t (2009-02-05 17:12:08)
- AnkSan
- Full member
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
buna,fetele! ce-ati mai scris si azi!
love_t,lista asta m-a speriat...oricum ideea e ca tb.sa mancam mai sanatos in general,nu numai cand suntem gravi,dar de peste chiar nu stiam sau de branzeturi...
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- AnkSan
- Full member
- fleurette
- Hero member
- Inregistrat: 2008-09-29
mamica de gemeni: Darius si Clarisa
- AnkSan
- Full member
- fleurette
- Hero member
- Inregistrat: 2008-09-29
mamica de gemeni: Darius si Clarisa
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Asa fetelor........... aveti de gand sa va violati barbatii, saracutii ce rau o duc
- cristina_i
- Full member
- Inregistrat: 2005-12-26
buna fetelor,
acuma am ajuns si eu acasa.Am tras o mare sperietura amestecata cu dezamagire si frica.Ajung eu la sanador imi anunt venirea dupa un sfert de ora receptionista anunta ca dna doctor numai vine azi si ne-a directionat catre alt medic.Stupoare , manifest , asteptau unele de o ora , scandal etc.Bun ne ducem la urmatorul etaj unde era respectivul doctor si acolo am avut noroc ca 2 tipe si-au pierdut rabdarea si au plecat , mai ramasesem eu si cu inca o tipa.A mers neasteptat de repede ...vine randul meu.Intru in camera intunecoasa mi se explica frumos ce am de facut ma asez , in fata mea era un ditamai display , sa vada si muritoru de rand chiar daca te uiti ca vitelul la poarta noua si incepe ai zica : ca nu exista nici o sarcina , ovarul drept lipit de uter , mucoasa uterului ingrosata , chist mare de 11 mm , sarcina extrauterina nu exista , mai avea sa inchida lista si cu un cancer ceva si gata..am pus-o.Bun zic eu , deci nici o sarcina , atunci cum se explica 3 teste pozitive ?Eeee...sunt eronate!!!Nu am mai stat sa dezvolt subiectu am plecat crunt dezamagita si perplexa ca sunt o enigma am platit si cum ies din cladire sunt la ginecolog ii explic ce minuni mi-au iesit si daca ma poate primi acuma.Noroc ca eram cu nasul fostului bebe si avea masina asa ca am ajuns f repede acolo.Ii spun ce si cum ii arat rezultatele ,imi spune ca nu exista teste eronate..si 3 la numar.Mi-a zis sa stau linistita , sarcina este sigur , mi-a facut iar un test acolo in cabinet a iesit pozitiv .Si pe urma i-am povestit eu mai detaliat ca nu aveam cum sa fiu insarcinata din decembrie avand in vedere ca pana pe 10 ianuarie m-am tot testat si a iesit negativ.I-am explicat ca am pandit si mama ovulatiei , am pandit si prestatia si doctora imi spune....ca uite lucrurile prind contur si ca de ce nu am spus de la inceput asa (in sinea mea...de proasta..eram prea entuziasmata).Sarcina ta este mult prea mica sa se vada , dar sigur exista , sa-mi fac urmatoarea ecografie dupa 2 saptamani ca sa vedem si noi ceva .Ovarul drept cu chistul se va vindeca de la sine o data cu sarcina.
Si uite fetelor care a fost patania mea...
M-am gandit ca nu are rost sa stau atat de stresata zi de zi..asta nu e viata..si daca nu era sa fie bebe nici ca mai ma chinuiam cu planificari si teste de ovulatie si temperatura bazala etc.Cand o fi sa fie este si punct.
Acum trebuie sa astept cumintica sa treaca cele 2 saptamani intre timp imi fac restul analizelor si gata.
Ultima oara a fost editat de cristina_i (2009-02-05 18:21:13)
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
Vai,cris,eu ma minunez in fiecare zi ce specimene de doctori pot exista!Cel mai important e sa ne informam noi,k dupa ei...cel putin unii sunt aiuriti rau!!! Stai linistita!Sigur o sa fie bine!
Fleurette,ce test sa mai fac eu,k a iesit negativ si trecusera 2 sapt.si de la ultimul contact!Acum iau 5 zile arefam sa-mi vina si mie la timp,s-apoi nu-mi mai las sotul nicio seara,mai ales ca stiu care e problema si o pot trata...
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|